Loki είπε:
Συμφωνώ, αλλά το πετάλι δεν θα σου δώσει ποτέ ακριβώς τον ήχο από ένα καλό drive κανάλι ενισχυτή.
Όλα είναι υποκειμενικά
Εγώ ας πούμε θεωρώ ότι για να βρεις ενισχυτή που να έχει τον ήχο ενός καλού πεταλιού ή μίας καλής πεταλιέρας στα γκάζια πρέπει να πας σε πολύ ακριβό μηχάνημα, πχ mesa κτλπ. Το κανάλι μίας βρωμιάς που έχεις στήσει εσύ στη πεταλιέρα σου με τις προενισχύσεις που θέλεις το eq, το compressing το οτιδήποτε θέλεις, είναι απλά καλύτερο απο μία ακατέργαστη βρώμα ενός μέτριου λαμπάτου ενισχυτή, τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά για τη δική μου απαιτητική μουσική (progressive metal). Αν μιλάμε για κραντσιές και πεντατονικά μπλούζ και παραμόρφωση μέχρι u2 και πορτοκάλογλου στυλ νταξ, ναι μπορεί να βγεί με πιο vintage style βρώμικα κανάλια λαμπάτων ενισχυτών. Kαι του bugera V22, V55.
Προσωπικά επειδή είμαι περίεργος, δυσκολεύομαι να ικανοποιηθώ απο τα βρώμικα κανάλια των ενισχυτών. Αν θες μέχρι χαρντ ρόκ και τετοια, ενα laney θα τη κάνει τη δουλειά καλά. Αν τώρα θες και πιο μέταλ ήχους, θα πάς σε ένα καλό καθαρό κανάλι και ένα καλό πετάλι ή σε ένα blacstar 20ρη και καθάρισες απο τα πάντα. Ειναι ο μόνος ενισχυτής σε χαμηλά χρήματα (κάτω του 1000), αυτός και ολη η σειρά αυτή που ΣΚΟΤΩΝΕΙ σε γκάζια. Καθαρά? Αξιοπρεπή τίποτα ιδιαίτερο.
Η τελική μουο γνώμη...αν θες 300€ για ένα bugera για μένα δεν αξίζει. Πήρα απο ebay σαν καινούριο με 80€ παραπάνω τον engl gigmaster 30. Κάνει για σπίτι, πρόβα, λάιβ, ότι θες. Βάλτου πάνω ένα blacstar πετάλι και καθάρισες. Εγώ έτσι βόλεψα και τα κρυστάλινα καθαρά και τα γκάζια που πάνε απο μπλουζ (γιατί παίζω αρκετά) μέχρι το είδος που συνθέτω, και χωρίς να μου βγεί ο κούκος αηδόνι.
380€ ενισχυτής
150€ πεταλάκι
100€ καμπίνα (blackstar 12'')
Συνολο 630€ (λιγότερο απο όσο μία αξιοπρεπής κιθαρα, και απο ότι είδα μια χαρά τα έχεις σκάσει για κιθάρες), ολα μεταχειρισμένα σαν καινούρια και έχω τον τέλειο ήχο στα δικά μου αυτιά, σε όλα τα είδη.