Ομαδική ικανοποίηση

1. Ενα σολο κιθάρα σε ΛΑ

2. Αρπίσματα σε ΡΕ με (Ρε' date=' Ντο, Σι ύφεση, Λα)

3. Ενα πέρασμα νότες απο Ρε, Λα, Ντο, Ρε, Λα ...

4. Αλλο ενα σόλο κιθάρα σε ΛΑ

Ξανακουγοντάς το μερος 2 μοιάζει σαν να είναι λίγο έξω απο τον χρόνο, αλλα δεν είμαι και σίγουρος τι ακριβώς εγινε, ίσως να είναι και έξω απο τον τόνο :) Στην μίξη μου φαινόταν καλό πάντως.

Αυτό το σημείο εννοείς ή το 3 ?

[/quote']

Το 2 εννοούσα. Είναι έξω από τον τόνο :) αλλά εγώ την καταβρήκα. Είναι από τα στοιχεία που στην τελική μίξη θα δώσουν άλλη χροιά. Έκανα κάποια πειραματάκια και μου φαίνεται καλό.

Η βασική σκέψη ήταν να αφήσω ελεύθερο χώρο και για άλλα όργανα και να μην το μπουκώσω κιθάρες.
Η γνώμη μου είναι ότι είναι πολύ καλό. Και ο "αέρας" που άφησες θα βοηθήσει γιατί έχει να γράψει κόσμος ακόμα. Εύγε! Το σημαντικότερο είναι ότι το σύστημα δουλεύει και έχει ενδιαφέρον.

Φιλικά,

Γεράσιμος

Παιδιά, ωραίο το project μέχρι στιγμής! Δεν μου είναι εύκολο να γράψω κάτι γιατί έχω ένα πρόβλημα εξοπλισμού, αλλά μπορώ να κάνω καμιά μίξη (ήδη έχω αρχίσει δηλαδή). Angele, μια χαρά οι κιθάρες (όντως πρέπει να είσαι λίγο εκτός στα καθαρά) και αφήνουν περιθώρια για ωραία δουλειά στο μιξάρισμα! Απλά θέλω να πω μπράβο σε όλους και περιμένω και και τους υπόλοιπους γιατί βρίσκω το όλο σκηνικό πολύ ενδιαφέρον! :wink:

ΟK λοιπόν... σειρά μου τώρα... :) .... δώστε μόνο λίγο χρόνο... (4-5 μέρες) γιατί το PC μπορώ να πω ότι έχει αποκτήσει δική του βούληση και χρειάζεται επιγόντως ένα Format και ξαναστήσιμο...

Λοιπόν. Οφείλω να ομολογήσω οτι ο Γερασι και ο Αγγελος έχουν δώσει ωραίο κορμό και οντως δίνεται μεγάλο περιθώριο στο τελικό μιξάρισμα.

Εγώ χρησιμοποιώντας 4 μέτρα του drum track και 4 μέτρα του bass track ενώνόντας τα και μετρώντας τα στο sequencer τα βρήκα στα 75 bmp κάτι που επιβεβαίωσα μετρώντας και όλα τα μέτρα σε loopa και του drum και του bass. Πιστεύω οτι το γρατζούνισμα του μπάσου σε ορισμένα σημεία πρέπει να μείνει ανέπαφο γιατί προσθέτει χαρακτήρα. Και η ελάχιστη ασυμμετρία και χροια της κιθάρας πετυχαίνουν το ίδιο κάνοντας και εμένα στο organ και στο ψηλό επεξεργασμένο μπασάκι του δεύτερου μέρους μου στην πρώτη προσπάθεια που τα έγραψα να αφήσω την ασυμμετρία για να δώσουμε περιθώρια σε γεμίσματα άλλων. Οταν τα ένωσα όλα και πρόσθεσα λίγο ακόμα reverb και ελάxιστο ροταρυ speaker τουλάχιστον άρεσε σε ένα φιλαράκο μου που είχε έρθει σπίτι ...................

(και μου λέει : Τι ωραία που μπήκανε οι άλλοι και τι μ.........α τους έβαλες και χαλάει το κομμάτι. Πάραυτα εγώ έβαλα το track γιατί μου άρεσε) :lol:

Κατέβασα το mp3 για το όργανο, το κάνω import στο cubase αλλα κάτι δεν πάει καλά. Εμφανίζεται στην μισή διάρκεια του χρόνου και μοιάζει σαν να είναι συμπιεσμένο. Δεν μπορώ να πω τι φταίει ακριβώς.

Μήπως τα mp3 πρέπει να είναι sampled σε 44.1 που είναι και το τυπικό cd format ? (οχι οτι έχω και ιδιαίτερη εμπειρία στο θέμα)

cos_dr

Έλαβα το track αλλά προσωπικά θα περιμένω τους υπόλοιπους πρώτα προκειμένου να το ενσωματώσω στο sequencer μου και στη μίξη. Είπαμε να κρατήσουμε μία σειρά ώστε όταν, ας πούμε, ετοιμάζει κάτι ο skatemporas, να σκέφτεται με βάση αυτά που ξέρει ότι υπάρχουν μέχρι τη στιγμή που αρχίζει να γράφει. Η παρέμβαση αλλάζει τα πλάνα του καθενός και μπερδεύει. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που είπα να τηρηθεί μία σειρά.

Ωστόσο, ο καθένας από εμάς θα κάνει αυτό που νομίζει. Δεν επιβάλλω κάτι σε κάποιον. Αν όμως ο skatemporas θεωρήσει ότι αυτό που γράφει έχει σαν βάση και το δικό σου track, τότε θα τον ακολουθήσω και εγώ.

Θεωρώ καταπληκτικό το γεγονός ότι δουλεύει το σκηνικό, και χαζομάρα το να δημιουργηθεί αντιπαλότητα ή ό,τι άλλο. Μη παρεξηγηθούμε κι'όλας! Εδώ κλείνει και η παρέμβαση μου.

Φιλικά,

Γεράσιμος

Κατέβασα το mp3 για το όργανο' date=' το κάνω import στο cubase αλλα κάτι δεν πάει καλά. Εμφανίζεται στην μισή διάρκεια του χρόνου και μοιάζει σαν να είναι συμπιεσμένο. Δεν μπορώ να πω τι φταίει ακριβώς.
Μήπως τα mp3 πρέπει να είναι sampled σε 44.1 που είναι και το τυπικό cd format ? (οχι οτι έχω και ιδιαίτερη εμπειρία στο θέμα)[/quote']

Το track έχει κωδικοποιηθεί στα 22Κ και γι'αυτό φαίνεται μισό. Κάνε την μετατροπή πρώτα σε 22Κ wav, μετά resample το wav στα 44 και βάλτο μέσα στο project. Πιο εύκολα, μπορείς να κάνεις time stretch στο διπλάσιο και θα έρθει στα ίσα του.

Όπως είπε και ο ¶γγελος, καλό είναι τα tracks να είναι στα 44.1Κ.

Και για να μην δημιουργείται σύγχιση με τα bpm: εγώ ακολούθησα τα 76 του Terumi (το μπάσσο και η κιθάρα είναι στα 76) και ακούγεται σωστό. Γιατί πιστεύεις cos_dr ότι είναι 75 τα bpm? Μπορεί να έχω κάνει και λάθος, αλλά ας ξεκαθαριστεί.

Γεράσιμος

παιδιά...... συγγνώμη, αλλά θα βασιστώ στα tracks των terumi, gerasimos και angelos για να φτιάξω... τα έχω κατεβάσει ήδη, κι έχω σχεδόν ετοιμάσει το θεματάκι μου... σόρρυ, αλλάαααααααα............. μετά από μένα βάλτε ότι θέλετε... πάντως, έγινε λίγο χάος.... έχουν ανέβει πολλά tracks που δε θα έπρεπε...

τα λέμε!!

Το track έχει κωδικοποιηθεί στα 22Κ και γι'αυτό φαίνεται μισό. Κάνε την μετατροπή πρώτα σε 22Κ wav' date=' μετά resample το wav στα 44 και βάλτο μέσα στο project. Πιο εύκολα, μπορείς να κάνεις time stretch στο διπλάσιο και θα έρθει στα ίσα του.[/quote']

Και με τι εργαλείο τα κάνει κανείς όλα αυτά ?

Δοκιμασα με το dbpoweramp (το οποίο κατέβασα μετα απο τυχαία επιλογή) και οτι και αν έκανα το track εβγαινε μισό. Πάντως θα προτιμούσα να έρχονται έτοιμα σε 44.1Κ τα κομμάτια έτσι ώστε να έχουμε και μια ομοιογένεια στον ήχο. Ισως όταν ερθει η επίσημη :wink: σειρα του cos_dr να το ξαναανεβάσει σωστά.

Αγγελος

Δεν είμαστε μικρά παιδιά νομίζω. Γιατί αυτή η απαξίωση στην υπόλοιπη ομάδα; Όντως, ανέβηκαν αρκετά tracks χωρίς μία λογική συνέχεια. Όταν ξεκινήσαμε θέσαμε κάποια διαδικασία:

1. Να περιμένει ο καθένας τη σειρά του ώστε να υπάρχει μία λογική συνέχεια στο στήσιμο του κομματιού.

2. Ένα (1) track μόνο για τον καθένα. Και εγώ μπορώ να γράψω όλα τα όργανα μόνος μου. Και;

Αυτοί που ακολουθούνε τη διαδικασία αυτή είναι μέσα (για εμένα) στο κομμάτι, οι υπόλοιποι είναι έξω μέχρι να έρθει η σειρά τους.

Θα σας παρακαλέσω φίλοι cos_dr και tskrg να βγάλετε προσωρινά τα tracks σας, είναι πολύ αξιόλογα αλλά αυτό δεν έχει να κάνει τώρα, και να περιμένετε αυτούς που είναι πριν από εσάς. Δεν μπορεί να γίνει και κουβέντα έτσι άναρχα που ανεβαίνουν. Τι να σχολιάσω εγώ δηλαδή και σε σχέση με τι; Ή σε παρακαλώ yameth να τα περάσεις όλα στο song 2 ή 3, αν συμφωνούνε οι δύο φίλοι παραπάνω, είναι κρίμα να πάνε χαμένα. Ειλικρινά, στεναχωριέμαι με αυτό, αλλά δεν θα σκάσω κι'όλας. Θα ήθελα να μην χρειαστεί να ξαναναφερθούμε στο θέμα αυτό.

Φιλικά,

Γεράσιμος

Συμφωνώ σύντροφε γεράσιμε με την παρατήρησή σου και θα παρακαλέσω κι εγώ τον yameth να λάβει υπόψη του την πρότασή σου μεταφοράς τουλάχιστον των track μας στο song 2 για να μην ξαναμπούμε στην διαδικασία του upload. Προσωπικά ζητώ συγνώμη για την παράκαμψη της σειράς και δεν θα το ξαναεπαναλάβω.

Θα παρακαλέσω επίσης όποιον αναλάβει την τελική μίξη να μας δώσει έγκαιρα παρατηρήσεις για τυχόν κάποια διόρθωση σε κάποιο track ώστε να δοθεί το περιθώριο να το ξαναεπεξεργαστούμε και να το επαναφέρουμε.

Καλή συνέχεια εύχομαι!!!!!!!!! Και το παράπτωμά μας ας το γράψουμε στο χιόνι :lol: :lol:

O.K. εγω αποχωρω .Δεν ειχα την απαιτηση να χρησιμοποιηθουν ολα τα tracks ,αλλα οταν γινει η μιξη να υπαρχει επιλογη για το πια tracks θα μπουν αναλογα με το στυλ που παρει το κοματι στην πορεια, μιας και ο καθε'νας εχει τις δικες του επιροες. Θα 'θελα ακομα να παρακαλεσω τον yameth να μη βαλει τα tracks μου στο song2 αλλα να τα κατεβασει εντελως. παντως θα περιμενω να να ακουσω το αποτελεσμα μιας και η ιδεα μου αρεσε και θα'θελα να συμετεχω, αλλα δεν μπορω να λειτουργισω ετσι. [/b]

Ώπα παιδιά. Πήδηξα μια σελίδα. Τώρα είδα τα προηγούμενα σχόλια.

Αμάν. Θα "τραβήξω" το track αλλα επειδή είμαι λίγο άσχετος θα παρακαλέσω σε περίπτωση που δεν καταφέρω την εν λόγω μετατροπή, τον φίλο που την έκανε να το βάλει upload για εμένα όταν έρθει η σειρά μου στο rate που έχει συμφωνηθεί. Ελπίζω να μην ζητάω πολλά.

παιδιά.... το pc μου έχει *$)@^!*(&% τελείως..... ( έχω ξεκινήσει ήδη έρευνα αγοράς για καινούργιο ).... δεν μπορώ ούτε καν να ηχογραφήσω ένα wav αρχείο χωρίς να γεμίσει clicks/glitches και λοιπά σκουπίδια... αυτό που έχω είναι ένα midi αρχείο... και αν συμφωνείτε και οι υπόλοιποι, θα πρότεινα να το στείλω σε κάποιον από εσάς να το κάνει render σε wav με έναν ήχο rhodes piano (ότι τον φωτίσει ο μεγαλοδύναμος). αν έχετε πρόβλημα με αυτό, μάλλον θα πρέπει να αποχωρήσω από τη διαδικασία.... :(

αναμένω απάντησή σας....

Μα γιατί δεν ανταλλάσσετε e-mails, να το κάνετε μεταξύ σας το project, έτσι ώστε να μη σας ενοχλεί κανένας και να μη λιγουρεύουμε και εμείς οι υπόλοιποι;

Τί πράγματα ειν΄αυτά; "είπαμε να βάλουμε μια σειρά, "αποσύρετε τα κομμάτια σας" κι άλλα τέτοια κομπλεξικά!!!

Τα κομμάτια μπορούν πολύ ωραία να είναι αναρτημένα εκεί κι όποιος θέλει ακούει ότι θέλει, χρησιμοποιεί ότι θέλει, κάνει τη μίξη που θέλει κι απορρίπτει ότι (δε) θέλει!

Απλά και όμορφα και χωρίς να παρεξηγηθεί κανείς...

ΥΓ 1) Είχα και γώ μια ρυθμική κιθάρα έτοιμη αλλά σιγά μην ασχοληθώ άλλο μαζί σας!!!

ΥΓ 2) ¶γγελε, εμένα το CUBASIS τη στιγμή που επέλεγα το track μου το μετέτρεψε αυτόματα σε 44άρι...

Λυπάμαι που και εδώ θα γίνει η όλη φάση μαλακία.

Μα γιατί δεν ανταλλάσσετε e-mails' date=' να το κάνετε μεταξύ σας το project, έτσι ώστε να μη σας ενοχλεί κανένας και να μη λιγουρεύουμε και εμείς οι υπόλοιποι; [/quote']
Δεν είναι αυτό το θέμα νομίζω. Όταν ξεκίνησε η ιστορία κάποιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Κανείς δεν απόκλεισε κανέναν, αλλά είπαμε να μην φτιάξουμε μία ασυνάρτητη βιβλιοθήκη με tracks αλλά ένα κομμάτι που όσοι συνεισφέρουν tracks, αυτά να μείνουν μέχρι το τέλος. Με βάση αυτό και μόνο, δεν είναι σωστό να βάζει κάποιος 2-3 tracks με την λογική του "κρατήστε ό,τι θέλετε για τη μίξη" γιατί δεν θέλουμε να πετάξουμε κάτι. Να βάλουν όλοι, λίγο, από κάτι. Δεν υπήρξε καμμία αντίρρηση με αυτό όταν ξεκινήσαμε. Υπάρχει διαφωνία μέχρι εδώ;

Τί πράγματα ειν΄αυτά; "είπαμε να βάλουμε μια σειρά' date=' "[i']αποσύρετε τα κομμάτια σας[/i]" κι άλλα τέτοια κομπλεξικά!!!
Δεν περίμενα να εμφανιστώ ο κομπλεξικός της όλης κατάστασης. Το "βάλτε μία σειρά" φάνηκε και στην πράξη (skatemporas) ότι έχει σημασία. Το "βγάλτε προσωρινά τα tracks" (και όχι "αποσύρετε τα κομμάτια σας") είχε το νόημα του να μην μπερδεύονται οι υπόλοιποι μιας και τα tracks εφμανίζονται χωρίς καμμία ταξινόμηση. Ισχύει αυτό που είπα: αν ο skatemporas που εγώ περίμενα να γράψει τα λάμβανε υπόψη του και στηριζότανε πάνω σε αυτά, τότε να θα λάμβανα και εγώ.

Τα κομμάτια μπορούν πολύ ωραία να είναι αναρτημένα εκεί κι όποιος θέλει ακούει ότι θέλει' date=' χρησιμοποιεί ότι θέλει, κάνει τη μίξη που θέλει κι απορρίπτει ότι (δε) θέλει!

[/quote']

Έχουμε πει να μην απορριφθεί τίποτα. Σε καλύπτει αυτό σαν απάντηση;

ΥΓ 1) Είχα και γώ μια ρυθμική κιθάρα έτοιμη αλλά σιγά μην ασχοληθώ άλλο μαζί σας!!!
Το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι κοιτάνε να συμμετάσχουν σε κάτι μόνο όταν έχουν χειροπιαστές αποδείξεις ότι αυτό θα δουλέψει είναι αρκετά εγωιστικό. Γιατί δεν εκδήλωσες το ενδιαφέρον σου νωρίτερα; Συμφωνείς ότι αν κάποιος άλλος είχε γράψει ρυθμική πριν από εσένα, τότε αυτό που θα έγραφες δεν θα κόλλαγε;

Παιδιά, λυπάμαι για αυτό που γίνεται. Αν θέλετε το συνεχίζουμε, αν δεν θέλετε το παρατάμε και ο καθένας φυσικά μπορεί να κάνει ότι θέλει. Τέλος.

Γεράσιμος

Παρακαλώ ησυχία!!!

Να επανέλθετε στην ταξη!

:lol: :lol: :lol:

Τι έγινε βρε παιδια... Η ιστορία είναι πολύ καλή. :!: Μη τη χαλάσουμε τώρα.

1.Ο gerasimos όμως πρέπει να συντονίζει αφού το ξεκίνησε. (Αν δέχεσαι φυσικά, θα σου δώσω και τα προνόμια του moderator στο topic.)

2.Δυστυχώς τα αρχεία δεν μπορούν να κατέβουν, μόνο να σβηστουν.(και είναι κρίμα...)

3.Είναι αλήθεια ότι η διαδικασία κάνει κοιλιές. Γι αυτό και η ανυπομονησία μερικών.

4.skatemporas στείλε μου το midifile και θα το ανεβάσω εγώ σε ότι ήχο επιλέξεις.

5.το song no.2 είναι στη διαθεση όλων.

Δεν χρειάζεται να τελειώσει το πρώτο για να ξεκινήσει.

Προτείνω να υπάρξει απολυτη ελευθερία κίνησης σε αυτό.

Κάποιος όμως πρέπει να γράψει το βασικό groove.

Καλές ηχογραφήσεις!

Το Rhodes του skatempora είναι online.

Το έλαβα σε midifile και του δόθηκε φωνή, στο Cubase SX από το VST plugin instrument της Emagic, EVP73.

Μέσα στο ύφος! Μπράβο skatempora.

:) next please...

ΥΓ1. ένα ευχαριστώ στο Yameth για τη μετατροπή... :) ...

ΥΓ2. το midi το είχα "ηχογραφήσει" realtime ( δεν το προγραμμάτισα ) και δεν είχε υποστεί περαιτέρω επεξεργασία

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back