πολυ καλες επιλογες....peripatitis είπε:τελικά μπήκα και εγώ στην λούμπα :
Παράγγειλα σήμερα, ύστερα από πολύ σκέψη το κάτωθι
3u συστηματάκι για να το δουλέψω και με το xs.
Σε καμιά βδομάδα το περιμένω ρέστος και ψυχραιμος.
Αρχικά σοκαρίστηκα, άρχισα να αναρωτιέμαι σε τι κύκλο μπήκα, αλλά μετάRoth είπε:μου αρεσεις,
με την modular εννοια του ορου ;D
αντε να ζωντανεψει λιγο το forum
Ευχαριστώ mamoπολυ καλες επιλογες....
καλοριζικο....
εγω προσθεσα ενα 3u frac απο 4 blacet modules και 1 bugbrand
1) για καποια συγκεκριμενα modules....κυριως blacet(το miniwave ηταν ο κυριως λογος*)peripatitis είπε:Αρχικά σοκαρίστηκα, άρχισα να αναρωτιέμαι σε τι κύκλο μπήκα, αλλά μετά
διάβασα όλο το post
Ευχαριστώ mamo
Η αλήθεια είναι ότι για το vco6 ακόμα το σκέφτομαι, θα μπορούσα να είχα πάρει 2 ζ3000 τις tiptop.....
βλέπω όμως ότι εσύ επιμένεις σε εναλλακτικά format (frac)
Είναι λόγω συγκεκριμένων κατασκευαστών ή σε βολεύει περισσότερο σαν μέγεθος ??
Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο περισσότερο αυτό με τα envelopes ? τι πρόβλημα μπορεί να υπάρχει ? Είναι ένα από τα προβλήματα που σκεφτόμουν και εγώ με τις διαφορές των βολτ, μεταξύ των διάφορων φορμάτ αλλά τελικά δεν το πολύ-έψαξα.mamonu είπε:2) επισης ειναι απολυτα συμβατα με το 100m μου (+-15v) και ειναι και συμβατα με το euro αφου δεν στελνω/φερνω euro envelopes σε frac VCAs
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα στα euro, ο καθένας εμφανισιακά φτιάχνει ότι design θέλει. Πραγματικά θα προτιμούσα να υπήρχαν κάποια στάνταρ ακόμα και αν ήταν όλα σαν ταmamonu είπε:7)και μου αρεσει που εχουν μαυρο χρωμα ;D![]()
...
peripatitis είπε:χαχαχα, αυτό είναι ή το έχεις ψάξει η όχι. Με τέτοια πειστική απάντηση αρχίζω πλέον να αναρωτιέμαι και εγώ γιατί δεν πήγα σε frac
Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο περισσότερο αυτό με τα envelopes ? τι πρόβλημα μπορεί να υπάρχει ? Είναι ένα από τα προβλήματα που σκεφτόμουν και εγώ με τις διαφορές των βολτ, μεταξύ των διάφορων φορμάτ αλλά τελικά δεν το πολύ-έψαξα.
γιαυτο νομιζω υπαρχουν οι φιλοι ηλεκτρονικοι.!peripatitis είπε:Τα diy φαίνονται όντως καλές περιπτώσεις, πρόσφατα είδα αυτά:
http://www.amsynths.co.uk/
και η τιμή του pcb μοιάζει τρελή ευκαιρία, αρκεί να μην είσαι κουλός με τα ηλεκτρονικά. Αλλά για 25 ευρό ακόμα και κουλός το σκέφτομαι![]()
peripatitis είπε:Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα στα euro, ο καθένας εμφανισιακά φτιάχνει ότι design θέλει. Πραγματικά θα προτιμούσα να υπήρχαν κάποια στάνταρ ακόμα και αν ήταν όλα σαν τα
makenoise (τα όποια όμορφα είναι άμα έχεις μόνο makenoise, αλλά μαζί με τα υπόλοιπα γίνονται αχταρμάς)
Εγώ μάλλον θα ξεκινήσω από τον πυροσβεστήραmamonu είπε:οποτε υπαρχει φως στο τουνελ, γενικα ορεξη να υπαρχει
(και κολλητηρι και πολυμετρο και oscilloscope)
και πυροσβεστηρας ;D
οσο για τα envelopes ...πολυ απλα.
ολα τα vca στα "αλλα" modular formats ανοιγουν-κλεινουν τελειως με range 0-10V ενω στο euro αυτο γινεται με 0-5V* . αν δοκιμασεις ενα envelope απο euro σε ενα VCA που περιμενει 10V τοτε δεν θα ανοιγει full αλλα μονο μεχρι τη μεση.... και το αντιστροφο... αλλα.. αυτο διορθωνεται....καθως και οποιαδηποτε "ασυμβατοτητα" με καποιο utility module.....
attenuator (http://www.doepfer.de/a1831.htm) η
amplifier (http://www.doepfer.de/a1833.htm)
ναι... βασικα κανονικα αθροίζεις κατα positive & negative rail (καποια modules εχουν παραπανω το ενα απο το αλλο...)peripatitis είπε:Για την τροφοδοσία δεν το είχα ψάξει καθόλου ???
Ελπίζω να μην έχω πρόβλημα διότι επέλεξα αρχικά το happy ending κιτάκι της
tiptop audio. Βέβαια δεν έχω και πολλά modules....
Τις απαιτήσεις σε ρεύμα των modules απλά τις αθροίζεις η είναι ποιο πολύπλοκο από αυτό ?
πρωτα ψαξε να δεις αν το XS δινει 5V η 10V envelopes.... και αν δεν βρισκεις αυτη την πληροφορια δες το εμπειρικα.... (η με ενα πολυμετρο...)peripatitis είπε:Nομίζω ότι τώρα το κατάλαβα.
Αυτό σημαίνει ότι με το hexvca που πήρα θα μπορώ να
χρησιμοποιώ το envelope του xs με attenuation, αλλά αντίστοιχα θα έχω πρόβλημα με το maths εάν το φέρνω στο xs, αφού δεν έχω κάποιο ενισχυτή στο setup ...
frac, frac, frac !!!!!
Θα πρέπει μάλλον να πάρω το doepfer που ανέφερες![]()
Respect τι άλλο, βέβαια η κορυφή θα ήταν να το έχει κάνει χωρίς τα sequencers ;DOurDarkness είπε:Μία λατρεμένη σύνθεση του Erik Satie "Gnossiennes 1", σε διασκευή με modulars:
το καλο ειναι οτι τα 1000ma σηκωνουν και 9U ακομα αναλογα και τα modules ........peripatitis είπε:το xs δίνει τελικά 0-10v envelopes,αλλά νομίζω οτι στο setup που θά έχω υπάρχουν attenuators.
Το σύστημα είναι αυτό:
http://www.tiptopaudio.com/cases.php
Όσον αφορά στο power της tiptop δίνει 1000ma, λογικά θα είναι εντάξει, τουλάχιστον για τα 3u......
Αγωνιώ να έρθουν από τον Γερμανό, να ανεβάσω και εγώ καμία noodl-α στο youtube![]()
υπάρχει κανένας που να ασχολείται με Modular Synthesizers
σχολή η στούντιο που να μπορείς να δείς απο κοντά ενα τέτοιο σύστημα?