Neural DSP Quad Cortex Mini (παρολίγο να χαρώ)

Για πείτε εσείς οι κιθαρίστες - βγάζει ρε παιδιά νόημα αυτό το προϊόν, και σε ποιον ακριβώς απευθύνεται;

Το Quad Cortex δεν είναι τύπου rack. Απευθύνεται στον live μουσικό - ναι, και σε ένα σωρό άλλους λόγω των πολλών έξτρα λειτουργειών τους. αλλά ως Floor modeler, στοχεύει αρκετά στο live παίξιμο, αλλιώς θα ήταν φέτα τύπου AxeFX.

Για ποιο λόγο κάποιος να πάρει μια αρκετά κατώτερη έκδοση αυτού, για 250 ευρώ κάτω; Λένε ότι στοχεύουν στον Touring μουσικό. Τι φάση; Ακόμα και με παπί να μετακινείται, πάλι μπορεί να κουβαλίσει το κανονικό...

Για μένα, θα έπρεπε να έχουν αφαιρέσει όλα τα "studio features" από το κανονικό (περιττά in/out, audio interface, capture κτλ) και να επικεντρωθούν στο live παίξιμο βάσει της τεράστιας πλατφόρμας που έχουν φτιάξει. Ακόμα και 999 να το έβαζαν, θα το καταλάβαινα. Τώρα όμως δεν καταλαβαίνω τίποτα.

Από την άλλη, ούτε το Nano Cortex έβγαζε νόημα. Τόσα λεφτά για... captures?

@Alex Raptakis όπως αποδείχτηκε και από το μαζικό sold out και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, σαφέστατα υπάρχει κοινό για αυτό το προϊόν και σε αυτήν την τιμή. Μπορώ να σκεφτώ δυο κατηγορίες: μουσικούς που παίζουν ήδη ζωντανά με το μεγάλο και ήθελαν ακριβώς το ιδιο σε desktop βασικά μορφή, για να σκαλίζουν τους ήχους στο desktop και να τους μεταφέρουν αυτόματα στο μεγάλο. Η άλλη κατηγορία είναι άνθρωποι που δεν παίζουν ζωντανά και το μεγάλο ήταν πολύ άκομψο και ογκώδες για το γραφείο ή το pedalboard τους ενώ το μικρο είναι ταμαμ, ασε που είναι (έστω λίγο) φθηνότερο.

Το μοναδικο που διαφωνώ είναι η τελευταία πρόταση, το Nano είναι εξαιρετικη πρόταση τιμής και προϊόντος. Ένα fx loop θα ήθελα εκεί και θα το ειχα πάρει ήδη. Σκέψου το σαν ένα μικρότερο Tonex, με κάποια έξτρα χαρακτηριστικά (overdrives μπροστα από τα captures, drop tuning ) , ένα εξαιρετικό app για να μην θες σύνδεση με PC, με δυνατότητα να κάνεις captures απο την συσκευή αλλά και 150 ευρώ ακριβότερο. Που τα αξίζει, για εμένα. Ακόμα, παίζει να το πάρω...

Κρίμα που σε αυτό τον πόλεμο δεν παίρνει και λίγη αγάπη το Kemper Profiler Player. Στα αυτιά μου και στη γενική αίσθηση το θεωρώ ιδιαιτέρως αδικημένο.

Κρίμα που σε αυτό τον πόλεμο δεν παίρνει και λίγη αγάπη το Kemper Profiler Player. Στα αυτιά μου και στη γενική αίσθηση το θεωρώ ιδιαιτέρως αδικημένο.
Είναι τόσο καλύτερα τα Kemper profiles ώστε να έχει νόημα η αγορά του όταν πλέον υπάρχουν profile players που παίζουν μέχρι και IRs ακουστικής κιθάρας με 80€;

1769237272837.png

Quad Rolex...

Περαν της πλάκας, νομίζω οτι απευθύνεται σε μεγάλο βαθμό σε χρήστες που ήδη έχουν το μεγάλο Cortex και θέλουν ένα ακόμα για να είναι πιο βολικό σε μέγεθος, χωρίς να θυσιάσουν features. Συνήθως δε τους νοιάζει η τιμή, γιατί αν τους ένοιαζε, δε θα αγοράζαν ποτέ το μεγάλο...

Είναι η λογική της apple. Σου αρκεί το iphone 16 αλλά θες και το 17

Είναι τόσο καλύτερα τα Kemper profiles ώστε να έχει νόημα η αγορά του όταν πλέον υπάρχουν profile players που παίζουν μέχρι και IRs ακουστικής κιθάρας με 80€;
Κατά τη γνώμη μου ναι, αλλά όχι τόσο για αυτό που αναφέρεσαι. Η αλήθεια είναι πως έχει εκδημοκρατιστεί το profiling και όντως δεν ακούω πολλές διαφορές. Στα δυνατά σημεία του Kemper, όμως, βάζω το hardware που είναι πολύ στιβαρό και αξιόπιστο και -κάτι που δεν ακούγεται συχνά αν και θα έπρεπε- τα εφέ. Στα αυτιά μου είναι δραματικά καλύτερα από της Neural DSP (βέβαια, ελαφρώς καλύτερα εφέ έχω ακούσει στα Fractal). Αναμφισβήτητα υπάρχει hate στα social για την Kemper Amps.

Και σου ρίχνουνε μετά ένα τέτοιο youtube short (πες με επιθετικότατο μάρκετινγκ) και σκέφτεσαι ξανά να το πάρεις

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back