• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Ο καλυτερος "μεταλλιαρης" Marshall

FrosT

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπερες απο μενα συντροφοι νοιζαδες.

Εβλεπα σημερα στο youtube καποια demo για τον JVM410H, και αρχισα να αναρωτιεμε ποιος ειναι ο καλυτερος "μεταλιαρης" marshall ενισχυτης. Mind you, δεν μιλαω για "vintage" μεταλ (80's Heavy, rock, glam κλπ), αλλα για proper ΒΑΡΒΑΤΙΛΑ ;D ;D και καφριλα (Death/Melodeath φαση ας πουμε)

Απο αυτους που εχω ακουσει εγω live σε καποιο μαγαζι, μονον ο JCM του Κerry King, και ο κλασσικος JCM800 με κανα boost μπροστα μπορουν να προσεγγισουν τετοιο ηχο (με την αναλογη κιθαρα βεβαια), αλλα δεν εχει τυχει να ακουσω το θηριο το τετρακαναλο, που για να το χρησιμοποιουν μπαντες οπως οι In Flames ολο και κατι θα λεει.

Εσεις ποιος πιστευετε οτι θα εκανε καλυτερα τη δουλεια?

Btw, το ερωτημα ειναι καθαρα εγκυκλοπαιδικο και για κουβεντα, εγω ενισχυτη εχω και λευτα για αλλον δε παιζουν  ;D ;D ετσι κι' αλλιως

Μην πεσετε να με φατε αλλα πιστευω και οτι ο mode four μπορει να δωσει αυτα τα σφιχτα μπασα. αλλα σπανιος πολυ. Εγω δεν εχω δει κανεναν απο κοντα

Ακομα και ο Μαρσαλ του Κερυ Κινγκ ειναι ουσιαστικα ενας JCM800 με ΚΤ88 λαμπες,ενα 10 band eq στο effects loop και ενα noise gate...

Αρα μυθος ο βαρβατος μαρσαλ...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τυχαινει να εχω τον jvm410h.

Εχω παιξει με τα περισσοτερα γνωστα μοντελα της εταιρειας.

Ο jvm ειναι πιο κοντα απ ολους σ αυτο που θες.

Εχει το περισσοτερο γκαζι απ οσους Marshall εχω παιξει.Με ενα mid scoop στο eq του,το resonance χαμηλα και active μαγνητες εισαι μια χαρα αν δε θες πεταλια απο μπροστα κι αν δεν εχεις το συνδρομο ''θελω κι αλλη βοθριλα-τιποτα δεν ειναι αρκετο''που χαρακτηριζει πολλους κιθαριστες του ειδους.. ;)

Bεβαια δεν εχει αυτον τον ''παρτον στη μαπα''ηχο οπως ο 800 ή 900 αλλα ειναι καλη κεφαλη.

Aν σηκωνει το πορτοφολι σου παντως,ριξε μια ματια σε Diesel... ;)

http://www.thomann.de/gr/diezel_einstein_100_head_el34.htm

μα μια ματιά του είπες να ρίξει, όχι να τον αγοράσει...

ρε πώς γεννιούνται οι παρεξηγήσεις μερικές φορές από το τίποτε...

Τι έγινε Φασαρία! Που; Ποιόν δέρνουμε ρε παιδιά;  ;D ;D ;D

gdevelek είπε:
μα μια ματιά του είπες να ρίξει, όχι να τον αγοράσει...

ρε πώς γεννιούνται οι παρεξηγήσεις μερικές φορές από το τίποτε...
"Aν σηκωνει το πορτοφολι σου παντως..." ;)

Eνταξει δεν εγινε και τιποτε, απλα μια επισημανση εκανα...ξερει το παλικαρι και απο diesel και απ'ολα εξαλλου, δεν εχει αναγκη ;)

Eμενα ;D

metalmike είπε:
Eμενα ;D
Όχι ρε . Εσύ είσαι καλό παιδί! Τον freerock θα δείρουμε!  :P :P ;D ;D

LK είπε:
θα σου λέγαμε αλλά δεν είσαι κατάλληλα ντυμένος...  8)

gdevelek είπε:
Όχι είμαι! Φοράω στολή Ninja αυτή τη στιγμή. Την πήρα με τις εκπτώσεις το πρωί και τη δοκιμάζω. :P ;D

gdevelek είπε:
;D ;D ;D

Ο Λακης ειναι παντα ετοιμος.Δερνει με κουστουμι.Σεβεται τον δαρμενο... ;D

Όχι ρε . Εσύ είσαι καλό παιδί! Τον freerock θα δείρουμε!  :P :P ;D ;D
Δειρτε με,αντεχω,ειμαι παντρεμενος εγω! ;D

@Μetalmike σ ευχαριστω για την υποδειξη περι εγκυκλοπαιδικοτητας!

Νομιζω ομως οτι θα βοηθουσες περισσοτερο τον Frost αν του εδινες μια απαντηση σ αυτο που ρωτησε. ;)

Φιλικα παντα! ;)

Εγω οτι εγραψε ο Frost ποσταρα συμφωνα με αυτο που εγραψες γιατι ανθρωποι ειμαστε, μπορει κατι που εχει γραψει ο αλλος να μας ξεφυγει...γιατι το πηρατε τοσο στραβα δε μπορω να καταλαβω...ο Frost ειναι φιλαρακι μου, τον ξερω κι απο κοντα...μην το παιρνετε τοσο σοβαρα, δεν ειναι θεμα βοηθειας δηλαδη...τελοσπαντων, αν και δεν ειμαι και πολυ φαν των marshall θα ελεγα οτι οντως ο jvm ειναι ο marshall που πλησιαζει περισσοτερο τα γουστα μου σα μεταλα ;D

metalmike είπε:
γιατι το πηρατε τοσο στραβα δε μπορω να καταλαβω...
Eγω οχι.

Ας το δουμε κι αλλιως ομως αφου γιναμε εγκυκλοπαιδεια..

Εγω ας πουμε τωρα ψαχνομαι για μια στρατ που κοστιζει 2000ευρω αλλα τα λεφτα μου τα φαγανε οι γυναικες γιατι ειμαι παντρεμενος και δεν εχω μια...   ??? 8) ;D

Δεν βολιδοσκοπω κι ας μην εχω λεφτα?

Ολοι αυτο δεν κανουμε κι ας ειμαστε αφραγκοι με την ελπιδα καποια στιγμη να τα χουμε? ;)

Ο Frost γιατι ρωταει?Για να χαμε να λεγαμε?Οχι,κατα βαθος ελπιζει να παρει κατι.. ;)

Βεβαια εγω δεν ειδα το ''εγκυκλοπαιδικα'' αλλα η υπενθυμιση σου δεν ειχε και ιδιαιτερο λογο,οπως και να το δουμε.. ;)

Παμε γι αλλες γνωμες!

freerock1974 είπε:
Eγω οχι.

Ας το δουμε κι αλλιως ομως αφου γιναμε εγκυκλοπαιδεια..

Εγω ας πουμε τωρα ψαχνομαι για μια στρατ που κοστιζει 2000ευρω αλλα τα λεφτα μου τα φαγανε οι γυναικες γιατι ειμαι παντρεμενος και δεν εχω μια...  ???8) ;D

Δεν βολιδοσκοπω κι ας μην εχω λεφτα?

Ολοι αυτο δεν κανουμε κι ας ειμαστε αφραγκοι με την ελπιδα καποια στιγμη να τα χουμε? ;)

Ο Frost γιατι ρωταει?Για να χαμε να λεγαμε?Οχι,κατα βαθος ελπιζει να παρει κατι.. ;)

Βεβαια εγω δεν ειδα το ''εγκυκλοπαιδικα'' αλλα η υπενθυμιση σου δεν ειχε και ιδιαιτερο λογο,οπως και να το δουμε.. ;)

Παμε γι αλλες γνωμες!
Eιχε λογο...ωστε να δεις το "εγκυκλοπαιδικα" που δεν ειδες αρχικα :P Kαι ναι, ο Frost ρωταει για να 'χαμε να λεγαμε, δεν ελπιζει να παρει κατι...εχει high gain ενισχυτη οπως ειπε και πολυ βαρβατο μαλιστα (B-52 AT-100) τον οποιο μαλιστα του τον πουλησα εγω και ο οποιος κοστιζει 1000 ευρωπουλα. Δηλαδη πρεπει να τα πω ολα αυτα για να γινω αντιληπτος ρε συ; :P

metalmike είπε:
Kαι ναι, ο Frost ρωταει για να 'χαμε να λεγαμε, δεν ελπιζει να παρει κατι...εχει high gain ενισχυτη οπως ειπε και πολυ βαρβατο μαλιστα (B-52 AT-100) τον οποιο μαλιστα του τον πουλησα εγω και ο οποιος κοστιζει 1000 ευρωπουλα.
ΟΚ! ;)

LK είπε:
Λάκη ωραία φωτό έχεις στο Avatar. Δε μου λες, τότε που είχες πάει στο Μαλανδρίνο ήταν? ;D

Haha, ωραια πραματα, αναψαν ηδη τα αιματα και ειμαστε μολις στην δευτερη σελιδα  ;D ;D.

Κοιτα τι μπορει να προκληθει απο ενα εκγυκλοπαιδικο ερωτημα. χαχα  :P

blackie είπε:
Ακομα και ο Μαρσαλ του Κερυ Κινγκ ειναι ουσιαστικα ενας JCM800 με ΚΤ88 λαμπες,ενα 10 band eq στο effects loop και ενα noise gate...

Αρα μυθος ο βαρβατος μαρσαλ...
Μα προφανως και ειναι κατι το τοσο απλο. Το θεμα ειναι οτι ναι μεν ειναι κατι τοσο απλο, αλλα λειτουργει υπερ-κομπλε.

Ο jvm ειναι πιο κοντα απ ολους σ αυτο που θες.

Εχει το περισσοτερο γκαζι απ οσους Marshall εχω παιξει.Με ενα mid scoop στο eq του,το resonance χαμηλα και active μαγνητες εισαι μια χαρα αν δε θες πεταλια απο μπροστα κι αν δεν εχεις το συνδρομο ''θελω κι αλλη βοθριλα-τιποτα δεν ειναι αρκετο''που χαρακτηριζει πολλους κιθαριστες του ειδους.. ;)
Δεν ειναι θεμα γκαζιου φιλε freerock, το ποσο πολυ gain προσφερει (τουλαχιστον για μενα) ειναι το τελευταιο πραγμα που κοιτας σε εναν τετοιο ενισχυτη, καθως δεδομενου οτι θεωρειται high-gain ενισχυτης, εισαι σιγουρος οτι το gain θα υπαρχει και με το παραπανω. Το ολο θεμα ειναι στη χροια, και στην "καθαροτητα" (clarity?) του ηχου την ωρα που παιζεις. Ποσο μαλλον σε μουσικες οπως αυτες που ανεφερα, οπου γινετε βαρια χρηση χαμηλων κουρδισματων (C Standard, Drop B, Drop A#/Bb), που θες να εχεις εναν ηχο με ογκο και @@  ;D ;D, αλλα το extra gain να μην αλλοιωνει αυτο τον ηχο.

Επισης αλλου παπα ευαγγελιο ο diezel, γιατι μιλαμε για ενα μηχανημα προσανατολισμενο ΚΑΘΑΡΑ προς heavy rock/metal ηχους, ενω ενα μαρσαλι παει και σε πιο λαϊτ καταστασεις.  ;D

Φιλε, εγω ειμαι τελειοφοιτο μαθητουδι ακομα, 18 ιουλιων ανθρωπος, και η λογικη μου με εμποδιζει απο το να ελπιζω πως θα αποκτησω κατι τετοιο συντομα με την οικονομικη κατασταση που πεζει τον τελευταιο χρονο  :P ;D ;D

Ενιγουει, Για να ξεκαθαρισει κατι, ναι, το ερωτημα μου ηταν ΚΑΘΑΡΑ εγκυκλοπαιδικο, καθως μπορει να χρησιμοποιησω το δικο σας input για να βρω εναν αντιστοιχο ενισχυτη/ηχο σε vst η και κανονικο στουντιο και γενικα να επεκτεινω τις γνωσεις μου στο θεμα metal ηχος.

Eιχε λογο...ωστε να δεις το "εγκυκλοπαιδικα" που δεν ειδες αρχικα :P Kαι ναι, ο Frost ρωταει για να 'χαμε να λεγαμε, δεν ελπιζει να παρει κατι...εχει high gain ενισχυτη οπως ειπε και πολυ βαρβατο μαλιστα (B-52 AT-100) τον οποιο μαλιστα του τον πουλησα εγω και ο οποιος κοστιζει 1000 ευρωπουλα. Δηλαδη πρεπει να τα πω ολα αυτα για να γινω αντιληπτος ρε συ; :P
Νταξ ρε mike, αραξε, τωρα μπορω να "υπερασπιστω" την παρτη μου, απλα ημουν για μπυρες  ;D ;D.

Παντως κατι που θελω να πω ρε παιδες, cool down λιγο, αραχτε και πατε καμια διακοπουλα, εστω για ενα μπανακι καπου να χαλαρωσετε γιατι νομιζω οτι ειστε πολυ στρεσσαρισμενοι και αναβουν τα αιματα πολυ ευκολα και χωρις ουσιαστικη αφορμη  ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back