nut από γραφίτη

sultan of string

Εξαιρετικό μέλος
Πόντοι
2,148
διαβάζω και ακούω διάφορα.

Υπάρχουν εμπειρίες?

πως τοποθετείται?

όπως οι κανονικοί?

αν λεμε είναι ψηλός, πως χαμηλώνει? Με λίμα?

είναι όλοι ίδιοι?

διαβάζω και ακούω διάφορα.
τι δηλαδη?

Υπάρχουν εμπειρίες?
μια χαρα δουλευει,αν χρησιμοποιεις πολυ το τρεμολο βοηθαει αλλα οχι περισσοτερο απο ενα καλοκομμενο και σωστα...lubricated nut,ειναι ΠΟΛΥ ασχημο αν εχεις ταστιερα maple,με rosewood ειναι οκ

το nut φυσικα "επηρεαζει" (αν εισαι ο Batman  ;D) τον ηχο στις ΑΝΟΙΚΤΕΣ μονο χορδες,ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ το graphite nut ειναι λιγο πιο μπασο απο το bone nut.

πως τοποθετείται?όπως οι κανονικοί?

αν λεμε είναι ψηλός, πως χαμηλώνει? Με λίμα?

είναι όλοι ίδιοι?
ναι σε ολα

διάφορα: βάλτε, βγάλτε, μη βάζετε, τους έβαλα και έπαθα, τους έβαλα και μάπα....

με προβληματίζουν διάφορα περι τοποθέτησης..

πχ τα bone ή plastic τα λιμάρεις στις εγκοπές. Τα λιμάρεις και από κάτω αν είναι ψηλά. Όλα το ίδιο και εδώ?

αν κάποιος κάνει dives (όχι εγώ) φαγώνονται ο εγκοπές? (δεν φαγώνονται και οι άλλοι?)

Γιατί να βάλει κάποιος, αν έχει ήδη, οπως λες, καλοσεταρισμένο και lubricated άλλου υλικού?

Γιατί να βάλει κάποιος, αν έχει ήδη, οπως λες, καλοσεταρισμένο και lubricated άλλου υλικού?
Γιατι ειναι βλαξ.

(Σορρυ αλλα δεν υπαρχει αλλη απαντηση  ;D)

Κατα τα αλλα το τοποθετεις οπως ολα τα nut,ειναι ευκολο υλικο πιο μαλακο απο το bone.

Superfunk είπε:
Γιατι ειναι βλαξ.

(Σορρυ αλλα δεν υπαρχει αλλη απαντηση  ;D)

Κατα τα αλλα το τοποθετεις οπως ολα τα nut,ειναι ευκολο υλικο πιο μαλακο απο το bone.
ΟΚ ψιλοακραίο, γιατί έχω δει αρκετούς τρανούς σε rig rundowns να ορκίζονται σε αυτά...

ερώτηση, διότι δεν έχω εμπειρία και δεν έχω καν πιάσει στο χέρι μου...

το φαντάζομαι σαν το υλικό που είναι η μύτη του μολυβιού...

κάνω λάθος?

αυτό μου φαίνεται σαν μαλακό και επίφοβο.  ???

οχι ειναι αρκετα πιο σκληρο.

αν δεν εχεις προβλημα ΜΗΝ το αλλαζεις το ΠΛΑΣΤΙΚΟ nut που εχεις τοσα χρονια  ;D ;D (ολες οι vintage Fender πλαστικα nut εχουν  ;D)

Αν δεν παίζεις τρέμολο και είναι καλοκομμένο το νατ σου, δεν έχεις ανάγκη.

Superfunk είπε:
οχι ειναι αρκετα πιο σκληρο.

αν δεν εχεις προβλημα ΜΗΝ το αλλαζεις το ΠΛΑΣΤΙΚΟ nut που εχεις τοσα χρονια  ;D ;D (ολες οι vintage Fender πλαστικα nut εχουν  ;D)
όχι δεν μιλάω για την deluxe.  Εκεί το τρέμολο είναι Off.

Εγκυκλοπαιδική είναι η ερώτηση, και ίσως μόνο για την strat που δουλεύει εκεί το τρέμολο.

RayDTutto είπε:
Αν δεν παίζεις τρέμολο και είναι καλοκομμένο το νατ σου, δεν έχεις ανάγκη.
Σωστός.

Βαλε μονο λιγο ξυσμα μολυβιου στις αυλακες, στρετσαρε καλα τις χορδες, κούρδισε και ...βουαλα!

Θα απορεις και μονος σου γιατι δεν ξεκουρδίζει πλέον η κιθαρα σου!

Holystone είπε:
Σωστός.

Βαλε μονο λιγο ξυσμα μολυβιου στις αυλακες, στρετσαρε καλα τις χορδες, κούρδισε και ...βουαλα!

Θα απορεις και μονος σου γιατι δεν ξεκουρδίζει πλέον η κιθαρα σου!
μα το έχω κάνει εδώ και πολύ καιρό.

Απλά ρωτάω για πλήρες graphite nut.

Δηλαδή αν όντως γίνεται κάτι ή είναι trend της αγοράς.

dimsonic είπε:
μα το έχω κάνει εδώ και πολύ καιρό.

Απλά ρωτάω για πλήρες graphite nut.

Δηλαδή αν όντως γίνεται κάτι ή είναι trend της αγοράς.
Γίνεται για αυτούς που το χρειάζονται. Εσύ από αυτά που λες, δεν το χρειάζεσαι.

Πολλές φορές είναι και ψυχολογικό το θέμα. Μπορεί αν βάλεις graphite nut ή οποιοδήποτε άλλο εξάρτημα να νομίζεις ότι έχει καλύτερο ήχο το όργανο, ότι ακούγεσαι και παίζεις καλύτερα κ.ο.κ  Αν αυτό βοηθάει στην ψυχική του ανάταση ας κάνει ο καθένας ότι θέλει  :)

δεν τίθεται καν θέμα.

Το τρέμολο όπου το δουλεύω είναι για χρωματισμό εδώ και κει.

Απλά μου φαινόταν παράξενη η χρήση του υλικού στη θέση αυτή.

Επίσης νομίζω ότι αρκετές φορές άκουσα το "αν αλλάξεις και το νατ και βάλεις ένα γραφίτη θα δεις μεγάλη διαφορά..."

προφανώς ίσως να μιλάνε για άλλο στυλ παίξιμο.

Δηλαδη εγω που θελω να βαλω αυτο στην στρατ μου;;;

δεν αξιζει τον κοπο για σταθερη γεφυρα;;;;

(να το κανω μαλλον καινουργιο thread?

Τι είναι αυτά βρε... :o  Γραφιτένια nut, arming adjuster και συνεχίζω, γραφιτένια σελάκια, κουμπί μπούστερ, locking tuners και άκουσων άκουσων, διπλός στην γέφυρα  :o :-X  μην πω και για floyd bridge..... :P     

Strat και Tele είναι ρε παιδιά.... :-X  Αφήστε τες ήσυχες! 

cigaret13 είπε:
Strat και Tele είναι ρε παιδιά.... :-X  Αφήστε τες ήσυχες!
Σιγά τα όργανα....πάρε 2 που φτιάξαμε με ολόκληρο μπράτσο από γραφίτη...στο nut θα κολλάγαμε? ;D

maril10.jpg

marathon είπε:
  Σιγά τα όργανα....πάρε 2 που φτιάξαμε με ολόκληρο μπράτσο από γραφίτη...στο nut θα κολλάγαμε? ;D
  Καλά, εσύ και οι δημιουργίες σου είστε εκτός συναγωνισμού και εκτός ορίων...... :D    Άλλα κόλπα 8)             
  Γραφίτης καλός για μέταλ? ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back