news Οι Κινέζοι αγόρασαν και τη Marshall

No worries... Ούτως ή άλλως τα πάντα εκεί κατασκευάζονται.

ΥΓ: Εδώ πλέον ζούμε στην εποχή των Fender made... in Indonesia, αυτό θα μας πειράξει;

Η Marshall Group στην οποία ανήκει και η Marshall amplification είναι μια πολυεθνική εταιρεία της οποία τα κέρδη προέρχονται κατά 70% από τα bluetooth speakers, 25% από τα ακουστικά και μόλις 5% από τους ενισχυτές και τα παρεμφερή.

Η οικογένεια Marshall η οποία διατηρεί το 20% και θέση στο ΔΣ της εταιρείας ''τρέχει'' την επιχείρηση των ενισχυτών, η οποία παραμένει μια βρετανική, ''οικογενειακή'' επιχείρηση.

Δεν νομίζω δηλαδή ότι οι κινέζοι θα ασχοληθούν καν με το τμήμα των ενισχυτών... είναι ασήμαντο νούμερο μπροστά στα άλλα, οπότε δεν νομίζω να αλλάξει κάτι

Μα δε μας λέει και πολλά το 5%. Η Marshall έκανε εδώ και χρόνια άνοιγμα στο consumer audio με τα ακουστικά και τα soundbars της το οποίο της έχει πάει ανέλπιστα καλά. Είμαι σίγουρος ότι έχω γνωρίσει παραπάνω κόσμο στη ζωή μου που έχει αγοράσει ακουστικά ή ηχειάκια Marshall απ'ότι έχω γνωρίσει κιθαρίστες (period, οχι κιθαρίστες που να έχουν Marshall ενισχυτές). Είναι τεράστια η αγορά και τα έχουν πάει τρομερά καλά, οπότε λογικό πλέον αυτό το κομμάτι της εταιρείας να αντιπροσωπευει και μεγαλύτερο μέρος της πίτας.

Eίναι λίγο σαν να αγχωνόμαστε επειδή το Amazon πλέον βγάζει ψίχουλα απο τις πωλήσεις βιβλίων. Δεν πάει να πει ούτε οτι παραπαίει το Amazon oύτε οτι δεν αγοράζει ο κόσμος πλεον βιβλία.

Ειδικά απο τη στιγμή που τα έχουν χωρισμένα και στο κομμάτι των ενισχυτών φαίνεται να παίζει μπάλα ακόμη η οικογένεια Marshall νομίζω το αν έχουν απο πάνω τους τους Σουηδούς ή τους Κινέζους μικρή διαφορά κάνει σε εμάς.

Η Marshall έκανε εδώ και χρόνια άνοιγμα στο consumer audio με τα ακουστικά και τα soundbars της το οποίο της έχει πάει ανέλπιστα καλά

Συμφωνώ απόλυτα. Μπορεί κάποιος να πιστεύει ότι η Marshall έχει να βγάλει καλό ενισχυτή από το '81 (που εγώ δεν συμφωνώ), ότι οι Friedman, Splawn και άλλες εταιρείες την ξεπέρασαν και έβγαλαν καλύτερους ''Marshall'' κτλ κτλ, αλλά αυτό που δεν πρόκειται να καταφέρουν ποτέ αυτές οι εταιρείες είναι να αποκτήσουν το στάτους και την αναγνωρισιμότητα του logo ''Marshall'' στο απλό κοινό (γιατί πέρα από κιθαρίστες, κανείς άλλος δεν ξέρει αν δει το logo των Friedman ότι πρόκειται για ενισχυτή και όχι για κάποιο πλυντήριο ασπούμε).

Άπειρα τα βιντεοκλίπ και τα live clips με Marshall stacks από πίσω (ή και σε ταινίες-σειρές αλλά και σε τοπικά λάιβ) το logo Marshall είναι άμεσα αναγνωρίσιμο στο απλό κοινό και λογικό είναι να ''χέζει λεφτά'' σε προϊόντα που έχουν να κάνουν με αναπαραγωγή ήχου και λογικό ήταν να δώσουν την άδεια σε τέτοια προϊόντα να χρησιμοποιούν το logo και να κονομάνε τα εκατομμύρια με την σέσουλα....

Και βέβαια σαν ενισχυτές πέραν της ιστορίας που έχουν στην δισκογραφία σήμερα μια χαρά επιλογές προσφέρουν σε όλα τα βαλάντια και wattages. Εγώ φέτος που περνάω φάση μαρσαλίτιδας πήρα σε έναν χρόνο μια 1936lead cab, έναν jubilee 2525h και περιμένω και τον SC20h... όλα Made in the UK 🇬🇧 φυσικά ;) (ok τα μεγαφωνα ήταν κινέζικα και οι κακές γλώσσες λένε ότι κάποιοι output tranformers είναι βιετναμέζικοι)

Ακόμη κι αν οι Κινέζοι έκλειναν το τμήμα των ενισχυτών η αγορά θα κάλυπτε τη ζήτηση την επόμενη μέρα.

Άσε που μόνο με τα kits και τα parts που κυκλοφορούν πλέον μπορεί κάποιος να φτιάξει καλύτερο Marshall απ ότι έχει βγάλει η ίδια η εταιρεία απ' τις αρχές του '70.

Last edited:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back