G
Guest
Guest
Για όποιον θέλει τις ηχητικές δυνατότητες του kemper σε μία μικρότερη, ελαφρύτερη και πολύ φθηνότερη έκδοση!
Last edited:
Λογικό κάποια στιγμή να έμπαινε στο affordable-mini market η Kemper.
Δεν είμαι πολύ φαν της όλης λογικής γιατί προτιμώ την ευελιξία του modelling, αλλά σε αυτά τα χρήματα και αυτό το form factor, φαίνεται για φανταστική λύση. Στήνεις άνετα pedalboard γύρω του.
Ας βγάλει κάτι και η Neural DSP στα 5-6 κατοστάρικα και τότε σίγουρα θα μου σταξει σίελος...Λογικό κάποια στιγμή να έμπαινε στο affordable-mini market η Kemper.
Δεν είμαι πολύ φαν της όλης λογικής γιατί προτιμώ την ευελιξία του modelling, αλλά σε αυτά τα χρήματα και αυτό το form factor, φαίνεται για φανταστική λύση. Στήνεις άνετα pedalboard γύρω του.
Ας βγάλει κάτι και η Neural DSP στα 5-6 κατοστάρικα και τότε σίγουρα θα μου σταξει σίελος...
Η λογική τέτοιων μηχανημάτων δεν απευθύνεται σε ανθρώπους με το δικό σου workflow, τουλάχιστον αυτό που καταλαβαίνω από τα συμφραζόμενα.Κάνω λάθος?
Σε αυτό που λες συμφωνώ 100% και είναι ένας από τους λόγους που δε μου έκατσαν ποτέ οι profiling λύσεις τύπου Kemper, Tonex, NAM.Χωρίς να εχω καμια σοβαρή πείρα απο τέτοια καθώς εχω λόξα με τους ενισχυτές, έχω παρατηρήσει οτι το kemper είχε την εξης ιδιομορφία. Ο ήχος που έφτιαχνες με μια συκγκεριμενη κιθάρα δεν είχε απολύτως καμια σχέση αν άλλαζες κιθάρα. Αυτό το βρίσκω κάπως περιοριστικό. Αν δηλαδή έφτιαχνες τον ήχο σου με les paul και ήταν οκ, αν μια μερα στο preset αυτο έβαζες tele ο ήχος ήταν χάος.
Χωρίς να εχω καμια σοβαρή πείρα απο τέτοια καθώς εχω λόξα με τους ενισχυτές, έχω παρατηρήσει οτι το kemper είχε την εξης ιδιομορφία. Ο ήχος που έφτιαχνες με μια συκγκεριμενη κιθάρα δεν είχε απολύτως καμια σχέση αν άλλαζες κιθάρα. Αυτό το βρίσκω κάπως περιοριστικό. Αν δηλαδή έφτιαχνες τον ήχο σου με les paul και ήταν οκ, αν μια μερα στο preset αυτο έβαζες tele ο ήχος ήταν χάος.
Επισης απολύτως κατανοητή η ευκολία στους ηχολήπτες που γλιτωνουν μικρόφωνα και κυριως έχουν σταθερο σήμα χωρις ενταση στο παλκο, καθώς και το μειωμενο βάρος και όγκος στα κουβαληματα και τις αεροπορικες μεταφορές αλλά αν ειναι να κανει 500 ευρώ αυτο το πραγματακι για να παιζω χωρις ενισχυτή, γιατι να μην πάρω το Strymon Iridium που ειναι και πιο φθηνο και πιο μικρό (και ενταξει με 3 μονο ενισχυτές αλλά μου κανει τη ζωή πιο εύκολη).
Επίσης 2. Ειλκρινα τόσο σε αυτα όσο και σε διάφορα καινουρια πετάλια με προβληματίζει το ολο και πιο περιπλοκο intrerface. Η λογικη του πεταλιου και του ενισχυτη ειναι να γυρνας ενα knob και να διορθωνω τον ηχο μου στα κενά του παιξιματος μου στο λαιβ. Αλλιώς σε στουντιο καταστασεις παιρνω και software λυσεις.
Κάνω λάθος?
Ο πραγματικος αντιπαλος αυτη τη στιγμη για τετοιο μηχανημα ομως ειναι το Tonex, που ειναι πολυ πιο καινουργιο απο την τεχνολογια του Kemper και πιο φτηνο..!
Αυτο διαβαζω κ εγω.κάποιοι λένε πως δεν είναι εξίσου καλό με τα μεγάλα παιδιά όσον αφορά τους ήχους ενισχυτών.