O αγαπημένος μου ήχος στο tonex...

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,813
...δεν αρκεί για να εχω τον ήχο που θελω. Πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη κιθάρα με τους κατάλληλους μαγνήτες για να βγει "κοφτερό" και "γεμάτο" το αποτελεσμα. Δοκίμασα μερικές κιθάρες, στις οποίες έχω αλλάξει πολλές φορές μαγνήτες για να τις φέρω στα μετρα μου. Δεν με ικανοποίησαν. Για παράδειγμα, η custom 24 με gastation, που είναι πολύ πριμάτη κιθάρα, ήταν μακριά απο αυτό που ήθελα. Δεν είχε presence και δεν εκοβε στο μιξ. Σα les paul ακούγονταν, τη στιγμή που μια άλλη μου prs, η special HSH με τους μαμά μαγνήτες, ακούστηκε ακριβώς όπως ήθελα. Με αυτή έκανα και την εγγραφή, με ήχο jcm2000, o οποίος ακούγεται το ίδια καλά με μονούς και με διπλούς, σε ολο το φάσμα του gain, απο jazz/blues μεχρι και πιο heavy stuff. Έχει σώμα και μπάσο, έχει και τα ωραία μοντέρνα μαρσαλομεσαία.

(άλλη μια κιθάρα που ακούγονταν ακόμα καλύτερα ήταν η warmoth strat με τους tonerider generator)

Όταν βγάζει αυτό το "ααα" φωνήεν η κιθάρα στην τρίτη οκτάβα χωρίς να είναι υπερβολικά πρίμα, όσο-όσο, holy grail tone right there.

πολυ ωραιος ηχος,γεματος,tonex το εχω και εγω εντομεταξυ το plugin software αλλα δεν το πολυ χρησιμοποιω(μαλλον κακως), έχω πειραματιστει πιο πολυ με amplitube.

P.S ωραιο παιξιμο επισης

Όταν βγάζει αυτό το "ααα" φωνήεν η κιθάρα στην τρίτη οκτάβα χωρίς να είναι υπερβολικά πρίμα, όσο-όσο, holy grail tone right there.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τον ήχο και με πόρωσe. Με την στρατ HSH είναι πολύ πιο καλός και καθαρός ο ήχος. Η prs ήταν πολύ κοντά στη αίσθηση αυτή, κάτι που με εξεπληξε. Τελικά το παν είναι σωστός συνδυασμός ξύλων (και οι δυο έχουν σωμα ash και maple μανίκι) και μαγνήτη. Δεν χρειάζεται να ξοδευτεί μια περιουσία.

90 ευρώ είχα αγόρασει το tonerider set για τη στρατ. Ακου την εδώ

Γιώργο και το bolt-on παίζει τεράστιο ρόλο, είναι η μισή δουλειά πραγματικά. Και CE24 αν δοκιμάσεις θα την βρείς πιο κοντά ίσως στην Swamp Ash Special παρά στην Custom 24. Θα ακουστώ σαν κασσέτα χαλασμένη αλλά όπως έχω ξαναπεί oι bolt-on PRS πάντα μου καθόντουσαν καλύτερα σαν προσέγγιση αυτού του halfway ήχου μεταξύ Gibson και Fender. Σε κάθε περίπτωση πολύ ωραίος ήχος,

Tείνω να συμφωνήσω για τις bold-on. Λες να είναι τοσο καλές και οι silversky?? :LOL:

Είμαι νουμπάς από μαγνήτες, αλλά έχω φορεμένους Duncan Distortion γέφυρα και Duncan '59 μανίκι. (Πρώτη φορά επώνυμοι, ενώ παλιότερα με εργοστασιακούς Yamaha.) Μ'αρεσει ο πρώτος για high-gain, και το δεύτερος για καθαρά ή και οι δύο μαζί για καθαρά.

Tείνω να συμφωνήσω για τις bold-on. Λες να είναι τοσο καλές και οι silversky?? :LOL:

Silversky μια φορά έπιασα στα χέρια μου μια SE και ίσα που την περιεργάστηκα οπότε δεν έχω σοβαρή γνώμη. Σαν στρατοκαστορας ήταν, ούτε ζέστη ούτε κρύο στα δικά μου τα γούστα.

Μου είχε κάνει εντύπωση κάτι που μου ανέφερε ενας γνωστός μου όμως, ότι τη θεωρούσε το μοντέλο όπου υπήρχε η μικρότερη διαφορά μεταξύ SE και αμερικάνικης, σε βαθμό που δεν καταλάβαινε για πιο λόγο να πάρει κανεις την αμερικάνα - ενώ λέει στις άλλες υπήρχε πάντα αισθητή διαφορά στο φινίρισμα, στη λεπτομέρεια, στο όλο στήσιμο (και η δική μου εμπειρία συμφωνεί), η αμερικάνικη Silversky ήταν σαν μια κορεάτικη κιθάρα με τσιμπημένο pricetag.

🤷‍♂️

Silversky μια φορά έπιασα στα χέρια μου μια SE και ίσα που την περιεργάστηκα οπότε δεν έχω σοβαρή γνώμη. Σαν στρατοκαστορας ήταν, ούτε ζέστη ούτε κρύο στα δικά μου τα γούστα.

Μου είχε κάνει εντύπωση κάτι που μου ανέφερε ενας γνωστός μου όμως, ότι τη θεωρούσε το μοντέλο όπου υπήρχε η μικρότερη διαφορά μεταξύ SE και αμερικάνικης, σε βαθμό που δεν καταλάβαινε για πιο λόγο να πάρει κανεις την αμερικάνα - ενώ λέει στις άλλες υπήρχε πάντα αισθητή διαφορά στο φινίρισμα, στη λεπτομέρεια, στο όλο στήσιμο (και η δική μου εμπειρία συμφωνεί), η αμερικάνικη Silversky ήταν σαν μια κορεάτικη κιθάρα με τσιμπημένο pricetag.

🤷‍♂️

Οι γέφυρες διαφέρουν κατά πολύ παντως…

Ίσως για τα ξύλα. Η SE έχουν poplar. Μπλιαχ. Βέβαια όταν έπαιξα καναδυο ούτε που το κατάλαβα. Και οι μαγνήτες τους βγάζουν ηχάρα. Και το μανικι, της αμερικανας είναι πιο χοντρό

Με όλο το θαρρος γιατί σχεδόν όλα έχεις ποστάρει είναι εξαιρετικά, δε θα δώσω εύσημα σε αυτόν τον ήχο.

Ακούω πολύ compressed τζιτζίκι στα πρίμα, σαν να παίζεις με EMG. Eιδικά στον bridge, έχει κάτι από Randy Rhoads.

Εντάξει, γούστα είναι αυτά.

Είναι ένας μοντέρνος τζιτζικομαρσαλοηχος με vibe από 80s που μου αρέσει πολύ για lead καταστάσεις. Δύο compressors έχω ανοικτούς, δεν έχεις άδικο (για το compression).

Έχω ποιοτικότερους και καθαρότερους ήχους (mesa, badcat, soldano κ.α). Αλλά αυτός ο ήχος με ικανοποιεί πολύ για τέτοιος ύφος μουσικής.

Εμένα προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ ο jcm2000, είναι κάτι μεταξύ μοντέρνου Marshall αλλά όχι ''αποστειρωμένα τέλειου'' και μοντέρνου, έχει μια ''ατέλεια'' που του δίνει μια ''αλητεία'' και τον κατατάσσει κάπου ανάμεσα στο μοντέρνο και στα 80s

Με όλο το θαρρος γιατί σχεδόν όλα έχεις ποστάρει είναι εξαιρετικά, δε θα δώσω εύσημα σε αυτόν τον ήχο.

Ακούω πολύ compressed τζιτζίκι στα πρίμα, σαν να παίζεις με EMG. Eιδικά στον bridge, έχει κάτι από Randy Rhoads.
Για να ειμαι ειλικρινης, ουτε εμενα μου αρεσε ο ηχος, παρα το γεγονος οτι μου αρεσει οτι ανεβαζει συνηθως ο Γιωργος. Του εβαλα καθυστερημενα like οταν καταλαβα τι ηθελε να πετυχει…😉

Ο αγαπημένος μου ήχος είναι in-tune και in-time. 😉

Θυμάμαι είχα ποστάρει παλιά κομμάτι που ναι μεν είχε πολύ όμορφο tone η κιθάρα, και γράφτηκαν πολλά κολακευτικά σχόλια, αλλά είχα ηχογραφήσει σε λάπτοπ στο audacity, με καθυστέρηση σε σχέση με το backing track...όλες οι νότες off απ'το beat. Της κακομοίρας. 🤣
Δεν ξέρω τι σκεφτόμουν όταν το ανέβασα.

Όπως λέει ο Victor Wooten "you don't dance to the key, you dance to the groove", και προσθέτω "you don't dance to the tone neither, but sure helps".

Για να ειμαι ειλικρινης, ουτε εμενα μου αρεσε ο ηχος, παρα το γεγονος οτι μου αρεσει οτι ανεβαζει συνηθως ο Γιωργος. Του εβαλα καθυστερημενα like οταν καταλαβα τι ηθελε να πετυχει…😉

Το περιέγραψε σωστά ο Γιάννης. Ήθελα να πετύχω αυτόν τον μοντέρνο 80s πριματο γκαζοηχο. Να μη λασπώνει σε κανένα σημείο, να είναι κοφτερός και ισορροπημένος. Είναι ήχος που πολλές φορές έχω δοκιμάσει και έχω αποτύχει να τον βγάλω όπως τον θέλω.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back