Μουσικα οργανα απο Ευρωπη

asskickere

Νέο μέλος
Πόντοι
6
  Ειδα ενα αναλογο ποστ για εισαγωγη μουσικων οργανων απο Αμερικη και ηθελα να ρωτησω αν υπαρχουν φοροι ή ο,τιδηποτε χρεωσεις για αντιστοιχη εισαγωγη απο Αγγλια, επιλεγοντας ομως μια εταιρια courrier και οχι το απλο ταχυδρομειο.

Κανένα search-άκι κάναμε;  ;D ;D

Η Αγγλία είναι εντός EU. Συνεπώς δεν έχεις να μπλέξεις με τελωνεία ή άλλα τελώνια. :D

Εκανα, απλα δεν διευκρινιζοταν(ή τουλαχιστον δεν ειδα) η μεταφορα με courrier, το οποιο και με ενδιαφερει. Για απλη ταχυδρομικη γνωριζω τι συμβαινει, ελεγα μηπως το courrier αποτελει εξαιρεση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια κοινή αγορά.

Είτε αγοράσεις απο την Λαμία είτε απο το Παρίσι ισχύουν οι ίδιοι κανόνες.

Δεν πληρώνεις δασμούς για τη Λαμία, δεν πληρώνεις δασμούς για το Παρίσι.

Τα μεταφορικά είναι άλλο "μαγαζι" και δεν έχει να κάνει με φόρους. Οσο πιο γρήγορα το θέλεις, τόσο πιο πολύ πληρώνεις.

Earendil είπε:
Κανένα search-άκι κάναμε;  ;D ;D

Η Αγγλία είναι εντός EU. Συνεπώς δεν έχεις να μπλέξεις με τελωνεία ή άλλα τελώνια. :D
Ναι μεν ΑΛΛΑ
Όταν αγοράζεις απο Αγγλία ΔΕΝ θεωρείτε ενδοκοινωτική αγόρα (όπως από Γερμανία, πχ), οπότε ΔΕ γλυτώνεις το VAT!

Σαν έξοδο το περνάς, αλλά βέβαια μπαίνει και στο παιχνίδι το "pro rata" θέμα...

ΝΟΜΙΖΩ!

H αποδειξη αγορας ομως ισχυει για την εφορια η οχι? νομιζω το δευτερο

Nikolas είπε:
Ναι μεν ΑΛΛΑ

Όταν αγοράζεις απο Αγγλία ΔΕΝ θεωρείτε ενδοκοινωτική αγόρα (όπως από Γερμανία, πχ), οπότε ΔΕ γλυτώνεις το VAT!
Γιατί, έχεις αγοράσει ποτέ από Αγγλία χωρίς VAT; Εγώ όχι (και δε βλέπω και γιατί θα έπρεπε).

Ή μήπως από Τhomann αγοράζουμε χωρίς ΦΠΑ;

Νικόλα είσαι σίγουρος; Απ' όσο γνωρίζω, είτε από Αγγλία είτε από Γερμανία, αν δώσεις εταιρικό ΑΦΜ, δεν πληρώνεις ΦΠΑ (ενδοκοινωτική συναλλαγή).

Για ιδιώτες, θεωρητικά η απόδειξη λιανικής που θα πάρετε δεν ισχύει στην εφορία. Μεγάλα ιντερνετομάγαζα όμως τιμολογούν μέσω ελληνικου φορολογικού εκπροσώπου και χρεώνουν ελληνικό ΦΠΑ, οπότε από αυτά περνάει.

IntrepidSpaceman είπε:
Νικόλα είσαι σίγουρος; Απ' όσο γνωρίζω, είτε από Αγγλία είτε από Γερμανία, αν δώσεις εταιρικό ΑΦΜ, δεν πληρώνεις ΦΠΑ (ενδοκοινωτική συναλλαγή).
Όχι δεν είμαι σίγουρος όπως έγραψα.
Απλά, πρόκειται να κάνω κάποιες άγορές μέσω Αγγλίας, και προχτές ήταν η λογίστριά μου στο στούντιο, οπότε την ρώτησα, και μου απάντησε αυτά που έγραψα...

Τώρα περι του σωστού, υπάρχουν κάποιοι λογιστές εδώ στο νοιζ. Ας δώσουν τα φώτα τους, γιατί πραγματικά δεν είμαι σίγουρος.

Earendil: Και πάλι, νομίζω, πως αν είναι ενδοκοινωτική η αγορά, τότε αντί να γίνει το "πληρώνω το ΦΠΑ και το βγάζω μετά από αυτά που παίρνω απ'τους πελάτες μου" απλά δεν το πληρώνεις και τελειώνει εκεί η ιστορία...

Δηλώνω για άλλη μια φορά ότι δεν ειμαι σίγουρος όμως...

Μη μπερδεύετε το θέμα ρε παίδες με τα επαγγελματικά σας.

Οταν αγοράσει ένας απλός άνθρωπος (χωρίς σχετική επαγγελματική ιδιότητα) κάτι, είτε το πάρει απο εδώ είτε απο οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε. θα πληρώσει με τις ίδιες προδιαγραφές. Τιμή με περιλαμβανόμενο ΦΠΑ. Χωρίς τελωνείο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
IntrepidSpaceman είπε:
... Απ' όσο γνωρίζω, είτε από Αγγλία είτε από Γερμανία, αν δώσεις εταιρικό ΑΦΜ, δεν πληρώνεις ΦΠΑ (ενδοκοινωτική συναλλαγή).
Σωστο. Απο οποια χωρα της ενωμενης Ευρωπης αν αγορασει επαγγελματιας δε πληρωνει ΦΠΑ. Δεν εχει σημασια αν η χωρα χρησιμοποιει ευρω ή αλλο νομισμα.

asskickere είπε:
  Ειδα ενα αναλογο ποστ για εισαγωγη μουσικων οργανων απο Αμερικη και ηθελα να ρωτησω αν υπαρχουν φοροι ή ο,τιδηποτε χρεωσεις για αντιστοιχη εισαγωγη απο Αγγλια, επιλεγοντας ομως μια εταιρια courrier και οχι το απλο ταχυδρομειο.
Μπερδεύεσαι με την περίπτωση που όταν φέρνεις ένα αντικείμενο εκτός Ε.Ε. οι διάφορες μεταφορικές εταιρείες (UPS,Fedex,TNT) σου χρεώνουν τα κερατιάτικά τους σαν έξοδα εκτελωνισμού εκτός από τους φόρους που σου επιβάλλει αυτό το φοβερό και τρομερό κράτος που ζούμε...

S9F είπε:
...εκτός από τους φόρους που σου επιβάλλει αυτό το φοβερό και τρομερό κράτος που ζούμε...
...and that's a cue for...

S9F δεν μπερδευτηκα, γνωριζω αυτο που αναφερεις, απλα ρωτησα αν υπαρχει κατι αντιστοιχο απο Αγγλια. Πηρα την απαντηση μου, τωρα τα υπολοιπα ειναι για να γινεται κουβεντα(γι'αυτο φανταζομαι το θεμα μεταφερθηκε και στο Noiz Cafe)

Η pro rata που ανέφερες πριν που κολλάει ?

Ξέρεις τι είναι ?

Αγορά φυσικό πρόσωπο απο ΕΚ με ΦΠΑ ενσωματωμένο

Αγορά νομικό πρόσωπο χωρίς ΦΠΑ θεωρείται ενδοκοινοτικη απόκτηση

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back