Έχοντας ξεφύγει λίγο από τα αρχικά ερωτήματα του post (και καλά κάνατε)... θα μου επιτρέψετε να επιστρέψω λίγο στις Musicman:
Νομίζω λίγοι θα διαφωνήσουν πως πρόκειται για κάποιες από τις καλύτερες bolt-on κιθάρες σήμερα. Αν δεν κανείς πως ειναι κατασκευασμένες είναι εύκολο να καταλάβει γιατί:
1) Θαυμάσιο neck-joint, με 5 bolts, που συνεισφέρει τόσο στο sustain όσο και στην "ρυθμισιμότητα"
2) Μικρό headstock, πράγμα που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας παραμένει στη χορδή κάνοντας την πιο "hot" (καλύτερο attack)
3) Καλά ηλεκτρονικά, με προσοχή στη λεπτομέρεια
4) Απλή κατασκευή, με όχι "εξωτικά" ξύλα, αλλά απ'ότι φαίνεται με αρκετό μεράκι, συν πρακτικές λεπτομέρειες, όπως ο τρόπος που ρυθμίζεται το μπράτσο, ή τα locking tuners.
5) Καταπληκτικά μπράτσα (και δεν είναι όλα ίδια, καμιά σχέση η Luke, ας πούμε με την Axis) και φανταστικό ζύγισμα (πολύ ελαφριές και βολικές σε μέγεθος!).
Με την Petrucci έχω παίξει, όπως έγραψα και παλιότερα δεν με ενθουσίασε ηχητικά, αλλά αυτό πιθανώς είναι αποτέλεσμα του ότι δεν την δοκίμασα όσο και όπως θα ήθελα. Με ενθουσίασε όμως σε ό,τι αφορά στο ζύγισμα, στο playability και στο γενικότερο concept.
Υπόψιν ότι αυτή η κιθάρα φτιάχτηκε "κοστούμι" πάνω σε έναν άνθρωπο, υποψιάζομαι για παράδειγμα πως κάποιος που έχει μεγάλα χέρια μπορεί και να δυσκολευτεί. Πάντοτε επίσης ελοχεύει ο κίνδυνος να καταλήξεις να παίζεις όπως ο Johny, πράγμα που ισχύει για όλες τις signature κιθάρες.
Από τις Music Man οι καλύτερες επιλογές νομίζω ότι είναι είτε η Axis Supersport, με humbuckers και piezo, είτε η Luke, επίσης με piezo (βγαίνει εδώ και λίγο καιρό και με αυτή την επιλογή). Ακόμα και μια "φτηνή" Silhouette όμως είναι θαυμάσια επιλογή, αν θέλεις μια workhorse κιθάρα για να ΠΑΙΖΕΙΣ και όχι για να τη δείχνεις! :wink:
Οι τιμές σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι στα ίδια επίπεδα, λόγω πολιτικής της εταιρίας προφανώς, στην Αμερική τα βλέπετε από τα site που έχουν ήδη παρατεθεί.
Προς θεού μακριά από καραμέλες του τύπου "οι Musicman είναι για metal" και άλλες τέτοιες χαζομάρες... :roll: