Μήπως πρόκειται για απάτη;

Kirias

Νέο μέλος
Πόντοι
1
"BANK OF MONTREAL" ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ;

Πριν μερικές μέρες έλαβα Mail από ενδιαφερόμενο για μια κιθάρα που δίνω ο οποίος λέει ότι βρίσκεται στην Τσεχία. Πολύ εύκολος αγοραστής σε σημείο που με προβλημάτισε. Επίσης αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει paypal.  Μου προώθησε ένα mail το οποίο είναι μιας BANK OF MONTREAL και στο οποίο λέει πως ο αγοραστής έχει βάλει τα λεφτά, η εν λόγω τράπεζα τα έχει δεσμεύσει και θα μου τα μεταφέρει μόλις στείλω το αντικείμενο και αφού βγάλω scan την απόδειξη αποστολής με το tracking number και το στείλω στην τράπεζα αυτή. Διστάζω να το κάνω. Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο; Το όνομα του αγοραστή είναι stewary alford.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ούτε για αστείο. Το θεμα δεν ειναι η τράπεζα (την οποία δεν ξέρω, αλλα αυτο δεν σημαίνει κατι) αλλα το ποιος είναι αυτος, το που είναι και τέλος το οτι δεν δέχεται paypal

Ωχ ωχ ωχ.

Έχω στείλει το μειλ που μου προώθησε στην bank of montreal μαζί με τον κωδικό της συναλλαγής να μου πουν αν είναι πραγματικό αλλά δεν πήρα απάντηση ακόμη. Η τράπεζα είναι υπαρκτή πάντως αλλά δεν το κόβω να το στέλνω το όργανο... Το φοβάμαι...

Και ουτε πιστευω να παρεις ποτε .Απο την στιγμη που δεν θελει paypal ειναι υποπτο.Δεν αξιζει να το ρισκαρεις για οσο ποσο και να ειναι η συναλλαγη..

Kirias είπε:
Έχω στείλει το μειλ που μου προώθησε στην bank of montreal μαζί με τον κωδικό της συναλλαγής να μου πουν αν είναι πραγματικό αλλά δεν πήρα απάντηση ακόμη. Η τράπεζα είναι υπαρκτή πάντως αλλά δεν το κόβω να το στέλνω το όργανο... Το φοβάμαι...
Κατα πάσα πιθανότητα θα το κλαίς το όργανο...

Πουλάς κάτι πολύ σπάνιο που δεν μπορεί να βρεθεί στη Τσεχία και έτσι ο τσέχος μπηκε στις αγγελίες του ΝΟΙΖ?

Πολλες φορές έχουν αναφερθεί εδω τέτοιες προσπάθειες εξαπάτησης στις αγγελίες, απο διάφορους που στέλνουν απο το εξωτερικό.

Πάντως και όλα να ισχύουν κανονικα, το ότι δεν δέχεται paypal κάποιος άγνωστος σου και μάλιστα απο το εξωτερικό, αποτελεί λόγο να μην κάνεις συναλλαγή.

frunobulax είπε:
Κατα πάσα πιθανότητα θα το κλαίς το όργανο...

Πουλάς κάτι πολύ σπάνιο που δεν μπορεί να βρεθεί στη Τσεχία και έτσι ο τσέχος μπηκε στις αγγελίες του ΝΟΙΖ?

Πολλες φορές έχουν αναφερθεί εδω τέτοιες προσπάθειες εξαπάτησης στις αγγελίες, απο διάφορους που στέλνουν απο το εξωτερικό.

Πάντως και όλα να ισχύουν κανονικα, το ότι δεν δέχεται paypal κάποιος άγνωστος σου και μάλιστα απο το εξωτερικό, αποτελεί λόγο να μην κάνεις συναλλαγή.
Το συγκεκριμένο όργανο σπανίζει αρκετά πια και μοιάζει για απάτη το πράγμα.

Μακρυά!!!!!!

Googlare  το mail του και πιθανον να το δεις και σε άλλες απάτες.

Για μένα καραμπίνα τη υπόθεση fishing....

Οι περισσότερες περιπτώσεις περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα απο τα παρακάτω δείγματα:Email ή μήνυμα απο το εξωτερικό.

Γενικόλογo διερευνητικό κείμενο, π.χ "is this item still available." ή "Γεια σου πωλητή! ενδιαφέρομαι, ποια είναι η τελευταία τιμή πώλησης;"

Φτωχά αγγλικά και ανορθόγραφα ή προφανή μετάφραση στα ελληνικά απο το Google translate.

Προσφορά για αγορά με τιμή μεγαλύτερη της ζητούμενης.

Αδυναμία συνάντησης για την παραλαβή ή παράδοση.

Αποφύγετε τις απάτες. Κάνετε τις συναλλαγές σας τοπικά.
1. Κοίταξες το mail της τράπεζας; Απο ποια διεύθυνση είναι; Συνήθως δεν έχει καμμία σχέση. :police:

2. Μήπως σου γράφει ο ίδιος ο... πρόεδρος της τράπεζας;  :o

3. Μήπως είναι ανορθόγραφο και δεν φαίνεται επίσημο έγγραφο;

4. Τι κάνει νιάου στα κεραμίδια; ;)

Ναι είναι τόσο χοντροκομμένα στοιχεία και απλά να διασταυρωθούν.

Ολα τα παραπάνω πρέπει να σε κάνουν να σκεφτείς σοβαρότερα και να αποφύγεις τον "χάχα" που βρέθηκε στην μολδοβλαχία να σου στέλνει όσα ή και περισσότερα κάνει η αγγελία σου. 

Αν και είναι απάτη...

Γιατί δεν περιμένεις σε οποιαδήποτε περίπτωση απλά να πάρεις πρώτα τα λεφτά. Τότε είσαι σίγουρος

Για την πλάκα πάντως, στείλε του και εσύ ένα τάχαμου track and trace code, έτσι για να έχει να περιμένει :P

100% Απάτη.

Την εχει πατήσει φίλος με κιθάρα. Και καλά ήταν να σταλεί στην Τσεχία, με την μεταφορά των χρημάτων μέσω της Bank of Montreal (με ψεύτικα e-mail κλπ.).

Εγώ έλαβα σήμερα μάλιστα 2 μηνύματα για αγγελία μου, για να στείλω και καλά την κιθάρα στο εξωτερικό (Τσεχία).

Στέλνουν και σε αγγλικά και μεταφρασμένα ελληνικά μηνύματα..

Αυτά...

επειδη καμια φορα οταν εχω χρονο  ψιλοαπανταω γα τον χαβαλε,μου χε στειλει ενας οτι ενδιαφερεται για την eric johnson που ειχα οντως αγγελια και οτι κυνηγαει πολυ καιρο μια τετοια κιθαρα...μου ζητησε λοιπον να του στειλω φωτο...ε του στειλα κ εγω...απο τη gibson les paul...και μου απανταει ΄ωραια μια χαρα η κιθαρα σου προχωραμε'! ;D :P

...κ δεν προχωρησαμε!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Πρόκειται για απάτη τελικά! Μου απάντησε η BANK OF MONTREAL λέγοντας πως δεν προέρχεται από αυτούς το email και είναι πλαστό. Οπότε το νου σας...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back