Οι φίλοι μας οι Ιαπωνες....

Status
Not open for further replies.

spewfy

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Επειδη εχω διαβασει ενα σωρο κολακευτικα λογια στο noiz για τους γιαπωνεζους σκεφτηκα να παραθεσω και την αλλη πλευρα τους, ετσι λογος να γίνεται, να υπάρχει κάποια ισορροπία αλλά και για να διασκεδάσουμε. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων να σημειώσω ότι τους πάω πολύ και σε κάποια πράγματα θεωρώ ότι οι άνθρωποι είναι πολύ μπροστά. Το ποστ αυτό όμως αναφέρει τα άλλα...

Να σημειώσω ότι ειχα την ευκαιρία να τους ζησω και να αλληλεπιδρω καθημερινα με γιαπωνεζους/ες για καμποσα χρονια. Ειχα 2 συγκατοικους γιαπωνεζους με τους οποιους ειχαμε αναπτυξει ενα σωρο θεματα και ειχαμε αναλωθει σε ατελειωτες συζητησεις. Παραθετω τα συμπεράσματά μου λοιπον παρακάτω:

- Οι γιαπωνέζες δεν ξυρίζονται. Συντηρούν μικρούς αμαζονιους εκει κατω.. ΟΛΕΣ τους.

- Οι γιαπωνέζοι θεωρούν το μάυρισμα από τον ήλιο 'γυφτιά' και κακογουστο. Θυμαμαι μια παρεα γιαπωνεζων που ειχε ξεκαρδιστει και κοροιδευε μια κορεατισα (νταξ ξερουμε για την ιστορια κορεας-ιαπωνιας) που ειχε μαυρισει χωρις να το επιδιώξει σε ταξιδι της στο Miami (και φυσικα ηταν σουπερ εξωτικος κομματος). Οταν μου εξηγησαν το λογο (κοιτα πως εχει γινει) αισθανθηκα καπως μονος και τους λυπηθηκα λιγακι.

- Οι γιαπωνέζοι, ειδικότερα οι παλαιότερες γενιές, φοβούνται τους ξένους και είναι ρατσιστές. Και λογικο ειναι αν εισαι 1,50 και μοιαζεις με παιδακι να φοβασαι και να μη γουσταρεις τους τσολιαδες δυτικους... Οσο αφορα τους ασιάτες, αν ειναι λιγάκι σκουρόχρωμοι την κάτσανε.

- Οι γιαπωνεζοι θαυμαζουν τους αμερικανους και προσπαθουν σε πολλα να τους μοιασουνε. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει επηρεάσει τους ιάπωνες (με τη θέλησή τους) περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα παρόλο το ναγκασάκι και τη χιροσίμα. (Παιζουνε baseball κάργα, παρακολουθούνε NBA με μανία και αγχώνονται για την πολιτιστική τους κληρονομιά που απομακρύνεται)

- Οι γιαπωνέζοι δεν ειναι ιπποτες με τις γυναίκες. Το εντελως αντίθετο μάλιστα, οι οικογενειες τους και οι κοινωνιες τους γενικοτερα ειναι ακραια αντροκρατούμενες και πατριαρχικες και οι γυναίκες οφείλουν να υπακούουν τον άντρα (όχι οπως εδώ). Θυμάμαι ότι μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση όταν μια γιαπωνέζα φίλη μου μου είχε εξηγήσει ότι της άρεσε πολύ η διαμονή της στις ΗΠΑ γιατι οι αντρες της φεροτανε με σεβασμο. π.χ κρατάγανε την πορτα για να περασει, κάτι που στην ιαπωνία δε γίνεται λογο κουλτούρας. Πρωτα θα περασει ο αντρας (οπως στη μεση ανατολη).

- Υποτακτικες λοιπον φουλ. Σε όλες τις γιαπωνέζικες τσόντες, οι πορνο σταρ τους φαίνονται σα να βι-άζονται... τις βλέπεις και τις λυπάσαι δηλ.. σα να υποφέρουν... Αντίθετα με τις αρτιστριες της δύσης που αμα σε βαλουν κατω...

- Οι γιαπωνεζοι ειναι μικροτσουτσουνοι και δεν υπαρχει γιαπωνεζος που να μη γουσταρει γυναικα της δυσης (σαν αυτες που βλεπουν στις ταινιες του hollywood). Με τι προσοντα σωματικα και πνευματικα θα την ικανοποιουσε ειναι αλλο θεμα.

- Οι γιαπωνέζοι δε γουσταρουν και πολυ σεξ... Στην Ελλάδα η σεξουαλική τους συμπεριφορά θα αντιμετωπιζότανε από ειδικούς ως προβληματική και οι ίδιοι θα αποκαλούνταν ασθενείς (http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,dt=01.04.2008,id=36522400)

- Οι γιαπωνεζοι μας λυπουνται (παμε φανταροι, ειμαστε φτωχοι, δεν εχουμε τεχνολογια κτλπ...) οπως εμεις λυπουμαστε καποια φτωχα κρατη. (Τουλαχιστον εμεις γα...με)

- Οι γιαπωνέζοι δε γουστάρουν να αγγίζονται. Το αποφεύγουν και συνήθως υποκλίνονται. Η χειραψία  και πόσο μάλλον η αγκαλιά είναι ξένη και θελει προσοχή για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις. Βεβαια αν σε δουνε ξενο και κανεις κινηση θα σου δωσουν το χερι και μετα θα το σκουπίσουνε με τροπο.

Νομίζω ότι αυτό που δημοσίευσες έχει ρατσιστικό περιεχόμενο. Αν συμφωνήσουν άλλα δύο μέλη και το πουν από κάτω, θα το διαγράψω.

ΜΑρεσει που μαθαίνω πράματα.Δεν συμφωνω για τη διαγραφή.Ας γελάμε κ λίγο γιατι η κινεζοιαπωνέζα μας πήρε το φανκομυαλό πρίν καιρό μάλιστα.Ηρθε το πλήρωμα επιτέλους......Καιρός να σκεφτούμε κ την "Μεγάλη Ιδεα" σαν Έλληνες....Ισως να διαβάσουμε λίγο Λιάκο ακόμη...

trigga είπε:
ΜΑρεσει που μαθαίνω πράματα.
Μα, δεν μαθαίνεις τίποτε. Οι πληροφορίες που παρατίθενται δεν έχουν καμία εγκυρότητα. Πάρε για παράδειγμα τον ισχυρισμό ότι ο κοντός ιάπωνας φοβάται τον τσολιά δυτικό (δηλαδή τον δηλητηριασμένο από το νεςκαφέ οπλίτη της προεδρικής φρουράς;). Μάλλον ο γράφων δεν γνωρίζει πόσο ανεπτυγμένες είναι οι πολεμικές τέχνες στην ευρύτερη Ασία (και την ιαπωνία ειδικά). Αν ένας τσολιάς (που νοείται ως εκπαιδευμένος πολεμιστής) εμπλακεί σε μάχη σώμα-με-σώμα με κάποιον αντίστοιχα εκπαιδευμένο κοντό, μάλλον το τελευταίο πράγμα που θα δει θα είναι το τσαρούχι να του βγαίνει από το ρουθούνι.

:)

Βρε τσολιάδες δυτικοί είναι τα πιπίνια 1,80+ εξ ευρώπης ή Αμερικής....

Εμένα πάντως το δημοσίευμα μου επιβεβαιώνει τις ίδιες πληροφορίες που μου έδωσαν κι εμένα φίλοι μου.... ;D  ;D  ;D

Όμως Respect στις ρεπλίκες τους....  :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ρε προτοκόλι τσίλι άουτ κ αμα θες κ ρούμι άουτ, πλακαδόρ βαράει ο φιλτατος απο πάνω.Περι ανέμος κ Βαρδάριδων είμαστε οπότε ακόμα μια παπαρίτσα έχει χώρο για να διαβάσει κ κανενας να γελάσει.

Απλα απαραδεκτο thread...

edit:(σταματησα να διαβαζω στο ''τουλαχιστον εμεις γα..με'' και ισως να μην εχω ολοκληρωμενη αποψη,αν και πιστευω οτι δεν θα αλλαζαν τα λεγομενα τραγικα πιο κατω)

ειστε υπερβολικοι κ τι προσπαθείτε να σώσετε ρε παιδιά.Έλεος δηλαδή......τόσες κ τόσες παπαριές διαβάζουμε κάθε μέρα κ για θέματα σοβαρά κ μουσικά κ σας χαλάει μια πλάκα?Δεν είναι ρατσιστικό γιατι υπάρχει κ προυπηρεσία απ το παλικάρι κ αναφερει οτι είναι για πλάκα.

Τότε όλα τα ανεκδοτα με ξανθιές ή με πόντιους κτλ οταν τα ακούτε να πυροβολείτε τον πιανίστα ή να φωνάζεται την αστυνομία.

Ελεος πια με την υπερβολή κ το προσευχητάρι εδώ μέσα.Που να φαινόταν κ στην αρχική σελίδα πια το θέμα.

Τεσπα δεν με ενδιαφέρει για το ίδιο το θέμα κ την εξέλιξή του αλλα για τη γενικότερη συμπεριφορά εδώ μέσα.

Ρε μαγκες ελεος.. σκοπος μου ηταν να διασκεδασουμε. Αν ηθελα να την πω πραγματικα στους γιαπωνεζους θα μιλουσα για αλλα πραγματα (βλ. Κορεα, WWII κ.α). Αντιθετως ομως κριτικαρω τις πορνο σταρ τους και τα τσουτσουνια τους.. Δεν εχω τιποτα με τους γιαπωνεζους και το πιο σοκαριστικο στην ολη υποθεση ειναι οτι το ποστ μου χαρακτηριστηκε ρατσιστικο.

Αντιπροτείνω να σβηστεί το ποστ του eye αν συμφωνήσουν 2 μέλη.

να συμφωνήσω εγω πρός μιας κ σε υπερασπίζομαι τοση ώρα όπως καταλαβαίνεις.

Μάλλον υπερασπίζομαι την υπερβολή που τελευταία ανασαίνουμε μαζί με το μονοξειδιο του ανθρακα

Πλαναται μια εντονη καλοκαιρινη πολιτικη ορθοτητα στην ατμοσφαιρα ...

Φανταζομαι οτι γνωστες-κλισε ατακες τυπου "Ολες οι Βορειες ειναι ξανθιες", "οι Σουηδεζες ειναι διμετρες", "Οι μαυροι ειναι προικισμενοι", "οι καλυτεροι σπριντερ ειναι μαυροι", "οι Πρωτεσταντισες δεν ξυριζουν τις μασχαλες τους", "οι Βραζιλιανοι ξερουν μπαλα", "οι Βραζιλιανες εχουν φοβερο σωματοτυπο και ρυθμο",  "οι Νοτιο-ευρωπαιοι ειναι μαυρομαλληδες, κοντοτεροι, μαυρισμενοι", "οι Ελληνες στα 30 τους ζουν ακομα με την μαμα τους" ακομα και οι δηθεν κοροιδευτικες "οι Βελγοι ειναι ..." (που λενε οι Γερμανοι γειτονες τους), "οι ποντιοι ειναι ..." (που λεμε εμεις), "οι σαρανταρες ειναι δυο εικοσαρες" (που λεει το ασμα), "οι χορτοφαγοι κανουν απιστευτα βρωμερες πορδες" κλπ  λεγονται υπο μορφην αστεισμου. Εννοειται επισης πως σε καθε κανονα υπαρχουν εξαιρεσεις, οι παροντες εξαιρουνται, οι γενικευσεις εχουν στατιστικη ισχυ και δεν ισχυουν αναγκαστικα για ολους κλπ και επ ουδενι με βαση τον κοινο νου δεν πρεπει να λαμβανονται ως ρατσισμος.

Θα φτασουμε να μην μπορουμε να μιλησουμε χωρις παρεξηγησεις αν δεν το προσεξουμε λιγο...

(Βεβαια απο την αλλη, αν καποιος νιωθει θιγμενος δεν χρειαζεται με το ζορι να συνεχιζονται τα ανεκδοτα με Ποντιους σε μια παρεα και δυσκολα μπορει να αντικρουστει το επιχειρημα του οτι πλακα ξεπλακα αυτος θιγεται στα σοβαρα με τα "αστεια" των αλλων...)

Η διαφορά σε ένα ρατσιστικό σχόλιο από το χιούμορ είναι η εξής απλή: αν υπάρχει σύγκριση με κάτι άλλο, νοούμενο ως "καλύτερο" τότε είναι ρατσιστικό σχόλιο. Μην μπερδευόμαστε. Κατά τη γνώμη μου, το παραπάνω κείμενο είναι ξεκάθαρα ρατσιστικό, ακόμη και αν δεχτώ ότι δεν απηχεί τις απόψεις του spewfy. Από εκεί και μετά, ο καθένας (ως γνωστόν) διαβάζει ότι θέλει και ενοχλείται από ότι θέλει. Δεν θα τσακωθούμε κιόλας.

Wow! είπε:
Η διαφορά σε ένα ρατσιστικό σχόλιο από το χιούμορ είναι η εξής απλή: αν υπάρχει σύγκριση με κάτι άλλο, νοούμενο ως "καλύτερο" τότε είναι ρατσιστικό σχόλιο. Μην μπερδευόμαστε. Κατά τη γνώμη μου, το παραπάνω κείμενο είναι ξεκάθαρα ρατσιστικό, ακόμη και αν δεχτώ ότι δεν απηχεί τις απόψεις του spewfy. Από εκεί και μετά, ο καθένας (ως γνωστόν) διαβάζει ότι θέλει και ενοχλείται από ότι θέλει. Δεν θα τσακωθούμε κιόλας.
Και αυτο δεκτο. Βεβαια, με αυτη τη λογικη ο μονος τροπος να μην κατηγορηθεις για ρατσιστης πια ειναι οταν μιλας για καποιον (ανθρωπο, λαο, κοινωνικη ομαδα, υπολογιστες, εστιατορια, κινηματογραφικα εργα, αθλητες) να αναφερεσαι μονο στις ιδιοτητες του στις οποιες ειναι ο καλυτερος απο οποιονδηποτε αλλο. Οποιαδηποτε αναφορα σε κατι που τον κανει συγκριτικα "χειροτερο" κινδυνευει να σου κολλησει το στιγμα.

evris είπε:
Οποιαδηποτε αναφορα σε κατι που τον κανει συγκριτικα "χειροτερο" κινδυνευει να σου κολλησει το στιγμα.
Εμ, βέβαια... γι' αυτό ακριβώς είναι προτιμότερο να μην το κάνεις καθόλου. Απ' την άλλη, κάθε λαός (και ειδικά ο δικός μας) καλά θα κάνει να ανοίξει τα γκαβάδια του και να δει τα χάλια του ΠΡΙΝ αρχίσει να προβληματίζεται για τα προβλήματα άλλων λαών. Αλλά δες (και γι' αυτό λέω εγώ ότι είναι ρατσιστικό το ποστ) πόσο γρήγορα σπεύδει να ξεπεράσει facts ότι είμαστε πιο φτωχοί και πιο κάφροι με την υπεφυγή ότι "εμείς τουλάχιστον γα...με"...

Έλα μωρέ σας θείξαμε τους Ιάπωνες... ::)Ποιος ρατσισμός; ???

Δεν έχουν ανάγκη ρε σεις, μην ανησυχείτε! ;)

+2112 στον trigga... 8)

(σ.σ. εννοείται καμία πλάκα στα λεγόμενά μου! Λίγη πλάκα στο thread δεν κάνει κακό σε κανέναν. Δεν νομίζω ότι πρέπει να σβηστεί. Ούτως ή άλλως σε αυτό το forum έχουμε ουκ ολίγες φορές ''αγιοποιήσει'' τους Ιάπωνες. :) Ε! και λίγο ''βλασφημία'' δεν κάνει κακό ;))

FatalV είπε:
Έλα μωρέ σας θείξαμε τους Ιάπωνες... ::)

Δεν έχουν ανάγκη ρε σεις, μην ανησυχείτε! ;)

+2112 στον trigga... 8)

(σ.σ. εννοείται καμία πλάκα στα λεγόμενά μου! Λίγη πλάκα στο thread δεν κάνει κακό σε κανέναν. Δεν νομίζω ότι πρέπει να σβηστεί. Ούτως ή άλλως σε αυτό το forum έχουμε ουκ ολίγες φορές ''αγιοποιήσει'' τους Ιάπωνες. :) Ε! και λίγο ''βλασφημία'' δεν κάνει κακό ;))
Μα Fatal μου, νομίζεις ότι κόβομαι εγώ για τους Ιάπωνες;

Σκοπός του ποστ είναι να αγιοποιήσει τους Έλληνες, όχι να μειώσει τους Ιάπωνες.

Διάβασέ το λίγο πιο προσεκτικά.

eye ακριβώς! Να τους θίξει έχει σκοπό το καταλαβαίνω... :)

Απλά εντάξει, το βλέπω περισσότερο σαν thread με ολίγη πλάκα παρά σαν ρατσιστικό.

Μπορεί να κάνω και λάθος και οι προθέσεις του συγγραφέα να ήταν άλλες....

Προτοκόλι κάνεις δυναμική επαναφορά πάντως στις υπηρεσίες της τάξης κ ασφάλειας του φόρουμ.Χαίρομαι που δεν έχασες δυνάμεις καθόλου.

Υ.Γ.Τπτ σε windows έχεις? :P :P :P

[quote author=Wow! link=topic=159283.msg228648#msg228648

Μα Fatal μου, νομίζεις ότι κόβομαι εγώ για τους Ιάπωνες;

Σκοπός του ποστ είναι να αγιοποιήσει τους Έλληνες, όχι να μειώσει τους Ιάπωνες.

Διάβασέ το λίγο πιο προσεκτικά.

:o

Απιστευτο.. σκοπος μου να αγιοποιήσω τους ελληνες... ειμαστε σοβαροι ρε παιδια?

Λοιπον:

Ηθελα να ζητησω συγνωμη απο τους φιλους μας τους γιαπωνεζους που τυχαινει να διαβαζουν τα ποστ μου. Παιδια να με συμπαθάτε, δεν ηθελα να σας θιξω και για να φτιαξω λιγο την κατασταση θα σας πω ενα ανεκδοτο.

Ηταν ενας ελληνας, ενας γερμανος και ενας ελβετος και πεσανε με το αεροπλανο στη ζουγκλα. Τους πιανει ο φυλαρχος καποιας τοπικης φυλης και...

Ωχ.. συγνωμη, διακοπτω το ανεκδοτο για να ζητησω συγνωμη και παλι παιδια. Δεν ηθελα να συγκρινω τους ελληνες με τους γερμανους και τους ελβετους και να αφησω ρατσιστικα υπονοουμενα.

Λοιπον ητανε ενας ελληνας, ενας απο καπου αλλου και καποιος αλλος. Ελπιζω να μη θιχτει κανας ελληνας. Παμε παλι απο την αρχη... Ηταν ο Α, ο Β και ο Γ... χμμ... δεν εχει πλακα ετσι... δε λεω τιποτα. Οποιος προλαβε και παρεξηγηθηκε να μου το πει για να ζητησω συγνωμη. Συγνωμη επισης και προς τον φυλαρχο...

Status
Not open for further replies.

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back