Μικρός ενισχυτής για πρόβα extreme metal

Να κανω μια "χαζη" ερωτηση, μη γνωριζοντας περι extreme metal και εντασεως αυτου?

50 watt θα χρειαστει εκεινος που θελει να εχει headroom διοτι παιζει καθαρα.

Εφοσον καποιος παιζει με τερμα gain, δεν μπορει ανετα να βγαλει την προβα του με 15-20 watt? Ο micro dark με 2x12 καμπινα, εχοντας τερμα gain και volume, ειναι παρα πολυ δυνατος (ο ντραμερ μου δεν θα μπορουσε να τον φτασει σε ενταση). Ποση παραπανω ενταση θα χρειστει καποιος για να κανει προβα μεσα σε ενα δωματιο? Ποσο πιο απαιτητικο ειναι το μεταλ σε σχεση με το κλασικο ροκ στην ενταση?

Μπορείς άνετα .....

Πολλοί έχουν για πρόβα/ζεσταμα επειδή σπονσοραρονται από την orange τα dark terror κλπ  και τα μεγάλα κεφάλια για τα λαηβ μόνο

Και ο EVH 5150 lbx θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες . Πολύ δυνατός

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Να κανω μια "χαζη" ερωτηση, μη γνωριζοντας περι extreme metal και εντασεως αυτου?

50 watt θα χρειαστει εκεινος που θελει να εχει headroom διοτι παιζει καθαρα.

Εφοσον καποιος παιζει με τερμα gain, δεν μπορει ανετα να βγαλει την προβα του με 15-20 watt? Ο micro dark με 2x12 καμπινα, εχοντας τερμα gain και volume, ειναι παρα πολυ δυνατος (ο ντραμερ μου δεν θα μπορουσε να τον φτασει σε ενταση). Ποση παραπανω ενταση θα χρειστει καποιος για να κανει προβα μεσα σε ενα δωματιο? Ποσο πιο απαιτητικο ειναι το μεταλ σε σχεση με το κλασικο ροκ στην ενταση?
Ίσως φταίω και εγώ, δεν ανέφερα οτι εννοώ σε πρόβα. Αυτή την στιγμή κάνουμε πρόβα 2 κιθάρες, μπάσσο φωνή και έχουμε έναν marshall mg x 100 dfx ( που είναι υπεραρκετός) και με έναν Peavey Bandit 65 guitar combo. Σκεφτόμουν ότι ο dark terror ίσως είναι βελτίωση αλλά θα περιμένω και άλλες γνώμες μάλλον.

Το αναφέρεις ότι είναι για πρόβα.

Δεν νομίζω ότι θα δεις βελτίωση στον ήχο με orange των 150 ευρώ, ενώ τώρα εχεις τον mg100.

Θα χρειαστείς έναν λαμπάτο για να δεις βελτίωση στον ήχο. Εάν θες και δραστικά καλύτερο ήχο, τότε ξέχνα τις επιλογές που πρότεινες.

Δεν είναι χαζή ερώτηση, είναι μια εύλογη απορία, ειδικά για τέτοια είδη μουσικής. 

Θα απαντήσω ως παίκτης λίγο μπακαλίστικα, δεν είμαι sound engineer, ούτε έχω σπουδάσει κάτι τέτοιο, ούτε έχω εργαστεί ως τέτοιος.

Ο λόγος που θες τα παραπάνω watt σε αυτά τα είδη δεν είναι η καθαρή ένταση (headroom) ως db ή ως ικανότητα να παραμείνει "καθαρό" το σήμα χωρίς να σπάει, γιατί ήδη έχεις τόνους distortion. Ο λόγος που θες τα watt είναι γιατί συνήθως δίνουν άλλο όγκο στις κιθάρες, τον οποίο δε μπορείς να πάρεις ανεβάζοντας μπάσα ή depth σε έναν μικρότερο ενισχυτή με EL84s ή 6V6s. Οι μετασχηματιστές επίσης παίζουν ρόλο.

Πόσο σημαντικά είναι όλα αυτά; Για μερικούς ανθρώπους πολύ, για άλλους λίγο, για άλλους καθόλου. Έχω δει μπάντες να βγαίνουν με mini EVH 5150iii και να ακούγονται τζάμι. Το ίδιο και με digital μηχανήματα τύπου Axe Fx, το ίδιο και με λαμπάτα κτήνη τύπου Peavey 5150. 

Εγώ αν ήμουν ο φίλος θα έπαιρνα τον PRS MT15, είναι ο πιο ογκώδης λαμπάτος που έχω ακούσει στα 15w, ξεγελάει εύκολα και περνιέται για 50άρης. Υπάρχει και μια μόντα που τον κάνει όντως 50άρη, αλλά ας μην ξεφεύγουμε χαχαχα.

Κατανοητό

Υπάρχει και μια μόντα που τον κάνει όντως 50άρη, αλλά ας μην ξεφεύγουμε χαχαχα.

Μετασχηματιστές και τελικές λάμπες, ή κάτι διαφορετικό?

Κατανοητό

Μετασχηματιστές και τελικές λάμπες, ή κάτι διαφορετικό?

Εδώ λέει ο σχεδιαστής πως αν αλλάξει μετασχηματιστές πάει στα 50w με μισή εργατοώρα. Φαντάζομαι θα εννοεί και κάποια έξτρα λάμπα.

2 απορίες μου προέκυψαν.

Όπως καταλαβαίνετε δεν είμαι και τόσο σχετικός (άσχετος δηλαδή).

1) Εγώ είχα στο μυαλό μου ότι με ένα distortion και ένα equalizer πριν τον ενισχυτή θα έφτιαχνα τον ήχο μου και ο ενισχυτής απλώς δίνει την ένταση, κάνω κάπου λάθος σε αυτό; Σκεφτόμουν δηλαδή με ένα setup κιθάρα->distortion->eq->dark terror0>2x12 ότι θα κάλυπτε για πρόβα. Αλλά όπως καταλαβαίνω δεν είναι εφικτό.
2) Δηλαδή, για αυτό που ζητάω το ελάχιστο που θα δώσω για κεφαλή κιθάρας είναι 400 ευρώ (μιλώντας για καινούργια); Δεν πάιζει κάτι ενδιάμεσο από τα mini amps και αυτές τις 8κιλες κεφαλές;

Ευχαριστώ γενικά είναι αρκετά ενημερωτικά όσα γράψατε.

Θα κανεις την προβα σου με ενα tube screamer και εναν dark terror. Ισως εχεις και λιγο καλυτερο ηχο απο τον mg100. Ολα καλα.

Με τις κεφαλες που προτεινουν οι γνωστες, θα εισαι πιο ανετος σε ενταση, και με πολυ καλυτερο ηχο.

Η μεση λυση που ζητας ειναι ειναι, πιστευω, ο mv50 high gain. Παραπανω ενταση απο micro dark, και πιο προσεγμενος ηχος. Ξαναδες τον εαν δεν τον ειδες.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι τον τσέκαρα και χθες και συμφωνώ μαζί σου είναι στο ίδιο εύρος τιμής.

Καλησπερα, θα μπορουσες να παρεις εναν λαμπατο σε στυλ laney cub η harley benton μονο για το volume και να βαλεις την βρωμια για να παιξεις αυτο που θες, εγω αυτο κανω με εναν vaporiser 

Στις αγγελίες έχει μια κεφαλή marshall dsl20hr στα 250 euro με ένα booster πετάλι μπορείς να βγάλεις φοβερό ήχο,εγώ ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα που εχω στην 5 watt εκδοχη... Έχω και το hotone heart attack απίστευτο ήχο ειδικα για τα 90 ευρώ που κάνει ειναι  κοντά στο joyo zombie ηχητικά  αλλά δεν ξέρω σε ένταση που θα σε φτάσει...Πάντως οι λαμπατοι ηχητικά είναι άλλη φάση νομίζω άμα δοκιμάσεις δύσκολα γυρνάς πίσω σε solid state....

Καλησπερα, θα μπορουσες να παρεις εναν λαμπατο σε στυλ laney cub η harley benton μονο για το volume και να βαλεις την βρωμια για να παιξεις αυτο που θες, εγω αυτο κανω με εναν vaporiser 
Οταν λες αυτο κανεις εννοεις σε προβες που απαιτουν ενταση; οπως αυτο που αναφερω δηλαδη σε black metal

Δεν γλιτωνεις τη καμπινα, οπως και να χει. Και ανεβαινεις σε κοστος αγορας, και μεγεθος. Και πχ η laney δεν φημιζεται για την ενταση της.

Δεν γλιτωνεις τη καμπινα, οπως και να χει. Και ανεβαινεις σε κοστος αγορας, και μεγεθος. Και πχ η laney δεν φημιζεται για την ενταση της.
Καμπινα θα αγορασω ετσι και αλλιως μια 2χ12 που ακομα και να αλλαξω κεφαλη θα ειναι οκ.

Καμπινα θα αγορασω ετσι και αλλιως μια 2χ12 που ακομα και να αλλαξω κεφαλη θα ειναι οκ.
οπως και να εχει με τις μικρες κεφαλες δεν θα μπορεσεις ποτε να εχεις ηχο black metal ουτε και κατι  lo-fi , δεν ξερω για τον laney αλλα σιγουρα ειναι πιο φθηνα απο κεφαλη καμπινα, και μην ξεχναμε οτι δεν τα πανε ολες οι κεφαλες καλα με ολες τις καμπινες οποτε νομιζω μπλεκεις, εγω προσωπικα εχω 15w με πεταλια και κανω προβα πολυ ανετα με ηχο που θελω... 

Καλησπέρα,

Είναι η πρώτη μου δημοσίευση εδώ. Ψάχνω να αγοράσω κεφαλή (amp head) για κιθάρα. Αυτό που θέλω είναι να είναι (με σειρά προτεραιότητας):
1) Να μπορεί να ακουστεί πάνω από ντραμς που στο 90% παίζουν μπλαστ μπιτς
2) Να είναι μικρός/ελαφρύς/φορητός

3) Και αυτό που δεν λείπει ποτέ, να είναι φτηνός.

Κοίταξα λίγο στο thomann και έπεσα σε αυτές τις κεφαλές:

https://www.thomann.de/gr/joyo_zombie.htm
https://www.thomann.de/gr/orange_micro_terror.htm

https://www.thomann.de/gr/orange_micro_dark.htm

https://www.thomann.de/gr/hotone_nano_legacy_heart_attack.htm

Υπάρχει πιθανότητα να καλύπτουν το 1 κριτήριο; (τα άλλα δύο τα υπερκαλύπτουν)

Αν έχει κάποιο άτομο εμπειρία από τους παραπάνω ενισχυτές καλοδεχούμενη να την διαβάσω.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Απλά βάζω λίνκ για ένα θέμα που είχα ανοίξει για Lunchbox ενισχυτές: 

ελπίζω να βρώ χρόνο να συμπληρώσω... 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back