- Πόντοι
- 16
καταρχην το sopa ειναι απο οτι εχω καταλαβει αποκλειστικα για την αμερικη... η ελλαδα που κολλαει?
Ο Νικόλας πάντως Έλληνας είναι.jimskeet2002 είπε:καταρχην το sopa ειναι απο οτι εχω καταλαβει αποκλειστικα για την αμερικη... η ελλαδα που κολλαει?
Τι να κανεις την τσαμπα διαφημιση? ελα ντε... τπτ... για να μην σε αγοραζει ο αλλος σημαινει οτι δν αξιζεις... κ ετσι κ αλλιως δεν θα σε αγοραζε... αν αξιζεις ομως θα ερθει να σε δει στις συναυλιες σου γιατι θα ξερει ποιος εισαι... αλλιως... αν δεν σε ηξερε θα ερχοταν?Jazzjoker είπε:Αγαπητέ jimskeet, αφού δε γνωρίζεις, καλύτερα να μη λες μεγάλες κουβέντες. Θες να συζητήσουμε για το πόσες δισκογραφικές, στην Ελλάδα και μόνο, έχουν κλείσει τα τελευταία 15 χρόνια και πόσοι άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους;
Ναι το internet μπορεί να είναι τζάμπα διφήμιση αλλά αν δε σε αγοράζει κανένας, τι να την κάνεις;
Κ τον ρωτησα πως θα προωθουσε τη δουλεια του χωρις ιντερνετ κ τι θα κερδιζε? δν νομιζω πιο πολλα.. αρα δν μπορει να λεει οτι χανει...Ο Νικόλας πάντως Έλληνας είναι.
Εδώ κάνεις λάθος και το ξέρεις νομίζω. Πόσα άλμπουμ μουσικής που άξιζαν κατέβασες αντί να αγοράσεις τα τελευταία 5 χρόνια; Οι γνωστοί και οι φίλοι σου; Ο ευρύτερος κύκλος σου; Μην κοροϊδευόμαστε.για να μην σε αγοραζει ο αλλος σημαινει οτι δν αξιζεις
Ναι ενω οι καλλιτεχνες αυτων των αλμπουμ που λες πεινανε επειδη δν αγοραζει ο κοσμος τοσο πολυ τα αλμπουμ τους ε? αυτα που υποτιθεται οτι χανουν πιστευω τα καλυπτουν κ με το παραπανω απο την αυξημενη διαφημιση κ απο τις συναυλιες... ποσες αλλες μπαντες ομως εχουν γινει γνωστες στο ευρυ κοινο ενω χωρις το ιντερνετ δεν θα γινονταν? ε? ποσες?Jazzjoker είπε:Εδώ κάνεις λάθος και το ξέρεις νομίζω. Πόσα άλμπουμ μουσικής που άξιζαν κατέβασες αντί να αγοράσεις τα τελευταία 5 χρόνια; Οι γνωστοί και οι φίλοι σου; Ο ευρύτερος κύκλος σου; Μην κοροϊδευόμαστε.
Ναι, δεν αντιλέγω, ούτε το σημειώνω σαν μομφή, ούτε για να περηφανευτώ πως και καλά το γνώριζα πριν τις μάζες και πως είμαι έξυπνος ενώ οι άλλοι όχι... Απλά σαν επισήμανση πως μερικές φορές για να αντιληφθούμε πως συμβαίνει κάτι σημαντικό, πρέπει να μας χτυπήσουν κατακέφαλα με ένα σφυρί (πχ. να μας κόψουν το Megaupload ή την Wiki). Και ναι, σαν θέμα είναι όντως επίκαιρο (πάντα είναι). Εδώ πάντως παρατηρήθηκε μια προσπάθεια κατάχρησης εξουσίας και έγκρισης νόμων που σαν δούρειοι ίπποι θα έφερναν πολύ χειρότερες εξελίξεις μετά, και ακόμη μεγαλύτερο (και αντισυνταγματικό) συγκεντρωτισμό εξουσιών.sfaku είπε:Ευλόγως επανέρχεται το θέμα, αφού είναι επίκαιρο, όχι μόνο λόγω ΣΩΠΑ-ΠΙΠΑ αλλά και λόγω της δημοσιότητας που κερδίζει συνεχώς το κόμμα των Πειρατών (σήμερα πέτυχα κάπου συνέντευξη ευρωβουλευτίνας του συγκεκριμένου κόμματος, ηλικίας μόλις 24 ετών). Ακούγεται μάλιστα ότι θα υπάρξει και ελληνική εκδοχή του κόμματος, και εικάζω ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα πήγαινε αρκετά καλά, ειδικά στους πιτσιρικάδες ψηφοφόρους.
Υ.Γ.: Μια και το ανέφερες, το noizbox σχεδόν ποτέ δεν το διαβάζω, αφενός γιατί έχω bookmark τη σελίδα του forum και όχι τη homepage, αλλά βλέπω επίσης ότι ανανεώνεται με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ θα υπέθετα ότι είναι ένα μέσο για γρήγορες και συνεχείς ατάκες τύπου tweets.
Πόσες?jimskeet2002 είπε:Ναι ενω οι καλλιτεχνες αυτων των αλμπουμ που λες πεινανε επειδη δν αγοραζει ο κοσμος τοσο πολυ τα αλμπουμ τους ε? αυτα που υποτιθεται οτι χανουν πιστευω τα καλυπτουν κ με το παραπανω απο την αυξημενη διαφημιση κ απο τις συναυλιες... ποσες αλλες μπαντες ομως εχουν γινει γνωστες στο ευρυ κοινο ενω χωρις το ιντερνετ δεν θα γινονταν? ε? ποσες?
Καταρχήν το ότι δε σε αγοράζει σημαίνει ότι πιθανόν να υπάρχεις στο rapdishare... Και τρέχα γύρευε μετά...jimskeet2002 είπε:Τι να κανεις την τσαμπα διαφημιση? ελα ντε... τπτ... για να μην σε αγοραζει ο αλλος σημαινει οτι δν αξιζεις... κ ετσι κ αλλιως δεν θα σε αγοραζε... αν αξιζεις ομως θα ερθει να σε δει στις συναυλιες σου γιατι θα ξερει ποιος εισαι... αλλιως... αν δεν σε ηξερε θα ερχοταν?
Άρα... για εσένα ιντερνετ=πειρατεία τελεία και παύλα; Δε μπορώ να έχω τα καλά του ίντερνετ (πχ. μπυροποσίες, τόσους ανθρώπους, δουλειές), χωρίς να έχω τα κατά (να έχω 0.50 euro για κάθε πώληση ενός παιχνιδιού και να το παίζουν 80.000!!!!!! πειρατές;;;; Ξέρει τι σημαίνει αυτό με απλά Ελληνικά: Ότι θα μπορούσα να είχα 40.000 ευρώ στο λογαριασμό μου και να μπορέσω να περάσω άλλο ένα χρόνο, με την αξία μου, χωρίς να πρέπει να ζητιανέψω (πάνω κάτω, τέλος πάντων και με μία υπερβολή).).Κ τον ρωτησα πως θα προωθουσε τη δουλεια του χωρις ιντερνετ κ τι θα κερδιζε? δν νομιζω πιο πολλα.. αρα δν μπορει να λεει οτι χανει...
Να απαντήσω και σε αυτό...Ο Νικόλας πάντως Έλληνας είναι.
Ναι κανεις λαθος,οι καλλιτεχνες παιρνουν ,αναλογα με το deal που εχουν κανει,ενα 6%-20% απο τις πωλησεις των δισκων τους στο εξωτερικο,αν σκεφτεις οτι ενα μεγαλο ονομα πουλαει 3-10 εκατομμυρια δισκους τα ποσα δεν ειναι και αμελητεα...Holystone είπε:Παιδια αν δεν κανω λαθος, οι καλλιτενχες συντηρουνται απο τις εμφανισεις τους. Παντα ετσι ηταν πριν και μετα ιντερνετ εποχης. Τωρα απο τα cd συντηρουνται οι δισκογραφικες που εχουν και το κοστος παραγωγης. Εκει ειναι το ζουμι.
Κανω λαθος;;;;
οπα μπερδευτηκα... οι 80.000 πειρατες τι σχεση εχουν με τα 40.000 που θα επαιρνες εσυ απο τις πωλησεις παιχνιδιων (βασικα τις πωλησεις ποιων παιχνιδιων κ απο που θα βγαινει αυτο το 0.50)? δλδ απο τις πωλησεις οποιουδηποτε παιχνιδιου στον κοσμο να παιρνεις εσυ 0.50? πως θα γινει αυτο?Nikolas είπε:(να έχω 0.50 euro για κάθε πώληση ενός παιχνιδιού και να το παίζουν 80.000!!!!!! πειρατές;;;; Ξέρει τι σημαίνει αυτό με απλά Ελληνικά: Ότι θα μπορούσα να είχα 40.000 ευρώ στο λογαριασμό μου και να μπορέσω να περάσω άλλο ένα χρόνο, με την αξία μου, χωρίς να πρέπει να ζητιανέψω (πάνω κάτω, τέλος πάντων και με μία υπερβολή).).
δουλεύω στην βιομηχανία παιχνιδιών και από κάποια παιχνίδια έχω δικαιώματα. Το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι από το παιχνίδι Dead Meats Lead (που η εταιριά για διαφόρους λόγους έκλεισε...).jimskeet2002 είπε:οπα μπερδευτηκα... οι 80.000 πειρατες τι σχεση εχουν με τα 40.000 που θα επαιρνες εσυ απο τις πωλησεις παιχνιδιων (βασικα τις πωλησεις ποιων παιχνιδιων κ απο που θα βγαινει αυτο το 0.50)? δλδ απο τις πωλησεις οποιουδηποτε παιχνιδιου στον κοσμο να παιρνεις εσυ 0.50? πως θα γινει αυτο?
Ναι αλλά κάποιος που δημιουργεί ένα διαχρονικό έργο, με τον τρόπο αυτό έχει τη δυνατότητα να το "πουλήσει" σε κάποιον που θα συνεχίσει να το εκμεταλλεύεται μετά θάνατον (του). Με τον τρόπο αυτό θα πάρει ένα ποσοστό από αυτά τα κέρδη προκαταβολικά. Προφανώς οι δημιουργοί πιο εφήμερων επιτυχιών δεν προβληματίζονται με το παραπάνω.Nikolas είπε:Τώρα για ΣΟΠΑ και ΠΙΠΑ είμαι απλά κατά, όπως είμαι κατά του DRM και επίσης κατά της ύπαρξης των copyrights μετά θάνατον των καλιτεχνών (τι θα τα κάνει τα λεφτά ο Chaplin ή o Stravinsky? Τι είναι η τέχνη; Περίπτερο ή άδεια ταξί να την αφήσουμε στα παιδιά μας...)