Nikolas jazz?

Nikolas

Bafta Winner
Πόντοι
198
Καιρό έχω να ποστάρω κάτι...

Ορίστε λοιπόν... Δικο μου (ναι καλά... καρακλεμμένο είναι αλλά αλλαγμένο για να μη με πιάσουν)...

Όλα (εκτός των ντράμς) παιγμένα από μένα, με διάφορους τρόπους...  :P

(και ναι, το κύμβαλο στο 0:44 είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ δυνατά).

Ευχαριστώ για την ανάγνωση και την ακρόαση!

jazz_nikolas.mp3

Attachments

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα ήθελα να σ' ονομάσω Nicolace Silver αλλά ο ήχος δεν πηγαίνει προς τον Horace. Ίσως Νikie Hancock, αλλά και προς τα 'κει δεν είναι 100%. Τέλος πάντων βλεπω πήγες προς τα πίσω στη modal περίοδο των αρχών της 10ετίας του '60 και αυτό που έκανες είναι θαυμάσιο.

Υ.Γ. Άλλος ένας τυμβωρύχος, (δεν είμαι μόνο εγώ). :D

Είναι ουσιαστικά το "My Favourite Things". Ωραίος Νικόλα, αν και θα το ήθελα λίιιιγο off χρονικά στα ακκόρντα του πιάνου και λίιιιιγο χρήση voicings στα οποία να υπάρχει διάστημα ημιτόνιου (έτσι όπως τα έγραψα..που να βγάλεις άκρη).

Νικόλα μου άρεσε πολύ το θέμα αλλά μας το έκοψες πάνω στο καλύτερο. Επόμενη ηχογράφηση με αυτοσχεδιασμούς παρακαλώ. Ελάχιστη διάρκεια 7 λεπτά  ;D

fusiongtr είπε:
Είναι ουσιαστικά το "My Favourite Things". Ωραίος Νικόλα, αν και θα το ήθελα λίιιιγο off χρονικά στα ακκόρντα του πιάνου και λίιιιιγο χρήση voicings στα οποία να υπάρχει διάστημα ημιτόνιου (έτσι όπως τα έγραψα..που να βγάλεις άκρη).
ΑΚΡΙΒΩΣ!... Το κράτησα ταπεινό, του άλλαξα τα ακόρντα και το voicing αρκετά (για να μην πατήσω ΕΝΤΕΛΩΣ στην έκδοση του Coltrane)... γιατί θα με φάνε οι νομικοί κυνηγοί! ;D
Αλλιώς μακάρι να είχα χρόνο να το κάνω για την πάρτυ μου, να το χαρώ στα 5-6 λεπτά...

Τέλος πάντων, τυμβωρύχος ίσως αλλά κλέφτης 100% :( Τουλάχιστον είναι κάτι να μπορείς να αντιγράψεις, εεε;

Nikolas είπε:
ΑΚΡΙΒΩΣ!... Το κράτησα ταπεινό, του άλλαξα τα ακόρντα και το voicing αρκετά (για να μην πατήσω ΕΝΤΕΛΩΣ στην έκδοση του Coltrane)... γιατί θα με φάνε οι νομικοί κυνηγοί! ;D

Αλλιώς μακάρι να είχα χρόνο να το κάνω για την πάρτυ μου, να το χαρώ στα 5-6 λεπτά...

Τέλος πάντων, τυμβωρύχος ίσως αλλά κλέφτης 100% :( Τουλάχιστον είναι κάτι να μπορείς να αντιγράψεις, εεε;
My Favorite Things - John Coltrane

Άρα λοιπόν Νicoy Tyner. ;D

Nikolas είπε:

Δεν υπάρχει κλεψιά σ' αυτά Νικόλα. Είναι μια υπέροχη κληρονομιά στην οποία μπορεί ο καθένας να παραθέσει την μουσική του άποψη. Είναι STANDARDS! ;)

Μου αρέσει πολύ που "ψάχνεσαι" με την Jazz (πράγμα πολύ δύσκολο για κάποιον με κλασσική παιδεία).

Συνέχισέ το όμως. :)

fusiongtr είπε:
Δεν υπάρχει κλεψιά σ' αυτά Νικόλα. Είναι μια υπέροχη κληρονομιά στην οποία μπορεί ο καθένας να παραθέσει την μουσική του άποψη. Είναι STANDARDS! ;)
Αυτό λοιπόν δεν το ήξερα. Ισχύει πράγματι "νομικά" ή απλά είναι άγραφος νόμος της τζάζ;

Μου αρέσει πολύ που "ψάχνεσαι" με την Jazz (πράγμα πολύ δύσκολο για κάποιον με κλασσική παιδεία).Συνέχισέ το όμως. :)
Τώρα σχεδόν ντρέπομαι που το λέω αλλά είναι για δουλειά... Δεν ήταν για διασκέδαση!
Θα ήθελα να ασχοληθώ με άλλα είδη, αλλά ειδικά την τζάζ τη φοβάμαι κάπως... (άσε που τώρα δεν υπάρχει χρόνος).

Ευχαριστώ πάντως!

Nikolas είπε:
Καιρό έχω να ποστάρω κάτι...

Ορίστε λοιπόν... Δικο μου (ναι καλά... καρακλεμμένο είναι αλλά αλλαγμένο για να μη με πιάσουν)...

Όλα (εκτός των ντράμς) παιγμένα από μένα, με διάφορους τρόπους...  :P

Ευχαριστώ για την ανάγνωση και την ακρόαση!
Το κύμβαλο στο 0,44 πρόσεξε λίγο γιατί είναι δυνατά  ;D ;D ;D

Η μουσική σου παιδεία σου επιτρέπει να παίζεις στο επίπεδο αυτό ,οπότε ......μπράβο σου για τη προσπάθεια χρόνων

Αυτό λοιπόν δεν το ήξερα. Ισχύει πράγματι "νομικά" ή απλά είναι άγραφος νόμος της τζάζ;
Επειδή οι περισσότερες τζαζ εκτελέσεις είναι ουσιαστικά διασκευές, μάλλον πρόκειται περί άγραφου νόμου. Παρεμπιπτόντως, ούτε το my favorite things είναι του Coltrane:

http://en.wikipedia.org/wiki/My_Favorite_Things_%28song%29

In and out of topic. Έχετε ακούσει τη φωνητική εκτέλεση του Al Jarreau? Αν όχι τότε...

Νικολα ειναι εξαιρετο(δεν εχει σημασια που ναι για δουλεια-η ουσια δεν αλλαζει-ουτε οτι ειναι "δανεισμενο").

Jazzjoker είπε:
Νικόλα μου άρεσε πολύ το θέμα αλλά μας το έκοψες πάνω στο καλύτερο. Επόμενη ηχογράφηση με αυτοσχεδιασμούς παρακαλώ. Ελάχιστη διάρκεια 7 λεπτά  ;D
Συμφωνω απολυτα.Ειλικρινα θα θελα να τ ακουσω σε πιο μεγαλη βερσ.

Η μονη ενσταση αυτο:

και ναι, το κύμβαλο στο 0:44 είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ δυνατά
Πλακα κανω!Ειναι τετοιο το ειδος που δεν"ακουγεται"καν σαν ατελεια.

Είμαι στα κοντα να αποφασίσω αν σε θαυμαζω ή σε φθονω. Θα σε ενημερωσω για το αποτελεσμα ;D

Παιδιά ευχαριστώ για τα σχόλια.

Θα δω αν βρω χρόνο να κάνω κάτι αντίστοιχο αλλά μεγαλύτερο! Βέβαια πού χρόνος τέτοια εποχή; :(

Σπύρο: Το ξέρω ότι δεν είναι του Coltrane το 'αυθεντικό'... Τώρα για τα δικαιώματα, ούτε που τολμάω να το ψάξω.

Νικόλα πολύ ωραία ατμόσφαιρα! Μικρά ψιλολαθακια αλλά το όλο γενικά ήταν πολύ καλό

Μπράβο!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back