Νέος στόχος: να σπάσω 3 χορδές σε ένα live!!!

Δεν καταλαβα μαγκια ειναι να σπας χορδες????
χαλαρωστε λιγο ρε παιδια' date='την κιθαρα την παιζεις δεν την κοπανας!

εγω θα σου προτινα να μαθεις πρωτα να παιζεις κιθαρα[/quote']

ρε φιλαράκι σορι αλλά τι επιθεση είναι αυτή προς κάποιο παιδί που δεν τον ξέρεις καν. Αν γνωρίζεστε τότε αλλάζει το πράμα.

Με την ίδια λογική εσυ που έχεις ρωτήσει 100 πράματα τον τελευταίο καιρό, τότε θα επρεπέ όλοι αυτοί που απάντησαν να σου πουν να μάθεις πρωτα να παίζεις.

Επίσης έχω δει τον Vai να σπει χορδή σε live. Μήπως θα του πεις και αυτου να μάθει να παίζει χαλαρά?

Ειλικρινά σε ευχαριστώ για την υπεράσπιση, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει να δωθεί συνέχεια στο συγκεκριμένο reply.

ρε φιλαράκι σορι αλλά τι επιθεση είναι αυτή προς κάποιο παιδί που δεν τον ξέρεις καν. Αν γνωρίζεστε τότε αλλάζει το πράμα.

Με την ίδια λογική εσυ που έχεις ρωτήσει 100 πράματα τον τελευταίο καιρό, τότε θα επρεπέ όλοι αυτοί που απάντησαν να σου πουν να μάθεις πρωτα να παίζεις.

Επίσης έχω δει τον Vai να σπει χορδή σε live. Μήπως θα του πεις και αυτου να μάθει να παίζει χαλαρά?

Ειλικρινά σε ευχαριστώ για την υπεράσπιση, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει να δωθεί συνέχεια στο συγκεκριμένο reply.

Ουτε εγω το θέλω. Απλώς τσαντίστηκα γιατί πολύ εύκολα γράφονται προσβλητικοί χαρακτηρισμοί στο φορουμ και δεν μου καθεται καθόλου καλά... Ιδίως απο τη στιγμή που τις περισσότερες φορές ούτε γνωρίζεις εστω φατσικα τον άλλο.

Αν είναι δυνατόν ρε man ;;; Αυτό κατάλαβες εσύ ότι συζητάμε ;

Κι εγώ να πω ότι δεν είχα σκοπό με το προηγούμενο post να θίξω τον φίλο afiltroi ότι κοπανάει το όργανο γιατί δεν ξέρει να παίζει όταν είπα ότι "οσο πιο μαλακά παίζεις τις χορδές τόσο καλύτερα". Απλά προσέθεσα την προσωπική μου εμπειρία σε αυτό το ζήτημα...Για να μην παρεξηγηθούμε άδικα...

Κι εγώ να πω ότι δεν είχα σκοπό με το προηγούμενο post να θίξω τον φίλο afiltroi ότι κοπανάει το όργανο γιατί δεν ξέρει να παίζει όταν είπα ότι "οσο πιο μαλακά παίζεις τις χορδές τόσο καλύτερα". Απλά προσέθεσα την προσωπική μου εμπειρία σε αυτό το ζήτημα...Για να μην παρεξηγηθούμε άδικα...
Ειλικρινά δεν χρειαζόταν να "απολογηθείς" αφου από την αρχή κατάλαβα την ουσία της απάντησής σου. Καμία παρεξήγηση.

Τα πολύ καλά παιδιά μάλιστα τις αλλάζουν με μαθηματική ακρίβεια 3 μέρες πριν το live και παίζουν 3-4 ώρες το κιθαρόνι μέσα σε αυτό το διάστημα για να στρώσουν οι χορδές και να μην κουρδίζουν κάθε 2 κομμάτια!
Και πίστεψέ με αν στο live παίζει κανείς "σκάβοντας" το όργανο' date=' ούτε παραπάνω γκάζι βγαίνει και κινδινεύει και να σπάσει τις χορδές του ακόμη και μες το καταχείμωνο (πολύ ποιητική φράση ρε πόύστη τώρα που την ξαναδιαβάζω...)! Οπότε ο rule #1 είναι: κοντρολάρεις το όργανο, δεν το αφήνεις να κοντρολάρει![/quote']

Συμφωνώ να αλλάζονται οι χορδές συχνά άσχετα αν έχουμε live ή όχι .

Μία ερώτηση έχω να κάνω !!!

Πώς κοντρολάρεις ένα όργανο την ώρα που δίνεις την ψυχή σου ?

Μόνο session έχω δεί να το κάνουν αυτό , και ένα Σουηδό κλασσικό κιθαρίστα απρόσωπο .

ΑΑΑΑΑΑ και τον james iha .

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση νομίζω. Ο James Iha είναι ένα καλό παράδειγμα, εγώ μπορώ να σου φέρω κι άλλα όπως π.χ. τον Edge (που προσέχοντάς τον σε live video του 2001 o άνθρωπος φερόταν στις χορδές με απίστευτη ευγένεια :D :D αλλά ο ήχος του κατέβαζε τζάμια...), τον Mike McCready των Pearl Jam, τον Gerry Leonard που παίζει με τον Bowie, τον Mick Harvey, ακόμα και τον κιθαρίστα των Coldplay που μ'αρέσει ο ήχος του αρκετά κ.α. Και βλέπεις πως όλοι αυτοί δεν παίζουν το ίδιο στυλ...

Δεν είναι ανάγκη να "βιάζεις" το όργανο α-λα Cobain ή Jonny Greenwood για να δώσει ένταση και γκάζι, ούτε όμως και να παίζεις σαν ψόφιος! Γι' αυτό είπα για κοντρολάρισμα του οργάνου...με την μελέτη και την εξάσκηση βρίσκεις το right spot στις δυναμικές παιξίματος που και εσένα σαν μουσικό εκφράζει και δεν κινδυνεύεις από τέτοια ατυχήματα.

α ρε hawaiis παιχταρα μου εσυ...SRV μου εσυ...καταρχας εισαι στανταρ κατω απο 18 χρονων με βαση τις π@#$ριες που μολις ειπες και δευτερον θα σου δωσω μια συμβουλη και εγω..την κιθαρα μην την κοπανας οταν παιζεις απλα να την ..παιζεις και θα πας μπροστα! :wink:

ασε ρε afiltroi και εγω ολο το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζω γαμω τον albert king μου γαμω... :lol: :lol:

Σορρυ ,παρεξηγιση!!!

μπερδευτικα απο τον τιτλο του ποστ σου !

δεν διαβασα την συζητηση !

Οσο για τον vai προφανως φταιει η πολλη κοκα!

Αλλοιως ειπαμε www.graphtech.com δεν προκειται να ξανασπασεις ΠΟΤΕ χορδη
+100000000000

Με Graph Tech saddles δεν κατάφερα ΠΟΤΕ να σπάσω χορδή!!!

(Ενώ πρίν τις έσπαγα για την πλάκα μου ...)

;)

και η κιθαρα για να βγαλει ηχο (ειδικα αν παιζεις rhythm) ΘΕΛΕΙ κοπανημα (οπως και ΟΛΑ τα οργανα!).... αλλοιως ακουγεσαι σαν τους ΠΥΞ-ΛΑΞ.... :lol:
Πρόσεχε τι λες μην εκτεθείς... ;)

Μπορεί κάποιος απο εδώ, ΟΝΤΩΣ να παίζει με τους Πυξ Λαξ...:lol:

μαγκιά είναι να κάνεις την κιθάρα σου ό,τι θες, να της αλλάζεις τα φώτα όπως θες, και να ανακαλύπτεις διαρκώς κανούριους ήχους, κουρδίσματα, συγχορδίες, τρόπους παιξίματος κ.λπ. που πραγματικά γουστάρεις και έχουν να πουν κάτι διαφορετικό... φαντασία, με μια λέξη (που προφανώς, δεν... "μαθαίνεται")

Προφανώς όταν εννοούμε κοπανιέμαι δε σημαίνει απαραίτητα "είμαι χειροδύναμος σπάω χορδές με τις πενιες μου" αλλά όσο νά ναι άλλο να κάνεις bend χαιδέυοντας τη χορδή και άλλο να της δίνεις να καταλαβαίνει (βλ. Albert King που είπε και ο φίλος μου ο Takis :wink: )

Έχεις αυτό το φοβερό βίντεο που του σπάει η χορδή, συνεχίζει να παίζει, έρχεται ένας τυπάς με μια δεύτερη κιθάρα και του την περνάει από μπροστά, συνεχίζει να παίζει με την καινούρια, ο τύπος από πίσω του την κρατάει και του φοράει ταυτόχρονα τη ζώνη, συνεχίζει να παίζει, ο τύπος φεύγει με την πρώτη κιθάρα, και το gig συνεχίζεται σα να μη συνέβη τίποτα; :lol:

Έχεις αυτό το φοβερό βίντεο που του σπάει η χορδή' date=' συνεχίζει να παίζει, έρχεται ένας τυπάς με μια δεύτερη κιθάρα και του την περνάει από μπροστά, συνεχίζει να παίζει με την καινούρια, ο τύπος από πίσω του την κρατάει και του φοράει ταυτόχρονα τη ζώνη, συνεχίζει να παίζει, ο τύπος φεύγει με την πρώτη κιθάρα, και το gig συνεχίζεται σα να μη συνέβη τίποτα; :lol:[/quote']

εγω τον ειχα δει ζωντανα το 2000 στη ρωμη και εσπασε μια χορδη στην ακουστικη του κιθαρα.το ατομο συνεχισε να παιζει τα μαλλιοκεφαλα του σα να μη συναιβει τιποτα,απλα τις νοτες που επρεπε να παιξει στη σπασμενη χορδη (μαλλον η σολ ηταν) απλα τις επαιζε στις αλλες, η τουλαχιστον αυτοσχεδιαζε ετσι ωστε να μη χρειαζεται την συγκεκριμενη χορδη!απλα κορυφαιος

τωρα που το λετε ρε παιδες,τον τελευταιο καιρο η ΡΕ στην κιθαρα μου σπαει πολυ συχνα,σχεδον τρεις φορες πιο συχνα απο τις υπολοιπες,λετε να φταιει κατι στο hardware του οργανου ε?κοιτα να δεις πραγματα... :roll:

Έχεις αυτό το φοβερό βίντεο που του σπάει η χορδή' date=' συνεχίζει να παίζει, έρχεται ένας τυπάς με μια δεύτερη κιθάρα και του την περνάει από μπροστά, συνεχίζει να παίζει με την καινούρια, ο τύπος από πίσω του την κρατάει και του φοράει ταυτόχρονα τη ζώνη, συνεχίζει να παίζει, ο τύπος φεύγει με την πρώτη κιθάρα, και το gig συνεχίζεται σα να μη συνέβη τίποτα; :lol:[/quote']

εγω τον ειχα δει ζωντανα το 2000 στη ρωμη και εσπασε μια χορδη στην ακουστικη του κιθαρα.το ατομο συνεχισε να παιζει τα μαλλιοκεφαλα του σα να μη συναιβει τιποτα,απλα τις νοτες που επρεπε να παιξει στη σπασμενη χορδη (μαλλον η σολ ηταν) απλα τις επαιζε στις αλλες, η τουλαχιστον αυτοσχεδιαζε ετσι ωστε να μη χρειαζεται την συγκεκριμενη χορδη!απλα κορυφαιος
Γιατί το άλλο που βγάζει το πουκάμισο και συνεχίζει να παίζει που το βάζετε;; 8O 8O 8O :lol: :lol:

hello, afiltroi, πιστεύω κυρίως ότι πρέπει να κοιτάξεις τη γέφυρα που έχεις,

θέλει χρήμα αλλά καλύτερα να την πας σε τεχνικό να τη φέρει στα σωστά της αν έχει πρόβλημα δλδ, για τον ιδρώτα δεν τιθεται τέτοιο θέμα κατά την άποψή μου κι ένας παραπάνω λόγος είναι ότι σου συμβαίνει (όπως και σε όλους) ακόμα και με σχετικά νέες χορδές. ο ιδρώτας δε μπορεί να κάνει τέτοια ζημιά τόσο γρήγορα

επίσης όντως (ίσως είναι υποκειμενικό βέβαια) προτείνω κι εγώ πιο χαλαρό παίξιμο, αν υπάρχει τέτοιο θέμα - δεν ξέρω πως ή πόσο δυνατά παίζεις, πόσο vibrato κάνεις (κατ'εμέ είναι ο nο 2 λόγος για σπάσιμο σε συνδυασμό πάντα όμως με τον no 1 δλδ τη γέφυρα

αυτό που ειπώθηκε για το κάθε πότε αλλάζονται οι χορδές για live είναι σωστό, δλδ πριν από κάθε live και 3 μέρες πριν εκτός αν δε συνδυάζονται αυτά τα δυο

τέλος αν είσαι αυτός που νομίζω ότι είσαι, να ξέρεις ότι σε καταριέμαι καθημερινά που πρόλαβες την nighthawk custom πριν από μένα! αλλά και να συγχαρώ για την τρομερή κιθάρα, και να πω ότι το παρακάτω σχόλιο του superfunk είναι μάλλον ατυχές... :lol:

"και η κιθαρα για να βγαλει ηχο (ειδικα αν παιζεις rhythm) ΘΕΛΕΙ κοπανημα (οπως και ΟΛΑ τα οργανα!).... αλλοιως ακουγεσαι σαν τους ΠΥΞ-ΛΑΞ.... "

edit: όπως σημείωσε και ο elavd

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
τέλος αν είσαι αυτός που νομίζω ότι είσαι' date=' να ξέρεις ότι σε καταριέμαι καθημερινά που πρόλαβες την knighthawk custom πριν από μένα! [/quote']
Μήπως αυτή σου η κατάρα, είναι ο λόγος που μου σπάνε οι χορδές? :lol: :lol: :lol:

Αυτό γιατί μου θυμίζει τον Paganini που πριώνιζε τις 3 από τισ 4 χορδές του βιολιού πριν την συναυλία...

P.S. Πώς συνεχίζεις να παίζεις με σπασμένη χορδή σε floating tremolo???

sorry πάλι λάθος το γραψα, nighthawk κι όχι knighthawk...πάντα λάθος το κάνω

μιας και την έχεις, είχα κάνει bookmark ένα σχετικό site, so check this out

www.blueshawk.info

Απαντήσεις

Trending...

Back