• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Νέο τραγούδι από τους Pink Floyd

cigaret13

Καπνιστής
Πόντοι
1,018
Νέο τραγούδι από τους Pink Floyd 

Το νέο τραγούδι «Hey Hey, Rise Up» περιλαμβάνει ένα απόσπασμα ερμηνείας του τραγουδιστή Άντρι Κλίβνιουκ του ουκρανικού συγκροτήματος Boombox και είναι η πρώτη πρωτότυπη μουσική του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε μετά το άλμπουμ του 1994 «The Division Bell».

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του τραγουδιού θα διατεθούν ως ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι Pink Floyd ηχογράφησαν το «Hey, Hey, Rise Up» στις 30 Μαρτίου.

Αναφερόμενος στο νέο τραγούδι ο David Gilmour είπε: «Ελπίζω ότι θα λάβει ευρεία υποστήριξη και δημοσιότητα. Θέλουμε να συγκεντρώσουμε πόρους για ανθρωπιστικούς οργανισμούς και να ενισχύσουμε το ηθικό. Θέλουμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στην Ουκρανία και με αυτόν τον τρόπο να δείξουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου πιστεύει ότι είναι εντελώς λάθος για μια υπερδύναμη να εισβάλει στην ανεξάρτητη δημοκρατική χώρα που έχει γίνει η Ουκρανία».

Έχει ενδιαφέρον το πως γράφτηκε το κομμάτι, μιας και δεν είναι χαρακτηριστικό των PF.

Όπως αναφέρεται και στο βίντεο, ο Andriy Khlyvnyuk των Boombox που στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί με τους Pink Floyd, με το που ξεκίνησε ο πόλεμος επέστρεψε στην πατρίδα του και κατετάγη για να πολεμήσει. 

Ανέβασε εν τω μεταξύ και ένα acapela κομμάτι στο Instagram.

O David Gilmour το πήρε και έγραψε επάνω του τη μουσική και το ηχογράφησε με τους υπόλοιπους Pink Floyd για να υποστηρίξει με τα έσοδα την αμυνόμενη Ουκρανία.

απ ότι φαίνεται είναι κάπως οικογενειακή υπόθεση καθώς ο γιός του είναι παντρεμένος με Ουκρανή.

Μαζί τους ο σταθερός Guy Pratt και ο Nitin Sawhney, ο δεύτερος αρκετά γνωστός επίσης.

Φυσικά έχω τις αντιρήσεις μου...(σιγά ποιός με ρώτησε), για το όνομα της συνεργασίας, το όνομα του κομματιού που ...κάπου παραπέμπει κλπ κλπ

To κομμάτι το άκουσα, αναγκαστικά, γιατί έπαιζε πολύ στην Tv στην ΕΡΤ news.

Εντελώς ασύνδετο το φωνητικό μέρος με το σόλο, το οποίο σόλο είναι και όλο το τραγούδι (το οποίο σόλο επίσης βαρέθηκα).

Δεν μου άρεσε καθόλου... πέρα από το όποιο μήνυμα θέλει να περάσει , εντελώς  διεκπαιρεωτικό και μουσικά αδιάφορο.

Κακά τα ψέμματα, όταν ζωντανοί θρύλοι που δεν έχουν τίποτα να αποδείξουν μιας και ήδη έχουν περάσει στην ιστορία, σηκώνονται από τον καναπέ τους και μπαίνουν σε μια δημιουργική διαδικασία με άμεσο στόχο την ανθρωπιστική βοήθεια σε μια τεράστια κρίση, εμείς δεν μπορούμε να κρίνουμε, απλά σιωπούμε. 

Το αν χρησιμοποίησαν το σωστό όνομα για αυτό το project, φυσικά και καλώς το χρησιμοποίησαν διότι πρώτον έχουν έννομο δικαίωμα να το κάνουν αυτό, αλλά το κυριότερο δεν το κάνουν για να μαζέψουν λεφτά και δόξα αλλά για να πετύχουν τον φιλανθρωπικό τους στόχο, επομένως το όνομα Pink Floyd έχει άλλη βαρύτητα από το ''Gilmour&Mason ft. τον δείνα και τον τάδε''

Πάντως έχει μαζέψει εκατομμύρια views σε λίγες μέρες, καλό αυτό

o ένας. Αυτός με τα πολλά αυτοκίνητα
Είναι και άλλος, ο Mason... 

Το κομμάτι αδιάφορο, ο ήχος του όπως πάντα θεϊκός και μόλις συνειδητοποίησα τι έχω "κοινό" με τον Gilmour: Παίζουμε με το ίδιο λουρί ? 

Για να πω την εξυπνάδα μου, σχετικά με την μουσική / σόλο κλπ, άκουσα σχεδόν ό,τι περίμενα να ακούσω λίγο πριν κάνω κλικ στο play.

Αλλά ναι, οι θρύλοι είναι θρύλοι και δικαιούνται να κάνουν ξανά και ξανά αυτό για το οποίο ούτως ή άλλως τους έχουμε λατρέψει στο παρελθόν. 

Eμείς δεν μπορούμε να κρίνουμε, απλά σιωπούμε. 
Διαφωνώ και θα σου πω γιατί.

Μια δημόσια δήλωση υπέρ της Ουκρανίας και μια δωρεά από τα $$$$$$$$$  που έχει θα ήταν και υπέρ αρκετά και πιο κοντά στην αισθητική μου και στην ηλικία του (2 old to rock n roll) και από ό,τι φαίνεται και πιο λογικό με βάση τη  συνθετική του δεινότητα - τι να κάνουμε μετά από μια ηλικία το χάνεις- και ο Πολάνσκι έχασε τις γωνίες του από μια φάση και μετά, - (δέκτες και οι άλλες απόψεις- αλλά γνώμη δεν αλλάζω ?) .

Επίσης διαφωνώ γιατί αρνούμαι και εγώ στην  ηλικία μου να θεοποιώ και να βάζω  υπεράνω κριτικής.....(μουσικής) οποιονδήποτε.

Σαν κίνηση σεβαστή...αλλά μέχρι εκεί.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μη το αγοράσεις Λάκη μου. Ο καθένας κάνει ότι του υπαγορεύει η κρίση του κι οι Pink Floyd επίσης.

Σαν κίνηση σεβαστη...αλλά μέχρι εκεί.
Μεταξύ μας τώρα, δεν νομίζω ότι θα υπήρχε κάποιος που θα περίμενε να ακούσει κάνα... αριστούργημα. 

Άπαντες έχουν το peak τους και μετά αρχίζει η κατηφόρα -όπως είπες, όλοι το χάνουν και συμφωνώ απόλυτα. 

IMHO και με βάση αυτά που ακούω, η μόνη μπάντα που θεωρώ ότι κράτησε ένα αρκετά υψηλό συνθετικό επίπεδο ως το τέλος, ήταν οι Toto. Δεν ήταν όλα "αριστουργήματα", αλλά σε κάθε δίσκο θα είχαν και δύο- τρία "διαμαντάκια"... till the end  ?

IMHO και με βάση αυτά που ακούω, η μόνη μπάντα που θεωρώ ότι κράτησε ένα αρκετά υψηλό συνθετικό επίπεδο ως το τέλος, ήταν οι Toto. Δεν ήταν όλα "αριστουργήματα", αλλά σε κάθε δίσκο θα είχαν και δύο- τρία "διαμαντάκια"... till the end  ?
Πρόσεξε γιατί δεν είναι στην ίδια γενιά των PF και συνεχίζουν...?

Και επειδή είμαστε και μουσικό φόρουμ?.., ο ήχος του στα σόλο με τον neck της Tele πολύ καλύτερος από εκείνον του bridge....πιο Gilmourικός!

Επίσης διαφωνώ γιατί αρνούμαι και εγώ στην  ηλικία μου να θεοποιώ και να βάζω  υπεράνω κριτικής.....(μουσικής) οποιονδήποτε.

Όταν λέω ότι δεν έχουν να αποδείξουν τίποτε και ότι έχουν περάσει στην ιστορία δεν το λεω επειδή είμαι groupie του Gilmour για να μην παρεξηγηθώ (ΟΚ ήμουν πριν από καμιά δεκαριά χρόνια αλλά έχω να ακούσω pink floyd χρόνια, δεν έχω ακούσει νότα από το endless river) αλλά επειδή με βάση τα νούμερα και τις πωλήσεις και καθαρά ψυχρά-υπολογιστικά, με νούμερα, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες όλων των εποχών. 

Αυτό το κομμάτι ως τι ακριβώς να το κρίνω? Είναι εντελώς συμβολικό και έχει πολύ συγκεκριμένο στόχο, τον οποίο νομίζω τον πετυχαίνει. Δεν νομίζω ότι έχει κάποιο ''νόημα'' η κριτική στο κομμάτι σαν σύνθεση, λόγω της φύσεώς του. Αυτό εννοώ. Αν βγάλουν το endless river pt2, που εκεί το κάνουν γιατί θέλουν να βγάλουν λεφτά, ευχαρίστως να τους κρίνω και να το θάψω αν δεν μ' αρέσει. Δεν έχω κανέναν στο απυρόβλητο. 

Μη το αγοράσεις Λάκη μου. Ο καθένας κάνει ότι του υπαγορεύει η κρίση του κι οι Pink Floyd επίσης.
Ναι βρε Γιάννη.

Δεν αντιλέγω.

Στο φινάλε αν θέλω να κάνω donation στην Ουκρανία, ΔΕΝ χρειάζεται να το κάνω μέσω Pink Floyd....υπάρχει και direct τραπεζικός λογαριασμός.

Συγνώμη που μουσικοποίησα μια πολιτική συζήτηση ??

Αυτό το κομμάτι ως τι ακριβώς να το κρίνω? Είναι εντελώς συμβολικό και έχει πολύ συγκεκριμένο στόχο, τον οποίο νομίζω τον πετυχαίνει. Δεν νομίζω ότι έχει κάποιο ''νόημα'' η κριτική στο κομμάτι σαν σύνθεση, λόγω της φύσεώς του. Αυτό εννοώ. Αν βγάλουν το endless river pt2, που εκεί το κάνουν γιατί θέλουν να βγάλουν λεφτά, ευχαρίστως να τους κρίνω και να το θάψω αν δεν μ' αρέσει. Δεν έχω κανέναν στο απυρόβλητο. 
Να σου πω τι εννοώ, δεν λέω ότι αυτές είναι οι προθέσεις του, αλλά εμένα έτσι μου φάνηκε.

ΔΕΝ πήγε στην τράπεζα να βγάλει 5 δολάρια να τα στείλει εκεί.

ΔΕΝ έχασε κάτι.....απλά ηχογράφησε ένα αδιάφορο κομμάτι (κάλυψε και τη ματαιοδοξία του....ο γερόλυκος και καλά του ροκ.....u know what i mean).

Μιλάμε για πολύ εκ του ασφαλούς win - win επιλογή.

Υπάρχουν άτομα που καταθέτουν λεφτά από το στέρημά τους.....και δεν παρέχουν υπηρεσίας....και ό,τι βγάλουν το στέλνουν στην Ουκρανία.

Εμένα έτσι μου φάνηκε, ξανά λέω ΔΕΝ ξέρω ούτε κρίνω τα κίνητρά του.....αλλά για τους λόγους που προανέφερα....... δεν μου άρεσε σαν κίνηση , μηδενικού ρίσκου ( το μονο ρισκό που πήρε είναι να πει κάποιος - σαν εμένα- κακό τραγούδι- αλλά όπως φαίνεται είμαι η μειοψηφία ?).

Εάν είχα τη δυνατότητα να φτάσω στα αυτιά μερικών εκατομμυρίων Ρώσων και να επηρεάσω έστω και λίγους από αυτούς, θα έκανα το ίδιο. Μια συμβολική κίνηση υποστήριξης. Ελπίζω να τρυπώσει μέσα από την προπαγάνδα και να το ακούσουν όλοι οι υποστηρικτές των  PF.

Σε κάθε περίπτωση, δε νομίζω ότι το κομμάτι το έβγαλαν για να το ακούμε στον καναπέ ή στο αυτοκίνητο και ως τέτοιο το κρίνω.   

, ο ήχος του στα σόλο με τον neck της Tele   Esquire του 1955 πολύ καλύτερος από εκείνον του bridge....πιο Gilmourικός!

Η κιθαρα εχει εναν strat neck pickup που του εφτιαξε ο ιδιος ο Duncan oποτε ουσιαστικα στη θεση neck ακουγεται σαν hardtail strat.

tele_esquire.jpg

Η ουσια βεβαια ειναι οτι διαλεξε την κιθαρα την ΣΩΣΤΗ την ΠΟΛΕΜΙΚΙΑ

Trending...

Νέα θέματα

Back