Nέα μαγνητάκια - "Europa" jam

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,813
Έβαλα χθες νεα μαγνητακια (36th anniversary DP223, DP103) και είπα να κάνω μια δοκιμή.
Μου θυμίζουν έντονα τo t-type σετ, καθώς είναι πολύ στρογγυλός και touch sensitive ο ήχος.
Στο κλιπ δεν πολυφαίνεται διότι το έχω γεμίσει κομπρέσορες.

Μπήκα διαβάζοντας το σχόλιο για να γράψω ότι οι DiMarzio PAF Masters είναι αυτοί που από παραγωγής μαγνήτες μου θυμίζουν πάρα πολύ T-Tops, αλλά μετά άκουσα το clip.

Eπειδή οι μαγνήτες έχουν πάρα πολύ να κάνουν με την κιθάρα που τους βάζεις, εδώ οι 36th είναι κουτί. Οι PAF Masters θα ήταν υπερβολικά πριμάτοι.

Το εμφανισιακό σας επηρεάζει καθόλου; Μου αρέσουν πολύ τα καπάκια στους μαγνήτες στις Les Paul και SG

Μπήκα διαβάζοντας το σχόλιο για να γράψω ότι οι DiMarzio PAF Masters είναι αυτοί που από παραγωγής μαγνήτες μου θυμίζουν πάρα πολύ T-Tops, αλλά μετά άκουσα το clip.

Eπειδή οι μαγνήτες έχουν πάρα πολύ να κάνουν με την κιθάρα που τους βάζεις, εδώ οι 36th είναι κουτί. Οι PAF Masters θα ήταν υπερβολικά πριμάτοι.

Ειναι ήδη αρκετά πριματοι. Ο dp103 μου θυμίζει πάρα πολύ t-type με τη διαφορά ότι είναι πιο ζεστός με λίγα παραπάνω μεσαία και volume. Ο bridge είναι πιο hot.

Το εμφανισιακό σας επηρεάζει καθόλου; Μου αρέσουν πολύ τα καπάκια στους μαγνήτες στις Les Paul και SG

Φυσικά και επηρεάζει. Οι cream είναι τέλειοι πάνω στην κιθάρα. Φωτεινοί και ευχάριστοι να τους κοιτάς.

Πολύ ωραίος Γιώργο, όπως πάντα. Λατρεύω το vibrato σου, είναι ακριβώς στο γούστο μου!

Για δώσε πιο αναλυτικά το με τί ήχο ηχογράφησες. Τί εννοείς ότι το είχες γεμίσει κομπρέσορες?

Ειναι ήδη αρκετά πριματοι. Ο dp103 μου θυμίζει πάρα πολύ t-type με τη διαφορά ότι είναι πιο ζεστός με λίγα παραπάνω μεσαία και volume. Ο bridge είναι πιο hot.
Οι PAF Masters είναι αρκετά πιο πριμάτοι από τους 36th, αλλά το ίδιο compressed (τους DiMarzio δεν τους λες touch sensitive, πάντα συγκριτικά με τους περισσότερους current boutique style PAFs).

Πρίμα + compressed χαρακτήρας = T-Tops.

Εκεί που χάνουν λίγο σε σχέση με τους πραγματικούς T-Tops οι DiMarzio, είναι στην αττάκα. Είναι ένα κλικ πιο αργοί από το real thing.

Οι PAF Masters είναι αρκετά πιο πριμάτοι από τους 36th, αλλά το ίδιο compressed (τους DiMarzio δεν τους λες touch sensitive, πάντα συγκριτικά με τους περισσότερους current boutique style PAFs).

Πρίμα + compressed χαρακτήρας = T-Tops.

Εκεί που χάνουν λίγο σε σχέση με τους πραγματικούς T-Tops οι DiMarzio, είναι στην αττάκα. Είναι ένα κλικ πιο αργοί από το real thing.

Ναι, η ατάκα είναι αρκετά πιο έντονη στους t-top. Σα να παίζεις με μονό ένα πράγμα.
Οταν λες compressed, θα εννοείς τον στρογγυλό ήχο σε όλο το φάσμα, χωρίς συχνοτικές εξάρσεις. Εγω πιο πολύ μιλώ για το touch sensitivity και την ατάκα, και συγκρίνω με τους προηγούμενους που φορούσε (tonerider ac4).
Γενικότερα, υπάρχει πιο έντονο κομπρεσιον σε σχέση με άλλα μοντέλα.

Πολύ ωραίος Γιώργο, όπως πάντα. Λατρεύω το vibrato σου, είναι ακριβώς στο γούστο μου!

Για δώσε πιο αναλυτικά το με τί ήχο ηχογράφησες. Τί εννοείς ότι το είχες γεμίσει κομπρέσορες?

Ευχαριστώ Έκτορα!
Με lonestar και καμπίνα 2x12 M65.
Είχα κομπρεσορα πετάλι ανοικτό, κομπρεσορα στο track, και κομπρεσορα στο μάστερ κανάλι…

Σε κάποιες περιπτώσεις μου αρέσει περισσότερο ο ήχος όταν έχω χαμηλά το gain, και ανοίγω κομπρεσορα, παρά να έχω δώσει απλά παραπάνω gain.

Στο συγκεκριμένο κλιπ, τώρα που το ακούω έβαλα λίγο παραπάνω gain απόσο έπρεπε. Χθες βράδυ που το έγραψα, είχα σε ultra χαμηλή ένταση τα μόνιτορ…

Οταν λες compressed, θα εννοείς τον στρογγυλό ήχο σε όλο το φάσμα, χωρίς συχνοτικές εξάρσεις. Εγω πιο πολύ μιλώ για το touch sensitivity και την ατάκα
Κι εγώ στις δυναμικές στο χέρι αναφέρομαι. Φυσικά υπάρχουν πολύ πιο compressed μαγνήτες από τις διάφορες PAF υλοποιήσεις, αλλά αν συγκρίνεις τους DiMarzio με γνωστούς boutique PAFs (διπλάσιας+ αξίας τις περισσότερες φορές), οι DiMarzio είναι αρκετά πιο compressed.

Συχνοτικά, κουβαλούν το χαρακτηριστικό high-mid sizzle της DiMarzio και είναι αρκετά πιο σφιχτοί στα μπάσα από τις περισσότερες PAF υλοποιήσεις. Το τελευταίο στοιχείο τους πάει πάλι προς T-Tops. Αλλά οι T-Tops θεωρώ ότι είναι λίγο πιο flat στα υψηλομεσαία.

Δεν έχω παίξει αρκετά με τους Toneriders γιατί παρά το hype προσωπικά δε μου άρεσαν ούτε οι μονοί ούτε οι διπλοί στις δοκιμές.

Ευχαριστώ Έκτορα!
Με lonestar και καμπίνα 2x12 M65.
Είχα κομπρεσορα πετάλι ανοικτό, κομπρεσορα στο track, και κομπρεσορα στο μάστερ κανάλι…

Σε κάποιες περιπτώσεις μου αρέσει περισσότερο ο ήχος όταν έχω χαμηλά το gain, και ανοίγω κομπρεσορα, παρά να έχω δώσει απλά παραπάνω gain.

Στο συγκεκριμένο κλιπ, τώρα που το ακούω έβαλα λίγο παραπάνω gain απόσο έπρεπε. Χθες βράδυ που το έγραψα, είχα σε ultra χαμηλή ένταση τα μόνιτορ…

Thanks! Για εμένα μου φαίνεται spot-on που λένε, το επίπεδο του gain για τον ήχο που ήθελες να βγάλεις.

Κι εγώ στις δυναμικές στο χέρι αναφέρομαι. Φυσικά υπάρχουν πολύ πιο compressed μαγνήτες από τις διάφορες PAF υλοποιήσεις, αλλά αν συγκρίνεις τους DiMarzio με γνωστούς boutique PAFs (διπλάσιας+ αξίας τις περισσότερες φορές), οι DiMarzio είναι αρκετά πιο compressed.

Συχνοτικά, κουβαλούν το χαρακτηριστικό high-mid sizzle της DiMarzio και είναι αρκετά πιο σφιχτοί στα μπάσα από τις περισσότερες PAF υλοποιήσεις. Το τελευταίο στοιχείο τους πάει πάλι προς T-Tops. Αλλά οι T-Tops θεωρώ ότι είναι λίγο πιο flat στα υψηλομεσαία.

Δεν έχω παίξει αρκετά με τους Toneriders γιατί παρά το hype προσωπικά δε μου άρεσαν ούτε οι μονοί ούτε οι διπλοί στις δοκιμές.

Δεν είχα, έως τώρα, την ευκαιρία να παίξω με boutique paf set. Μόνο το t-type που έχω βάλει στην sg μου διδει αυτήν την αίσθηση. Και όντως, είναι πιο flat.
Οι 36th έχουν τη φήμη ότι είναι κομπρεσαρισμενοι, ανάμεσα σε άλλα μοντέλα της Dimarzio. Απλά, όταν τους πρωτοέπαιξα το μυαλό μου πήγε καρφί στου t-tops.
Επίσης, καθαρίζουν πολύ πολύ καλύτερα σε σχέση με τους tonerider, αν και συγκρίνω ανόμοια πράγματα (ac4 οι tonerider). Το ac5 μοντέλο της tonerider (Birmingham) είναι αρκετά πιο κοντά σε αίσθηση, αν και του λείπει αυτή η στρογγυλάδα σε πρίμα και μπάσα.

@gkourmoul1 Κι αυτές οι διαφορές A2, A3, Α4, A5, δεν μου λένε και πολλά πλέον. Ο καθένας χρησιμοποιεί δικούς του προμηθευτές και δικά του επίπεδα φόρτισης και το αποτέλεσμα ανάμεσα στους εκατοντάδες πλέον κλώνους που ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούν αυτά τα κράματα είναι πάρα πολύ διαφορετικό. Μόνο με τη δοκιμή μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα.

Εγώ δε θα σας πω τι σκέφτηκα με το τίτλο γτ θα με κράξετε...

Νομίζω ένας humbucker με καπάκι, ακούγεται λίγο πιο dark απ' ότι χωρίς. Αλλά μπορεί και να είναι μόνο η δική μου ιδέα.
Κι εγώ πάντα με καπάκια τους θέλω .

Νομίζω ένας humbucker με καπάκι, ακούγεται λίγο πιο dark απ' ότι χωρίς. Αλλά μπορεί και να είναι μόνο η δική μου ιδέα.
Κι εγώ πάντα με καπάκια τους θέλω .

Και εγώ με καπάκια τους θέλω, αλλά αντε βρες 36th set με καπάκια....

Όντως, είναι πιο bright, κατά κανόνα, χωρίς καπάκια.

Και εγώ με καπάκια τους θέλω, αλλά αντε βρες 36th set με καπάκια....

Όντως, είναι πιο bright, κατά κανόνα, χωρίς καπάκια.

Σου στέλνω εγώ τα 2 worn nickel καπάκια που έβγαλα από τους δικούς μου και τα βάζεις, αν όντως θες. Στείλε pm.

Σου στέλνω εγώ τα 2 worn nickel καπάκια που έβγαλα από τους δικούς μου και τα βάζεις, αν όντως θες. Στείλε pm.

Σε ευχαριστώ
Έχω και εγώ καπάκια αλλά δεν τα βαζω. Πάντα ήθελα ένα σετ cream. Στην κιθάρα αυτή ταιριάζει διότι είναι ίδια απόχρωση με τα υπόλοιπα cream μερη.

IMG_2641.jpeg

Πολύ καλά κάνεις, και εγώ έτσι έχω την LP. Αλλά (γνώμη μου) θες και ένα cream poker chip για να ολοκληρώσεις το look. ;)

Πολύ καλά κάνεις, και εγώ έτσι έχω την LP. Αλλά (γνώμη μου) θες και ένα cream poker chip για να ολοκληρώσεις το look. ;)
Με τη λογική αυτή, ας βάλω και το pickguard.... :LOL:
Πάντως, από εργοστάσιο δεν είχε poker chip στον επιλογέα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back