- Πόντοι
- 16
Λοιπον μόλις γύρισα από ένα live που γινόταν στην πόλη μου με τοπικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα,7 διαφορετίκα στον αριθμό!!!έπαιζαν πολλοί φιλοί μου και τετοιες ευκαιριες ειναι σπάνιες, για αυτο ξεκινησα να πάω!θα έπαιζαν από doom-gothic metal μέχρι ελληνικό ροκ και από punk μέχρι red hot chilly peppers!!είναι πολυ αξιόλογα και σαν μουσικοί και σαν σχήματα και προπαντώς ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ!!!!Όλα καλά μέχρι εδώ,αλλά μόλις έφτασα είδα ότι υπήρχε είσοδος 7 Ευρώ!τα συγκροτήματα δε θα έπαιρναν φράγκο και η ηχητική κάλυψη θα ήταν από ένα άλλο συγκρότημα που παίζει σταθερά καθε εβδομάδα εκεί και ειτε θα ήταν τζάμπα είτε έναντι μικρής αμοιβής!!ήταν γεμάτο το μαγαζί και από εγκυρη πηγη έμαθα οτι μέχρι τότε είχαν κοπεί περι τα 350 εισητήρια δηλαδη 350 Χ 7=2450 Ευρώ(εκτος από αυτους που θα ερχόταν αργότερα και από αυτούς που θα έπαιρναν 1 η παραπάνω ποτά) απο τα οποία ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ!!!εκνευρισμένος και μη θέλοντας να δώσω τα 7 Ε εκ των οποίων ούτε ενα λεπτό δε θα πήγαινε στους μουσικους,σηκώθηκα με την παρέα μου και φύγαμε...ακολούθησε εκτενέστατη συζήτηση γύρω από το θέμα!!!Δεν ειναι χρηματικό το θέμα,αλλά όταν ένας επιχειρηματίας εκμεταλλεύεται την κάβλα σου να παίξεις live,την αγάπη σου για τη μουσική και την μεταπράττει σε χρήμα και όταν γεμίζει το μαγαζί από τη στιγμή που θα ήταν άδειο και βάζεις τόσα λεφτά στην τσέπη σου δε θα πρέπει κατι να πάρουν και οι μουσικοί??έστω το 1/3 των λεφτών της εισόδου??δεν είναι απαράδεκτο??δηλαδή τι πρέπει να γίνει να το γυρίσουμε όλοι σε σκυλάδικα και στη ζητιανιά για να μπορέσουμε να καλύψουμε τα έξοδα των ηχογραφήσεων των demo μας και του εξοπλισμού μας??
Σε καμία περίπτωση δε θέλω να προσβάλλω το συγκεκριμένο μαγαζί (για αυτο δεν αναφέρω όνομα,πόλη κτλ)και μάλιστα το συγχαίρω για αυτή του την πρωτοβουλία,απλά θέλω να στηλιτεύσω την περιρρέουσα νοοτροπία του ασύστολου κέρδους των καταστημάτων στις πλάτες των """"""ερασιτεχνικών"""""""" η αλλιώς underground(τιμή τους και καμάρι τους) σχημάτων!
Πραγματικά ανυπομονώ να ακούσω τις σκέψεις σας-εμπειρίες γύρω από το θέμα!!!
Σε καμία περίπτωση δε θέλω να προσβάλλω το συγκεκριμένο μαγαζί (για αυτο δεν αναφέρω όνομα,πόλη κτλ)και μάλιστα το συγχαίρω για αυτή του την πρωτοβουλία,απλά θέλω να στηλιτεύσω την περιρρέουσα νοοτροπία του ασύστολου κέρδους των καταστημάτων στις πλάτες των """"""ερασιτεχνικών"""""""" η αλλιώς underground(τιμή τους και καμάρι τους) σχημάτων!
Πραγματικά ανυπομονώ να ακούσω τις σκέψεις σας-εμπειρίες γύρω από το θέμα!!!