Πάντως, όλα αυτά τα πετάλια τα οποία εξομοιώνουν τον ήχος ενός ενισχυτή, έχουν ένα βασικό μειονέκτημα, όπως το βλέπω εγώ. Αλλοιώνουν τόσο τον ήχο του ενισχυτή, στου οποίου το καθαρό κανάλι τα έχουμε συνδέσει, όσο και τα ιδια αλλοιώνουν τον ήχο που θέλουν να εξομοιώσουν. Για παράδειγμα, έχουμε ένα πεταλι Plexi. To βάζουμε σε ένα fender ενισχυτή. Την στιγμή που θα το ενεργοποιήσουμε, έχουμε ξεχάσει τον ωραίο φέντερ ήχο μας, όπως επίσης το αποτέλεσμα που παίρνουμε δεν είναι ενας 100% plexi ήχος. Σε 100 διαφορετικούς ενισχυτές να το συνδέαμε, πάντα θα παίρναμε κάτι διαφορετικό, και ποτέ 100% Plexi. Θα χρειαζόταν μια εντελώς ουδέτερη προενίσχυση και μια ιδανική τελική ενισχυση για να επιτυγχάναμε αυτό.
Δεν λέω ότι αυτή η κατηγορία πεταλιών δεν είναι καλή. Ίσα ίσα που έχουν σούπερ ήχο, και οι συνδυασμοί με διάφορους ενισχυτές μπορεί να δώσει μαγικό αποτέλεσμα. Απλά, οταν έχεις έναν καλό ενισχυτή και γουστάρεις τον ήχο του, πχ mesa ή fender ή οτιδήποτε, και του βάλεις ένα μαρσαλοπέταλο, δεν έχεις πια τον ήχο που σου αρέσει. Σίγουρα χρειάζεται για ειδικούς σκοπούς, αλλά προσωπικά το αποφεύγω. Άσε που εάν βάλεις μαρσαλοπέταλο σε μάρσαλ, το αποτέσμα είναι άθλιο (εχω βάλει sl drive σε plexi, και δεν ακούγεται καθόλου το αποτέλεσμα...)
Σίγουρα είναι μια καλή λύση για κάποιους που παίζουν βρώμικα, με καθαρό ενισχυτή, και θέλουν πετάλια για να βγάζουν συγκεκριμένους iconic ήχους. Εκεί δεν υπάρχει αλλη λύση. Έχω μάλλον καλομάθει τελευταίο καιρό με το ampero και το tonex, και δεν αντέχω τα αναλογικά υποκατάστατα ενισχυτων (σε μορφή πεταλιού).