Ο 'τέλειος' ήχος (για μένα)... Rivera Clubster Royale

gkourelis

Μέλος
Πόντοι
28
Ψάχνοντας διάφορα βιντεάκια έπεσα απάνω σε αυτό

στο 0:58 άκουσα κάτι που πραγματικά θαύμασα. Απίστευτος ήχος (για εμένα). Έχοντας δοκιμάσει κάποιους ενισχυτές μέχρι τώρα (Marshall JCMs, Mesa Boogie Express, Vox HH series, Fender Twin, Fender Deluxe και διάφορους άλλους) ποτέ μου δεν έπαιξα με κάποιον που να πώ 'αυτός είναι'. Παίζω funk-disco, έχω Strat με CS69 και θα ήθελα τη γνώμη σας για ενισχυτές που μπορούν να αποδώσουν ήχο σαν αυτό που ακούγεται στο βίντεο. Προτείνετε ανεξαρτήτως τιμής (έως και 2500 ευρά). Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.

Υ.Γ. Εννοείται πως θα πάω να τον ακούσω από κοντά με την κιθάρα μου.

Πιστεύω οτι ο εντυπωσιασμός σου εν μέρει οφείλεται και στον τρόπο με τον οποίο έγινε το capturing του ήχου στο συγκεκριμένο κλιπ, ο οποίος είναι άκρως επαγγελματικός.

(Ένα πανάκριβο ribbon royer μαζί με ένα sm57, μέσω ενός φαντάζομαι αρκετά ποιοτικού προενισχυτή και κονβέρτορα και πάει λέγοντας)...και φυσικά έναν άνθρωπο σχετικό περί ηχοληψίας.

...και συν τοις άλλοις στο συγκεκριμένο σημείο έπαιζε αυτά ακριβώς που ήθελες ν'ακούσεις!.. ;)

Αν ο ίδιος ενισχυτής με τον ίδιο παίχτη είχε γραφτεί πολύ πιο "ερασιτεχνικά", ίσως να μην είχες ανεβάσει καν το βίντεο...

Προσοχή, δεν λέω οτι αυτό που ακούσαμε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή οτι ο συγκεκριμένος ενισχυτής δεν αξίζει την προσοχή μας...

Απλά στον αχανή κόσμο του youtube έχουμε συνηθίσει ν'ακούμε τόσο κακά πράγματα ηχητικά (όχι λόγω κακών μηχανημάτων αλλά λόγω κακού capturing του ήχου) που κάτι τέτοια κλιπ ξεχωρίζουν και μας κάνουν αμέσως τη διαφορά...

Για παραδείγμα...

Για μένα πάντως ρόλο παίζει το ποιος γρατζουνάει το κιθαρόνι και ο ήχος εγένετο  ;)

για παράδειγμα:

[flash=200,200]

και θα ήθελα τη γνώμη σας για ενισχυτές που μπορούν να αποδώσουν ήχο σαν αυτό που ακούγεται
Καταρχην θα χρειαστεις ΑΥΤΟ

http://www.thomann.de/gr/royer_labs_r121.htm

μετα κατι σαν και αυτο ,(η μαλλον σαν και αυτΑ μια και θα χρειαστεις ΔΥΟ αν βαλεις 2 μικροφωνα οπως ο τυπος στο demo)

http://www.thomann.de/gr/tubetech_mec_1a.htm

& τελος κατι σαν και αυτο

http://www.thomann.de/gr/metric_halo_lio_8.htm

(τα 3 παραπανω ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ γιανα βγαλεις τετοιον ηχο)

παμε τωρα στα ΛΙΓΟΤΕΡΟ απαραιτητα... ;D:

ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ λαμπατο ενισχυτη με καλο ΚΑΘΑΡΟ καναλι και ΜΕΓΑΦΩΝΟ της προκοπης και να βαλεις...πριν απο τα 3 παραπανω συστατικα...ΣΟΥΠΕΡ θα ακουγεσαι... :)φτανει βεβαια να ξερεις να παιζεις και να εχεις μια αξιοπρεπη,τιποτα το τρομερο αλλα αξιοπρεπη,κιθαρα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
Καταρχην θα χρειαστεις ΑΥΤΟ

http://www.thomann.de/gr/royer_labs_r121.htm

μετα κατι σαν και αυτο ,(η μαλλον σαν και αυτΑ μια και θα χρειαστεις ΔΥΟ αν βαλεις 2 μικροφωνα οπως ο τυπος στο demo)

http://www.thomann.de/gr/tubetech_mec_1a.htm

& τελος κατι σαν και αυτο

http://www.thomann.de/gr/metric_halo_lio_8.htm

(τα 3 παραπανω ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ γιανα βγαλεις τετοιον ηχο)

παμε τωρα στα ΛΙΓΟΤΕΡΟ απαραιτητα... ;D:

ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ λαμπατο ενισχυτη με καλο ΚΑΘΑΡΟ καναλι και ΜΕΓΑΦΩΝΟ της προκοπης και να βαλεις...πριν απο τα 3 παραπανω συστατικα...ΣΟΥΠΕΡ θα ακουγεσαι... :)φτανει βεβαια να ξερεις να παιζεις και να εχεις μια αξιοπρεπη,τιποτα το τρομερο αλλα αξιοπρεπη,κιθαρα.
Aν ειναι να δωδω 12000 ευρω περιπου για να εχω τετοιο clean, δεν παω καλυτερα το punto για αποσυρση να παρω κανενα καινουριο αυτοκινητο? ;D ;D ;D

Ετσι μπραβο.... ;)

Οπως και ο Longshadow παραπανω,νομιζω οτι εκανα αντιληπτο το οτι αυτο που ακουμε στο youtube ειναι κατα 90% τα 3 πρωτα συστατικα (δηλ.τα...μηχανισματα ηχογραφησης και η τεχνικη του ηχοληπτη) και μετα το... προϊον,για αυτο και ΠΟΤΕ δεν αγοραζουμε κατι λογω....youtube,το ΑΚΟΥΜΕ απο κοντα πρωτα...

Να στο πω και αλλοιως...ενας ενισχυτης ΒΕΗRINGER των 50 ευρω ηχογραφημενος,απο καποιον που ξερει τι κανει, με την παραπανω αλυσιδα θα ακουγονταν ΠΟΛΥ καλυτερα απο εναν MATCHLESS των 4000 ευρω ηχογραφημενο με ενα mic & μια καρτα ηχου της πλακας απο εναν ασχετο ;)

Για να καταλαβω ρε παιδια θελετε να πειτε οτι οι Rivera δεν ειναι απο τους παρα πολυ καλους ενισχυτες ?? ασχετα το πως εχει ηχογραφηθει το βιντεακι ???  

Κατα την αποψη μου με οσους ενισχυτες και αν εχω παιξει οι συγκεκριμενοι με εχουν μακραν κερδισει.

Εισαγωγή παράθεσηςΓια να καταλαβω ρε παιδια θελετε να πειτε οτι οι Rivera δεν ειναι απο τους παρα πολυ καλους ενισχυτες ??
αυτο το συμπερασμα μπορεις να μου πεις ΠΩΣ το εβγαλες? :o (δηλ.οτι θελουμε να πουμε οτι οι RIVERA δεν ειναι απο τους παρα πολυ καλους ενισχυτες,που ΦΥΣΙΚΑ και ειναι)...

Μα αφου τους...ακουμε απο το YOUTUBE που ηθελες να επικεντρωθουμε...? ;D

Οι Rivera ειναι εκπληκτικοι ενισχυτες,ειχα καποτε εναν QUIANNA που ηταν το καλυτερο αντιγραφο Fender Pro Reverb που εχω ακουσει (in fact ηταν καλυτερος απο τον Fender Pro Reverb),μια και ολες οι σχεδιασεις του Rivera πατανε πανω στην παραδοση του Leo Fender οι ενισχυτες του εχουν εξαιρετικα καθαρα.Επισης εχουν και καλες τιμες γιατι ακολουθει συγχρονες μεθοδους παραγωγης (pcb & οχι ptp) κρατωντας χαμηλα το κοστος (αλλα με εξαιρετικα ΥΛΙΚΑ κατασκευης) επισης εχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ customer service (ειχα στειλει e-mail στην εταιρεια του και μου απαντησε ο ιδιος μεσα σε 5 ωρες!).

Last but not least : ειναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΙ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Πάντως να πω ότι ποτέ δεν ψώνισα από you tube και ότι ακολουθώ τον χρυσό κανόνα 'την κιθαρούλα μου στον ώμο και δοκιμή επί τόπου'. Απλά πραγματικά μου άρεσε απίστευτα αυτός ο ήχος στο video που έβαλα. Οπότε θα κάνω μια βολτίτσα να δοκιμάσω από κοντά τους Rivera (ποτέ δεν έχω ακούσει από κοντά) για να βγάλω πιο ασφαλή συμπεράσματα. Και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Εγώ πάντως έχω.... 2 Rivera (άκουσα τον ένα και μετά αγόρασα άλλον ένα).

VAGTANPLAN είπε:
Μην παρεις χρηματα ή πιστωτικη μαζι σου !!!! χαχααχαχα
Σωστός !

Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω κατι σχετικά με τον Royal Clubster. Με προβληματίζει η ελλειψη mid control στο clean κανάλι.Εχετε παίξει με τον εν λόγω ενισχυτη? Ti γνώμη έχετε ? Πιστεύτε οτι είναι πρόβλημα?

Η κατάστασή μου είναι η εξής. Εχω εναν MARSHALL DSL 401 αλλά θέλω να τον αλλάξω για να πάρω κατι πιο "αμερικάνικο" . Ψάχνω κάτι σε tube combo 50 watt maximum. Με ενδιαφέρουν κυρίως τα καθαρά του ενισχυτη γιατι  όταν θέλω distortion παίρνω απο πετάλι. Τον ενισχυτη τον μεταφέρω γενικά προβες live κτλ και μου φάνηκε ενδιαφέρον καταρχην οτι είναι 23 kg και οχι 30 kg+ που είναι ο Quianna η ο boogie mark V. Με προβληματίζει πολύ όμως αυτο, οτι τον θέλω καταρχήν για καθαρά αλλα δεν έχει mid control στο καθαρό κανάλι.

Ευχαριστώ για τυχον προτάσεις και σχόλια.

Οχι, δεν είναι πρόβλημα η έλλειψη mid control σε κανένα κανάλι και σε κανέναν ενισχυτή.

Ανάλογα με την σχεδίαση του tonestack μάλιστα, σε μερικούς ενισχυτές καλό θα ήταν... να λείπει το mid control... τώρα που το σκέφτομαι, για κάποιους θα ήταν καλή ιδέα να λείπει και όλο το tonestack.  ;D ;D

In a word, no.  ;)

Με προβληματίζει πολύ όμως αυτο, οτι τον θέλω καταρχήν για καθαρά αλλα δεν έχει mid control στο καθαρό κανάλι.
Οπως δηλ.σχεδον ΟΛΟΙ οι Fender & Vox που εχουν καθορισει τον καθαρο ηχο εδω και χρονια... ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back