Μουσικες διακοπες

manosx είπε:
Ποιος κρύβει την αλήθεια; Γιατί οι προσαγωγές λύνονται ανωδικά
Έγιναν και προσαγωγές?

Πόσους πιάσανε?

manosx είπε:
Ποιος κρύβει την αλήθεια; Γιατί ο προσαγωγέας λύνεται ανωδικά, ενώ η έβδομη καθοδικά; Τι σχέση έχει αυτό με τις εφτά πύλες της κολάσεως που βρίσκονται κάτω, ενώ ο προς-τον-Θεό-Άγω οδηγεί ψηλά; Τι μας κρύβουν για τα ρυπαρά γένη του τριτόνου; Έξι ημιτόνια διάστημα και ΤΡΙτονο, τρια εξάρια λοιπόν, τυχαίο; Έκλεισε ο Μέγας Αλέξανδρος τις πύλες της backDOOR progression; Γιατί ενώ υπάρχει ιταλική, γερμανική και γαλλική αυξημένη έκτη, δεν υπάρχει Ελληνική; ΠΟΙΟΙ ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΚΤΗ; ΤΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ;
Το άσθμα παρότι εύμορφο,απαντά σε όλας τας ;πορίας σου λαίμαι φίλοους

Ακόμη και για τις έκτες μιαλάει ο άσθμας λαίμαι πςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

Gianniss είπε:
Σκεφτηκατε ποτε την ωρα που παιζετε μουσικη, να σταματησετε για πολυ λιγο και να συνεχισετε αμεσως μετα? Ξερω, ξερω...δεν το σκεφτηκατε!

Ας πουμε οτι παιζετε καποιο σολο(σε οποιοδηποτε οργανο, ακομα και στη φωνη). Ας πουμε οτι οι νοτες που παιζετε ειναι c-d-e-f-g-a-b-c. Δοκιμαστε να παραλειψετε ασπουμε την e. Αντι γι'αυτην, μην παιζετε τιποτα! Μπορειτε να παραλειψετε και δυο συνεχομενες νοτες. Γενικα το σταματημα μπορει να διαρκεσει απο πολυ λιγο, εως αρκετα. Αναλογα με το ποσο εσεις θελετε. Το σημαντικο ειναι στο σταματημα να μην παιζετε τιποτα. Να ειναι κενο! Θα δειτε ποσο ωραια θα αλλαξει η μελωδια σας. Ονομαζω αυτα τα σταματηματα ''μουσικες διακοπες''.

Δοκιμαστε το και πειτε εντυπωσεις!  
ΦιλΩς το δοκιμασα και εμεινα εκπληκτος,επειδη ομως δεν εχω τη δικη σου εμπειρια και μορφωση(ς) θα ηθελα να μου κανεις καποια ιδιαιτερα μαθηματα μια και εχω ενα μικρο προβλημα με τις νοτες,ενταξει αυτες που γραφεις (c-d-e-f-g-a-b) κΣερω να τις σταματαω εχω ομως ΜΕΓΑΛΟ προβλημα με το να σταματαω τις h-j-k & l  ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ?

Σου στελνω πμ για να κανονησουμε ιδιαιτερο αν βεβαια εχεις χρονο γιατι πρεπει να εισαι πολυασχολος.

Superfunk είπε:
εχω ενα μικρο προβλημα με τις νοτες,ενταξει αυτες που γραφεις (c-d-e-f-g-a-b) κΣερω να τις σταματαω εχω ομως ΜΕΓΑΛΟ προβλημα με το να σταματαω τις h-j-k & l  ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ?
Έλα ρε Νίκο, απλά κάνεις "έκχυση" των πρώτων στις δεύτερες. ;)

fusiongtr είπε:
Έλα ρε Νίκο, απλά κάνεις "έκχυση" των πρώτων στις δεύτερες. ;)
Είναι byιγιε λαίμαι και κρύβεται, ο μάμπρος ξέρει διεύθυνση θα πάει

manosx είπε:
Ποιος κρύβει την αλήθεια; Γιατί ο προσαγωγέας λύνεται ανωδικά, ενώ η έβδομη καθοδικά; Τι σχέση έχει αυτό με τις εφτά πύλες της κολάσεως που βρίσκονται κάτω, ενώ ο προς-τον-Θεό-Άγω οδηγεί ψηλά; Τι μας κρύβουν για τα ρυπαρά γένη του τριτόνου; Έξι ημιτόνια διάστημα και ΤΡΙτονο, τρια εξάρια λοιπόν, τυχαίο; Έκλεισε ο Μέγας Αλέξανδρος τις πύλες της backDOOR progression; Γιατί ενώ υπάρχει ιταλική, γερμανική και γαλλική αυξημένη έκτη, δεν υπάρχει Ελληνική; ΠΟΙΟΙ ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΚΤΗ; ΤΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ;

Αυτά και άλλα πολλά στο νέο βιβλίο του Λιακοσθένη Δημόπουλου "Η μουσική θεωρία της εποχής Παλεστρίνα και η κλοπή της πολυφωνίας από το δίσκο της Φαιστού" 
Οι απαντήσεις βρισκονται εδω

Μπαίνω κι εγώ ο ανυποψίαστος στο θέμα περιμένοντας να δω τίποτα μέρη ανά τον κόσμο όπου μαζεύονται μουσικοί και περνάνε τις διακοπές τους. Καλή φάση λέω, πλάκα θα ΄χει. Και διαβάζω αυτό. Αχχχ, τελικά η ημιμάθεια είναι χειρότερη απ' την αμάθεια.

theoctapus είπε:
Μπαίνω κι εγώ ο ανυποψίαστος στο θέμα περιμένοντας να δω τίποτα μέρη ανά τον κόσμο όπου μαζεύονται μουσικοί και περνάνε τις διακοπές τους. Καλή φάση λέω, πλάκα θα ΄χει. Και διαβάζω αυτό. Αχχχ, τελικά η ημιμάθεια είναι χειρότερη απ' την αμάθεια.
Μα πως μπαίνεις και εσύ ανυποψίαστος? Τόσος ντόρος γίνεται τις τελευταίες μέρες.

Εγώ είμαι προετοιμασμένος πια για όλα τα ποστ, ότι μπορούν να κρύβουν κρυπτογρααφημένα μυνήματα για τους nephilim.

Gianniss είπε:
Σκεφτηκατε ποτε την ωρα που παιζετε μουσικη, να σταματησετε για πολυ λιγο και να συνεχισετε αμεσως μετα? Ξερω, ξερω...δεν το σκεφτηκατε!

Ας πουμε οτι παιζετε καποιο σολο(σε οποιοδηποτε οργανο, ακομα και στη φωνη). Ας πουμε οτι οι νοτες που παιζετε ειναι c-d-e-f-g-a-b-c. Δοκιμαστε να παραλειψετε ασπουμε την e. Αντι γι'αυτην, μην παιζετε τιποτα! Μπορειτε να παραλειψετε και δυο συνεχομενες νοτες. Γενικα το σταματημα μπορει να διαρκεσει απο πολυ λιγο, εως αρκετα. Αναλογα με το ποσο εσεις θελετε. Το σημαντικο ειναι στο σταματημα να μην παιζετε τιποτα. Να ειναι κενο! Θα δειτε ποσο ωραια θα αλλαξει η μελωδια σας. Ονομαζω αυτα τα σταματηματα ''μουσικες διακοπες''.

Δοκιμαστε το και πειτε εντυπωσεις! 
Γιάννη, αν αντιλαμβάνομαι σωστά τι προσπαθείς να πεις, αυτό που περιγράφεις είναι κάτι που δεν γίνεται με "κανόνες" ή κάποιου είδους ... μάνιουαλ, αλλά κάτι που αποτελεί attitude: εχει να κάνει με την εκφραστικότητα ενός σόλο. Ή το χεις ή δεν το χεις (κατακτήσει / αναπτύξει / εξελίξει κ.ο.κ.)

Συνεπώς, και δεδομένου ότι είναι κάτι που δεν διδάσκεται - ώστε να μπορεσει να επωφεληθεί άμεσα από αυτό ο τυπικός σρέντερ που συχνάζει στο παρόν φόρουμ, λογικό είναι να εισπράξεις χλεύη και τρολάρισμα.  ::) Μην πτοείσαι λοιπόν... Αν παίζαμε όλοι "τα ίδια", δεν θα είχε ενδιαφέρον.

Αλλοι έχουν την ικανότητα να μας διασκεδάζουν με τη μουσική τους και άλλοι με τις χαριτωμενιές που γράφουν για να την πουν σε άλλους στο Νόιζ.

Superfunk είπε:
Εσυ εχεις μαλλον ΧΑΣΕΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ... ;D ;D ;D
Καμία αντίρρηση - αλλά δεν είναι κομψό να την πέφτουν ομαδικώς σε κάποιον όλοι μαζί, δε συμφωνείς;

Ρε συ σου ειπα ...εχεις χασει επεισοδια...κανε ενα search σε παρεμφερη.....προσφατα "θεωρητικα"  threads ο που ανακαλυπτουμε ολοι μαζι νεες πρωτοποριακες θεωριες της μουσικης... ;D

Tamtam είπε:
Καμία αντίρρηση - αλλά δεν είναι κομψό να την πέφτουν ομαδικώς σε κάποιον όλοι μαζί, δε συμφωνείς;
Καθόλου κομψό.

Αν όμως το θέμα προς συζήτηση ήταν "Κάνετε παύσεις στα solo σας;" θα είχαμε ένα thread χωρίς μπαρούτι. Η διαπίστωση είναι μάλλον κοινότυπη και η διατύπωση πολύ γκράντε για αυτό που έχει να μας πει.

Χωρίς παρεξήγηση Gianniss, ούτε σε τρολάρω ούτε σε κράζω. Τη γνώμη μου λέω.

Παιδιά...μη γεμίσουμε "μερακλήδες".  ;)

Εκχώρηση νότας σε κλίμακα παύσεων.

Ντο - Ρε - ΜΗ - Φα - Σολ - Λα - ΣΟΥΤ

Όπου στις νότες Ντο Ρε μπορούμε να αντιστοιχίσουμε τα κεφάλαια του Τσελεμεντέ περί γεμιστών ενώ στις Φα-Σολ-Λα την Ανατολική Φιλοσοφία της Παραλίας της Kuta Lombok.

audiokostas είπε:
Εκχώρηση νότας σε κλίμακα παύσεων.

Ντο - Ρε - ΜΗ - Φα - Σολ - Λα - ΣΟΥΤ

Όπου στις νότες Ντο Ρε μπορούμε να αντιστοιχίσουμε τα κεφάλαια του Τσελεμεντέ περί γεμιστών ενώ στις Φα-Σολ-Λα την Ανατολική Φιλοσοφία της Παραλίας της Kuta Lombok.
Εγώ θα το ονόμαζα Εκχώρηση νότας με κλίσμα παύσεων. Συμφωνώ με όλα τα παρακάτω που λες.

Tamtam είπε:
Κομψό δεν είναι. Ακριβώς όπως δεν είναι κομψό να γράφεις κάτι (έστω με καλή πρόθεση), να σου λένε ότι αυτό το κάτι δεν είναι νέο, υπάρχει με άλλη ονομασία και μάλλον τα έχεις μπερδέψει κι εσύ να συνεχίζεις το βιολί σου. Εε μετά το τρολάρισμα είναι αναπόφευκτο.

Tamtam είπε:
Συνεπώς, και δεδομένου ότι είναι κάτι που δεν διδάσκεται - ώστε να μπορεσει να επωφεληθεί άμεσα από αυτό ο τυπικός σρέντερ που συχνάζει στο παρόν φόρουμ, λογικό είναι να εισπράξεις χλεύη και τρολάρισμα.  ::) Μην πτοείσαι λοιπόν... Αν παίζαμε όλοι "τα ίδια", δεν θα είχε ενδιαφέρον.
Αφού ακόμα δεν έχω γράψει τίποτα,γιατί με φωτογραφίζετε έτσι; ;D ???

BillTrantos είπε:
Αφού ακόμα δεν έχω γράψει τίποτα,γιατί με φωτογραφίζετε έτσι; ;D ???

Μπα, μάλλον τον shredder με το ζουρνά εννοεί

manosx είπε:
Μπα, μάλλον τον shredder με το ζουρνά εννοεί
TMNT1987_Shredder.png

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back