Νέοι ενισχυτές από την GIBSON

Πόντοι
938
Τον Αύγουστο του περασμένου έτους η Gibson ανακοίνωσε ότι βρήκε κάποια blueprints από ενισχυτές και πετάλια και πιθανόν η σειρά Falcon να βασίζεται πάνω σε αυτά. Να σημειώσουμε ότι είναι οι πρώτοι ενισχυτές που παρουσιάζει η εταιρία από το 1967 που σταμάτησε να ασχολείται με αυτό το αντικείμενο ώστε να επικεντρωθεί αποκλειστικά στις κιθάρες.

Το αποτέλεσμα είναι οι Falcon 5 και Falcon 20. O πρώτος των 7W είναι εξοπλισμένος με ένα 10ιντσο Jensen Blackbird ηχείο και ο δεύτερος των 12W με ένα 12” Jensen Blackbird. To circuit έχει σχεδιαστεί από τον Randall Smith, ιδρυτή της Mesa Boogie, πράγμα απολύτως λογικό μιας και η Gibson είχε εξαγοράσει την εταιρία του κάποια χρόνια πριν.

Και οι 2 είναι Class A ενισχυτές με 6V6 λάμπες, οι οποίες μπορούν να αντικατασταθούν και με 6L6. Και οι 2 διαθέτουν spring reverb ενώ ο 20αρης έχει και tremolo.

Oι τιμές τους σε δολλάρια είναι $1,499 και $1,799 ?

Falcon 5

199117_Oah5psWERUJe6Cif_110896.png
199117_Oah5psWERUJe6Cif_110890.jpg

Falcon 20

199117_Oah5psWERUJe6Cif_110893.png

199117_Oah5psWERUJe6Cif_110899.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν μπορώ να ακούσω τώρα γτ είμαι στη δουλειά, εξωτερικά πάντως είναι κουκλιά 

Δεν μπορώ να ακούσω τώρα γτ είμαι στη δουλειά, εξωτερικά πάντως είναι κουκλιά 
Vintage look... Δεν είναι καθόλου κακό. 

Δεν μπορώ να καταλάβω τι ισχυρίζονται ότι βρήκαν τη στιγμή που το ίντερνετ είναι γεμάτο με σχέδια ενισχυτών (μαζι με αυτων της gibson).

Οι ενισχυτές έχουν ενδιαφέρον για μεγάλη μερίδα μουσικών που παίζουν σε μικρές σκηνές (που είναι η μεγάλη πλειοψηφία), και ακούγονται ωραία από τα βίντεο. Όντως είναι και ωραίοι εμφανισιακά αλλά στην τιμή που ανακοινώνουν δεν είναι και deal breaker...

Το ονομα και γενικα η σχεδιαση, απο το πανελ μεχρι τις τελικες, παραπεμπουν ξεκαθαρα στον Gibson Falcon GA-19RVT απο τη δεκαετια του '60. Φανταζομαι εν καιρο θα εμφανιστει κανενα Α/Β συγκριτικο.

fsb6ot0jtuk01.jpg

Εμένα μου αρέσει πολύ όπως παίζει αυτή η κοπελίτσα η Grace Bowers που έχει αρχίσει να ξεμυτίζει αρκετά στο youtube τελευταία. 17 ετών κι έχει ήδη ενσωματώσει στον ήχο και το παίξιμό της ένα σωρό ωραίες επιρροές του παρελθόντος ενώ σαν παρουσία μοιάζει εντελώς με έφηβη των αρχών της δεκαετίας του 70.

Δεν ξερω αλλα βαση της τιμης και του συσχετισμου με Mesa Boogie θα πεσω απο τα συννεφα αν δεν ειναι PCB, τωρα ποσο στιβαρο και χωρις σχεδιαστικα θεματα θα ειναι ποιος ξερει...

Οι ενισχυτές έχουν ενδιαφέρον για μεγάλη μερίδα μουσικών που παίζουν σε μικρές σκηνές (που είναι η μεγάλη πλειοψηφία), και ακούγονται ωραία από τα βίντεο. Όντως είναι και ωραίοι εμφανισιακά αλλά στην τιμή που ανακοινώνουν δεν είναι και deal breaker...

Η τιμή τους είναι νορμάλ γι'αυτό που είναι, δηλαδή 60's σχεδίασης ενισχυτές που απευθύνονται κατά 90% σε συλλέκτες (και είναι γνωστό ότι μεγάλο μέρος του κοινού της Gibson είναι συλλέκτες και ορθώς η Gibson αμα είναι να βγάλει ενισχυτή έπρεπε να βγάλει κάτι τέτοιο και όχι τα ανταγωνιστεί τους μοντέρνους) παρά σε μουσικούς που κάνουν λάιβ... τι μπορεί ένας μουσικός να παίζει λάιβ* με εναν ενισχυτή 60's φιλοσοφίας? Με τα μισά λεφτά μπορεί να πάρει ενισχυτή-ελβετικό σουγιά.

Δεν είναι τυχαίο και το μάρκετινγκ πίσω από τον ενισχυτή. Σαλονάτο, με χαμηλό φωτισμό αλά Rick Beato στούντιο, πολύ κλασσική συνταγή για να ''πουλήσεις'' το προϊόν σου σε συλλέκτη. Όλοι οι ενισχυτές ή όργανα vintage φιλοσοφίας αυτό το ντεκόρ έχουν από πίσω.

*λάιβ μπορείς να παίξεις με ό,τι ενισχυτή να 'ναι αν έχεις πετάλια, εφέ κτλ απλά εννοώ ότι τα features του για τον μέσο μουσικό είναι αχρείαστα

τι μπορεί ένας μουσικός να παίζει λάιβ* με εναν ενισχυτή 60's φιλοσοφίας?

τα κερατα του τα τραγια, για αυτο αλλωστε οι απολυτοι & πλεον standard  backline ενισχυτες εχουν σχεδιαστει το 1965.

0217300000_amp_frt_001_nr.jpg

fender-65-deluxe-reverb-enischytis-ilektrikis-kitharas-huge.jpg

Τι μπορεί ένας μουσικός να παίζει λάιβ* με εναν ενισχυτή 60's φιλοσοφίας? Με τα μισά λεφτά μπορεί να πάρει ενισχυτή-ελβετικό σουγιά.

*λάιβ μπορείς να παίξεις με ό,τι ενισχυτή να 'ναι αν έχεις πετάλια, εφέ κτλ απλά εννοώ ότι τα features του για τον μέσο μουσικό είναι αχρείαστα
Θεωρώ ότι η Gibson απευθύνει το προιόν της σε μουσικούς που έτσι και αλλιώς έχουν εναν πιο vintage προσανατολισμό στον ήχο τους. Κάποιος που παιζει πιο μοντέρνα πράγματα μάλλον δε θα κοιτάξει προς τα εκει τόσο σε ενισχυτή όσο και σε κιθάρα.

7-12w ενισχυτής με μικρό μέγεθος και βάρος, λιτό πάνελ και plus τα εφέ, αλλά και την ευκολία του power scaling που είναι πλέον σημαντική, είναι πολύ δελεαστική λίστα για κάποιον που θέλει εναν ενισχυτή για να τον σύρει απο δω και απο εκεί. Βέβαια στο ερώτημα γιατι να μην πάρω fender deluxe rev αντι για τον falcon 20 ή blues jr και να του κανω και μερικες αλλαγές αντί για τον falcon 5, δεν έχω απάντηση.

Νομίζω ότι το κύριο ερώτημα θα έπρεπε να ειναι αυτό που ειπε ο SF.

Προσωπικα μάλλον μου αρέσουν, αλλά όχι γιατι γραφουν gibson. Απλά συγκεντρώνουν χαρακτηριστικά που ενδιαφέρομαι.

Θεωρώ ότι η Gibson απευθύνει το προιόν της σε μουσικούς που έτσι και αλλιώς έχουν εναν πιο vintage προσανατολισμό στον ήχο τους.

α δηλ. μονο το 80% των κιθαριστων παγκοΖμια..... market fail ?

τα κερατα του τα τραγια, για αυτο αλλωστε οι απολυτοι & πλεον standard  backline ενισχυτες εχουν σχεδιαστει το 1965

σύμφωνοι, και εγώ παίζω από 50's μέχρι metal με τον παλιό μου Bassman, αλλά με πετάλια..

Θεωρώ ότι η Gibson απευθύνει το προιόν της σε μουσικούς που έτσι και αλλιώς έχουν εναν πιο vintage προσανατολισμό στον ήχο τους. Κάποιος που παιζει πιο μοντέρνα πράγματα μάλλον δε θα κοιτάξει προς τα εκει τόσο σε ενισχυτή όσο και σε κιθάρα.

7-12w ενισχυτής με μικρό μέγεθος και βάρος, λιτό πάνελ και plus τα εφέ, αλλά και την ευκολία του power scaling που είναι πλέον σημαντική, είναι πολύ δελεαστική λίστα για κάποιον που θέλει εναν ενισχυτή για να τον σύρει απο δω και απο εκεί. Βέβαια στο ερώτημα γιατι να μην πάρω fender deluxe rev αντι για τον falcon 20 ή blues jr και να του κανω και μερικες αλλαγές αντί για τον falcon 5, δεν έχω απάντηση.

συμφωνώ αλλά ενισχυτή με powerscaling  για να σέρνεις σε λάιβ μπορείς να βρεις σε πολλές άλλες λύσεις και ίσως με πιο χρήσιμα features και EQ, και πολύ πιο φθηνά.

Ναι σύμφωνοι υπάρχουν και οι Vox, Fender κτλ σε backline αλλά στο τέλος της μέρας αν θέλω vintage φάση ενισχυτή ας πάω σε Vox ΑC30 που έχει γραφτεί και η μισή ροκ με αυτόν παρά με τον Falcon που ''έχασε τα χαρτιά η Gibson αλλά τώρα τα βρήκε και τον ξανάβγαλε''

α δηλ. μονο το 80% των κιθαριστων παγκοΖμια..... market fail ?

καταρχάς δεν είναι marketfail, ίσα ίσα που έγραψα ότι η τιμή είναι σωστή καθώς και η κίνηση να βγάλουν τέτοιου τύπου ενισχυτή

Η Gibson όντως κρατάει το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς με 34% και ακολουθεί η Fender με 30% (για κιθάρες μόνο)

σύμφωνοι, και εγώ παίζω από 50's μέχρι metal με τον παλιό μου Bassman, αλλά με πετάλια..

συμφωνώ αλλά ενισχυτή με powerscaling  για να σέρνεις σε λάιβ μπορείς να βρεις σε πολλές άλλες λύσεις και ίσως με πιο χρήσιμα features και EQ, και πολύ πιο φθηνά.

Ναι σύμφωνοι υπάρχουν και οι Vox, Fender κτλ σε backline αλλά στο τέλος της μέρας αν θέλω vintage φάση ενισχυτή ας πάω σε Vox ΑC30 που έχει γραφτεί και η μισή ροκ με αυτόν παρά με τον Falcon που ''έχασε τα χαρτιά η Gibson αλλά τώρα τα βρήκε και τον ξανάβγαλε''
Περι γούστων ουδεις λόγος...

Αλλά εγω σε μικρό live, vox ac30 (δικο μου, δηλαδη να τον κουβαλήσω εγώ ?) δε θα τον έπαιρνα. Και ξεκάθαρα για πρακτικους λόγους όχι περι ήχου.

Και μιλάω πάντα για χρήση με πετάλια να το αποσαφηνίσω. Εξου και λέω ότι δε με ενδιαφέρουν τα εφέ στον ενισχυτή.

Λοιπόν, απ' αυτά που άκουσα από τα βίντεο: Το ενισχυτάκι δεν κομίζει γλαύκας εις Αθήνας. Ένας ενισχυτής vintage ηχητικού προσανατολισμού - το οποίο βέβαια το κάνει πολύ καλά. Προσωπικά αυτό που άκουσα μου άρεσε. 

Και πλέον αναμένω το thread/ poll του @LK που θα μας ρωτάει "να αγοράσω τον Falcon 5 ή όχι;" ?

γιατι ξερεις κανεναν κιθαριστα την σημερον ημερα να μην παιζει με πεταλια?
Julian Lage, μόνο ένα Shin-ei B1G που δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά στα settings που το βάζει 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back