Moυ περισσεύει ένα σώμα που λέτε...

RayDTutto είπε:
Μια χαρά (θα έλεγα, αν δεν έβγαινε τόσο περίεργα η γέφυρα... ;) )
To ίδιο είπε και ο μάστορας που έκανε το routing για τον neck, στο ύφος του όμως διέκρινα

θαυμασμό ;D

Μπορεις να βαψεις το πιψκγθαρδ ;D απο την κατω πλευρα αν θες να αποφυγεις τα χαρτονια!

Παντως αν σκοπευεις να βαψεις το σωμα κανε μια τσοντα ξυλου κατω απο τη γεφυρα.

Αφου φαινοταν απο το σχεδιο που εκανες πανω στο ξυλο γιατι το εκοψες τοσο ?

( αν ειναι καλλιτεχνικη αποψη παω πασο ;))
Ξεκίνησα να το βάφω εχθές αλλά σκεπτόμενος τις αμέτρητες δυνατότητες διαφοροποίησης

του διάφανου, το ξέβαψα πρίν να είναι πολύ αργά.

Έκοψα το σώμα με μεγάλο πριόνι, έπιασα γρήγορο ρυθμό και μου ξέφυγε. Αν δεν πάθεις

δεν θα μάθεις δυστυχώς :-\

Αυτό με την τσόντα κάτω απο την γέφυρα δεν το κατάλαβα.

Θα επιμείνω στην αρχική μου τοποθέτηση: Αφού το έκανες, ρίχτου και έναν μαγνήτη J στην γέφυρα  ;)

Το concept να φανταστώ ότι είναι επηρεασμένο από το( συναυλιακό)... πνεύμα των ημερών;  ;D 

bihlas87 είπε:
Αυτό με την τσόντα κάτω απο την γέφυρα δεν το κατάλαβα.
sorry δεν ημουν σαφης.

Κολλα ενα κομματι ξυλο (αν σου ξεμεινε και απο το ιδιο που εκοψες) και μετα διορθωσε παλι την καμπυλη αφηνοντας χωρο στη γεφυρα! Αφου θα το βαψεις δεν θα φαινεται το στοκαρισμα που θα χρειαστει να κανεις ;)

Αμα βαριεσαι σε καταλαβαινω απολυτα ;D Εχω δωσει μαχη για 2 χιλιοστα παραπανω

;D 
purpleguitar.jpg

mariopol είπε:
Κολλα ενα κομματι ξυλο (αν σου ξεμεινε και απο το ιδιο που εκοψες) και μετα διορθωσε παλι την καμπυλη αφηνοντας χωρο στη γεφυρα! Αφου θα το βαψεις δεν θα φαινεται το στοκαρισμα που θα χρειαστει να κανεις ;)
Συμφωνώ. Είναι κρίμα το σωματάκι.

Εννοείς πίσω απο την γέφυρα και να προσπαθήσω να το λειάνω ομοιόμορφα με την καμπύλη

του... ποπού. Μου φαίνεται δύσκολο και χρονοβόρο αλλά υπάρχει και άλλη λύση. Βλέπω οτι

με ρυθμισμένο το intonation, το πίσω μέρος του saddle της Ε απέχει 2cm απο το πίσω μέρος

της γέφυρας. Οπότε με παίρνει να φέρω 1.5cm πιο μπροστά την γέφυρα, μετακινώντας όλα

τα saddles 1,5cm πίσω και είμαι κύριος ;)

bihlas87 είπε:
Εννοείς πίσω απο την γέφυρα και να προσπαθήσω να το λειάνω ομοιόμορφα με την καμπύλη

του... ποπού. Μου φαίνεται δύσκολο και χρονοβόρο αλλά υπάρχει και άλλη λύση. Βλέπω οτι

με ρυθμισμένο το intonation, το πίσω μέρος του saddle της Ε απέχει 2cm απο το πίσω μέρος

της γέφυρας. Οπότε με παίρνει να φέρω 1.5cm πιο μπροστά την γέφυρα, μετακινώντας όλα

τα saddles 1,5cm πίσω και είμαι κύριος ;)
Do that!

Kai egw ta patwsa ;)

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Θα επιμείνω στην αρχική μου τοποθέτηση: Αφού το έκανες, ρίχτου και έναν μαγνήτη J στην γέφυρα  ;)
+ 1 για εναν εξτρα J μαγνητη στη γεφυρα. Απο ισορροπια πως παει; Κανει neck dive?

Βλέποντας την purple cat σου μου ήρθε ;)

Υπάρχει βέβαια θέμα με το ύφασμα στο τέλος της χορδής που θα ανεβαίνει στο saddle και

δεν ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλές να το κόψω λίγο. Anyway, το δοκιμάζω και βλέπω.

makispoll είπε:
+ 1 για εναν εξτρα J μαγνητη στη γεφυρα. Απο ισορροπια πως παει; Κανει neck dive?
Μα έχω jazz bass (απο εκεί πήρα προσωρινά και τον neck), θέλω να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό.

Το σώμα ελάφρυνε, το κέρατο κόντυνε οπότε έγινε αρκετά neck heavy, ισορροπεί σχεδόν

οριζόντια. Αν μπεί ο bridge όμως θα ακουμπάω εκεί τον αντίχειρα και θα το κρατάει.

mariopol είπε:
Καν'το string through  ;)
+1 και κάνε και κάνα... «σκαλοπάκι» στα τελευταία τάστα  ;D

Πλάκα στην πλάκα όταν το είδα στην αρχή με σόκαρε, αλλά όσο το ξανακοιτάω το συνηθίζω  ;D

mariopol είπε:
Καν'το string through  ;)
Είχα κάνει το jazz και έχω περασμένες Ε και Α through, D και G top loaded. Σε αυτό οι

τρύπες θα έρθουν δίπλα στις βίδες τις γέφυρας και το φοβάμαι λίγο.

+1 και κάνε και κάνα... «σκαλοπάκι» στα τελευταία τάστα  ;D

Πλάκα στην πλάκα όταν το είδα στην αρχή με σόκαρε, αλλά όσο το ξανακοιτάω το συνηθίζω  ;D
Αν ήταν rosewood η ταστιέρα θα το είχα κάνει ήδη, ίσως το επόμενο σαββατοκύριακο στο

άλλο μπράτσο...

Παραδίνεσαι στη μαγεία του ;D

Τελικά ''βγήκε'' το intonation. Aν σας πω οτι μου φαίνεται πως έχει πιο έντονη

ατάκα λόγω της γωνίας πίσω απο το saddle θα με βρίσετε?

IMG_0488.jpg

Φυσικά και έχει. Κλασσικό κόλπο στις στρατ.

Ευτυχώς που τα κατάφερες πάντως.

Ήρθε στη ζωή σήμερον ένα υγιέστατο μπασάκι ύψους 115 εκατοστών και βάρους 3,6 κιλών.

preciguaray_rulez.jpg

Μπράβο ρε Μπίχλα, μπράβο.

Είναι λίγο σα διαφήμιση διαστημικής ταινίας των 70s αλλά μ΄αρέσουν οι μαγνήτες.

Και σαφέστατα τα pots. ;)

Για κάποιο λόγο μου φαίνεται ότι θα γίνει ωραίο rat bass (κατά το rat bike) σαν μεγαλώσει....

Απο μακριά ωραίο φαίνεται, απο κοντά έχει πολλές ατέλειες αλλά... οτι δεν πληρώνεις παίρνεις.

Που να σας πώ απο τι είναι φτιαγμένο το pickguard...

Στέκεται σχεδόν οριζόντια αλλά σε μπάσο δεν με πειράζει, με τον αντίχειρα στον bridge μαγνήτη

το κρατάω ανετότατα σε σωστή θέση.

Μου άρεσε τελικά ο mm κοντά στη γέφυρα, μπόλικο punch και ισορροπημένη εντάση σε όλες

τις χορδές.

Να ανοίξω κι εγώ θέμα "μου περισσεύει ένα σετ μαγνήτες" ?

studio54GR είπε:
Να ανοίξω κι εγώ θέμα "μου περισσεύει ένα σετ μαγνήτες" ?
Aποκλείεται να σου περισσεύει μόνο ένα :D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back