Ο Rory Gallagher παίζει το Moonchild στη Νέα Φιλαδέλφεια....

Συναυλιαρα...μαυρος απο το ξυλο γυρισα στο σπιτι....κοντεψε να παθει καρδιακο η δολια η μανα μου... ;D....(απο τοτε εμαθα οτι οταν σε κυνηγανε τα ΜΑΤ ..ΔΕΝ ΓΛΥΣΤΡΑΣ για ΚΑΝΕΝΑ λογο... ;D)

Superfunk είπε:
Συναυλιαρα...μαυρος απο το ξυλο γυρισα στο σπιτι....κοντεψε να παθει καρδιακο η δολια η μανα μου... ;D....(απο τοτε εμαθα οτι οταν σε κυνηγανε τα ΜΑΤ ..ΔΕΝ ΓΛΥΣΤΡΑΣ για ΚΑΝΕΝΑ λογο... ;D)
Α, ωραία ένας αυτόπτης μάρτυρας. Γιατί μπούκαραν τα ΜΑΤ και σχόλασε ο γάμος;

Σίγουρα ο Rory έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη όσον αφορά τα θεμέλια του ROCK, και αποτελεί ίσως τον ορισμό της Rock μουσικής.

Μία από τις σημαντικότερες και πιο καταλυτικές μουσικο-κιθαριστικές επιρροές μου και όχι μόνο.

Σίγουρα και πολλών άλλων εδώ μέσα.

Ξυπνάν ευχάριστες μνήμες από αυτήν την εποχή, που σημάδεψε αρκετούς από εμάς.

Εγώ, ήμουν στην αντίστοιχη συναυλία στην Θεσσαλονίκη που δεν έπεφτε καρφίτσα στο Παλαί ντε σπόρ...

Ποτέ άλλοτε  δεν έτυχε να δω έναν κιθαρίστα στην ώρα του, μιλάμε για το ''TIMING'' έπαιζα  μόλις 2 χρόνια κiθάρα.

Με την μπάντα παίζαμε εκείνη ακριβώς την περίοδο Gallagher  το moonchild, το do you read me, και  μετά φυσικά άρχισα να σκαλίζω όλο το calling card.

Μετά από 2 μήνες του live, ήρθε το στρατιωτικό και διαλύθηκαν όλα..

R.I.P Rory.

Terry RoscoeBeck5 είπε:
ε τα κλασσικα,απο οτι θυμαμαι ειχαν ερθει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ τζαμπατζηδες που ηθελαν να μπουνε με το ετσι θελω...ηταν και η αστυνομια τοτενες ακομα "προ-σοσιαλιστικη"...δεν ηθελε και πολυ.... ;D...και στους POLICE τα ιδια ειχαν γινει αλλα σε μικροτερη εκταση...γενικα τοτενες οταν πηγαινες σε ροκ συναυλια η πιθανοτητα να φας τις....ψιλες σου ηταν αρκετα μεγαλη...οχι σαν τωρα που πας και φευγεις σαν κυριος....ΦΛΩΡΟΙ,ε ΦΛΩΡΟΙ.... ;D  που μου παραπονιεστε και οτι δεν ειχε και καλο....ΗΧΟ...στους....U2 ;D...(εννοειται οτι ο ηχος ηταν ΤΡΑΓΙΚΟΣ ετσι κι αλλοιως...εκεινα τα χρονια. )

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Γιατί μπούκαραν τα ΜΑΤ και σχόλασε ο γάμος;
Θυμάσαι να χρειαζόντουσαν αφορμή;

απο τοτε εμαθα οτι οταν σε κυνηγανε τα ΜΑΤ ..ΔΕΝ ΓΛΥΣΤΡΑΣ για ΚΑΝΕΝΑ λογο... ;D
Προσωπικές απόψεις.... ;)

Eγώ, ήμουν στην αντίστοιχη συναυλία στην Θεσσαλονίκη που δεν έπεφτε καρφίτσα στο Παλαί ντε σπόρ...
Τις μνημονεύει και τις δύο (με λανθασμένες εκτιμήσεις περί χούντας) ο McAvoy στο βιβλίο του (Riding Shotgun) με αναφορά και στη Θεσσαλονίκη καθότι μετά το τέλος της συναυλίας, αναγκάστηκαν να κάνουν τη διαδρομή μέχρι το ξενοδοχείο με τα πόδια καθότι ο πανύβλαξ οδηγός (μια δουλειά είχε να κάνει μόνο...) είχε αφήσει το αυτοκίνητο χωρίς βενζίνη....  :-X :-X

Προσωπικές απόψεις....
εννοω ΔΕΝ ΓΛΥΣΤΡΑΣ και ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΤΩ.....(οποτε μετα πεφτουν απο πανω σου και καμμια 10αρια ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ..)  ... ;D....δεν χωραει προσωπικη αποψη σε αυτο..ειναι απλα ΓΕΓΟΝΟΣ...

you RUN and KEEP RUNNING.... ;D

τελευταια φορα που εβαλα καΜποϊκες μποτες στη ζωη μου... ;D....(καλες και αγιες αλλα για ΤΡΕΞΙΜΟ δε λενε.... ;D)

Τώρα μόλις θυμήθηκα και το show που έδωσε στην ΕΤ3 ο Rory, αν θυμάμαι καλά, κόντευε να χώσει το headstock της Stratocaster στην κάμερα και να την διαλύσει, επεισοδιακός...

Terry RoscoeBeck5 είπε:

Δεν μπόρεσα να καταλάβω ποτέ το λόγο που έκαναν ντου τα ΜΑΤ. Βρισκόμουν στη σκεπαστή απού κατ ;D και ξαφνικά χωρίς προφανή λόγο τα νοβοπάν που έκλειναν το υπόλοιπο του γηπέδου αριστερά και δεξιά από τη σκηνή έπεσαν και εμφανίστηκαν οι διμοιρίες πετώντας δακρυγόνα και προχωρώντας εναντίον του κόσμου με προτεταμένα τα γκλοπ.

Η υπόλοιπη τσακαλοπαρέα μου παρελήφθει από το πατέρα μου όπως είχαμε συμφωνήσει, αλλά εγώ κάπου στο πανικό έφυγα προς άλλη κατεύθυνση από το μέρος που είχαμε ραντεβού και τους έχασα.

Μπήκα στο σταθμό του ηλεκτρικού, όπου ήμασταν σα τα σαλάμια στοιβαγμένοι για περίπου ένα τέταρτο, αλλά το τρένο δεν έφυγε ποτέ ;D

Γύρισα στο Παγκράτι με τα πόδια και κάπου στην Ομόνοια βρήκα ένα περίπτερο ανοιχτό και με το μοναδικό δίφραγκο που είχα, πήρα τηλέφωνο σπίτι πως είμαι καλά και έρχομαι  ;D ;D ;D

Ενδεχομένως να γινόντουσαν επεισόδια έξω από το γήπεδο, αλλά δεν το γνωρίζω. Η εκκένωση του γηπέδου έγινε βίαια με τα δακρυγόνα να κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνκτική και το κόσμο να τρέχει στα σκαλοπάτια και τις εξόδους των θυρών με κίνδυνο να ποδοπατηθούμε.

Εκείνα τα χρόνια υπήρχε γενικά μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων οι οποίοι ήθελαν να μπαίνουν τσάμπα στις συναυλίες και δυστυχώς πάντα προκαλούνταν επεισόδια................τολμώ να πω πως κι εγώ είχα πάει σε αρκετές συναυλίες στο τσάμπα, ήταν πολλά τα λεφτά για να πάω σε όλες.

βρήκα ένα περίπτερο ανοιχτό και με το μοναδικό δίφραγκο που είχα
για τους νεοτερους....0,0058 ευρω... ;D....(επαιρνες τοτενες και μια ΤΣΙΧΛΑ με αυτο)

Superfunk είπε:
εννοω ΔΕΝ ΓΛΥΣΤΡΑΣ και ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΤΩ.....
Σορυ. Νόμιζα ΞΕγλυστράς.

Τώρα μόλις θυμήθηκα και το show που έδωσε στην ΕΤ3 ο Rory, αν θυμάμαι καλά,
Μπορεί και όχι καθότι η ΕΤ3 ξεκίνησε να εκπέμπει 7 χρόνια μετά την επίσκεψη του Gallagher.

Παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι κάπου πρέπει να έχω όλη την ηχογράφηση της συναυλίας.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται, να ψάξω.

audiokostas είπε:
Παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι κάπου πρέπει να έχω όλη την ηχογράφηση της συναυλίας.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται, να ψάξω.
Υπάρχει στο Σωλήνα, αν όχι όλη τα περισσότερα κομμάτια

Καλά οι μπάτσο γενικά δεν θέλουν ακόμη και τώρα αφορμή για να κάνουν ντού. Σκέψού τότε που όποιος είχε μαλλιά και δεν άκουγε κλαρίνα ή άντε στράτο διονυσίου (θεός) ήταν αναρχικό στοιχείο και έπρεπε να ξυλοκοπηθεί. Αγριες εποχές τα 80's.

Tώρα περί ρόρυ, πάντα τον γούσταρα αλλά πλέον τον έχω θεοποιήσει. Οσο ακούω τα κομμάτια του και βλέπω τα λάιβ του καταλαβαίνω ότι ο τύπος ήξερε απίστευτα καντάρια μουσικής, κιθάρας και μπλουζ. Νομίζω ότι κάτι τζιμιχέντριδες  ;D και σια ήταν μονο σόου μπροστά του (απο τεχνικής άποψης και δυσκολίας κομματιών) + ότι ο ρόρυ αν και συγχωρέθηκε νωρίς έχει πολλά καλά άλμπουμ τα οποία μπορείς να ακους και να γουστάρεις απο την αρχή μέχρι το τέλος. Συγνώμη που το πάω οφ τόπικ και συγκρίνω με τον τζίμι, αλλά θεωρώ πως ο χέντριξ ήταν μεν ο μεγαλύτερος σόουμαν κιθαρίστας της ροκ όταν οι πραγματικοί ήρωες των ροκ έξι χορδών εκείνη την εποχή γάζωναν στην πραγματικότητα, όπως ο ρόρυ, που λόγω χαμηλού προφίλ δεν κέρδισε τόσες "αφίσες σε εφηβικά δωμάτια" όσα ο  χέντριξ.

samy paraga είπε:
Υπάρχει στο Σωλήνα, αν όχι όλη, τα περισσότερα κομμάτια
Σωστά.  ;)

Σκέψού τότε που όποιος είχε μαλλιά και δεν άκουγε κλαρίνα ή άντε στράτο διονυσίου (θεός) ήταν αναρχικό στοιχείο και έπρεπε να ξυλοκοπηθεί. Αγριες εποχές τα 80's.
Μπερδεύεσαι με τα 70s...... ή έμενες σε περίεργη επαρχία.....

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back