1) Άλλη η ένταση, στο 1 watt, του Laney με το 12-ιντσο ηχείο, άλλη η ένταση του Blackstar HT-1 με το 8-ιντσο. Και εσύ ψάχνεις για... όσο το δυνατόν λιγότερη, με σκεπτικο να παίζει το pre-amp / gain ας πούμε... στο μισό, έτσι;
2) Όσο καλός και χρυσός να είναι ένας ενισχυτής, για την δική σου περίπτωση, αν δεν έχει υποδοχή για ακουστικά, δεν σου κάνει. Ακόμα και 1 στις 3 φορές που θα θέλεις να παίξεις ήσυχα να μην μπορείς να το κάνεις, θα σου σπάσει τα νεύρα. Θέλεις κάτι που να σου δίνει αυτή την επιλογή. Άρα, πάλι σε Blackstar καταλήγεις ή σε έναν από εκείνους τους μικρούς Yamaha, που όμως δεν έχουν λάμπα. Ότι και αν αυτό σημαίνει, λίγο ή πολύ.
Τους έχω παίξει τους Yamaha. Και έχω τον Blackstar. Πάρε τον Blackstar. Τόσο απλά.
Έχω και ένα Vox Nightrain 15 watt με ένα 12-ιντσο ηχείο. Έχω παίξει ΚΑΙ με αυτόν βράδυ, με τα πιτσιρίκια να κοιμούνται στο δίπλα δωμάτιο. Δεν σημαίνει ότι ένας ενισχυτής, επειδή έχει πολλά watt και αξιοπρεπές ηχείο ότι δεν μπορείς να τον παίξεις σε χαμηλές εντάσεις. Το μόνο που σημαίνουν τα watt είναι ότι, όσα περισσότερα είναι, τόσο δυσκολότερο είναι να κάνεις τον ενισχυτή να δώσει "φυσικό" overdrive, κάνοντας το pre-amp να "σπάσει". Αλλά νομίζω σε μπερδεύω περισσότερο. Η πιο απλή και σωστή στις ανάγκες σου επιλογή, πάντα κατά την γνώμη και την εμπειρία μου (που δεν είναι μεγάλη) είναι ο μικρός ο blackstar.