Καλημερα παιδες, ζητώ την αποψη σας για ένα θέμα που με βάζει σε δίλημα, τρίλημα... κλπ. Εχω στην κατοχή μου πάρα πολυ καιρό κάποιες NOS λυχνίες προενισχυσης μαρκας Telefunken, Phillips Miniwatt, Heathkit και RFT, όλες καινουργιες, της μετρησα και σε φίλο να δω που βρίσκονται (μήπως με τα χρόνια απραξιας τους έχουν πέσει, ξέρω οτι δεν χαλάνε αλλα συγχωρήστε με δεν έχω και τόσες γνωσεις σε λυχνίες) και είναι στο full - τέρμα δεξια στο πράσινο και καλά ματσαρισμένες-.
Τα ερωτήματα είναι 2:
1. Αν αξίζει να τις βάλω σε οποιονδήποτε ενισχυτή (εννοω φθηνό, κάποιες τις δοκίμασα για ένα μισάωρο και ο ήχος άλλαξε αισθητά προς το καλύτερο) ή να μπουν σε μπουτικ ενισχυτή, τώρα (δεν έχω αλλά που ξέρεις στο μέλλον) και
2. αν γνωρίζει κάποιος να μου πει τη χρονολογιά κατασκευής τους κλπ και την αξία της ποιότητάς τους ως λυχνιες, σε σχέση με τις σημερινές.
Ενδεικτικά αναφέρω:
a) Telefunken ECC83- code B8004501
b) Telefunken ECC81 - code B3003424
c) Philips Miniwatt ECC82 - code Gf2 B0C2 ή Β0G2
d) Heathkit 12AU7 - CODE 1-411-25
e) RFT ECC81 & ECC83 (γνώμες γενικά για αυτές) έχω καμιά δεκαρια απ αυτές.
Υποσημείωση: Για τις Telefunken βρήκα ότι η a είναι Berlin 08/05/1964 και η b Berlin 03/04/1963, για τις άλλες δεν το έχω καταφέρει
Ευχαριστώ και ξαναλέω οτι είμαι λίγο ασχετος με λυχνίες γι αυτό ρωτάω να μαθω τι έχω στο συρτάρι μου
Τα ερωτήματα είναι 2:
1. Αν αξίζει να τις βάλω σε οποιονδήποτε ενισχυτή (εννοω φθηνό, κάποιες τις δοκίμασα για ένα μισάωρο και ο ήχος άλλαξε αισθητά προς το καλύτερο) ή να μπουν σε μπουτικ ενισχυτή, τώρα (δεν έχω αλλά που ξέρεις στο μέλλον) και
2. αν γνωρίζει κάποιος να μου πει τη χρονολογιά κατασκευής τους κλπ και την αξία της ποιότητάς τους ως λυχνιες, σε σχέση με τις σημερινές.
Ενδεικτικά αναφέρω:
a) Telefunken ECC83- code B8004501
b) Telefunken ECC81 - code B3003424
c) Philips Miniwatt ECC82 - code Gf2 B0C2 ή Β0G2
d) Heathkit 12AU7 - CODE 1-411-25
e) RFT ECC81 & ECC83 (γνώμες γενικά για αυτές) έχω καμιά δεκαρια απ αυτές.
Υποσημείωση: Για τις Telefunken βρήκα ότι η a είναι Berlin 08/05/1964 και η b Berlin 03/04/1963, για τις άλλες δεν το έχω καταφέρει
Ευχαριστώ και ξαναλέω οτι είμαι λίγο ασχετος με λυχνίες γι αυτό ρωτάω να μαθω τι έχω στο συρτάρι μου
Τελευταία επεξεργασία από moderator: