- Πόντοι
- 198
Ειμαι απόλυτα σίγουρος, ο μαγαζάτορας που το είπε έπρεπε απλώς να μιλήσει με τον λογιστή του.Haris είπε:Είσαι σίγουρος για αυτό; Γιατί είχα μείνει στο ότι ο "εργοδότης" (μαγαζάτορας) είναι υποχρεωμένος να σε προσλάβει - έστω και για ένα βράδυ - και να σου κολλήσει ένσημο, το οποίο φυσικά πηγαίνει χαμένο. Δεν έπαιζε το "έχω ΤΠΥ ως μουσικός".
Ως ελεύθερος επαγγελματίας με μπλοκάκι που πληρώνει (λέμε τώρα) εισφορές στον ΟΑΕΕ/ΕΦΚΑ, μπορούσα να προσθέσω ΚΑΔ ως μουσικός αλλά η απάντηση που έπαιρνα ήταν "όχι, πρέπει να σε προσλάβω".
Και το πρόβλημα με τα πρόστιμα ήταν κυρίως με το ΙΚΑ.
Έχει αλλάξει κάτι;
Google is your friend..Μίλησα με λογιστή.
Μου είπε ξεκάθαρα ότι μπορώ να ανοίξω νέο ΚΑΔ με τα αντίστοιχα νέα ΤΠΥ και να κόβω κανονικά σαν μουσικός. Γνωρίζει κανένας ποιός ΚΑΔ είναι? Είμαι βέβαιος ότι θα έχει 550 διαφορετικούς.
Το τι θα συμβεί παρακάτω, θα το δούμε...
Ελπίζω να μην μπλέξω στην εφορία για τον νέο ΚΑΔ.
στα γρήγορα: https://www.taxheaven.gr/acforum/topic/67692-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B4-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%AF/
Αυτο που δεν ξερω (αν και το εχω ψαξει πολυ) είναι τι γίνεται όταν ειναι καποιος Ε.Ε. με το κανονικό του ΚΑΔ και του μουσικου και έχει δύο εργοδότες που τον δηλώνουν στην ΑΠΔ, ο ενας είναι η κανονική του εταιρεία και ο αλλος ειναι ο μαγαζάτορας. Αραγε τον πιανει το "ως δύο εργοδότες;"