Μηχανήματα του διαβόλου!

gdevelek είπε:
προτιμώ να ψάχνομαι με τα (χαμηλού επιπέδου) hardware μπλιμπλίκια που διαθέτω, μου φαίνεται πιο φυσιολογικό και ταιριαστό, κι ας καταλήγει να υστερεί ο ήχος μου αρκετά και η ευελιξία μου πολύ με την επιλογή αυτή
Κάθε προσωπική άποψη (περί ορέξεως δηλ), είναι απόλυτα σεβαστή.

Απλά το post σου, μου δίνει την ευκαιρία να προσθέσω κάτι που ξέχασα πρίν για τον john mclaughlin. Εάν δείτε τη τελευταία του συναυλία

http://www.mediastarz.com/shopLiveAtBelgrade.php

θα παρατηρήσετε, ότι ο άνθρωπος, δεν χρησιμοποιεί κάν ενισχυτή...

SonicBlister είπε:
Είχα προσπαθήσει στο παρελθόν να γράψω με guitar rig και κατέληξα να το χρησιμοποιώ μονο για να έρθω σε επαφή με τα διαφορα effe μια που δεν είχα. αυτά.
Σωστός ο SonicBliste  ;D

Όντως δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση με λαμπάτο ενισχυτή.

Εάν δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός καλά είναι τα διάφορα κιθαριστικά plugins.

ffmakis είπε:
Εάν δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός καλά είναι τα διάφορα κιθαριστικά plugins.
http://www.mediastarz.com/shopLiveAtBelgrade.php

θα παρατηρήσετε, ότι ο άνθρωπος, δεν χρησιμοποιεί κάν ενισχυτή...
Είπαμε...περι ορέξεως...Αλλά αυτό που έχει πλάκα είναι ότι ένας άνθρωπος 70 χρονών, όπως ο Μclaughlin, είναι δεκτικός σε καινούργια ερεθίσματα και τεχνικές, και δεν είμαστε εμείς οι νεώτεροι...

Μαραθώνιε δεν είναι καινούργια τα plugins.

Θυμάμαι το 2003-4 καθόμουνα ώρες ατελείωτες για να βγάλω καλό ήχο απο κάτι που δεν μπορεί να δώσει στα γέρικα αυτιά μου  ;D

gdevelek είπε:
+1

ωστόσο θέλω να σημειώσω πως, ως bedroom player, παρότι έχω 1-2 λογισμικά προσομοίωσης, έχω καταλήξει να μην τα χρησιμοποιώ, δεν μου κάθεται καλά ψυχολογικά, προτιμώ να ψάχνομαι με τα (χαμηλού επιπέδου) hardware μπλιμπλίκια που διαθέτω, μου φαίνεται πιο φυσιολογικό και ταιριαστό, κι ας καταλήγει να υστερεί ο ήχος μου αρκετά και η ευελιξία μου πολύ με την επιλογή αυτή

και πιστεύω πως δεν είμαι ο μόνος με αυτό το "κόλλημα"
+οο

Αν και λάτρευα παλαιότερα το Guitar Rig, αρχίζω σιγά σιγά να υιοθετώ τη λογική που αναφέρεις. Πιστεύω ότι οι πολλές επιλογές (χάνεσαι μέσα στους ενισχυτές και στα εφφέ και στα presets) τελικά αντί να σου "ανοίγουν" πόρτες, σε πολλές περιπτώσεις (τουλάχιστον σε μένα) σου "κλείνουν" πόρτες.

Αντιλαμβάνομαι ακριβώς αυτό που λες (προτιμώ από δεκάδες emulations μπάσου, να παλεύω με τον ταπεινό BXR ενισχυτή μου).

Μου αρέσει πολύ η λογική "αυτά έχω, με αυτά θα προσπαθήσω να βγάλω ήχο". Νομίζω ότι είναι ότι πιο δημιουργικό!

ffmakis είπε:
Μαραθώνιε δεν είναι καινούργια τα plugins.

Θυμάμαι το 2003-4 καθόμουνα ώρες ατελείωτες για να βγάλω καλό ήχο απο κάτι που δεν μπορεί να δώσει στα γέρικα αυτιά μου  ;D
Προφανώς, από το 75-80 υπάρχουν...Το ότι δεν έβγαλες εσύ όμως, καλέ μου φίλε Μάκη, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βγάλει και κάποιος άλλος.

Βέβαια ξεχασα να γράψω ότι ο Μclaughlin, δεν παίζει metal ;D ;D

psixanwmalos είπε:
οι καλύτερες μπάντες (ηχολήπτες και παραγωγοί να πω καλύτερα) στον κόσμο κάτι θα ξέρουν για να μην χρησιμοποιούν τα emulations.. ακόμα ;)
Δεν ισχύει αυτό. Όχι μόνο χρησιμοποιούνται κατά κόρον και από τους πάντες, αλλά όλο και περισσότεροι καταφεύγουν σε αυτά. Προσοχή, για recording, που αποτελεί άλλωστε και την χρήση για την οποία φτιάχτηκαν, και όχι για κάτι διαφορετικό. Η επιτυχία τους και η σημερινή χρήση τους σε άπειρα τραγούδια που ακούγονται σήμερα παντού αποδεικνύεται εύκολα αν ψάξετε λίγο στο νετ ή αγοράσετε κάποιο ξένο περιοδικό. Και δεν εννοώ ότι είναι μια "αρπακολλατζίδικη" χρήση που την προτιμούν άπειροι επαγγελματίες λόγω της ευκολίας της, αλλά και λόγω των αποτελεσμάτων της. Ούτε θα πρέπει να την κρίνετε τόσο από αυτό που ακούτε σπίτι σας, εκτός κι αν έχετε τον εξοπλισμό κάποιου από τα στούντιο για τα οποία μιλάμε...

Άπειροι βεβαίως προτιμούν το real thing, και επιλέγουν να πειραματίζονται με επιλογές που δεν μπορεί να τους δώσει το software, όπως και την ευχαρίστηση της χρήσης πραγματικών μηχανημάτων και όχι virtual. Αλλά αυτά αποτελούν ένα επιπλέον πολύτιμο εργαλείο που σήμερα είναι εξαιρετικά διαδεδομένο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
marathon είπε:
Προφανώς, από το 75-80 υπάρχουν...Το ότι δεν έβγαλες εσύ όμως, καλέ μου φίλε Μάκη, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βγάλει και κάποιος άλλος.

Βέβαια ξεχασα να γράψω ότι ο Μclaughlin, δεν παίζει metal ;D ;D
Καλά ο Μclaughlin είναι παιχταράς,εαν είσαι καλός παίχτης δεν χρειάζεσαι ενισχυτή  :)

ffmakis είπε:
Καλά ο Μclaughlin είναι παιχταράς,εαν είσαι καλός παίχτης δεν χρειάζεσαι ενισχυτή  :)
Eδώ, ο συγκεκριμένος, δεν χρειάζεται ούτε κιθάρα...με μιά παλιοGodin παίζει ;D ;D

ThePilgrim είπε:
εναν roland micro cube
αν ο ήχος του είναι ο μόνος που χρειάστηκες ποτέ, μαγκιά σου

ωστόσο οι περισσότεροι άλλοτε θέλουν τον ήχο ενός fender, άλλοτε ενός marshall, άλλοτε ενός mesa κ.ο.κ., και, με το σκεπτικό σου  (δηλαδή "αν θές τον Χ ενισχυτή, πήγαινε πάρτον"), θα έπρεπε να έχουν ένα δωμάτιο ενισχυτές  ;)

marathon είπε:
Eδώ, ο συγκεκριμένος, δεν χρειάζεται ούτε κιθάρα...με μιά παλιοGodin παίζει ;D ;D
Συμφωνώ μαζί σου για να μην πέσει λουκέτο  ;D ;D

Νομιζω πως η λεξη simulation τα λεει ολα...μπορεις αν ερθεις αρκετα κοντα σε ενα

ηχοχρωμα και απο μονο του να μοιαζει αρκετα με το αληθινο αλλα μην ξεχναμε πως

σε ενα recording υπαρχει και η καμπινα με τα μεγαφωνα που "σπρωχνουν" πολυ αερα

,το δωματιο οπου μερικοι τοποθετουν μικροφωνα και αρκετα μακρια απο την πηγη και

τελικα εκει που νομιζω χανει ολο αυτο ειναι στην μιξη οπου του λειπει πολυ headroom

και μην ξεχναμε και τον παραγωντα μουσικο που αν καθεται μπροστα απο ενα κτηνωδη

ενισχυτη και παιζει σε ενταση απεντομωσης και νοιωθει τις νοτες να περνανε απο μεσα

του γουσταρει καλυτερα και ενδεχωμενως αποδιδει και καλυτερα..

η αίσθηση στην οποία αναφέρεσαι μετράει πολύ, εξάλλου σ' αυτήν αναφέρθηκα κι εγώ πριν λίγο, ωστόσο κανείς δεν εμποδίζει τον κιθαρίστα να οδηγήσει την κάρτα ήχου σε "κτηνώδη ενισχυτή" και να παίξει, αν αυτό είναι κάτι που χρειάζεται για να "λειτουργήσει"

αυτό που εμένα με ξενερώνει είναι το να πηγαίνω στο πισί και να παίζω με το ποντίκι για να φτιάξω ήχο, αντί να ρυθμίζω 1-2-3 knobs στο σιδερικό  ;D

Ασε που ειναι μεγαλη ξενερα τα μικροπροβληματακια του ενισχυτη σου να λυνονται με ...φορματ  ;D

georgekz750 είπε:
Ασε που ειναι μεγαλη ξενερα τα μικροπροβληματακια του ενισχυτη σου να λυνονται με ...φορματ  ;D
Έχουμε Mac, είπαμε....

marathon είπε:
Έχουμε Mac, είπαμε....
Καλα τοτενες  ;D

Παιδια μισο λεπτο να δω στον ενισχυτη μου τα email μου και το ξαναπαιζουμε το κομματι!

Παντως χωρις πλακα,τα λογισμικα προσομειωσης κατα τη γνωμη μου εχουν βελτιωθει πολυ,και αν το ζητουμενο ειναι ο επεξεργασμενος ηχος που θα βγαλει ο ηχοληπτης στη μιξη του ειναι μια χαρα για αυτο.Αν το ζητουμενο ειναι ομως ο αρκετα ακατεργαστος ηχος που ακουει ο καθε κιθαριστας απο το λαμπατο του με τα καμποσα 12αρια , νομιζω πως δεν...

Καπου χανεται εκεινη η παρουσια της γεματης "μεγαλης" νοτας και κυριως οταν παιζεις με αλλους γινεται αντιληπτο.

Ο ακροατης δυσκολα θα καταλαβει,ο παιχτης ομως...

georgekz750 είπε:
Καλα τοτενες  ;D

Παιδια μισο λεπτο να δω στον ενισχυτη μου τα email μου και το ξαναπαιζουμε το κομματι!

Παντως χωρις πλακα,τα λογισμικα προσομειωσης κατα τη γνωμη μου εχουν βελτιωθει πολυ,και αν το ζητουμενο ειναι ο επεξεργασμενος ηχος που θα βγαλει ο ηχοληπτης στη μιξη του ειναι μια χαρα για αυτο.Αν το ζητουμενο ειναι ομως ο αρκετα ακατεργαστος ηχος που ακουει ο καθε κιθαριστας απο το λαμπατο του με τα καμποσα 12αρια , νομιζω πως δεν...

Καπου χανεται εκεινη η παρουσια της γεματης "μεγαλης" νοτας και κυριως οταν παιζεις με αλλους γινεται αντιληπτο.

Ο ακροατης δυσκολα θα καταλαβει,ο παιχτης ομως...
και αν η μπαντα δεν παιζει καλα και βαριεσαι μπαινεις και λιγο στο noiz  να χαζεψεις..χαχαχα!!

guitar man on fire!! είπε:
και αν η μπαντα δεν παιζει καλα και βαριεσαι μπαινεις και λιγο στο noiz  να χαζεψεις..χαχαχα!!
Συνήθως, όμως, οι ψηφιακές μπάντες, παίζουν καλύτερα από τις (περισσότερες) κανονικές. Και δεν έχεις και πρόβλημα με τον drummer...βαράει όσο δυνατά θέλεις εσύ και δεν παρεξηγείται!!!!!

marathon είπε:
Συνήθως, όμως, οι ψηφιακές μπάντες, παίζουν καλύτερα από τις (περισσότερες) κανονικές. Και δεν έχεις και πρόβλημα με τον drummer...βαράει όσο δυνατά θέλεις εσύ και δεν παρεξηγείται!!!!!
το μονο που μενει τωρα για να ολοκληρωθουμε ειναι ενας virtual vocalist και θα λυθουν

αιωνια προβληματα!!!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back