Midi guitar project

marathon

Κλικαδόρος
Πόντοι
398
Είμαι στη μελέτη για να φτιάξω μια "περίεργη" κιθάρα. Και σκέφτομαι σοβαρά να της περάσω μέσα, το πλήρες σετ της Ghost εκτός από τους μαγνητικούς που θα φοράει

http://www.graphtech.com/product-39-2/

Ερωτήσεις...

1) Έχει κανείς (δοκιμασμένη) άποψη για τη συγκεκριμένη τεχνολογία?

2) Στη τωρινή μου Midi κιθάρα με τον GK3, ουσιαστικά έχω ένα μικρό Audio καλώδιο που γεφυρώνει με τον midi μαγνήτη, έξοδο Audio και έξοδο midi με 13πινο από την πεταλιέρα.

Στο παρακάτω σχεδιάγραμα, πάλι έχω 2 εξόδους (Audio-midi), αλλά δεν βλέπω πως θα γεφυρώσω μεταξύ τους. Με λιγα λόγια βλέπω την Audio έξοδο, την midi έξοδο αλλά δεν βλέπω τη γέφυρα που μου δίνει (ας πούμε) το Roland. Δηλ καταλαβαίνω ότι από την Audio έχω καθαρό σήμα της κιθάρας και Audio σήμα από τους ήδη υπάρχοντες ήχους της πεταλιέρας. Από το 13πινο έχω τα midi σήματα της πεταλιέρας. Μίξη Audio και midi, ποιά έξοδος μου δίνει? Μου διαφεύγει κάτι?

PK-0680.jpg

Πωπω... Πολύ ενδιαφέρον... Το υλικό που θα χωρέσει; Πότε βλέπεις να την έχεις έτοιμη;

mscmkr είπε:
Το υλικό που θα χωρέσει;
Kαι εγώ έχω την ίδια απορία...ελπίζω οι πλακέτες να μην είναι μεγάλες.

Αυτό είναι και το 2ο πρόβλημα. Ατυχώς, δεν μπορώ να σχεδιάσω το σώμα πρίν έχω όλα τα υλικά για αν δώ εάν χωράνε.

Πάντως σε αυτήν χωρέσανε

http://cgi.ebay.co.uk/JACKSON-DK2-MIDI-SYNTH-GUITAR-Full-ghost-hex-piezo-kit_W0QQitemZ220498580815QQcmdZViewItemQQptZGuitar#ht_5012wt_1282

Πότε βλέπεις να την έχεις έτοιμη?
Εάν πάνε όλα καλά, μπορεί στο τέλος του 2010. Δεν θέλει βιασύνη γιατί σκέφτομαι για τελείως custom, handmade σώμα...και πρέπει να συσκεφτώ με τον Yann. :)

Αργείς... Αργείς...

καλημέρα σε όλους|

Λοιπόν κάνω μιά προσπάθεια για να κατανοήσουμε τι γίνεται....

Αγαπητέ μου φίλε Marathon νομίζω πως η συγκεκριμένη υλοποίηση δεν έχει γέφυρα σαν κι αυτή που έχουμε στο GR-20.

Αντίθετα, (απ'ότι φαίνεται στο σχέδιο τουλάχιστον), πάει ένα βήμα πιό πέρα απο το Rolland μιά και προβλέπει την τοποθέτηση piezo saddles στην κιθάρα, τα οποία έχουν διπλή λειτουργία:απο την μιά triggάρουν midi events, και από την άλλη δίνουν και ακουστικό ήχο.Οι δύο αυτές λειτουργίες είναι εντελώς ξεχωριστές μεταξύ τους.Το ακουστικό σήμα διοχετεύεται κατ'ευθείαν από την πλακέτα πάνω στην οποία βρίσκεται και το midi σε μια προενίσχυση (Acousti-Phonic), και απο κει σε μια στέρεο έξοδο 1/4 καρφί στην οποία ταυτόχρονα (από άλλη διάταξη) διοχετεύεται και το σήμα απο την ηλεκτρική κιθάρα.

Δεν βλέπω πουθενά ποτενσιόμετρο blender των διαφόρων ήχων του συστήματος, παρά μόνο διακόπτες μεταξύ piezo-midi και piezo-magnetic οι οποίοι έχουν και μεσαία θέση mix για τα δύο σήματα ταυτόχρονα.

Προφανως η αναλογία των ήχων στη θέση mix γίνεται από τα (ξεχωριστά για την κάθε μορφή ήχου) ποτενσιόμετρα.Το κακό είναι ότι, για να παίξεις σκέτο midi θα πρέπει να επιλέξεις midi από το piezo-midi switch και να κλείσεις τα κλασικά volume pots της κιθάρας. εκτός κι αν επιλέξεις piezo στο piezo-magnetic και midi στο piezo- midi πράγμα το οποίο δεν ξέρω πως, και αν ισχύει...

Γενικά πάντως φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα υλοποίηση και σου εύχομαι καλή επιτυχία...

starg είπε:
Δεν βλέπω πουθενά ποτενσιόμετρο blender των διαφόρων ήχων του συστήματος
Ούτε και η Roland έχει blender, έχει τον τριπλό επιλογέα (όπως και η Ghost)

Το κακό είναι ότι, για να παίξεις σκέτο midi θα πρέπει να επιλέξεις midi από το piezo-midi switch και να κλείσεις τα κλασικά volume pots της κιθάρας.
To λιγότερο κακό, έτσι κι αλλιώς για να παίξω midi, εξαρτάται από το track που θα δημιουργήσω στο Daw μου...

Πολλά τα καλώδια και μπερδεύεσαι...

Νομίζω οτι κατάλαβα τι παίζει, αλλά μήπως έχεις καμία πιο μεγάλη φώτο του σχεδίου γιατί έχω στραβωμάρα και δεν βγάζω άκρη?

Άντε επιτέλους Μαραθώνιε, καλό ξεκίνημα και καλό κουράγιο φίλε! (αν και βλέπω ότι δεν λες.... όλες τις λεπτομέρειες για το σατανικό σου σχέδιο... μην ανησυχείς, δεν θα αποκαλύψω τίποτα!  8) 8))

Από το σχέδιο, αυτό που προσωπικά με ενοχλεί λίγο (και αν έχω καταλάβει καλά) είναι ότι δεν υπάρχει hard bypass λογική για τους magnetic pickups. Πάντοτε περνάνε και από το κύκλωμα της Ghost. Φυσικά το να το φτιάξεις μόνος σου με έναν 3 ή 4DTP διακόπτη είναι της πλάκας.

Το αναφέρω αυτό, γιατί έχουν εκφραστεί παράπονα για το (παρόμοιας λογικής) σύστημα piezo/magnetic στις Parker και μερικοί έχουν προχωρήσει σε ανάλογη μετατροπή.

Για το χώρο στην κιθάρα στα είπα και με pm, θέλει μελέτη της αρκούδας... Σκέφτηκες να κάνεις κανένα πρόπλασμα από πηλό ή... πλαστελίνη?  ;D

The Genius Loci είπε:
αν και βλέπω ότι δεν λες.... όλες τις λεπτομέρειες για το σατανικό σου σχέδιο... μην ανησυχείς, δεν θα αποκαλύψω τίποτα!
Μα δεν υπάρχει τίποτα κρυφό...απλά δεν υπάρχει (πρακτικό) project, εάν δεν επιλυθούν οι (προς το παρόν θεωρητικές) απορίες.

Το μπράτσο όμως, επειδή ήταν ευκαιρία, έρχεται. ;)

Σκέφτηκες να κάνεις κανένα πρόπλασμα από πηλό ή... πλαστελίνη?
Από αφρολέξ...έχω πάρει ένα κομμάτι από μια μάντρα.

Το αναφέρω αυτό, γιατί έχουν εκφραστεί παράπονα για το (παρόμοιας λογικής) σύστημα piezo/magnetic στις Parker και μερικοί έχουν προχωρήσει σε ανάλογη μετατροπή.
Αυτό, θα το συζητήσουμε...κι άλλο κουμπΗ? Έχω μετρήσει ήδη 7!!! ;D ;D

marathon είπε:
Αυτό, θα το συζητήσουμε...κι άλλο κουμπΗ? Έχω μετρήσει ήδη 7!!! ;D ;D
Να σου πω.

Από live εμπειρία με αυτά τα... τριολέ διακοπτάκια, εμένα τουλάχιστον, ΔΕΝ με βολεύουν.

Θα ήθελα να είναι πολύ γρήγορη η εναλλαγή από magnetic σε synth και από magnetic σε piezo, αλλά η ενδιάμεση θέση (blend) δεν είναι τόσο κρίσιμη για live (από άποψης ταχύτητας στις αλλαγές).

Ίσως λοιπόν θα έπρεπε να είναι αλλιώς η σειρά στο διακόπτη? Δεν ξέρω, δεν το έχω σκεφτεί αρκετά, αλλά είναι καλό project...

Για στουντιακή δουλειά δεν υφίσταται πρόβλημα βέβαια, και 100 διακόπτες να έχει η κιθάρα πάνω.

The Genius Loci είπε:
Για στουντιακή δουλειά δεν υφίσταται πρόβλημα βέβαια, και 100 διακόπτες να έχει η κιθάρα πάνω.
Έτσι κι αλλιώς δεν με ενδιαφέρουν τα live. Απλά σκέφτομαι πόσο βολικό θα ήταν, αντί να έχεις 2 κουμπιά (Volume, Tone), να βάλεις ένα push-pull και να κερδίσεις χώρο...εάν έχεις 2-3 push-pull, θυμάσαι μετά τι είναι το καθένα?

Με λιγα λόγια βλέπω την Audio έξοδο, την midi έξοδο αλλά δεν βλέπω τη γέφυρα που μου δίνει (ας πούμε) το Roland
Βάση του σχεδίου το MIDI σήμα επιστρέφει στην acoustic phonic PCB και απο εκεί στο output jack. Η μίξη γίνετε όταν έχει ενεργοποιήμένο το MIDI στο πάνω επιλογέα και magnetic στον κάτω.

Σίγουρα όμως θεωρό απαραίτητο να υπάρχουν 2 ειδών καλώδια (που λογικά πρέπει να φτιάξεις), ένα stereo to mono και ενα stereo to 2X mono.

Επίσης όταν ο πάνω διακόπτης βρίσκετε στη θέση piezo και ο κάτω στη θέση magnetic, θα παίζει ως μία απλή κιθάρα.

WilliamSats είπε:
Βάση του σχεδίου το MIDI σήμα επιστρέφει στην acoustic phonic PCB και απο εκεί στο output jack.
Άρα τους Audio ήχους της Gr20 θα τους ακούω από την έξοδο του output jack

Σίγουρα όμως θεωρό απαραίτητο να υπάρχουν 2 ειδών καλώδια (που λογικά πρέπει να φτιάξεις), ένα stereo to mono και ενα stereo to 2X mono.
Γιατί??, στη TeleFishman μου δεν χρειάζεται, παίζει με απλά καλώδια λόγω του μίκτη της (νομίζω ότι και η Ghost έχει στο σύστημά της)

marathon είπε:
Γιατί??, στη TeleFishman μου δεν χρειάζεται, παίζει με απλά καλώδια λόγω του μίκτη της (νομίζω ότι και η Ghost έχει στο σύστημά της)
Λογικά έτσι πρέπει να είναι, αλλά με μπερδεύει η επιλογή που δίνει στο να έχεις είτε mono, είτε stero καλώδιο, αλλά......κάτσε έχεις δίκιο. Η επιλογή του στέρεο καλωδίου είναι για ταυτόχρονο διαχωρισμό σήματος.

You're right.

Άρα τους Audio ήχους της Gr20 θα τους ακούω από την έξοδο του output jack
Λογικά έτσι πρέπει να είναι, αλλά στο σχέδιο λέει οτι δίνει το σήμα MIDI σε ξεχωριστό ενισχυτή απο τους μαγνήτες (πάνω δεξιά MIDI, κάτω δεξιά Acoustic & Electric Guitar Amps).

WilliamSats είπε:
Λογικά έτσι πρέπει να είναι, αλλά στο σχέδιο λέει οτι δίνει το σήμα MIDI σε ξεχωριστό ενισχυτή απο τους μαγνήτες (πάνω δεξιά MIDI, κάτω δεξιά Acoustic & Electric Guitar Amps).
Άλλο το σήμα midi και άλλο οι κατευθείαν midi ήχοι της πεταλιέρας. Αυτοί είναι Audio.

Αυτοί με μπερδεύουν στο σχεδιάγραμμα πως μιξάρονται με τους μαγνητικούς.

...Ελπίζω στη πραγματικότητα, οι συνδέσεις να είναι πιο απλές από ότι φαίνονται. ??? ???

Πάντος η γέφυρα στο σχέδιο είναι σίγουρα αυτό το καλώδιο που φεύγει απ'το magnetic volume-tone και πάει στα PCB Acousti-Phonic & Hexpander, μετά το σήμα απ'τους πιεζοκρύσταλλους έρχεται πίσω στο Acousti-Phonic.

Άρα για να στέλνει το σήμα των μαγνητών στο Hexpander πρέπει να μιξάρει εκεί το σήμα. Τώρα αν το βγάζει όλο απ'το output jack, έχει να κάνει με τη λειτουργία του 13pin cable, πράγμα που απ'ότι βλέπω το audio signal περνάει μέσα απο το 13pin και πάει στo midi interface και απο εκεί διαχωρίζεται το σήμα σε MIDI-analog. (Σελ.18 στο manual).

GHOSTManual.pdf

Attachments

WilliamSats είπε:
Πάντος η γέφυρα στο σχέδιο είναι σίγουρα αυτό το καλώδιο που φεύγει απ'το magnetic volume-tone και πάει στα PCB Acousti-Phonic & Hexpander, μετά το σήμα απ'τους πιεζοκρύσταλλους έρχεται πίσω στο Acousti-Phonic.

Άρα για να στέλνει το σήμα των μαγνητών στο Hexpander πρέπει να μιξάρει εκεί το σήμα. Τώρα αν το βγάζει όλο απ'το output jack, έχει να κάνει με τη λειτουργία του 13pin cable, πράγμα που απ'ότι βλέπω το audio signal περνάει μέσα απο το 13pin και πάει στo midi interface και απο εκεί διαχωρίζεται το σήμα σε MIDI-analog. (Σελ.18 στο manual).
Εάν καταφέρω να αγοράσω όλα αυτά...θα σε φιλοξενήσω καμμιά εβδομάδα για να τα κολλήσουμε ;D ;D

marathon είπε:
Εάν καταφέρω να αγοράσω όλα αυτά...θα σε φιλοξενήσω καμμιά εβδομάδα για να τα κολλήσουμε ;D ;D
Κανένα πρόβλημα, μπύρες έχεις?

(αν και έχω αποκτήσει κάτι Χριστουγεννιάτικα μπυρο-πατσαδάκια ;D ;D ;D, δεν πειράζει, δεν πτοούμαστε)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
138
Εμφανίσεις
15K
Απαντήσεις
75
Εμφανίσεις
11K
Απαντήσεις
19
Εμφανίσεις