Συγνώμη για το ύφος μου σε ορισμένα σημεία. Δεν ήθελα αλλά ούτε και έχω πρόθεση να σε προσβάλω.
κυριε Χναρακη,
κατ'αρχην δεν με προσβαλετε αλλα μου αρεσει η συζητηση.
Μιλάς μόνο για πληκτροφόρα synths. Η Roland δεν κατασκευάζει μόνο synths. Δες γενικότερα όλη την γκάμα των προϊόντων της. Η Roland αποτελείται συνολικά από επτά (7) brand names. Είναι αστείο !!!
Είναι σαν να κρίνεις για κάτι την Technics την στιγμή που ανοίκει ίσως στο μικρότερο μέρος της Matsushita !!!
Για να σου δώσω να καταλάβεις καλύτερα, το μοντέλο για το οποίο μιλάς, ανοίκει στα entry level της Roland, με ήχο Roland και σε χαμηλή σχετικά τιμή.
Πρεπει να ομολογησω οτι μιλαω απο το την σκοπια του ηλεκτρονικου μουσικου οποτε δεν καταδικαζω μηχανηματα οπως τα arrangers, Boss, Edirol ,elctronic drums, γιατι δεν απευθυνονται στο ειδος μουσικης τεχνολογιας που με ενδιαφερει. οποτε εχετε δικιο . ειναι αδικο να βαζω ολα στο ιδιο καλαθι.
Aπευθυνομαι μονο για το μερος της Roland που ασχολειται με συνθεσαιζερς και την χρησημοπιηση τους για πιο ηλεκτρονικης φυσεως μουσικη.
--------------------------------
δεν αναφερηκα επιτηδες. το V-Synth ειναι απο τα τελευταια μηχανηματα της Roland
τα οποια πραγματικα ειναι καινοτομα και δινουν στη Roland λιγο απο το μεγαλειο που ειχε στα συνθς.
το JP-8xxx ειναι επισης το μοναδικο roland το οποιο ασχοληθηκε σοβαρα με analog προσωμειωση και προσπαθησε αρκετα. το μονο παραπονο στο JP8χχχ ειναι το φιλτρο του.
Ειναι αδιανοητο V.A να εχει zippering (εμφανα artifacts stepping) στο φιλτρο. αλλες λυσεις της αγορας (NORD,VIRUS,NOVATION) εχουν βρει λυση σε αυτο με διαφορους τροπους.
Αλλα απο την αλλη ηταν το πρωτο συνθ με το SUPERSAW πραγμα που το εκανε πρωτοποριακο με τη σειρα του.
-------------------------------------
Οι πληροφοριες ερχονται απο διαφορα μελη/moderators σε διεθνη φορουμς (Harmony Central, Gearslutz) οπου εχουν μπει σε κοπο να κανουν σπεκτρογραφηματα οπου ειναι εμφανες το ευρος του φασματος στα μηχανηματα που συζηταμε.
ενδεικτικα παραπεμπω σε λινκ απο το σχετικο thread ...
http://www.gearslutz.com/board/4876767-post2.html
http://www.gearslutz.com/board/4877765-post6.html
http://www.gearslutz.com/board/4880424-post21.html
Που διάβασες αυτή την πληροφορία ?
32KHz ήταν τον καιρό του S-50 / S-550. Εγώ γιατί δεν το θυμάμαι αυτό? Εγώ γιατί θυμάμαι τα JV-xxxx /XV-xxxx /XP-xx στα 16bit / 44.1KHz ?
Ίσως κάνω λάθος.
δεν κανετε ουτε σεις λαθος ουτε εγω. ειναι (σε ακραιο παραδειγμα) οπως ενα cd που εχουμε γραψει απο ενα mp3. το cd ειναι ποιοτητας 44.1ΚΗΖ αλλα η πληροφορια μεσα ειναι χαμηλοτερης ποιοτητας.
αλλα δεν κολαω παλι εκει (κυριως) .
αυτο που με ενοχλει ειναι η παραποιηση
των ονοματων παλιων μηχανηματων της για αποπλανηση του κοινου.
τα μοντελα MC303, SH201, JUNO G κτλ. και προσφατα SH01
-----------------------
"Έστω, ότι κάποιος κατασκευαστής έβγαζε σήμερα ένα μηχάνημα με ότι επιθυμεί ο πιό απαιτητικός μουσικός. Πόσο θα κόστιζε και ακόμα περισσότερο πόσοι είναι αυτοί που θα είχαν την οικονομική δυνατότητα να το αγοράσουν ? Ας μην μιλήσουμε για απόσβεση."
Αλλες εταιριες οπως η ALESIS με το ANDROMEDA το καναν.
Τέλος μα όχι τελευταίο, το συγκεκριμένο όργανο για το οποίο μιλάμε (SH-01) έχει όνομα (Γαία) από την Ελληνική μυθολογία !!!
"Έχοντας το όνομα της θεάς της γης (ελληνική μυθολογία), η οποία είναι το θεμέλιο της ζωής, ελπίζουμε ότι η ΓΑΙΑ θα είναι το θεμέλιο σύνθεσης για την επόμενη γενιά σχεδιαστών ήχου"
Αυτο ειναι που με ενοχλει. οτι η επομενη γενια σχεδιαστων ηχου δε εχει την ποιοτητα μηχανηματων που της αξιζει (απο την ROLAND). Ειμουν τυχερος και κατα την διαρκεια των 90ς ηρθαν στην κατοχη μου διαφορα μηχανηματα απο την παλια εποχη της ROLAND
ενδεικτικα αυτη την στιγμη εχω τα
sh101
juno106
mks30 (rackmount jx3p)
mks50 (rackmount alpha juno)
mks80 (rackmount super jupiter / ειναι μεταξυ jupiter 6 & 8 σε features)
αυτο που λυπαμαι ειναι παιδια που θελουν να ασχοληθουν με ηλεκτρονικη μουσικη να εχουν διαθεσιμα η substandard μηχανηματα MC303 η να προσπαθουν να βρουν τα παλια σε εξωφρενικες τιμες λογω επιτηδειων/σπανιοτητας.
αλλες εταιριες η εβγαλαν σε plugin τα αυνθια τους απο παλιες εποχες
(H KORG αξιζει συγχαρητηρια σε αυτο τον τομεα. τα plugins ειναι 80-90% κοντα στα original μηχανηματα.)
η δεν τα ονομαζουν με παρεμφερεις τροπους. συνεχεια. Η roland δινει την εντυπωση εταιριας που οτι δεν μπορουν να βγαλουν απο το engineering προσπαθουν να το βγαλουν απο το marketing.
οσο για το ελληνικο ονομα ειμαι περηφανος αλλα μονο οταν αντικατοπτριζεται απο εσωτερικη ομορφια. το sh01 απεχει πολυ.
Και για να αναφερθω ξανα για το sh01 γνωριζετε οτι το SUPERSAW του ειναι sample και οχι συνθετικα φτιαγμενο?
τουλαχιστοντο sh201 και το jp8XXX ειναι VA's το sh01 ειναι rompler με στυλ VA. (αν δεν απατωμαι. δεν ειμαι αλανθαστος ;D )
Και ας μη μιλήσουμε σε επίπεδο hardware. Ας μιλήσουμε για κάτι ακόμα πιό απλό. Για software. Ξέρεις πόσοι είναι οι Έλληνες χρήστες που ζητάνε κάποια πράγματα και ειδικά σε arrangers όπου αδυνατούν τα εργοστάσια να τα εκτελέσουν ?
Όχι γιατί δεν μπορούν, αλλά γιατί κοστίζει. Βλέπε ώρες απασχόλησης. Αυτό κοστίζει στο κάθε εγοστάσιο.
Ξερετε ποσοι ελληνες προγραμματιστες θα μπορουσαν αν φτιαξουν αυτα που ζητανε οι ελληνες χρηστες αλλα αυτη την στιγμη δεν υπαρχει managment να θελει να χαλασει εστω λιγα λεφτα για 2-3 μισθους για καταληλα ατομα .
Γιατι εχουν αυτοι μαθει στο
τζαμπα. Αυτο δεν ειναι προβλημα των χρηστων. ειναι προβλημα του managment. Υπαρχει ζητηση? Ικανοποιησε τη. Αν οχι μην μιλας για κριση.
Μην βλέπεις που εμείς έχουμε μάθει στο τζάμπα.
Δεν νομιζω να εχουμε μαθει στο τζαμπα. αυτη την στιγμη μολις βρηκα δουλεια μετα απο 10 μηνες ανεργιας. αναγκαστηκα να πουλησω αρκετα απο τα μηχανηματα που ειχα
αλλα καποια roland και sequential δεν θα τα αποχωριστω ποτε. και καποια πραγματα ναι αξιζουν λεφτα και αμα τα θελεις πραγματικα πρεπει να κανεις το **** σου παξιμαδι για να τα αποκτησεις
Επ'ευκαιρίας να πω και τούτο. Αυτό που ξεχνάμε είναι ότι η χώρα μας είναι ιδιαίτερη. Ειδικά δε, πληθυσμιακά δεν κάνουμε για τα νούμερα που ζητάνε τα εργοστάσια. Αλλιώς θα είχαμε κατασκευάσει δικά μας όργανα (με εξαίρεση τα EM-GR1, EXR-GR5, E-09GR τουλάχιστον από Roland).
Εχετε δικιο. Σε μεγαλο ποσοστο αυτων που λετε.
Και ειναι καλο να ακουγεται και η αλλη πλευρα.
Επισης οταν ενας απο τους "δεινοσαυρους" εχει προβλημα (και μηχανηματα 30 ετων ειναι ευκολο να αποκτησουν προβλημα....) να ξερετε οτι θα ειστε ο πρωτος που θα επικοινωνησω.