Γενικά νομίζεις...αλλά ειδικά Mac και ProTools δεν έχουν καμμία σχέση με PC και δεν ξέρω τι, γι αυτό ρωτάω πως γίνεται.funky_bassman είπε:Γενικά νομίζω πως όταν μιλάμε για τέτοια budget οι διαφορές από κονσόλα σε κονσόλα θα είναι μικρή...
Γενικά νομίζεις...αλλά ειδικά Mac και ProTools δεν έχουν καμμία σχέση με PC και δεν ξέρω τι, γι αυτό ρωτάω πως γίνεται.funky_bassman είπε:Γενικά νομίζω πως όταν μιλάμε για τέτοια budget οι διαφορές από κονσόλα σε κονσόλα θα είναι μικρή...
Δεν είμαι και παραγωγός... αλλά έχω δει 4 κονσόλες very high budget... Επειδή μίλησα με τους παραγωγούς του εκάστοτε στούντιο έχω βγάλει το συμπέρασμα πως περισσότερο μετράει ο άνθρωπος που την χειρίζεται παρά η κονσόλα...Έτσι και αλλιώς ο καθένας όπου συνηθίζει... Οπότε η μάρκα της κονσόλας σε τέτοια budget δεν νομίζω να παίζει ρόλο...marathon είπε:Γενικά νομίζεις...αλλά ειδικά Mac και ProTools δεν έχουν καμμία σχέση με PC και δεν ξέρω τι, γι αυτό ρωτάω πως γίνεται.
Άρα για να επανέλθω στην ερώτησή μου...εάν ο Bonamassa φέρει τον ηχολήπτη του πως θα δουλέψει? Θα κοιτάει να μάθει τον ήχο της κονσόλας? θα ρωτάει πως δουλεύουν τα Protools, θα δουλεύει παράλληλα με τον ηχολήπτη του studio...γιατί γενικά έχω αίσθηση από (διαφημιστικές) παραγωγές (δεν ξέρω τι παίζει σε μουσικά studios) και ξέρω ότι δύσκολα ξεπερνάς το budget-χρονοδιάγραμμαwarpie είπε:Ειναι πολυ δυσκολοτερο να μαθεις τον 'ηχο' της κονσολας παρα τη λειτουργεια της...
Ο συνδυασμός Pro Tools - SSL 9000 είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος "έξω" σε ότι αφορά ένα mixing περιβάλλον. Για την ακρίβεια τα PT παίζουν απλά τον ρόλο του πολυκάναλου (εκτός βέβαια αν κάποιος θέλει να δουλέψει τελείως ΙΤΒ οπότε η SSL παίζει απλά τον ρόλο του - τεράστιου και πολύ όμορφου - mouse pad ). Έτσι υπάρχει η δυνατότητα και για τις 2 προσεγγίσεις.marathon είπε:Άρα για να επανέλθω στην ερώτησή μου...εάν ο Bonamassa φέρει τον ηχολήπτη του πως θα δουλέψει? Θα κοιτάει να μάθει τον ήχο της κονσόλας? θα ρωτάει πως δουλεύουν τα Protools, θα δουλεύει παράλληλα με τον ηχολήπτη του studio...γιατί γενικά έχω αίσθηση από (διαφημιστικές) παραγωγές (δεν ξέρω τι παίζει σε μουσικά studios) και ξέρω ότι δύσκολα ξεπερνάς το budget-χρονοδιάγραμμα
Το καλλιτερο...marathon είπε:Σκέφτομαι αυτό το μέρος το χειμώνα...χωρίς κόσμο, να έχει καταιγίδα, να κοιτάς έξω...να είσαι εσύ, η έμπνευση και ο Θεός...
...ή και το αντίστροφο, ή και το 100%, ή απλά ένα 1% τις μέρες που θα τύχει να βρίσκεται εκεί κοντά κλπ κλπmarathon είπε:Ή απλά για να καταλάβω λίγο τα "κινέζικά" σου nikodemos, μπορεί ο οποισδήποτε Bonamassa να τελειώσει το 80-90% της παραγωγής του θαυμάζοντας τη Σαντορίνη και βάζοντας τη τελευταία πινελιά στη βάση του...
Σκέφτομαι αυτό το μέρος το χειμώνα...χωρίς κόσμο, να έχει καταιγίδα, να κοιτάς έξω...να είσαι εσύ, η έμπνευση και ο Θεός...
Αυτό είναι ένα ωραίο, ξεχωριστό θέμα. Αν κρίνω από τη δική μου δουλειά (διαφήμιση), ναι πρέπει να την έχεις σίγουρη. Όταν έρχεται ο συνεργάτης σου και σου λέει "αύριο πρέπει να έχω έτοιμα 5 σενάρια-ραδιοφωνικά-μουσικές...γιατί χάνουμε τον πελάτη", τότε πρέπει να έχεις μηχανισμούς έμπνευσης έτοιμους. Ένας τρόπος είναι τα παραδείγματα που κατά καιρούς δείχνει ο Eyeprotocol. Αυτός είναι ο εύκολος και ο πιο επικίνδυνος δρόμος (ο κάθε ένας μπορεί να σε ξεφτιλίσει)...ανοίξτε καινούργιο θέμα για να μην χαλάσουμε το καταπληκτικό blackrock studiosmenelaos είπε:Μωρέ καλά όλα αυτά, την έμπνευση όμως πώς την κάνεις έχεις σίγουρη;; ;D ;D
edit: σωστός ο funky![]()
Απόλυτα σαφές τώρα.nikodemos είπε:ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΝΩΤΕΡΩΤΗΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ DAW's......τουλάχιστον ΟΧΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΗΧΟ.
Δεν κατάλαβα τι εννοείς.. Έξυπνη κίνηση το να μην έχεις πολύ outboard? ???εμενα παλι μου φαινετε εξυπνη κινηση αυτο γιατι το outboard αναβαθμιζετε πολυ ευκολοτερα, φθηνοτερα και γρηγοροτερα απο τον χωρο η' την ακουστικη.