Ως αρχάριος, είμαι "αντάξιος" καλής κιθάρας?

Καλως ηλθες!

Φιλτατε Grey,ολοι μας εχουμε "χαλαστει",πληγωθει η πειραχτει απο αλλους και καποιες φορες το ιδιο μπορει να εχουμε κανει κι εμεις αντιστοιχα.

Ετσι ειναι η ζωη και ολα ειναι μεσα στο παιχνιδι.

Εφοσον λοιπον τη βλεπεις σαν κατι ζωντανο μπες στο παιχνιδι με τον "κινδυνο" να πληγωθεις η να πληγωσεις.

Κι αν σου πεσει και σπασει φτιαχνει οπως ολα-η σχεδον ολα-τα πραγματα στη ζωη.

Δε θα ναι το τελος του κοσμου ουτε για σε,ουτε για εκεινη κι ουτε προκειται να γινει καποιο μεγαλυτερο κακο στην γη.

Δε χρειαζεται να νοιωθεις ανταξιος της,εισαι-δεν εχεις να κανει με το ποσο καλος θεωρεις οτι εισαι!

Καθ υπερβολην βεβαιως οι παραλληλισμοι με την πραγματικη ζωη.

Διοτι εδω μιλαμε μονο για μια κιθαρα-μπορει να ακουγομαι πεζος και να σημαινει αρκετα περισσοτερα για σενα αλλα αυτη ειναι η αληθεια.

Ισως η μεγαλη επιθυμια να την αποκτησεις πραγμα που μετα απο τοσα χρονια συνεβη,να σε κανει να αισθανεσαι καπως ετσι.

Η την κρατας για ενα διαστημα κι ας μην παιζεις χωρις να αγχεσαι να το κανεις "σωνει και ντε",ουτε ο πρωτος εισαι ουτε ο τελευταιος-καποια στιγμη μπορει να σου ρθει η διαθεση-η αν θελεις,τη δινεις χωρις παλι να ειναι και τιποτα το τρομερο.

Παντως μια και το ειπε ο Marcello κατι θα ξερει ο παικταρας. :)

Μπορει να μην παιζεις ετσι και γιατι θα πρεπε αλλωστε?

Ακομη κι εκεινος δεν παιζει οπως εσυ αρα...... ;)

05 - Girl From Lebanon

Η αλήθεια είναι ότι μπορώ σε κάποιο βαθμό να καταλάβω τις ανησυχίες του φίλου... Το θέμα είναι απλό αλλά έχει και αρκετές διαστάσεις που σηκώνουν κουβέντα...

Όλοι θα έχουμε τύχει σε κιθαρομάγαζα, να αγοράζει κάποια πανάκριβη κιθάρα ή ενισχυτή κάποιος εμφανώς "αρχάριος" ή έστω με μικρές δυνατότητες "μουσικός"... Από την άλλη, όλοι έχουμε δει φθηνές κιθάρες να ακούγονται πανέμορφα στα χέρια ενός καλού παίχτη...

Δεν υπάρχουν όργανα για αρχάριους, όργανα για παιχταράδες και όργανα μέτριους... Υπάρχουν διαφορετικές κιθάρες για κάθε γούστο, χέρι και πορτοφόλι...

Το βασικό είναι να νιώσεις ότι το καλό όργανο ΔΕΝ σε κάνει αυτομάτως παιχταρά... Οκ, μπορεί να βγάλεις καλύτερο ήχο, μπορεί να κάνεις πιο εύκολα bends και legato αλλά δεν θα σου παίξει το όργανο νέες φράσεις... Δεν θα σου φτιάξει τα nuances της τεχνικής σου... Ίσως τα αναδείξει περισσότερο εφόσον υπήρχαν σε κάποιο βαθμό...

Για να το κλείσω... Όλες τις κιθάρες μου γουστάρω να τις λιώνω κανονικά... Να τις ταλαιπωρώ!!! Να παίζω σε κάθε χορδή, σε κάθε τάστο, να μην αφήνω τίποτα "απάτητο"  ;D ;D

Κάνε και εσύ το ίδιο χωρίς τύψεις... Γούσταρες και την αγόρασες!!! Μην συγκρίνεσαι με άλλους, όποιοι και αν είναι γιατί πάντα θα υπάρχουν καλύτεροι!! Ναι, αλλά αυτοί παίζουν την μουσική που έχουν "αυτοί" στο κεφάλι τους! Όχι αυτήν που βρίσκεται στο δικό σου!!! Και αυτό είναι γεγονός ανεξάρτητο της κιθάρας με την οποία παίζεις!!!

Βρες τον λόγο που παίζεις μουσική! Παίζεις για να διασκεδάζεις ? Για να βγάζεις λεφτά? Βρες τον λόγο που το κάνεις... Άν κολλάς στο θέμα προσωπική εξέλιξη και βελτίωση, τότε πραγματικά μιλάμε για lifetime target που θα χρειαστεί μεγάλη πάλη με τον εαυτό σου για να αντέξεις...  ;) ;) ;)

gvour είπε:
Φιλτατε Grey,ολοι μας εχουμε "χαλαστει",πληγωθει η πειραχτει απο αλλους και καποιες φορες το ιδιο μπορει να εχουμε κανει κι εμεις αντιστοιχα.

Ετσι ειναι η ζωη και ολα ειναι μεσα στο παιχνιδι.

Εφοσον λοιπον τη βλεπεις σαν κατι ζωντανο μπες στο παιχνιδι με τον "κινδυνο" να πληγωθεις η να πληγωσεις.
Τώρα που άλλαξε ο τίτλος, μπήκες γιατρέ μου να μιλήσεις! :D

Τα είπες όλα.

Και όπως πολύ σωστά έγραψε ο Trolley, το συγκεκριμένο συναίσθημα μπορεί να "επεκταθεί και σε άλλους τομείς της ζωής σου".

Όμως να ξέρεις ότι αυτό δεν δημιουργήθηκε τώρα, από μια κιθάρα.

Το έχεις από παλιά, και ήδη πιθανόν να εμφανίζεται και σε άλλες συμπεριφορές σου, η κιθάρα είναι απλώς μια αφορμή να βγει στην επιφάνεια.

Αυτό θέλει προσοχή.

mustafank είπε:
+1000

η τελευταια μου κιθαρα ειναι ακριβη, για τα οικονομικα μου δεδομενα και τον πρωτο καιρο φοβομουν να την ακουμπησω, ισα που χτυπουσα τις χορδες κτλ.....εως οτου μου επεσε κανα δυο φορες, εγινε ενα ανεπαισθητο σημαδακι στο σωμα (στην αρχη ηξερα ακριβως που ειναι.Τωρα, πρεπει να το ψαξω) και την "απομυθοποιησα".

Πλεον, παιζω αφοβα, της εχω παρει τον αερα, ας πουμε και εχω δει και σαφη βελτιωση στην τεχνικη μου.
+1

όσο πιο πολλά σημάδια αποκτά η "μονάκριβή" μου...τόσο πιο άνετα νιώθω μαζί της!

Η πρωτη κιθαρα π ακουμπησα ηταν μια αμερικανα Fender Strat του '89 ενος φιλου τ πατερα μ π μου εκανε μαθηματα κιθαρας(ακομα που κ που). Μου εβγαζε ακριβως το ιδιο, οτι δεν μου αξιζε καν να την ακουμπησω... (Βεβαιως παραμενει ενας ανεκπληρωτος ερωτας, γιατι οποιαδηποτε στιγμη αποφασισει να την πουλησει, ειμαι διατεθειμενος να ληστεψω τραπεζα προκειμενου να χω αρκετα να του την παρω  ;D)

Κ με την ibanez μου στην αρχη ετσι ενοιωθα... Απλως...

hot_sauce είπε:
Μεγαλη αληθεια... Με την τριβη "δενεσαι", συνηθιζεις κ καταλαβαινεις οτι γουσταρεις πολυ περισσοτερο να παιζεις παρα να βλεπεις-σκεφτεσαι-θαυμαζεις

Αν εισαι οντως αρχαριος δεν ειναι θεμα αν εισαι αξιος της κιθαρας η οχι. Αλλωστε ρεαλιστικα ειναι απλα ενα κομματι ξυλο, ειναι παραλογο να νιωθεις υποδεεστερος. Ειναι αποκλειστικα θεμα ψυχολογιας και ειναι τελειως υποκειμενικο το τι ειναι καλος παιχτης. Φτανει εσυ να εισαι ικανοποιημενος με αυτα που παιζεις. Η λυση δηλαδη δεν ειναι να γινεις πχ πιο γρηγορος παιχτης αλλα καταρχην να μην εισαι τοσο σκληρος μαζι σου.

Απλα μονο να εισαι σιγουρος οτι θες να συνεχισεις το αθλημα. Εχω δει πολλους να πετανε ετσι τα λευτα τους και μετα να τα βαζουν αγγελιες.

hot_sauce είπε:
Αυτα τα πρωτα ομως σημαδια ειναι φαρμακι...  :(

mariostz είπε:
Γι αυτό υπάρχουν οι μάστορες...κλέφτες θα γίνουν? ;)

Grey είπε:
Μαλλον εχω την εμμονη οτι δεν ειναι αντικειμενο αλλα ζωντανος οργανισμος...Και δεν θελω να την ταλαιπωρησω με τιποτα λιγοτερο απο ενα τεχνικα και ηχητικα αρτιο παιξιμο...Το χοντραινω,νομιζω.
Παρα πολυ το χοντραινεις,δεν ειναι τιποτα παραπανω απο ενα κομματι ξυλο με χορδες και δυο πηνια με λιγο..κοτετσοσυρμα γυρω γυρω.

Δεν ειναι ουτε εργο του Ντα Βιντσι ,ούτε το ιερο δισκοποτηρο...

Ασε που αν την αφησεις για πολυ στη θηκη θα χαλασει (οι κιθαρες πρεπει να ζουνε στον καθαρο αερα οπως οι ανθρωποι... )

Οποτε...βγαλτην εξω και παιξτην...(την κιθαρα φυσικα...)

mariostz είπε:
στην αρχή ναι! είναι μεγάλη φρίκη!

μετά όμως αν δεν τα χεις κάτι σου λείπει...κάτι..... ;D

trolley είπε:
πάσχεις από λανθάνοντα φετιχισμό και μάλιστα "δύστροπο" διότι αντί να σου προκαλεί χαρά, σου προκαλεί αγωνία. ΠΡΕΠΕΙ να το ξεπεράσεις τώρα γιατί αλλιώς μπορεί να σε συνοδεύει για πολλά χρόνια, και να επεκταθεί σε άλλους τομείς της ζωής όπου πλέον να σε κάνει γραφικό.
Αυτό δεν προκαλείται λόγω χαμηλής αυτοπεποίθησης;

Oν σέκοντ θοτ πρέπει να το έχω και γω σε πολλά θέματα αλλά εικάζω ότι φταίει η εφηβεία.Συχνά παραιτούμε αντί να προσπαθώ να βρω άκρη.

Στην πάλη για να γίνω αντάξιος των οργάνων πάντως πεισμώνω.  :D

Οποτε...βγαλτην εξω και παιξτην...
Ριζοσπαστική λύση  ;D ;D

Grey είπε:
Οι περισσοτερες αποψεις συγκλινουν σε μια φραση που εχει πει ο τεραστιος Kee Marcello..."Σιγουρεψου οτι σου ανηκει ο εξοπλισμος,οχι το αντιθετο".Εννοειται πως εχετε δικιο.Εννοειται πως αντιδρω υπερβολικα...Το να μενει στην ακρη ενα τετοιο οργανο ειναι το διχος αλλο "αντιμουσικο"!Αν παρ 'ολα αυτα συνεχισω να νιωθω αβολα με την ολη φαση,θα τηνε δωσω τη ρημαδα...Αρκει να ξερω ποιος θα την παρει!
Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα.Περίμενα (υπομονετικά) να δω πότε θα το έγραφες. :)

Grey είπε:
.....Αν παρ 'ολα αυτα συνεχισω να νιωθω αβολα με την ολη φαση,θα τηνε δωσω τη ρημαδα...Αρκει να ξερω ποιος θα την παρει!
Θα την πάρει ένας φίλος σου που δεν θα τον βολέψει και ο οποίος τελικά θα αποφασίσει να την πουλήσει σε αυτόν της φωτογραφίας ο οποίος και θα την ξεσκίσει όπως της αρμόζει.

guitar-hero-nerd3.jpg

Αν ειναι να τη πουλησεις τη κιθαρα, μη την πουλας, να μου τη δωσεις εμενα και να σου δωσω εγω τη "Φροσω". Η Φροσω ειναι λαικου επιπεδου κιθαρα και παει με ολα σαν τη κοκα κολα.  ;D

Με τη φροσω θα μεγαλουργησεις φιλος, ακου με και δεν θα χασεις.  ;)

Πέραν όλων των άλλων σωστότατων που ειπώθηκαν (περί αυτοεκτίμησης, ψυχολογίας κλπ), είναι συνηθισμένο φαινόμενο αυτό που έχεις σε ανθρώπους που νιώθουν ότι δεν αξίζουν αυτό που έχουν. Ή ότι δεν είχαν έλεγχο στην απόκτησή του.

Έχουν αυτοκτονήσει άνθρωποι λίγους μήνες αφού κέρδισαν το λόττο.

Με αυτή την οπτική, καθώς βελτιώνεσαι, θα υποχωρήσει πιθανότατα το φαινόμενο. Για αυτό όπως σου είπαν όλοι οι άλλοι, πιάσε, παίξε, φθείρε (που λέει ο λόγος) την κιθάρα σου.

Τσέκαρε και αυτό αφού το ψάχνεις:

http://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_behavioral_therapy

Κατά την άποψή μου, δε θα ναι καλό για την ταυτότητά σου να την πουλήσεις τώρα, νιώθοντας όπως νιώθεις

ΥΓ: Το από κάτω είναι το πιο όμορφο ποστ του thread! Ωραίος ο gnd79!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
grey μόνο και που έχεις το θάρρος να εκθετεις το πρόβλημα σου άσχετα αν θα σε βοηθήσει κάνεις είναι η μισή λύση σε οτιδήποτε οι περισσότεροι έχουμε ένα σωρό κουσούρια που δεν έχουμε το θάρρος να τα εκφράσουμε και αυτό δεν μας κάνει καλύτερους από εσένα και κατ΄επεκταση μουσικούς .κάποιος είχε πει ότι "για να κλείσουν οι πληγές πρέπει να τις βλέπει ο ήλιος".και εσύ το έπραξες που για μένα αυτό σε κάνει πολύ καλύτερο από πολλούς ανθρώπους και πόσο μάλλον από μια κιθάρα..η  κιθάρα δεν έχει καμιά αξία μπροστά σου. μόνο εσύ  μπορείς να τις δώσεις αξία με τα χέρια σου και την ψυχή σου. άντε μην με πιάσει  το φιλοσοφικό μου πρωινιάτικα.

Υπάρχει πάντως και η άλλη πλευρά.

Νομίζω οτι είστε πολύ υπερβολικοί που προσπαθείτε να το αναγάγετε σε ψυχολογικό πρόβλημα.

Είναι λογικό μέχρι ενός βαθμού κάποιος να νοιώθει άσχημα που δε μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αντικείμενο για το σκοπό που φτιάχτηκε.

Για παράδειγμα αν είχατε μια πόρσε καρέρα και δεν ήσασταν ικανοί οδηγοί δε θα σας στεναχωρούσε αν σας περνούσανε οδηγοί με σαξόραλα;

Ή αν δεν μπορούσατε να ανοίξετε τον κινητήρα πάνω απο τις 3000 στροφές;

Η γνώμη μου είναι οτι αν τελικά εμπλέκεται ψυχολογικό πρόβλημα έγκειται στο γενικότερο θέμα των παικτικών ικανοτήτων και δεν έχει τόσο σχέση με την ακριβή κιθάρα ή το φετιχισμό.

Πόσοι απο μας δεν έχουμε στεναχωρηθεί έστω μια φορά βλέποντας στο youtube κάποιο παιχταρά να παίζει παπάδες; Ακόμη περισσότερο αν παίζει με μια φτηνή κιθάρα,που σκεφτόμαστε,τσάμπα πάει η gibson στα χέρια μου.Κοίτα τι κάνει αυτός με μια epiphone.

Έβλεπα για παράδειγμα αυτό τον τύπο που είναι πολύ καλός και παίζει guns n roses με μία Jazzmaster.  :o Απο τη στιγμή που ξεφτιλίζει το τραγούδι είναι αδιάφορο με τι παίζει.

Δεν τα λές καλά... :D

oselifer είπε:
Για παράδειγμα αν είχατε μια πόρσε καρέρα και δεν ήσασταν ικανοί οδηγοί δε θα σας στεναχωρούσε αν σας περνούσανε οδηγοί με σαξόραλα;

Ή αν δεν μπορούσατε να ανοίξετε τον κινητήρα πάνω απο τις 3000 στροφές;
Εάν είχαμε μία πόρσε καρέρα, δεν θα την είχαμε για να κάνουμε κόντρες με τα σαξόραλα αλλά για να τη μοστράρουμε εκεί που δεν θα τολμούσαν να παρκάρουν εκείνα... 8)

Η γνώμη μου είναι οτι αν τελικά εμπλέκεται ψυχολογικό πρόβλημα έγκειται στο γενικότερο θέμα των παικτικών ικανοτήτων και δεν έχει τόσο σχέση με την ακριβή κιθάρα ή το φετιχισμό.
Εδώ είναι το ζουμί...ο ΟΡ -όπως και όλοι μας- όσο ξέρουμε, τόσο παίζουμε με οποιοδήποτε όργανο (φτηνό ή ακριβό)...το ακριβό όργανο αρχίζει και φαίνεται όταν έχεις κάποιο επίπεδο. Όχι για άσχετους σαν εμάς. Από εκεί και πέρα το αγοράζουμε γιατί μπορούμε, για μόστρα, για να ρίχνουμε καμμιά πενιά, για να βγάλουμε τα απωθημένα μας γιατί η ζωή είναι μικρή...και για να το βρούν τα παιδιά μας... ;D

oselifer είπε:
Για παράδειγμα αν είχατε μια πόρσε καρέρα και δεν ήσασταν ικανοί οδηγοί δε θα σας στεναχωρούσε αν σας περνούσανε οδηγοί με σαξόραλα;Ή αν δεν μπορούσατε να ανοίξετε τον κινητήρα πάνω απο τις 3000 στροφές;
ΙΜΗΟ, το παράδειγμά σου είναι off topic.

Ναι, ως καταναλωτικά προϊόντα και μια κιθάρα και ένα αυτοκίνητο μπορούν να αποτελέσουν...σκοτεινά αντικείμενα του πόθου, αλλά όπως και να γίνει το αυτοκίνητο δεν είναι μέσο δημιουργίας τέχνης και έκφρασης συναισθημάτων - η κιθάρα είναι. Πώς μπαίνουν δίπλα - δίπλα;

Ξέρω, τώρα με κοιτάνε με μισό μάτι από Ken Block μέχρι τον πιτσιρικά οδηγό του "σαξόραλου", αλλά δε νομίζω ότι βοηθά σε ο,τιδήποτε να στεναχωριόμαστε επειδή "μας περνάνε" σαξόραλα, Punto, Squier ή Epiphone.

Καταλαβαίνετε πού το πάω: Τίποτα δεν είναι αγώνας δρόμου και τίποτα δεν πρέπει να μετατρέπεται σε τέτοιον.  ;)

Earendil είπε:
αλλά όπως και να γίνει το αυτοκίνητο δεν είναι μέσο δημιουργίας τέχνης και έκφρασης συναισθημάτων - η κιθάρα είναι.
Συμφωνώ...απλά αναρωτιέμαι...μια ακριβή κιθάρα είναι καλύτερο μέσο δημιουργίας τέχνης και έκφρασης συναισθημάτων από μία φτηνή...όταν μετα βίας βαράς τη ΛΑ?

Earendil είπε:
Ξέρω, τώρα με κοιτάνε με μισό μάτι από Ken Block μέχρι τον πιτσιρικά οδηγό του "σαξόραλου", αλλά δε νομίζω ότι βοηθά σε ο,τιδήποτε να στεναχωριόμαστε επειδή "μας περνάνε" σαξόραλα, Punto, Squier ή Epiphone.

Καταλαβαίνετε πού το πάω: Τίποτα δεν είναι αγώνας δρόμου και τίποτα δεν πρέπει να μετατρέπεται σε τέτοιον.  ;)
Αν μπορείς να ζεις χωρίς ανταγωνισμό τότε θα έχεις μια καλή ψυχική υγεία.

Αλλά απο τη στιγμή που όλα στην κοινωνία λειτουργούν ανταγωνιστικά θέλει ισχυρό χαρακτήρα για να μην επηρεαστείς.

Trending...

Νέα θέματα

Back