Τα αγαπημένα μου Neural DSP έχουν "birthday sale" από 8 έως 18 Απριλίου, όλα στη μισή τιμή εκτός απ τον καινούργιο Tone King.
Μόνο το Tone King ήθελα από τα καινούργια. ?
Γεια σου Γιάννη. Τυπικά μπορείς, αν και θα πρέπει να κουβαλήσεις λάπτοπ, κάρτα ήχου, midi switcher γιατί θα χρειαστείς παραπάνω από ένα preset φαντάζομαι, και κάτι για να ακούς τον εαυτό σου ως μόνιτορ. Το οποίο midi switcher θα πρέπει να το έχεις προγραμματίσει. Φασαρία. Εναλλακτικά, μια που μιλάς για το Plini X, είναι συμβατό με το Quad Cortex, δηλαδή μια από τις πιο καλές πεταλιερες ever. Δηλαδή φορτώνεις το Plini X στο Quad Cortex και έχεις τους ήχους σου σε ένα πλήρως φορητό πακέτο, το οποίο κοστίζει μια μικρή περιουσία βεβαια.Καλημέρα μας! Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Έστω ότι αγοράζω ένα plugging, αυτό ουσιαστικά περνάει σε όλες τις παραμέτρους( amp , modulation, cabs κτλ), των επιλογών ή είναι για να χρησιμοποιείται μόνο για υπολογιστή. Με άλλα λόγια αν βγω για ένα live θα μπορώ να χρησιμοποιήσω τους ήχους του plini για παράδειγμα;
Δεν έχω εμπειρία στο θέμα για αυτό και ζητώ τη βοήθεια σας, προκαταβολικά ευχαριστώ και καλή μας Κυριακή!
Οκ! Θα προσπαθήσω ακόμη περισσότερο τους υπάρχοντες ήχους του Q C και θα δω.... ίσως με λίγο προσπάθεια και ψάξιμο να το εκμεταλλευτώ ακόμη περισσότερο προτού πάω σε αγορά pluggin' . Εξάλλου δεν το έχω και πολύ καιρό, αλλά είμαι ενθουσιασμένος!!!
Ευχαριστώ!!!
Λες ότιΓεια σου Γιάννη. Όπως γράφει και ο Νέκκον παραπάνω, στη θεωρία γίνεται. Βέβαια υπόψιν ότι ένα μεγάλο μέρος του ήχου του plugin οφείλεται στις καμπίνες που έχει ενσωματωμένες. Αν τον τελικό ήχο του software τον βγάλεις από ένα monitor, ο ήχος σου θα "χρωματιστεί" πολύ από αυτό και δεδομένου ότι το monitor δεν είναι ένα εξειδικευμένο ηχείο για ήχους κιθάρας, θα πρέπει να κάνεις αναγκαστικά μεγάλη έκπτωση στις προσδοκίες σου.
Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιείς δική σου καμπίνα απενεργοποιώντας φυσικά τις software καμπίνες του plugin. Το έχω δοκιμάσει και πραγματικά δεν το πίστευα ότι ο ήχος που βγήκε προερχόταν από ψηφίο. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση, πλην του λάπτοπ και της κάρτας ήχου, θα πρέπει να κουβαλάς και την καμπίνα σου.
ΑσυζητητίΤο 2ο θα ακούγεται καλύτερα;
To plugin είναι η προενισχυση. Πχ η προσομοίωση της κεφαλής και των πεταλιών πριν από αυτήν. Αρα αυτό που λέει ο Σπύρος αν κατάλαβα καλά είναι οτι απενεργοποιείς τις προσομοιώσεις καμπίνας και χρησιμοποιήσεις κανονική καμπίνα κιθάρας ως μόνιτορ, το οποίο θα δούλευε και με 4 cable method σε combo ενισχυτή στο return του FX loop.Σπυρο, μπερδευτηκα …
Λογικοτατο αυτο που γραφεις, αλλα το frfr εχει ενισχυση-ειναι ενεργο
Τι μεσολαβει μεταξυ plugin και παθητικης καμπινας?
To plugin είναι η προενισχυση. Πχ η προσομοίωση της κεφαλής και των πεταλιών πριν από αυτήν. Αρα αυτό που λέει ο Σπύρος αν κατάλαβα καλά είναι οτι απενεργοποιείς τις προσομοιώσεις καμπίνας και χρησιμοποιήσεις κανονική καμπίνα κιθάρας ως μόνιτορ, το οποίο θα δούλευε και με 4 cable method σε combo ενισχυτή στο return του FX loop.
H IK multimedia πάντως βγάζει σούπερ οικονομικό πετάλι, το Tonex One, αλλά για να μη μας χαλάσει την ξενέρα βγάζει στο καπάκι και καμπίνα 815€Για live συνθήκες ίσως σε βολέψει περισσότερο ένα modeler ή ένα πετάλι τύπου tonex. Φορτώνεις ό,τι ήχο θες δωρεάν .