Απάντηση στον takisdim1984.
Καλησπέρα.
Διαβάζοντας αυτά που ανέφερες γιά μένα, στην αρχή σκέφτηκα να μην απαντήσω, μιάς και σ'ένα forum μπορεί ο οποιοσδήποτε ανώνυμος, να πεί οτιδήποτε γιά κάποιον, και να μη τρέχει και τίποτα.
Ομως μετά από την προτροπή ενός από αυτούς τους 'άχρηστους της μελλονικής γενιάς', (βλέπε, μαθητές μου), αποφάσισα να απαντήσω.
Αντε λοιπον, φανταστειτε την μελοντικη γενια των ελληνων μουσικων που θα εχει μαθει κιθαρα απο τον αμπλιανιτη, μπασο απο το φακανα και κρουστα απο το τουλιατο!
Φίλε takisdim1984, δεν θα μιλήσω γιά τους 'Τουλιάτους και Φακανάδες' μιάς και δεν γνωρίζω το έργο τους.
Οπως ίσως ξέρεις, στην ελεύθερη αγορά, 'ουδέν μονιμώτερο του προσωρινού', το οποίο σημαίνει πως, αν κάποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του, το ίδιο το σύστημα τον απορρίπτει, πόσο μάλλον στίς μέρες μας που ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, καί εγώ σαν μουσικός live, αλλά και με προσωπική δισκογραφία, εκτείθεμαι συνεχώς στο κοινό, και στους ακροατές, και αυτοί κρίνουν.
Οταν ομως τουλιατοι, αμπλιανιτιδες, φακαναδες και πολλοι αλλοι εχουν αυτοχρηστει μεντορες αυτοματα φερουν ευθυνη και πρεπει καποια στιγμη να τ'ακουσουνε.
Ούτε αυτοχρήστηκα μέντορας, αλλά ουτε και θεωρώ πως είμαι.
Κάνω τη δουλειά μου, την οποία αγαπώ πολύ, εδώ και περίπου είκοσι χρόνια, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέπεια, χωρίς να κρύψω το παραμικρό απο τους μαθητές μου.
Βλέπεις έμαθα από μικρός, ότι η γνώση πρέπει να μοιράζεται. Και το έμαθα από την καλή , και την κακή, ύστερα από την πολύ κακή εντύπωση που μου έκανε ο πρώτος μου δάσκαλος, έπειτα απο ερώτησή μου: η D dorian και η D aeolian, πως κολλάνε στο συγκεκριμένο κομμάτι; γύρισε σαστισμένος (μη ξέροντας τι του λέω), και μου λέει: από που κλάνει το μπαρμπούνι;
Αισθάνθηκα τόσο άσχημα, όχι γιατί δεν ήξερε, αλλά γιατί προσπάθησε να μεταφέρει το δικό του πρόβλημα (άγνοια), σε μένα. Ενα 'δεν γνωρίζω' θα ήταν πιό τίμιο.
Το ίδιο και 'συ, θα μπορούσες να πείς πως δεν σου αρέσει το παίξιμό μου, ή η μουσική μου, (γούστα είναι αυτά), αλλά όχι ότι πήρα και άτομα στο λαιμό μου.
Γαιτι οχι μονο πηραν στο λαιμο τους ατομα τα οποια χτιζουν αθορυβα εδω και δεκαετιες καριερες και προσωπικη ταυτοτητα στη μουσικη, αλλα ακομα χειροτερα διδασκουν!!!
Απ' ότι καταλαβαίνω από αυτά που γράφεις, δεν έχουμε γνωριστεί, ούτε μάλλον έχεις έρθει ποτέ σε μαθημά μου, ώστε να σ'έχω απογοητεύσει τόσο.
Χρησιμοποιείς λόγια άλλων, που 'άκουσες', και φαίνεται πως κάποιοι, σ'έχουν 'πείσει' γιά μένα.
Μάθε πως έχω διδάξει πολλές εκατοντάδες μαθητών αυτά τα χρόνια, όπου πολλοί απο αυτούς παίζουν σήμερα σε μεγάλες σκηνές ή κλάμπ, και τους θαυμάζω, και χαίρομαι πολύ να τους βλέπω. Μα πάνω απ'όλα έχω προσπαθήσει να διδάξω, και να μεταφέρω το 'ήθος' που απο μόνη της έχει η μουσική, και που μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί.
Υ.Γ. Αλήθεια ποιός είναι (ήταν) ο δάσκαλός σου;
Μάκης Αμπλιανίτης