Οποία ανακάλυψις.

Νέστωρ Αποστολόπουλος

Nestoras

Sir
Πόντοι
1,168
Πήρα τις προάλλες έναν δίσκο επειδή μ' άρεσε το παρακάτω κομμάτι κι' επειδή είχε 1€.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Van Halen?
Ναι (μην φανταστείς ότι το ήξερα, το έψαξα), αλλά χωρίς καμία... μανιβέλα, δεν το καταλαβαίνεις με την καμία ? Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ VH και της NL, πρέπει να ήταν ο Ted Templeman, υπογράφει την παραγωγή του δίσκου και υπήρξε ο επί μακρόν παραγωγός των VH. 

Το πρώτο τραγούδι δε, που ανέβασε ο sir είναι σύνθεση του Neil Young.

Κάτι μάθαμε και σήμερα...

Πάντως όταν είδα τον VH στο ρόστερ, είπα "λες να έπαιξε και κάνας... totos", καθότι Lukather & Co έχουν παίξει στα πάντα όλα. Όμως όχι εδώ.  

Άσχετα πάντως με τον EVH, αυτές οι αρμονίες των αμερικάνικων 70s (Steely Dan τύπου και μετέπειτα προς yacht rock κλπ) είναι παραπάνω από ατμοσφαιρικές και νοσταλγικές. Δεν τις χορταίνω ποτέ. Καταπληκτικό και το τραγούδι-αφορμή για την ανακάλυψη του EVH...

Το έγραψα γιατι αυτό άκουσα.

Ασυνάρτητο σόλο χωρίς έντονη μελωδική γραμμή για τα δεδομένα τη εποχής, με ηχάρα Marshall.

Ενα προεόρτιο του Beat it άκουσα. Ιστορικά μιλώντας.

Αφτό ινε;

Το έγραψα γιατι αυτό άκουσα.

Ασυνάρτητο σόλο χωρίς έντονη μελωδική γραμμή για τα δεδομένα τη εποχής, με ηχάρα Marshall.

Ενα προεόρτιο του Beat it άκουσα.

Αφτό ινε;
Το άκουσες ρε θηρίο; Μπράβο. 

Μετά από αυτό θα σου πω μόνο τούτο: Unleash τον ροκά που κρύβεις μέσα σου ?

(Τζαζούλες τέλος... επιστροφή στο ρουόοοοκ) ?

Δηλαδή Νέστωρ εσυ πως το βρήκες ως γνωστός φυσιοδίφης των δισκαδικων και των μουσικών παραλειπομένων; Το έψαξες μήπως;

Είμαι σίγουρος πως πριν μπεις στη διαδικασία το είχες καταλάβει.

Αααα και κάτι άλλο (που θυμίζει ένα πρόσφατο άλλο thread) : ακούω καλά μπόλικο και ύπουλο COWBELL στο δεύτερο κομμάτι;;

Δηλαδή Νέστωρ εσυ πως το βρήκες ως γνωστός φυσιοδίφης των δισκαδικων και των μουσικών παραλειπομένων; Το έψαξες μήπως;

Είμαι σίγουρος πως πριν μπεις στη διαδικασία το είχες καταλάβει.
Ακούγοντας το, είπα αυτό είναι παίξιμο Van. Παίρνω τηλ. Μάνο γι' άσχετο λόγο (που έχει 16000+δίσκους) και ρωτάω. Έχεις το δίσκο της Larson?

-Βεβαίως, παίζουν στα περισσότερα οι Little Feat μέσα.

Βρε Μάνο αυτό το είδα στα credits, αλλα άκουσα κι ένα κομμάτι που θα ορκιζόμουν ότι παίζει ο Έντυ, αλλά αναγράφεται ο κιθαρίστας με ?.

-Δεν το ξέρω.

Το ξανακούω και όντας σίγουρος το χτύπησα στο google όπου επιβεβαιώθηκα. Πιο πριν δε, είχα φωνάξει και τη γυναίκα μου να το ακούσει λέγοντας της αναγνωρίζεις τον Έντυ; Εισέπραξα ένα απλανές βλέμμα βέβαια και προχώρησα παρακάτω. Πάντως ακούγοντας το βινύλιο είναι κάτι παραπάνω από ευκρινές, ο τρόπος που "περπατάει" στη κιθάρα, παραπέμπει εκεί. Και επίσης θέλω να πω πως έχω λιώσει το Van Halen 1 που το θεωρώ cornerstone στη μουσική και όχι μόνο λόγω του Έντυ.

Πάντως ακούγοντας το βινύλιο είναι κάτι παραπάνω από ευκρινές, ο τρόπος που "περπατάει" στη κιθάρα, παραπέμπει εκεί. Και επίσης θέλω να πω πως έχω λιώσει το Van Halen 1 που το θεωρώ cornerstone στη μουσική και όχι μόνο λόγω του Έντυ.

Το κλείσιμο του κομματιού (στο οποίο αναφέρθηκα πριν) υπάρχει τουλάχιστον σε τρία κομμάτια του Van Halen 1.

Ευχαριστώ για την πληροφορία δεν το ήξερα και είμαι άρρωστος με τον VH.

Είναι ξεκάθαρα αυτός.

Πάντως, αφορμής δοθείσης, τους ποιους έχουμε ακούσει να παίζουν με... ποιους, δεν πάει το μυαλό μας.

Και εκείνη η εποχή (late '70s), αλλά και αργότερα, βρίθει από κάτι απίστευτα σεσιονιλίκια- σε ότι είδος μουσικής μπορούμε να φανταστούμε.

Για παράδειγμα, ο Quincy Jones συνήθως μάζευε την "αφρόκρεμα" σε ότι και αν ηχογραφούσε, ασχέτως καλλιτέχνη και στιλ.

Ακούς, πχ μια Donna Summer και από πίσω βαράνε ο Lukather, οι Porcarαίοι, ο Sprinsteen και ο Stevie Wonder να παίζει... τριγωνακι και να κάνει φωνητικά  ?

Ωραίες εποχές...

Οχι τοσο ξεκαθαρο οσο του Εντυ αλλα με λιγη προσπαθεια το μαντεψα

20 λεπτά πριν, marathon είπε

Έτσι είναι....εδώ άραγε ποιος παίζει κιθάρα??

Ο Jeff είναι, αλλά δεν θυμάμαι αν αναγράφεται στα credits.

Ο Jeff είναι, αλλά δεν θυμάμαι an αναγράφεται στα credits.
Φυσικά και είναι ο Jeff, φαίνεται όταν αρχίζει τις τρεμολιές...Δεν ξέρω εάν γράφεται αλλά είναι πρώτος-πρώτος στο εξώφυλλο (στη πρώτη φωτογραφία).

Πάντως γουστάρω πάρα πολύ όλους αυτούς τους μουσικάρες που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να "τσαλακώσουν" την εικόνα τους....Jeff μου παίζεις ένα disko? Ναι αμέ!!!!?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back