NoControl είπε:
Γεια χαρά
Εξαιρετική η διασκευή σας από όλες τις απόψεις. Καταφέρνει να κρατήσει ζωντανή την ουσία του κομματιού, με πολύ γουστόζικη προσωπική πινελιά και άποψη στην παραγωγή. Εύγε!
Θα σου ήταν ίσως εύκολο να μας δώσεις λίγα (ή και περισσότερα) στοιχεία σχετικά με την ηχογράφηση, τη μίξη και το mastering στο take που ακούμε; (ενδεικτικά: όργανα/μικρόφωνα/audio interface/προενισχυτές ή ό,τι άλλο θα ήθελες);
Ευχαριστώ προκαταβολικά
Γιώργος
Καταρχήν, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Ευχαρίστως να σου δώσω κάποια στοιχεία που νομίζω ότι έδωσαν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Τύμπανα
-Premier Elite Gen-x.
BD:EV 868>AMEK BIG PRE/EQ
SNRTOP>RODE NT5>DAKING MIC PRE ONE>AMEK BIG EQ
SNRBOTTOM:TELEFUNKEN AK47 ULTRACARDIOID>AMEK BIG PRE/EQ
TOM:AUDIX D2>AMEK BIG MIC PRE/EQ
FTOM:SENHEIZER MD421>AMEK BIG PRE/EQ
OVERS:AUDIO TECHNICA AT4040>BAE 1073MP>AMEK BIG EQ
CLOSE MONO ROOM/BD:M-AUDIO SPUTNIK>UA SOLO 610>AMEK BIG EQ
ROOMS:AKG C2000B>CHANDLER TG2>AMEK BIG EQ
Το equalization από την Amek μπήκε κατά την ηχογράφηση, ήταν κυρίως αφαιρετικό και σε αμυδρή ποσότητα, ελαφρώς sweetening δηλαδή. Tα περισσότερα κανάλια έχουν slate vcc και κυρίως neve.
Το συγκεκριμένο take είναι ολόκληρο, χωρίς edits και χωρίς μετρονόμο. Τα αναφέρω αυτά γιατί κατά τη γνώμη μου, όταν πετυχαίνεις καλό take έτσι, ακούγεται περισσότερο ανθρώπινο και συνεκτικό.
-Bass
Yamaha BB424x γραμμένο flat από το di της mackie 400f. Το συγκεκριμένο take είναi live που έπαιξα με τον drummer. Μετά έχει μπει waves max bass και soundtoys decapitator. Αυτά δίνουν και τον βασικό χαρακτήρα του μπάσου.
-guitar
les paul std σε έναν φθηνό τρανζιστορικό fender fm212 στο βρώμικο κανάλι του με ένα shure sm57 και μετά στον chandler tg2 (κρανκαρισμένος). H κιθάρα είναι 1 take και δεν έχει eq ή compression.
Για την φωνή δεν έχω στοιχεία γιατί την ηχογράφησε ο τραγουδιστής μου μια μέρα που κατέβηκε στούντιο. Πιθανότατα άρπαξε το 57άρι, το έβαλε στην mackie και το είπε.
Mastering δεν έγινε για ένταση όπως είναι προφανές, αλλά για χαρακτήρα και αποτελείται από εξομοιωτές master bus και ταινιών.
To interface αποτελείται από 3 mackie 400f.
Αυτά!