"Παράγκα" Σαββόπουλος - διασκευή

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,813
Το γνωστό ασμα απο τον Σαββόπουλο, σε διασκευή μου. Δεν είχα τι να κάνω σήμερα το πρωί και είπα να κάνω μια μινι παραγωγή. Πέρασε καμία 2ετία από την προηγούμενη...

Μπράβο Γιώργο. Το τραγούδι ως προς το περιεχόμενο δεν μπορώ να το σχολιάσω χωρίς να πολιτικολογήσω, αλλά ο ήχος σου τα σπάει!

Δεν με ενδιαφερει καθόλου το περιεχόμενο των στίχων, ούτε ο πολιτικός προσανατολισμός του εκάστοτε μουσικοσυνθέτη. Βλέπω το πράγμα εντελώς μουσικά.

Εάν με ρωτήσεις τι λένε οι στίχοι, δεν έχω ασχοληθεί να τους διαβάσω και να τους κατανοήσω. Κάτι για παράγκες, για κυράδες και για καφενεία θυμάμαι να λέει. Απλώς τους διαβάζω και τους τραγουδώ.

Ευχαριστώ Νεκτάριε!

Με ποια κιθάρα έπαιξες;

Με ποια κιθάρα έπαιξες;

Πήρα όποια κιθάρα είχε δίπλα στο pc, την οποία ούτε καν κούρδισα…

IMG_5380.jpeg

Το μπάσο, το οποίο είχα μήνες να πιάσω, έκοβαν τα ταστα και πριν παίξω, έπιασα λίμες. Κούρδισα με βάση την κιθάρα…

Ένα σχόλιο για το τραγούδι, δεν θέλω να το παίξω ξερόλας ή παντογνώστης !
Κυκλοφόρησε το 1975 στον δίσκο "10 χρόνια κομμάτια" στην καλή και δημιουργική περίοδο του Σαββόπουλου και είναι πιο επίκαιρο από ποτέ
Μιλάει για μετανάστευση, χαφιέδες, δυσκολίες στην επιβίωση κλπ ότι συμβαίνει και σήμερα !

Γιώργο δεν μπορεί κάποιο έρεισμα θα είχες για να το παίξεις

Γιώργο δεν μπορεί κάποιο έρεισμα θα είχες για να το παίξεις

Το κομμάτι δεν το γνώριζα μέχρι πριν 10 μέρες. Μου ζήτησε το ωδείο να το τραγουδήσω στο αφιέρωμα που θα κάνουν, σε συναυλία τον Ιούλιο. Άκουσα 2-3 εκδοχές, και είπα να του ρίξω μια διασκευή για να το μάθω καλύτερα.

Eξαιρετικός όπως πάντα! Εξαιρετικός ήχος και ερμηνεία!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back