Γεια χαρα (και παλι). Ως αυτοδιδακτος και σαν οργανοπαιχτης και σαν cubase-ηχογραφισοδημιουργος, θα ηθελα να σας κανω καποιες ερωτησεις που μου δημιουργηθηκαν με αφορμη και το θεμα του kuiz, " Σωστή σειρα σε fx κτλπ..? "
Μην με παραπεμψετε σε αλλα θεματα, γιατι δεν εχω πολυκαταλαβει ακριβως σε σχεση με ολη τη μορφη της ερωτησης μου. Εκτος και αν δεν εχω διαβασει κανενα συγκεκριμενο τελειως θεμα. Οποτε, σας ακουω! :Ρ
Οποτε αρχιζει η απορια μου. ΟΚ, ηχογραφισα οτι ηταν να ηχογραφισω, περασα και τα midi μου και ολα καλα με αυτο το μερος. Στη συνεχεια κοβω και ραβω, οτι μου αρεσει και δε μου αρεσει. Μετα φτιαχνω καπως σε πρωτο σταδιο τις εντασεις. Μετα???? Αυτο που κανω εγω ειναι να ρυθμιζω EQ, να βαζω compressor και να πεταω και κανενα reverb και στη συνεχεια, να ανοιγω ενα Plugin Yahama Mastering και να "φτιαχνω" τον ηχο να μου ακουγεται καλος στα αυτια. Ολα αυτα σε καθε καναλι ξεχωριστα. Στο τελος αντε να βαλω κανενα βαθος ακομα στο συνολο και "ετοιμο" το κομματι. Αλλα προφανως και δεν ειναι..kuiz είπε:...Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν βάζω σε σωστή σειρά τα fx και αλλα διάφορα.
Άρα...Όταν π.χ. εχω
1) reverb
2) chorus
3) delay
4) compressor
5) equalizer
Με πια σωστή σειρά θα τα έβαζα για να ακουστεί σωστά ο ήχος..?
Επίσης equalizer και compressor βάζουμε παντού?και στο master?η στο master βάζουμε μόνο limiter ....?
Μην με παραπεμψετε σε αλλα θεματα, γιατι δεν εχω πολυκαταλαβει ακριβως σε σχεση με ολη τη μορφη της ερωτησης μου. Εκτος και αν δεν εχω διαβασει κανενα συγκεκριμενο τελειως θεμα. Οποτε, σας ακουω! :Ρ