Modification σε Yamaha Pacifica 112V

BillTrantos

Δυνατό μέλος
Staff member
Πόντοι
1,058
Καλησπέρα παιδιά και καλές γιορτές!Θέλω για καθαρά συναισθηματικούς λόγους να modάρω τη συγκεκριμένη κιθάρα.Αρχικά θέλω να αλλάξω neck και μετά μαγνήτες.Το πρόβλημά μου δεν είναι σε τι neck θα βάλω,έχω βρει,αλλά οι μαγνήτες.Μπορεί να μου προτείνει κανείς κάποιο ευέλικτο set μαγνητών σε ένα σχετικά καλό κόστος (200 ευρώ ας πούμε)?Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Εξαρτάται από τα γούστα σου, συνήθως στις φτηνες κιθάρες με HSS μαγνήτες ο bridge είναι για τις κλωτσιες, ενώ οι μονοί κάπως τρώγονται, οπότε αλλάζεις αυτόν και βλέπεις. Πάντως μην πάς σε κάτι πολύ hot για τον διπλό, γιατί θα έχεις διαφορά σε ένταση μετά με τους μονούς.

Κλασικές budget επιλογές: GFS και Tonerider.

Ενας γνωστος μου αλλαξε και αυτος το μπρατσο και φορεσε τους dimarzio του Vai

Καταρχάς σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να σχολιάσετε,εγώ σκεφτόμουν σίγουρα να βάλω και στις 2 θέσεις του μονού τον HS-3 της Dimarzio και κάποιον καλό για ρυθμικά all around pickup της Seymour Duncan...

Ανάλογα τι θέλεις για μένα ένας που βολεύεται σε πολλά είδη είναι ο Seymour Duncan SH-JB  εγώ τον έχω με τον 59 neck.Υπάρχει και σε little

http://www.seymourduncan.com/products/electric/stratocaster/medium-output/little_59_for_s/

Σε περίπτωση που θα  κάνεις θέση για humbucker για τον neck ένα πολύ καλό σετ και το αγαπημένο της  Seymour είναι αυτό και φτηνό

http://www.thomann.de/gr/seymour_duncan_sshjb_jazz_rodded_humbucker.htm

Κάτι που έχασα να σου πω είναι πως ο 59 είναι για πιο paf ήχο από τον jazz

kbasilis είπε:
Ανάλογα τι θέλεις για μένα ένας που βολεύεται σε πολλά είδη είναι ο Seymour Duncan SH-JB  εγώ τον έχω με τον 59 neck.Υπάρχει και σε little

http://www.seymourduncan.com/products/electric/stratocaster/medium-output/little_59_for_s/

Σε περίπτωση που θα  κάνεις θέση για humbucker για τον neck ένα πολύ καλό σετ και το αγαπημένο της  Seymour είναι αυτό και φτηνό

http://www.thomann.de/gr/seymour_duncan_sshjb_jazz_rodded_humbucker.htm
Όχι δεν πρόκειται να κάνω τέτοια αλλαγή,θα την αφήσω με 2 μονούς-1 διπλό.Κοίταξε,επειδή θα την έχω για 2η κιθάρα (η 1η μου είναι μια Schecter Hellraiser),δε χρειάζεται να παίζει και καφρίλες,μέχρι Malmsteen καλά είναι.

BillTrantos είπε:
δε χρειάζεται να παίζει και καφρίλες,μέχρι Malmsteen καλά είναι.
και ο Ινγκβι καφρος ειναι  ;D

Ritchie77 είπε:
και ο Ινγκβι καφρος ειναι  ;D
Αχαχαχαχαχα σωραίος!Καφρίλες εννοώ οτιδήποτε πιο heavy και low tuned από Metallica  ;D

BillTrantos είπε:
Όχι δεν πρόκειται να κάνω τέτοια αλλαγή,θα την αφήσω με 2 μονούς-1 διπλό.Κοίταξε,επειδή θα την έχω για 2η κιθάρα (η 1η μου είναι μια Schecter Hellraiser),δε χρειάζεται να παίζει και καφρίλες,μέχρι Malmsteen καλά είναι.
O sh-4 είναι πολύ ευέληκτος,την αλλαγή την ανέφερα γιατί και το σετάκι είναι φτηνό αλλά είναι και καλός συνδιασμός.

Ο 59 είναι για πιο paf αν θέλεις ξαναπάνε στη διεύθινση για τον 59 κα στα αριστερά υπάρχει το hear για να τον ακούσεις και να τον συγκρίνεις και με άλλους π,χ, με τον hot rail ή δεν ξέρω μήπως προτημάς single coils αλλά μπορείς και να τους σπλιντάρεις,δηλ να έχεις και humbucker και single coil  ;)

kbasilis είπε:
O sh-4 είναι πολύ ευέληκτος,την αλλαγή την ανέφερα γιατί και το σετάκι είναι φτηνό αλλά είναι και καλός συνδιασμός.

Ο 59 είναι για πιο paf αν θέλεις ξαναπάνε στη διεύθινση για τον 59 κα στα αριστερά υπάρχει το hear για να τον ακούσεις και να τον συγκρίνεις και με άλλους π,χ, με τον hot rail ή δεν ξέρω μήπως προτημάς single coils αλλά μπορείς και να τους σπλιντάρεις,δηλ να έχεις και humbucker και single coil  ;)
Ναι αυτό δεν είναι άσχημη λύση.Έχεις κάποια γνώμη για τους HS-3?Επίσης σκεφτόμουν κάποιον passive της EMG για humbucker αν υπάρχει κάποιος αξιόλογος...Απ'ότι έχω ψάξει πάντως,μάλλον σε Duncan θα καταλήξω,τουλάχιστον για τον 2πλο...

BillTrantos είπε:
Ναι αυτό δεν είναι άσχημη λύση.Έχεις κάποια γνώμη για τους HS-3?Επίσης σκεφτόμουν κάποιον passive της EMG για humbucker αν υπάρχει κάποιος αξιόλογος...Απ'ότι έχω ψάξει πάντως,μάλλον σε Duncan θα καταλήξω,τουλάχιστον για τον 2πλο...
Για dimarzio δεν έτυχε να δοκιμάσω αλλά απ'όσο έχω ακούσει οι  Duncan είναι πιο "μουσικοι" μαγνήτες και δεν μου το έχει πει μόνο ένας,αν πας για  Duncan στην γέφυρα ο πιο ευέληκτος αλλά και πιο 'κλασσικός " να το πω είναι ο sh-4.

Ο λόγος που τον προτήμισα είναι επιδή βγάζει 80's αλλά μπορεί και ακόμα πιο πολύ και επιδή είναι ευέληκτος και σε άλλα ήδη σε παλιό ροκ(πιο γλυκό ήχο) και άλλα διάφορα.

Για τους dimarzio θα ήθελα να τους δοκιμάσω γιατί είναι κοφυφαίο όνομα πολλοί επώνυμοι τους προτιμάνε,αλλά πιστεύω πως ο jb -4 είναι πολύ ουάο για τα δικά μου τα γούστα.

Ο 59 είναι βασισμένος στον gibson,πρόσεξε δεν ξέρω αν το σπλιντάρισμα έχει ίδιο αποτέλεσμα με τους καθεαυτού single coils

(δεν νομίζω να έχει διαφορά και στις δύο περιπτώσεις ένα πηνίο δουλεύει άλλά κάνει μια έρευνα)

αλλά αν πάρεις humbucker γίνεται single coil το αντίθετο όμως δεν γίνεται

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ritchie77 είπε:
Παντως καποια στιγμη θα βαλω αυτους...

+1000! O mr.Timmons καλά φέρει το όνομα του Tone King! Kαι εγώ κάποια στιγμή θα τους βάλω (να δούμε πότε... ;D).

Εγώ τους Seymour Duncan του Malmsteen έχω βάλει στο μάτι,αλλά δεν υπάρχουν τα μαρούλια για να τους πάρω :P ;D

Εισαι σιγουρος? εγω βλεπω οτι τους βγαζουν και τους πουλανε πολλοι... ;)

Ritchie77 είπε:
Εισαι σιγουρος? εγω βλεπω οτι τους βγαζουν και τους πουλανε πολλοι... ;)
Θέλω να πάρω μόνο τους 2 όμως,γιατί δε θέλω να αλλάξω όλο το pickguard.Αν τους βρω ξεχωριστά θα τους πάρω κάποια στιγμή.Επίσης έχω ακούσει ότι δεν είναι και πολύ all around,οπότε ακόμα σκέφτομαι διάφορες επιλογές!! ;D

Μην το κανεις, αν θελεις σωνει και καλα Μαλμστην βρες τους παλιους Dimarzio

Ritchie77 είπε:
Μην το κανεις, αν θελεις σωνει και καλα Μαλμστην βρες τους παλιους Dimarzio
Έχεις δίκιο,οι Dimarzio του είναι πολύ καλύτεροι και βρίσκονται ξεχωριστά,αλλά έχω φάει κόλλημα με τον HS-3 της Duncan,τον έχω ακούσει,αλλά δεν τον έχω δοκιμάσει.Περιμένω να ακούσω 1-2 γνώμες ακόμα και με βασικό γνώμονα την ευελιξία του μαγνήτη αλλά και το budget μου,θα κινηθώ αναλόγως!

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back