Waterfall, μου φαίνεται ξέρεις καλύτερα το MOXF από μένα τελικά.. ?
i know.? Το είχα, και το έχω αναλύσει στο ΝΟΙΖ σε δεκάδες σελίδες στο παρελθόν.
παίζω αποκλειστικά με τα voices. Μάλλον χρησιμοποιώ το 5%, αλλά κι αυτό μου φαίνεται πολύ καλό.
Όλοι μας έτσι παίζαμε, τα voices στα Yamaha είναι από τη φύση τους πιο κοντά στα performances παρά στα patches των άλλων synths, μια και κάθε element
(από τα 8) των voices είναι ήδη ένα αυτόνομο synth παρά απλά ένας oscillator. Στα Montage/MODX το πήγαν σε άλλο level, καταργώντας τα voices εντελώς και παίζοντας μονίμως με performances. Πλέον τα performances αποτελούνται από parts
(voices είναι στην ουσία) αλλά τα parts αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα parts των άλλων performances, δεν υπάρχουν πουθενά συγκεντρωμένα δηλαδή όπως τα voices, κάθε performance διαθέτει εντελώς διαφορετικά parts
(voices) από τα υπόλοιπα, έτσι αν κάνεις edit ένα οποιοδήποτε part, το μόνο performance που θα επηρεαστεί είναι το performance που το περιέχει. Αντιθέτως, στο MOXF σου αν πειράξεις ένα voice
(part) ενός performance, επηρεάζονται όλα τα performances που το περιέχουν.
Δεν ξέρω αν πιάνεις τη μεγάλη μαγκιά που έχει κάνει η Yamaha εδώ, εγώ όταν το πρωτοδιάβασα σε review δεν το κατάλαβα, το πήρα χαμπάρι όταν αγόρασα το MODX και άρχισα το editing. Μιλάμε για τεράστια διαφορά στη λειτουργία και χρηστικότητα του οργάνου, κάτι που δεν θα βρεις σε κανένα άλλο synth.
δεν χρησιμοποιώ το sequencer, τί τον έχουμε τον ρημάδη τον Η/Υ.
Για να παίζουμε Assassin's Creed, να καταχωρούμε/ακούμε μουσική, να σερφάρουμε κλπ. ? Αν
(μου) λείπει κάτι από τα Montage/MODX είναι το sequencer των Motif/MO μοντέλων. Αν και τα Montage/MODX έχουν sequencer, είναι τύπου
"ου μπλέξεις".?
το keybed στο MOFX όντως φαίνεται λίγο πιο ντελικάτο από π.χ. του SY77.
Δεν ξέρω τι εννοείς με τη λέξη "ντελικάτο", εγώ δεν θα το χαρακτήριζα έτσι, και μάλιστα σε σχέση με το keybed του SY77
(είχα δύο btw). Το keybed των ΜΟ μοντέλων
(αλλά και των MODX) είναι light-weighted χωρίς AT, του SY είναι πιο "βαρύ". Κάθε τύπος keybed έχει τις ιδιαιτερότητες του και απαιτεί ξεχωριστό τρόπο παιξίματος. Το ότι κάποια keybeds είναι light-weighted
(ή πιο light-weighted από άλλα) δεν τα κάνει κακά keybeds. Αυτό είναι ένα μόνιμο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, light-weighted = φτηνό/κακό. Δεν πάει έτσι. Το βάρος του πλήκτρου δεν έχει καμία σχέση με την ποιότητα κατασκευής του.
Λοιπόν John, πότε παίρνεις είπαμε ένα MODX+??