Οι 50 σπουδαιότεροι ντράμερ

Ο συνταξιουχος πλεον J.M Van Eaton μα ξεναγει στα sun studios στο Nashville οπου ηχογραφησε τους πρωτους δισκους ο Elvis Presley .O Eaton ηταν μονιμος ντραμμερ του στουντιο (WHOLE LOTTA SHAKIN'GOING ON -Jerry Lee Lewis ) .Aφιερωμενο στον SUPERFUNK .

pericles είπε:
[

Ο LARS URLICH των  METALLICA
:o :o :o :o :o 

Περικλή πως το είπαμε το περιοδικό; Θέλω να εγγραφώ συνδρομητής ΤΩΡΑ  ;D

'Έχει μεγαλύτερη πλάκα και από το MAD  ;D

Για τον CHIC WEBB ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ LIVE.οΡΙΣΜΕΝΕς ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ειναι οτι ηταν ενας σεβαστος αρχηγος μπαντας και ντραμμερ που με το εκρηκτικο του παιξιμο επηρεασε αργοτερα νταμμερς οπως ο Gene Krupa & Buddy Rich .πΑΡΌΤΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΟΔΙΑ (132 εκατ).υψος ηταν γνωστος για την δυναμη του πισω απο το κιτ οπως και για τα φανταστικα του breaks.Για καποια χρονια ο WEBB ΗΓΕΙΤΟ της ορχηστρας στο Savoy Ballroom στην Νεα Υορκη (η ντισκοτεκ της προπολεμικης εποχης που πηγαινε ο κοσμος να χορεψει να ερθει σε επαφη με το αλλο φυλλο κλπ,κλπ.)

Terry RoscoeBeck5 είπε:
:o :o :o :o :o 

Περικλή πως το είπαμε το περιοδικό; Θέλω να εγγραφώ συνδρομητής ΤΩΡΑ  ;D

'Έχει μεγαλύτερη πλάκα και από το MAD  ;D
Ε ναι ρε συ Τερρυ εχει το Χιουμορ του δε λεω (μολις βρω την ταυτοτητα του περιοδικου θα στη στειλω με πμ ;D ;D ;D)

Tony Williams Lifetime-Fred

O 50os EINAI ΙΣΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.

TONY WILLIAMS .παραξενο την εποχη που το παριοδικο προετοιμαζε την συγκεκριμενη εκδοση ο Τony πεθανε σε ηλικια 52 ετων απο πιθανο λαθος των γιατρων του νασοκομειου που νοσηλευτηκε για μια εγχειρηση ρουτινας.Πιστευω πως τα λογια περιττευουν μπροστα στην μεγαλη αυτη μορφη της jazz,Fusion etc

To μονο που θα κανω ειναι να προσπαθησω να βρω καποια καλα βιντεος με τον Williams.

Eδω ολη η αφροκρεμα συγκεντρωμενη στο Miles Davis Quintet :Herbie Hankock,Wayne Shorter,Ron Carter & Tony Wiliams  THE BAND

οπως και των Clash o Headon ??
μηπως επειδη ηταν ΟΝΤΩΣ τεραστιος ντραμμερ (ακου το Santinista αν δεν με πιστευεις) και επειδη επαιζε οχι μονο σε ενα απο τα μεγαλυτερα συγκροτηματα ολων των εποχων αλλα και στο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ροκ συγκροτημα που υπηρξε ποτε? (think about it....)

o Lars νομιζω οτι παιζει στους Μetallica που αν και δεν πολυασχολουμαι με το ειδος πρεπει να ειναι το πιο επιτυχημενο μεταλ συγκροτημα ever (correct me if I am wrong) οποτε λογικο ειναι να ειναι μεσα.

παντως ακουγοντας κομματια των Metallica δεν μπορω να πω οτι ειναι και....χαλια....μια χαρα παιζει το παιδι....

pericles είπε:
Τελειώσαμε;

ΟΚ λοιπόν αρχίζουμε...

Manu Katché

Omar Hakim

Jeff Porcaro

Simon Phillips

Που είναι αυτά τα παλικαράκια, οέο;

Τέλος πάντων σε γενικές γραμμές η 50αδα είναι αντιπροσωπευτική, αν και όλοι θα έχουμε κάποιες ενστάσεις για τα ονόματα-  και για αυτά εντός όσο και εκτός της λίστας. Και πάντα σε σχέση με το 1997 που γράφτηκε το άρθρο.  

Μπράβο για τον κόπο σου.

ΥΓ: Μα άκου ο... Urlich  ;D

Καταρχάς Μπράβο στον Περικλή…..που έφαγε τόση  ώρα….

Ξεκουράσου τώρα λίγο! ;D ;D ;D

Σίγουρα λείπουν ονόματα….αλλά έτσι γίνεται με τις λίστες….

Πάντως , νομίζω πως συνεκτιμήθηκαν και άλλα κριτήρια για να γίνει η λίστα, όχι αμιγώς τεχνικά, όπως προσωπικότητα, style, επιρροή κ.λ.π

Μα για αυτον ακριβως τον λογο ολα αυτα τα....τσαρτς ,καλυτερος ντραμμερ,καλυτερος κιθαριστας,καλυτερος κομμωτης κτλ....ειναι ΠΑΝΤΑ ακυρα....γιατι πολυ απλα ΔΕΝ υπαρχει κατι τετοιο και γιατι συνηθως οι....υποψηφιοι ειναι παντα παραπανω απο....50 ή 100 ή 200...

Αλλα θα την πω και την κακια μου ...ρε ΖΑΓΑΡΙ δημοσιογραφε τον Ian Paice ΤΟΛΜΗΣΕΣ και ξεχασες? ::)

Superfunk είπε:
καλυτερος κομμωτης
Εδώ έχεις άδικο. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Sorry Περικλή…, αλλά νομίζω ότι θα επακολουθήσει «σκούπισμα» ούτως ή άλλως…οπότε μια ακόμα λαλακία απα εμένα δεν πειράζει….θα φύγει άλλωστε ;D ;D ;D ;D

noiz_countdown.jpg

Superfunk είπε:
Αλλα θα την πω και την κακια μου ...ρε ΖΑΓΑΡΙ δημοσιογραφε τον Ian Paice ΤΟΛΜΗΣΕΣ και ξεχασες? ::)
Συμφωνώ και επαυξάνω... σαν να βάλεις τους «καλύτερους 50 πληκτράδες» και να μην βάλεις τον... Lord  8)

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Συμφωνώ και επαυξάνω... σαν να βάλεις τους «καλύτερους 50 πληκτράδες» και να μην βάλεις τον... Lord  8)
Oρθον!

Ο καθενας θα μπορουσε να βαλει η να βγαλει ενα ονομα απο την οποιαδηποτε λιστα αλλα να μη βαλουν τον Paice ειναι λιγο καπως.

Παιδια ευχαριστω για την υπομονη σας και την βοηθεια σας στην μη ''παρενοχληση '' του thread κατα την διαρκεια της αναπτυξης του.

Δυο λογια μονο που αν και τα εγραψα στην αρχη τα βεπαναλαμβανω προς αποφυγη διενεξεων .

Α) το συγκεκριμενο περιοδικο  DRUM! στην εκδοση του ''special collectors issue '' 1997 παρουσιαζει κατα την γνωμη του δημοσιογραφου(;) η ομαδας δημοσιογραφων τους σπουδαιοτερους ντραμμερ μεχρι το 1997.Και διευκρινιζει οτι δεν σημαινει οτι ειναι και οι καλυτεροι.

Διαπιστωσα 2-3 αδικιες Α) λειπει ο JEFF PORCARO B) ο SIMON PHILIPS και ο Bobby Colomby που επαιζε με τους Bood sweat & tears .

Kαι μου εχουν βαλει τους Headon (clash )& Urlich(metallica )?????

Οπως ειχα γραψει και στις παραινεσεις μου σε 2-3 συμφορουμιτες μπορειτε να ανοιξετε κουβεντα και να ανεβασετε και ντραμμερς που νομιζετε οτι αξιζουν να ειναι μεσα σε μια λιστα με τετοιας κλασης παικτες αλλα και εφευρετες -πρωτοπορους καποιου στυλ ,τεχνικης η νεωτερισμου στο drumming της εποχης μας πλεον.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ ΝΕΟ THREAD

με τετοιο περιεχομενο  ας το ξεκινησει και θα βοηθησουμε.

Εγω παντως παρα την κουραση μου αυτο το Σαββατοκυριακο (5 ωρες στουντιο +2 ωρες χαζοδιαδρομες /διαλειμμματα ) μπορεσα και το τελειωσα .Ευχαριστω και παλι για την υπομονη σας.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
pericles είπε:
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ ΝΕΟ THREAD

με τετοιο περιεχομενο  ας το ξεκινησει
Όχι... μη... ήμαρτον  ;D Όχι άλλοι τομαροκρούστες, έχουμε πάθει overdose  ;D

Ας κάνουμε κάτι πιο εποικοδομητικό, με υψηλή αισθητική και απαράμιλλη μουσικότητα.

Ένα αντίστοιχο με... μπασίστες  ;D ;D ;D   

@terry εχεις 1000 δικια για τους Manou Catche & Omar Hakim  ???

@Superfunk εχεις δικιο για τον Ian Paice (ΗΛΠΙΖΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΣΤΡΙΜΩΞΗΣ και σου εκανα αφιερωση προληπτικα check it out ) ;D

@LK ..θΥΜΑΣΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ οτι θελω να κανω το αντιστροφο απο αυτο που εκανες εσυ στο αβαταρ σου; Ε ερχεσαι στα λογια μου ΑΦΤΟ ΙΝΕ THE BEST KOMMOTIS EVER . ;D ;D ;D

Περα απο την πλακα ευχαριστω ιδιαιτερα τους :Τερρυ, Σουπερφανκ ,LK ,Longshadow ,melodicdrummer,warwick player,shelter,waterfall για τις κοσμιες παρεμβασεις τους και τα μηνυματα τους δινοντας μου δυναμη να το συνεχισω (ηταν κουραστικο το ατιμο >:() Και φυσικα τον φιλο απο καρδιας audiokosta που εφυγε διακοπες και με αφησε να ολοκληρωσω το thread ησυχα και ωραια. ::) ::)

Αν θελετε παιδια τσεκαρετε εκει που μιλανε οι steelly dan για τον Bernard Purdie και θα διαπιστωσετε οτι ενας απο τους δυο ειναι ο yameth ....εχω παθει πλακα!!!! 8) 8) 8) 8)

Κουραστικο αλλα νομιζω αξιζε τον κοπο.

Ωραιος Περρυ!

Με τον Paice νομιζω στους 51 κλεισαμε. ;D

Mπα ειναι κι άλλοι, μπορει να επρεπε να ειναι καμια 60αρια,ευχαριστω  gvour νασαι καλα.

Μου φαίνεται οτι επειδή είναι (μάλλον) "μειντ ιν αμέρικα" η λίστα, λείπουν αρκετοί μη Αμερικάνοι.

Εκτός απο Ian Paice θα άξιζε ίσως να υπάρχουν στη λίστα και κάποιοι άλλοι Βρετανοί, όπως...

cozy_powell9.jpg

132741632_e8041dd532.jpg

Phil+Collins++in+1971.jpg

...και ίσως ένας Αυστραλός...

philrudd.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back