Tι θα τα κάνεις είναι το ερώτημα. Επειδή υποστηρίζει 16 πρέπει να τα βάλεις γιαpapaki23 είπε:Το ερώτημα είναι απλό.
φίλε έχουν κατά καιρούς γράψει τα μέλη εδώ τι υπολογιστή έχουν και πόση μνήμη, και πόσα VST τρέχουν στα DAW τους, θυμάσαι κάποιον να έχει πάνω από 8 γίγα μνήμη;papaki23 είπε:όπως προφανώς και τα χρειάζονται όσοι ασχολούνται με μουσική τεχνολογία και έχουν κάποιο υποτυπώδες home studio σαν και την αφεντιά μου.
παραπάνω από τα 2 ή 3 που πολλοί - αν όχι οι περισσότεροι - έχουν; είμαι βέβαιος πως πολλοί θα ήθελαν τα 4 που εσύ έχεις, αν αυτό εννοείςpapaki23 είπε:Γιατί καλύτερα δεν ρωτάς μερικούς από δαύτους να μας πουν αν θα ήθελαν τα παραπάνω gb;
πιστεύεις λοιπόν πως ούτε τα 6 θα σου αρκέσουν;Προσωπικά, εγώ με τα 4gb υποφέρω.
αν επιτρεπεται με ΤΙ συστημα γραφεις ?(δηλ. ποια version Windows & ποιο daw?)papaki23 είπε:Το ερώτημα είναι απλό.Πώς μπορώ να βάλω στην motherboard τα 16 gb μνήμης που υποστηρίζει στα 4 slots που διαθέτει, από τη στιγμή που κυκλοφορούν kits μόνο έως 2gb, που σημαίνει 2χ4=8gb στην καλύτερη περίπτωση.
Φίλε μου, το σύστημα που έχεις είναι ουσιαστικά ένα μηχάνημα που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν σαν server και κοστίζει πολύ χρήμα (μόνο τα 32 Gb ECC μνημών πρέπει να πήγαν κανένα χιλιάρικο ας πούμε). Πόσοι από εμάς έχουν τη δυνατότητα να δώσουν π.χ. 3+ χιλιάρικα για ένα PC που θα λειτουργεί ως DAW;bouz είπε:Γιαυτούς που λένε ότι πάνω από 4 γίγα είναι άχρηστα, εγώ έχω μια μητρική Thunder K8QS Pro (S4882) με 32GB Ram ECC και 4 opteron επεξεργαστές. Χρησιμοποιώ το μηχάνημα αυτό σε live με cubase και καταφέρνω να φορτώσω στην ram γύρω στα 14GB VST me samples όπως για παράδειγμα είναι το synthogy ivory,east west colossus, Vienna, to mixosaurus drums κ.α.. Κι έτσι έχοντας προφορτωμένα στη ram όλη την γκάμα των ήχων (vst) που χρειάζομαι στο live, έχω ορίσει για το κάθε vst διαφορετικό κανάλι midi, και όταν θέλω να αλλάξω ήχο στο live απλά αλλάζω midi κανάλι απο το controller μου.Αυτό που κάνω δεν ήταν εφικτό με λιγότερη ram γιατί είτε δούλευε πολύ ο σκληρός δίσκος (swap file) είτε μου έβγαζε απλά error not enough memory. Φυσικά εννοείται μιλάμε πάντα για 64bit λειτουργικό σύστημα
θα σε στεναχωρησω αλλα το συστημα σου "μπορει να δει" μονο 2 γιγα μνημη.....αρα και τα 4 που "εχεις" αχρηστα ειναι......πρεπει να πας στα 64 bit αν χρειαζεσαι περισσοτερη μνημη.papaki23 είπε:Επιτρέπεται..Windows xp sp3 και sonar 8.Όλ'αυτά βέβαια ενόψει windows 7 64.
Μέχρι 4gb υποτίθεται ότι βλέπουν τα 32bit-α xp, στην πράξη όμως δεν έχω δει ποτέ μου σύστημα να βλέπει πάνω από τα 3,5gb.Superfunk είπε:θα σε στεναχωρησω αλλα το συστημα σου "μπορει να δει" μονο 2 γιγα μνημη.....αρα και τα 4 που "εχεις" αχρηστα ειναι......πρεπει να πας στα 64 bit αν χρειαζεσαι περισσοτερη μνημη.