Πράγματι, έχω την εντύπωση ότι "πριμάρουν" λίγο. Κυρίως κατά την πενιά (στο "attack") και λιγότερο στο σβήσιμο της νότας. Σε μια κιθάρα (αυτή με το κουμπή ) που έχει SD quarter pound μαγνήτες (δηλαδή hot) το αποτέλεσμα είναι (κατά τη γνώμη μου) μια χαρά.
Σε σχέση με την αίσθηση, τα προτιμώ μακράν των κανονικών.
Εγω την έχω "πατήσει" σχετικά πρόσφατα με warmoth μπράτσο, αλλά δεν μπορώ να ρίξω το φταίξιμο στην warmoth επειδή ένα κομμάτι ξύλο δεν έκατσε με το σώμα στο οποίο το έβαλα...
Ο Νίκος (SF) πίστευε ότι έφταιγε το γεγονός ότι ήταν quartersawn και γι' αυτόν και μόνο τον λόγο δεν ταίριαξε με το σώμα strat που είχα επειδή δεν ήταν και τόσο ελαφρύ (το σώμα).
...κι όμως, δεν ήταν αυτό.
Της έβαλα δοκιμαστικά ένα άλλο quartersawn απο μιά eric johnson ενός φίλου και η κιθάρα "ΕΠΑΙΞΕ"!
Μυστήριο πράμα τα ΜΠΡΑΤΣΑ θελεις να πεις.. ;D..οντως το παχος ,η μαζα κτλ,του μπρατσου ειναι και κατα τη γνωμη μου το μονο ...ξυλινο.. ;D..κομματι που παιζει καποιο ρολο στον τελικο ηχο της κιθαρας ;D,γενικα με τη συνταγη..."οσο πιο...χοντρο ...και...σκληρο...τοσο πιο καλο" ;D ;D ;D σπανια εχω απογοητευθει...
Εγω την έχω "πατήσει" σχετικά πρόσφατα με warmoth μπράτσο, αλλά δεν μπορώ να ρίξω το φταίξιμο στην warmoth επειδή ένα κομμάτι ξύλο δεν έκατσε με το σώμα στο οποίο το έβαλα...
Ο Νίκος (SF) πίστευε ότι έφταιγε το γεγονός ότι ήταν quartersawn και γι' αυτόν και μόνο τον λόγο δεν ταίριαξε με το σώμα strat που είχα επειδή δεν ήταν και τόσο ελαφρύ (το σώμα).
...κι όμως, δεν ήταν αυτό.
Της έβαλα δοκιμαστικά ένα άλλο quartersawn απο μιά eric johnson ενός φίλου και η κιθάρα "ΕΠΑΙΞΕ"!
Δέν έχω καμία γνώση για τις partcaster αλλά όσων αφορά το θέμα του chamberred απλά αναφέρω ότι πολλές sinature κιθάρες κάφρων είναι chamberred... Η dime πχ την βλέπεις με κέρατα, τεράστια κλπ και την πιάνεις και είναι λίγο πιο βαριά από ένα πούπουλο...
Προφανώς και εάν αγοράσουμε 10-20 σώματα Warmoth γουατέβα...και δεν θα έχουμε 10-20 ίδια σώματα...πόσο μεγάλη απόκλιση μπορεί να έχουν ώστε ένα να μας δώσει μία κακή κιθάρα και ένα άλλο μία καλή? Ή έχουμε πάντα έναν μέσο όρο?
Οσο για τα παλια ξυλα,ΔΕΝ ειναι ολα καλα για οργανα...
(οπως πχ μια παλια πορτα που φουσκωνει-ξεφουσκωνει!!) αλλα μονο αυτα που εχουν παλαιωθει σε σωστες συνθηκες!! ς
Το καινούριο δικό μου ήταν το '59 roundback της warmoth, της eric johnson είναι soft v, αλλά απο πλευράς πάχους και μάζας ήταν πάνω-κάτω τα ίδια.
Τώρα, το παλιό μπράτσο της δικιάς μου, αυτό που φορούσε απο τη μαμά της, ήταν ένα '57 V, λίγο πιο λεπτό απο τα παραπάνω, παρόλα αυτά όμως έδινε μεγαλύτερο όγκο στον ήχο της συγκεκριμένης κιθάρας απο το '59.
Προφανώς και εάν αγοράσουμε 10-20 σώματα Warmoth γουατέβα...και δεν θα έχουμε 10-20 ίδια σώματα...πόσο μεγάλη απόκλιση μπορεί να έχουν ώστε ένα να μας δώσει μία κακή κιθάρα και ένα άλλο μία καλή? Ή έχουμε πάντα έναν μέσο όρο?
εχουν καποιον-ους που ξερουν να αξιολογουν τα ξυλα που προκειται να γινουν οργανα,
ή μερη αυτων.Οποτε και προσεχουν την ποιοτητα των υλικων τους,γιατι δεν πουλανε μονο στον καθε τυχοντα που την ψωνισε να φτιαξει μια παρτκαστερ,αλλα και σε luthiers ή ψαγμενους κιθαρομπασιστες που εχουν το ψωνιο του παρτκαστερισμου (γιατι να φτιαξεις ενα απλο σωμα ή μπρατσο στρατ αφου βγαινουν με το κιλο στην αγορα?).Αυτοι τους "ταϊζουν" με φημη και πελατες,εφ'οσον ειναι βεβαια ευχαριστημενοι...
Το καινούριο δικό μου ήταν το '59 roundback της warmoth, της eric johnson είναι soft v, αλλά απο πλευράς πάχους και μάζας ήταν πάνω-κάτω τα ίδια.
Τώρα, το παλιό μπράτσο της δικιάς μου, αυτό που φορούσε απο τη μαμά της, ήταν ένα '57 V, λίγο πιο λεπτό απο τα παραπάνω, παρόλα αυτά όμως έδινε μεγαλύτερο όγκο στον ήχο της συγκεκριμένης κιθάρας απο το '59.
Θεμα μαζας υπαρχει μονο οπτικα,αφου και δεν μπορουμε να δουμε μεσα στα κυτταρα του ξυλου,τα οποια με το χρονο "αδειαζουν" απο τη φυσικη τους υγρασια και συρρικνωνονται,
με αποτελεσμα τη συστολη του οποιου κομματιου ξυλου,και την αλλαγη στο βαρος φυσικα.
Αυτη η συστολη (που συμβαινει και με το "φουρνισμα",αλλα με τη βια και γι'αυτο συνεχιζεται για ενα διαστημα,μικρο ή μεγαλο,αναλογως ειδους),ειναι που απαγορευει τη χρηση φρεσκων (σχετικα) ξυλων στην κατασκευη οργανων,ξυλογλυπτων, εργαλειων,ακομα και επιπλων πολυτελειας.Μην ξεχναμε οτι τα ξυλα "σκανε" κιολας.(φωτο)
Οσο το ξυλο παλιωνει,και τα κυτταρα αδειαζουν,γεμιζουν με..."ογκο"!
(φτανει να μην παλιωνει σε κακες συνθηκες,γιατι σαπιζει απ'τα νειατα του αντι να παλιωνει)
-Γι'αυτο και καποιοι οργανοποιοι λενε: "ο ηχος του θα ανοιξει με τον καιρο..."
Ξερουν οτι τα ξυλα τους ή δεν ειναι ακομα ετοιμα,ή ανηκουν σ'αυτα που ειναι μεν ετοιμα τεχνικα (δε σκευρωνει,δε σκαει),αλλα περιεχουν τοσα ελαια και αλκαλικα (δεν περιεχει μονο υγρασια το ξυλο,μεχρι μεταλλα περιεχει) που χρειαζονται δεκαετιες για να δωσουν την "τελικη" χροια τους!
Προφανώς και είναι fiber...και ότι είναι σήμερα θα είναι και μετά από 100 χρόνια...άσε τους «ξύλινους» να περιμένουν να αναπνεύσει το όργανό τους... ;D
Προφανώς και είναι fiber...και ότι είναι σήμερα θα είναι και μετά από 100 χρόνια...άσε τους «ξύλινους» να περιμένουν να αναπνεύσει το όργανό τους... ;D
Δεν περιμενουν ολοι οι ξυλινοι,καποιοι τα'χουν (σχεδον) ολα εξαρχης!
-Χαιρομαι που εζησα στα 1900... φαντασου πως θα'ναι ο κοσμος μετα απο 100 χρονια που δε θα υπαρχουν ξυλα,και ολες θα'ναι απο fiber και καρβουνο... ;D ;D ;D
-Ξερεις που ειναι τα καλυτερα μεταλ μαονια Ονδουρας?
Στις κουπαστες του αμερικανικου ναυτικου...ή σε καποιο βυθο μαζι με το βαπορι...!
-Δεν τους στελνεις τιποτα fiber να παρουμε τα μαονια? ;D ;D
Τι δεν αναπνέουν? Εγώ το βράδυ τις ακούω που βήχουν κιόλας.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.