My old fashioned guitar rig

sultan of string

Εξαιρετικό μέλος
Πόντοι
2,148
Kατάφερα και έφτιαξα βίντεο!

Εννοείται με τις "δικές μου" lofi προδιαγραφές.

Όπως και τα άλλα μου βίντεο δεν έχει ομορφιές, ας πούμε είναι για περάσει η ώρα μου και κύρια για να μοιραστώ με τους άλλους τα ελάχιστα που ξέρω. (αλλά και να πάρω γνώμες και να διορθώσω - βελτιώσω)

Το βίντεο αναφέρεται στον βασικό πυρήνα του rig, που χρησιμοποιώ κάπου 10 χρόνια, αλλά με κάποια κομμάτια ηλικίας πάνω από 20 ή 30 χρόνια.

Δεν περιλαμβάνει τις πιό πρόσφατες προσθήκες που θα έρθουν σε άλλα βίντεο κάποια στιγμή, απλώς θεώρησα απαραίτητο να υπάρχει αυτό καθώς παραμένει το κέντρο των επιχειρήσεων και όταν αναφερθώ στα καινούργια να μην φαίνονται αυτά ξεκάρφωτα.

Είναι rig για σπιτική χρήση και ηχογράφηση, αλλά αν κάποιος έχει κουράγιο το παίρνει μαζί του και σε Live....αν το κοτσάρει στην μικροφωνική. Ό,τι έχω φτιάξει έχει φτιαχτεί μ αυτό...

Το τρίτο "μέρος" είναι το ιρίδιο με το καινούριο βρωμοπέταλο?

Ωραία πράγματα dim.

Η τρίτη "λούπα" (επιλογή) εννοούσα.
βασικά είναι δυο λούπες και bypass, ΑΒbypass.

Στο βίντεο έδειξα τα ΑΒ που είναι behringer/american sound.

Στο Bypass έχω iridium. tumnus και πλέον και τον Soldano

Ενδιαφερον πολυ dim. Απ'οτι καταλαβα στους περισσοτερους απο τους ηχους σου (βασικα σε ολους τους clean) δεν υπαρχει καθολου amp simulation ειναι ουσιαστικα di+εφε. 

Το αλλο rig (soldano,iridium,tumnus) το περιμενω με ανυπομονησια, αλλα τωρα καταλαβαινω γιατι ειπες πως θα ειναι δυσκολο να χωρεσεις το slo με τα καινουρια καλουδια στο ηδη υπαρχον rig. Ειναι εντελως αλλης φιλοσοφιας. Βασικα στο αλλο ειτε παιζεις μεσω slo , ειτε μεσω iridium, ολα θα περνανε μεσω του δευτερου για cab simulation (ή IR). Θε εχεις δηλαδη

ΠΕΤΑΛΙΑ--------------------------->Amp     ----------------------------------> Cab sim

tumnus                                 soldano/                                      iridium cabs

iridium amp sim                       (fender/vox/plexi cabs)

(fender/vox/plexi)                               +IR's loaded

Μου φαινεται λιγο αντε γεια.

Αν αφαιρεσεις το behringer κ κολλησεις το δευτερο rig μεσα στο πρωτο θα κανει παπαδες με τα εφε που εχει (το πρωτο). Τα καθαρα του iridium κ κυριως αυτο το ασυλληπτο πραγμα που ακουσα απο το σολντανο στα καθαρα θα ειναι αναβαθμιση απο τον direct ηχο που χρησιμοποιεις για κορμο των καθαρων σου. Στα βρωμικα δε κανω σχολιο καν (ειναι οι μονοι ηχοι στην παρουσιαση σου στο βιντεο που δε μου αρεσαν). 

Βεβαια οταν εχεις στησει ενα rig για 20 χρονια κ εχεις ολους τους ηχους που χρειαζεσαι δυσκολα κανεις αλλαγες. Ειδικα οταν ολοι οι καθαροι ηχοι που μας παρουσιασες εχουν αυτη τη στουντιο αισθητικη κ πρακτικοτητα κ φανταζομαι καθονται οπως θες στις παραγωγες σου. Οποτε αν ολα ειναι ακριβως οπως τα θες (κ μετα απο τοσο κοπο) σε καταλαβαινω απολυτα αν δε θες να κανεις αλλαγες.

Απο την αλλη για να πηρες το iridium κατι σε τρωει. Κ οταν το ταιριαξεις με το σολντανο κ το tumnus αυτο το κατι θα σε τρωει ακομα περισσοτερο. Γι'αυτο σου λεω αναμενουμε πως κ πως κ το δευτερο! 

Οι καθαροί ήχοι είναι συνήθως το behringer ως bypass , μόνο τα εφέ του (όταν μπαίνουν κι αυτά) και τα delay mod του (εκτός από reverb που είναι πάντα κλειστό) και gate / compressor

Amp / cab sim έχει μόνο σε μιά μπάνκα την 1 που είδατε με τα βρώμικα.

Για τα άλλα είναι όπως τα λες. 

Βασικά με το που ήρθε το iridium έβγαλα το behringer, αλλά μου έλειψε πολύ γιατί όπως είπες τα είχα όλα σετάρει και ξαφνικά βρέθηκα έξω απ τα νερά μου. Αλλωστε δεν παίζεται από ευελιξία γιατι έχω και το midi pedal του που επιλέγει ως 10 preset και έχει και δυο expression πάνω του.

Το πρόβλημα είναι ότι τα βρώμικά του δεν είναι πολύ ελεγχόμενα, καθώς είναι πιό παλιά λογική sim. Και φυσικά ότι πρέπει να το έχω mono, γιατί stereo δίνει τώρα το iridium.

Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να το επαναφέρω ξανά κι αυτό σε stereo.

Τώρα το δεύτερο, τρίτο, τέταρτο βίντεο...δεν ξέρω πως θα γίνει. Πάλι χωρισμένα τα βλέπω να τα κάνω. Δεν συζητάμε βέβαια αν σκεφτείς να τα στακάρεις όλα αυτά....Δεν κουμαντέρνεται.

Πέρα από τα ηχητικά, μου βγήκε ο κω να γίνει το βίντεο. Δε γίνονται αυτά από έναν....Και να θες να έχεις και καλή εικόνα και φρουφρου κι αρώματα.... Πάντως το επόμενο ...λίγο καλύτερο θα είναι σίγουρα!

Πέρα από τα ηχητικά, μου βγήκε ο κω να γίνει το βίντεο. Δε γίνονται αυτά από έναν....Και να θες να έχεις και καλή εικόνα και φρουφρου κι αρώματα.... Πάντως το επόμενο ...λίγο καλύτερο θα είναι σίγουρα!
Εχει κατι oldschool η παραγωγη. Θυμιζει τις πρωτες μερες του youtube. Τοτε τα βλεπαμε κ διψαγαμε για τετοιες παρουσιασεις. Το περιεχομενο μας νοιαζει (κ η φωνη που λεει κ ο Νεκταριος!) κ αυτα ειναι σουπερ. Εξαλου στο επομενο βιντεο τα εχουμε πει... Ζουμ στον υπεροχο μωβ slo που εχεις κ πιο ομορφο δε γινεται ?

Παντως σε ωραιους μπελαδες μπηκες!

Εχει κατι oldschool η παραγωγη. Θυμιζει τις πρωτες μερες του youtube. Τοτε τα βλεπαμε κ διψαγαμε για τετοιες παρουσιασεις. Το περιεχομενο μας νοιαζει (κ η φωνη που λεει κ ο Νεκταριος!) κ αυτα ειναι σουπερ. Εξαλου στο επομενο βιντεο τα εχουμε πει... Ζουμ στον υπεροχο μωβ slo που εχεις κ πιο ομορφο δε γινεται ?

Παντως σε ωραιους μπελαδες μπηκες!
μάλλον επειδή είμαι oldschool...

για τη φωνή δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Μόνο μη ζητήσετε να τραγουδήσω.

Και όλες οι κάμερες ήθελαν περισσότερες δοκιμές. Στην οθονίτσα τους όλα πεντακάθαρα ήταν....

Ασε που παντού φαίνεται η σκόνη.

άμα σας άρεσε ...μάλλον θα πρέπει να κάνω κι άλλο

Στα βρωμικα δε κανω σχολιο καν (ειναι οι μονοι ηχοι στην παρουσιαση σου στο βιντεο που δε μου αρεσαν).

Λαμβάνοντας υπ' όψιν το ότι ο dim δεν παίζει με πολύ distortion, θα πω ότι αυτοί οι βρώμικοι ήχοι, μπορεί να είναι ταμάμ για παλιομοδίτικο fusion.

Οι βρώμικοι είναι 4 όλο κι όλο, κι απ αυτούς συνήθως χρησιμοποιώ μόνο τον έναν ή δυο.

Κουράστηκα πάρα πολύ για να τους φτιάξω.

Καλοί είναι. Απλά στο βίντεο δεν φάνηκαν πολύ. Πόσο πιά να δείξεις...

Λαμβάνοντας υπ' όψιν το ότι ο dim δεν παίζει με πολύ distortion, θα πω ότι αυτοί οι βρώμικοι ήχοι, μπορεί να είναι ταμάμ για παλιομοδίτικο fusion.
Εννοειται αυτο. Παντα οταν βλεπω μια παρουσιαση σκεφτομαι τοσο το τι απ'ολα αυτα θα ηταν χρησιμο σε μενα, οσο κ το ποσο καλα εξυπηρετει αυτον που το εστησε. 

Στους καθαρους ηχους το di εξυπηρετει πολυ σε πολλες παραγωγες (καλα δεν αναφερω καν ποσο χρησιμο ειναι να εισαγεις το di ηχο στο bus για χιλιαδες λογους). Εδω ολα ηταν ξεκαθαρα κ φοβερα υλοποιημενα

Οι βρωμικοι οπως ειπα δε μου αρεσαν αλλα κατευθειαν σκεφτηκα α) μου θυμιζουν παλιους φιουζιον ηχους κ β) ο dim κ δε παιζει με πολυ βρωμικο, αλλα ειδικα για τα προγκ ροκ 70's ακουσματα που εχει, ταιριαζουν πολυ

Ομως σκεφτηκα μετα το μωβ κτηνος κ τα ξεχασα ολα αυτα?. Εκει εχεις τα μισα 80's δισκογραφικα, απο light drive μεχρι οσους τονους βρωμικο γουσταρεις, που ο slo ηταν μεσα. 

Στους καθαρους ηχους το di εξυπηρετει πολυ σε πολλες παραγωγες (καλα δεν αναφερω καν ποσο χρησιμο ειναι να εισαγεις το di ηχο στο bus για χιλιαδες λογους). Εδω ολα ηταν ξεκαθαρα κ φοβερα υλοποιημενα

δεν ξέρω, μάλλον πέρασε απαρατήρητο, αλλά κάπου έδειξα το di που έχω, όπου εκεί πρώτα φτάνει το σήμα της κιθάρας και πάει ξερό σε ένα κανάλι της κάρτας. Μετά πάει στα ρέστα και παίρνω άλλα δυο για το κανονικό στέρεο. Όταν γράφω γράφω σε ένα mono track dry και σε ένα stereo το wet.

Σχεδόν πάντα παίζω καλύτερα με τον wet ήχο. Αλλά χρειάζομαι να υπάρχει και ο dry, μπας και πειραματιστώ στη συνέχεια.

δεν ξέρω, μάλλον πέρασε απαρατήρητο, αλλά κάπου έδειξα το di που έχω, όπου εκεί πρώτα φτάνει το σήμα της κιθάρας και πάει ξερό σε ένα κανάλι της κάρτας. Μετά πάει στα ρέστα και παίρνω άλλα δυο για το κανονικό στέρεο. Όταν γράφω γράφω σε ένα mono track dry και σε ένα stereo το wet.

Σχεδόν πάντα παίζω καλύτερα με τον wet ήχο. Αλλά χρειάζομαι να υπάρχει και ο dry, μπας και πειραματιστώ στη συνέχεια.
Εκανα λαθος στην τοποθετηση μου. Οταν λεω di ή di+εφε, αυτο που μου κανει περισσοτερη εντυπωση ειναι η ελλειψη καποιου amp sim. Για εμενα οσα εφε κ να εχει μετα ειναι ακομα.. direct ο ηχος στην αισθηση που μου δινει στα δαχτυλα. Αμεσος. Αλλα συνηθιζεται φανταζομαι γιατι για πολυ καιρο επι εποχες pentium 3 ετσι εγραφα στον υπολογιστη. Οπως κ να εχει ολο το στησιμο αυτο που εχεις μου φαινεται πολυ καλα υλοποιημενο κ πολυ ωραιο κ ενδιαφερον ηχητικα. Πολυ session στουντιο προσεγγιση. Εβλεπα χτες κ ενα παλιο βιντεο του Paul Jackson jr που ανεφερε ποσο συχνα χρησιμοποιουσαν παρομοιες λυσεις στα 80's κ σημερα ηρθε το δικο σου να δεσει το γλυκο.

Τωρα περιμενουμε κ το (μωβ) κερασακι στην τουρτα!

δεν ξέρω, μάλλον πέρασε απαρατήρητο, αλλά κάπου έδειξα το di που έχω ..

Έχει δύο out?

Είναι και splitter δηλαδή?

Ή και τα δύο output είναι από την RME?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το di αυτο βγαζει ενα καρφι και ενα XLR. Το xlr το παω στην rme. Το καρφι παει και δινει στα αλλα

Δες το βιντεο. Φαινεται

Το di αυτο βγαζει ενα καρφι και ενα XLR. Το xlr το παω στην rme. Το καρφι παει και δινει στα αλλα

Δες το βιντεο. Φαινεται

Άρα η RME παίρνει dry κατευθείαν από το di, και παίρνει wet μετά την αλυσίδα.

Αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί δεν χρησιμοποιείς το di (instrument input) της RME.

Επίσης στο βίντεο λες ότι όλα περνάνε από το V-amp.

Να υποθέσω ότι δεν περνάει το dry signal?

EDIT: Άλλη ερώτηση.

Γιατί δεν χρησιμοποιείς το S/pdif out του v-amp (ή του lexicon, εξαρτάται ποιο έχεις τελευταίο) στο S/pdif in της RME?

Ωραίο το βίντεο.

Ωραίο και το thumbnail.

Ωραία η αφήγηση και η φωνή.

Ωραίος και ο φωτισμός του.

Ωραίος και ο ήχος του.

Για το μέλλον.

Θες σενάριο, να ξέρεις ΤΙ ακριβώς θες να παρουσιάσεις και ΠΟΣΟ χρόνο θα αφιερώσεις στα επιμέρους στοιχεία αυτού που παρουσιάζεις.

Μην μένεις σε μονοπλάνο, π.χ. εκεί που άλλαζες τα presets και έπαιζες κιθάρα, δείξε και λίγο κιθάρα, άνοιξε λίγο το πλάνο σου να φανεί ο χώρος.....κ.λ.π.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
15
Εμφανίσεις
2K

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back