λοιπόν εγώ λοιπόν είμαι ο φίλος του Ασπράδου και όντας Oranga-κιας έχοντας ακούσει και παίξει στους Rocker 30, Rockerverb 50 , AD30 , και μου άνηκε ο tiny terror 15watt ,έχουμε και λέμε
Παρατηρήσεις
- όλοι οι Orange ανεξαρτήτως τιμής έρχονται με φθηνές no-name λάμπες -
0) Η ένταση είναι απάνθρωπη ακόμα και στα 7 watt!!! Είναι πολύ δυνατός και βγάζει χαλαρά οποιοδήποτε live ,για να καταλάβεις σε πρόβα με 2 δωδεκάρια καμπίνα (marshall -vintage 30) στα 15 watt τον είχα στην μέση και με παρακαλούσαν να χαμηλώσω ,ο 60watt λάμπα marshall combo (με 2x12) του άλλου κιθαρίστα ήταν στο full και δεν τον άκουγα,
1)ο ενισχυτής έχει αισθητά καλύτερο headroom όταν του ρίχνεις τα watt στην ίδια ένταση χωρίς να αναλιώνεται σχεδόν καθόλου η χροιά του
2)Ο ενυσχητής fuzz'αρει πάρα πολύ δηλαδή το distortion του δεν είναι διαυγές.
3)Άλλαξα χθες τις λυχνίες με JJ και ο ήχος ήταν αισθητά καλύτερος με περισσότερο headroom και λιγότερο fuzzάρισμα αλλά εξακολουθούσε να είναι ένας fuzzάτος ενισχυτής!
4)Τα καθαρά του είναι πολύ καλά για Orange με το παράπονο ότι δεν μπορείς να αλλάξεις τα μεσαία (έχει μόνο bass - tremble EQ ) και μην νομίζεις ότι αυτό σώζεται με ένα EQ ,δοκίμασα boss ge-7 και MXR 10-band EQ και ενώ το EQ αλλάζει το EQ , ο ήχος χειροτερεύει και θα το αποκαλούσα απλά συμβιβάσιμο.ΔΕΝ ξέρω τι δουλειά θα έκανε ένα αναλογικό φίλτρο.
5)Τα καθαρά έχουν ΠΟΛΥ περισσότερο Headroom απο το distortion κανάλι
και γενικά δεν με ικανοποιεί καθόλου το headroom του ...δύστυχος πολύ φτωχό για Orange
6)Οντως με το Eminence Τονκερ ακουγόταν πολύ καλύτερα από τα Vitage 30 αλλά με την 'Ιδια λογική όλοι ενισχυτές θα ακούγοντε καλύτερα :/
7)Η λούπα είναι πολύ καλή μπουστάρει το σήμα που έχει εξασθενήσει από τα πετάλια με την βοήθεια της λαμπίτσας ( 12au7 ) αλλά δεν είναι παραμετροποίήσιμο όπως σε ENGLE ,marshall κ.τ.λ. απλά send και return
8)Το Shape είναι το EQ του βρώμικου καναλιού και είναι αρκετά ευέλικτο ,ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ένα κλασσικό 3-band EQ αλλά είναι κάτι που με 3band EQ δεν θα μπορούσες να το κάνεις... αλλάζει πολύ η χροιά του ενισχυτή από το 0 εως το full και δίνει αρκετές επιλογές
9) ο ενισχυτής περνάει πολύ γρήγορα από το stage του καθαρού στο distortion χωρίς να αφήνει χώρο για overdrive
10)Eχει τόνους fuzz-o-distortion αλλά όχι τα δεμένα Γκάζια ενός Mesha - VHT - ENGL παρότι το βρόμικο είναι πολύ κομπρεσαρισμένο για Orange
11)KINA KAI M$%%@$@Σ άνοιξα το κύκλωμα και πίστεψε με! είναι απίστευτα ποιοτικός! AAA ποικνωτες αντιστάσεις κολλήσεις ΟΛΑ! και κλασσικά Τέρας και σκυλί στο σύνολο του Όπως όλοι οι Orange καμία έκπτωση επειδή είναι made in china μην ακούς τα Urban Legend Όσων έχουν φετίχ με το πορτοφόλι, μάλλον ποτέ δεν έχουν ανοίξει τον ενισχυτή και τα λένε επειδή τα άκουσαν
12) PEDAL VERY VERY FRIENDLY !!!
Overall
Δεν με τρελαίνει περίμενα κάτι καλύτερο αλλά κακός! είναι brand name και κοστίζει 650 ευρό!
όχι και πολύ ευέλικτος στο σύνολο του,αλλά στους λαμπάτους είναι πολύ παρεξηγημένο αυτό! π.χ. ποιό ευέλικτος είναι σαφώς από εναν blues junior (οικογένειες δεν θίγουμε

) αλλά ευέλικτος για τι πράμα? για να παίζεις απο καθαρά και από jazz ,folk , blues μέχρι μέταλ? όχι σίγουρα... ευέλικτος για ακρέους ηχους? ναι! όλα είναι σχετικά δεν είνα και tinny terror! έχει δυο κανάλια λούπα, πολύ distortion. choose your destiny ;-)
για τα λευτά του και για κλασσική χροιά orange είναι JUST FINE!!!
μην ξεχνάς ακούγεται σαν Orange!!!
+footswich 5 ευρώ (μην πάρεις το Orange πετάλι όλα τα one channel κάνουν) εγώ έφτιαξα ένα d.i.y.
αν θές σόνι και καλά να αλλάξεις λυχνίες με JJ δεν πάει πάνω από 100 ευρώ
ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ 900-ευρά!!!