NGD: Τελικά την αγόρασα, αλλά...

grinder

Μέλος
Πόντοι
68
Χαιρετώ την παρέα. NGD στα ξαφνικά: Μου άρεσε σχεδόν από την πρώτη στιγμή που βγήκε, αλλά δεν ήταν ότι έπρεπε να την προσθέσω στη συλλογή μου ντε και καλά. Τελικά την πέτυχα την προηγούμενη βδομάδα στου Θωμά το μαγαζί σε B-stock περίπου 100€ κάτω. Μιλάω για την Harley Benton Guitar MAX Signature

hb_guitar_max_01.jpg

hb_guitar_max_02.jpg

Έφτασε σε άψογη κατάσταση, δηλαδή του κουτιού, και πολύ καλά σεταρισμένη. Είναι πανέμορφη και πολύ ποιοτική, αλλά δεν ξέρω αν θα την κρατήσω. Ο λαιμός της δεν είναι ότι είναι παχύς, αλλά τα κοντά μου δάχτυλα/μικρή παλάμη έχουν συνηθίσει πιο flat λαιμούς, δηλαδή D profile (Ibanez, Schecter, Jackson, Charvel, LTD, μια PRS SE Torero που έχω, κτλ). Κατά τ' άλλα είναι πολύ καλή και μου αρέσει που είναι αρκετά διαφορετική από τις υπόλοιπες super strat μου σε χρώματα, με το mini neck humbucker, to ανάποδο headstock και flame maple fretboard/neck.

Προβληματίζομαι πάντως (παρεμπιπτόντως έχω και μια Washburn MG74 που θέλω να δώσω, μια και κάθεται, αλλά ακόμα δεν έχω αξιωθεί να τη βάλω στις αγγελίες). Εσείς τι λέτε;

Last edited:
Ο μόνος λόγος είναι το μανίκι;

Πιο πολύ αυτό. Όχι ότι είναι άβολο εντελώς. Όσο πιο πολύ έπαιζα, τόσο το συνήθιζα. . Ήταν και λίγο παρόρμηση όταν είδα το b-stock. Στην κανονική της τιμή δεν υπήρχε περίπτωση να την αγόραζα. Δεν είναι ότι μου λείπουν οι καλές κιθάρες

Το μοναδικό πράγμα που «χρειάζεται» αυτη η κιθάρα, είναι να αφαιρεθεί το αυτοκόλλητο από τον μαγνήτη! Το καλύτερο Value for money της αγοράς, οι Harley Benton, δεν το συζητάω.

Με γεια και καλό-παιχτη, πάντα με υγεία, εύχομαι! Το μανίκι θα το συνηθίσεις, δεν είναι και κανένα ρόπαλο!

Το μοναδικό πράγμα που «χρειάζεται» αυτη η κιθάρα, είναι να αφαιρεθεί το αυτοκόλλητο από τον μαγνήτη! Το καλύτερο Value for money της αγοράς, οι Harley Benton, δεν το συζητάω.
Μια και ανέφερες το αυτοκόλλητο του μαγνήτη: Παιδιά πολύ καλοί οι μαγνήτες της! Μια χαρά γκάζια στον JVM205Η μου, καλό sustain, σπλιτάρουν ωραία, όπως επίσης καθαρίζουν ωραία με χαμηλό το volume. Ιδιαίτερα μου αρέσει ο mini neck humbucker που έχει πολύ γλυκό ήχο

Πιο πολύ αυτό. Όχι ότι είναι άβολο εντελώς. Όσο πιο πολύ έπαιζα, τόσο το συνήθιζα. . Ήταν και λίγο παρόρμηση όταν είδα το b-stock. Στην κανονική της τιμή δεν υπήρχε περίπτωση να την αγόραζα. Δεν είναι ότι μου λείπουν οι καλές κιθάρες
Σκέψου ότι υπάρχει λόγος που την πήρες. Το ότι έχεις κ άλλες ωραίες κιθάρες εξάλλου δε σημαίνει ότι σου λείπει χώρος για άλλη μια, σκέψου σαν κιθαρίστας 😅

Με γεια και να την χαρείς! Το roasted maple neck τα σπάει πάντως

Είναι πολύ όμορφη κιθάρα, προσωπικά θα την κράταγα σαν κιθάρα μελέτης, να είναι αυτή που ταλαιπωρείται πιο πολύ.

Τελικά μάλλον θα την κρατήσω. Στα μάτια μου δείχνει τρομερά όμορφη, κάτι που με κάνει να θέλω να παίζω περισσότερο (που είναι και το πιο σημαντικό). Αλλαγή χορδές σε 9-46 από 10αρες που έχει, χαμήλωμα λίγο το action και θα είναι μια χαρά.

Έτσι μια μικρή ενημέρωση για υποψήφιους αγοραστές (όχι μόνο της συγκεκριμένης, γενικότερα της σειράς Fusion Superstrat της Harley Benton): Λόγω έλλειψης χρόνου (και για να τη δει και κάνας πιο ειδικός) έγινε setup σε σοβαρό επαγγελματία που είναι και κατασκευαστής custom οργάνων (αν επιτρέπεται αναφέρω το όνομα). Ένα τάστο ήθελε μόνο levelling, χορδές 9-46 όπως έγραψα και πριν, ρύθμιση action, intonation, κτλ και το κιθαρόνι ήρθε εκεί που πρέπει για τα δικά μου γούστα.

Το πάχος του λαιμού όντως το συνήθισα (δεν είναι δα και κάνα μπαστούνι του baseball τελικά), η αίσθηση του raosted maple είναι πάρα, πάρα πολύ ωραία (ο τεχνικός που την έφτιαξε έλεγε συνέχεια γι' αυτό), γενικά πολύ καλό value for money (ιδιαίτερα ως b-stock που το πήρα εγώ), πιστεύω πως χτυπάει άνετα κιθάρες 300+€ ακριβότερες από τις γνωστές φίρμες. Γενικά πολύ τίμια πρόταση και για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα.

ΗΒ: Είναι μέχρι να βρεθεί κάποιο μεγάλο όνομα και να την σπονσοράρει ώστε να φύγει η "ρετσινιά" του "αγοράζω Μαράτα από τον Σκλαβενίτη" (καταλαβαίνετε τι εννοώ).

Πανέμορφη όπως και να την δω, έχει και την επιθετικότητα της Superstrat, έχει και την αρχοντιά των custom οργάνων. Αφού παίζει όμορφα, δεν βλέπω κανέναν μα κανέναν λόγο να την δώσεις.

Όλα τα in house brands του Thomann προσφέρουν εξαιρετικότατο value for money, μιας και αφαιρεί τον middle man / εισαγωγέα και μπορεί να κρατά χαμηλά την τελική τιμή έως και 30% χαμηλότερα από όργανα που ακολουθούν την κλασική διαδρομή κατασκευαστής-εισαγωγέας-πωλητής.

Ιδιαίτερα αν ρίξει κανείς μια ματιά στις τιμές των σειρών που ανακοινώνονται για το 2026, οι Harley Benton θα είναι τρομερά ελκυστικές για όλο και περισσότερους από εμάς.

Με άλλα λόγια, κράτα την και να την χαίρεσαι, φίλε.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back