Μια καλή και πρωτότυπη 'πρώτη κιθάρα'

Abraxas

Μέλος
Πόντοι
36
Αν και έχει γίνει παράδοση να προτείνεται κάποια Στρατ ή Τέλε ή (το πολύ) μια απωανατολική Superstrat σαν πρώτη κιθάρα σε αρχάριο, είπα να πρωτοτυπήσω και να παρουσιάσω αυτήν:

Για κάποιον που θέλει κάτι λιγώτερο συνηθισμένο. :wink:

συμπαθεστατη (αν και δυστυχως ο καγκουρας που παιζει στο βιντεο εχει ..ξεχασει το distortion ανοιχτο και δεν ακουω τον καθαρο ηχο της :twisted:

εξαιρετικα ενδιαφεροντα και τα specs της

Δυστυχώς δεν βρήκα άλλο κλιπ...

Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα γιατί:

1) Είναι σχετικά πρωτότυπη. Επιτέλους μια έξυπνη κατασκευή που δεν αντιγράφει απλώς

2) Απλή και straight forward στα controls

3) Φαίνεται καλοφτιαγμένη (από κοντά, δυστυχώς δεν έπαιξα)

4) Είναι ελαφριά και βολική

5) Φαίνεται ότι δεν έχει μπράτσο/οδοντογλυφδα

Όλα αυτά την κάνουν πολύ θελκτική σε κάποιον που ξεκινάει πιστεύω, και όχι μόνο.

Αλήθεια πόσο πάει ? γιατί ένας που ξεκιναει μάλλον έχει και μικρό προυπολογσμό,μάλλον κάτω απο χιλιάρικο...

Αλήθεια πόσο πάει ? γιατί ένας που ξεκιναει μάλλον έχει και μικρό προυπολογσμό' date='μάλλον κάτω απο χιλιάρικο...[/quote']
Όχι ρε Δημητρό, 400 ευρώ έχει η κιθάρα σε γνωστό δικτυακό μαγαζί. :wink:

Σίγουρα ακριβότερα από τις 'εισαγωγικές' Squier κλπ, ενώ μπορεί να μην έχει και τόσο καλή μεταπωλητική αξία. Αλλά αν θέλει να ξεφύγει κάποιος λίγο από το 'δίλλημα' Strat/Tele/Les Paul κλώνοι, είναι μια χαρά IMHO.

Αλήθεια πόσο πάει ? γιατί ένας που ξεκιναει μάλλον έχει και μικρό προυπολογσμό' date='μάλλον κάτω απο χιλιάρικο...[/quote']
ΣΤΑΝΤΑΡΤ.

Όχι ρε Δημητρό, 400 ευρώ έχει η κιθάρα σε γνωστό δικτυακό μαγαζί. :wink:

Σίγουρα ακριβότερα από τις 'εισαγωγικές' Squier κλπ, ενώ μπορεί να μην έχει και τόσο καλή μεταπωλητική αξία. Αλλά αν θέλει να ξεφύγει κάποιος λίγο από το 'δίλλημα' Strat/Tele/Les Paul κλώνοι, είναι μια χαρά IMHO.
.....γλυκούλα και ελκυστική τιμή....συγχωρέστε μου την επόμενη ερώτηση αλλά αφού την σκέφτηκα ας την κάνω....παίζει να είναι μούφα και το ηχητικό αποτέλεσμα να είναι μέσα απο κορυφαία μηχανήματα ?? ..δηλαδή αν μπεί καρφί σε μέσο και όχι τόπ ενισχυτή να πει κανείς... "ωχ...οχι γαμώτο μου " ???

.....γλυκούλα και ελκυστική τιμή....συγχωρέστε μου την επόμενη ερώτηση αλλά αφού την σκέφτηκα ας την κάνω....παίζει να είναι μούφα και το ηχητικό αποτέλεσμα να είναι μέσα απο κορυφαία μηχανήματα ?? ..δηλαδή αν μπεί καρφί σε μέσο και όχι τόπ ενισχυτή να πει κανείς... "ωχ...οχι γαμώτο μου " ???
Φυσικά και παίζει. Αν δεν δοκιμάσεις δε βγάζεις άκρη. Διαβάζεις και διάφορες γνώμες, πχ. εδώ:

http://reviews.harmony-central.com/reviews/Guitar/product/Yamaha/RGX-A2/10/1

χωρίς να επηρεάζεσαι ιδιαίτερα βέβαια, απλώς για να πάρεις μια αίσθηση.

Χμμμμ... μοιάζει σαν YAMAHA με λίγο προσωπικότητα παραπάνω... 8)

Ωραίο headstock!!! :wink:

Τελικά την έχει δοκιμάσει κανείς τη Yamaha RGX A2?

Jasemeister είπε:
Τελικά την έχει δοκιμάσει κανείς τη Yamaha RGX A2?

Ω γαια...

Λοιπον εμένα πάντως με :P αρεσε πολύ...

Καταρχάς είναι ΠΑΝΑΛΑΦΡΗ...σε βάρος συναγωνιζεται ακουστικη (σχεδον)

Αντι να φτιαξουν κιθαρα απο ένα απο τα πολά hardwood που υπάρχουν (maple μαονια κλπ) κανανε ένα sandwich απο hardwood (συνηθισμένο ξύλο δηλαδή) και softwood οποτε βγήκε ...πουπουλον.

Μορφωθειτε τώρα

http://en.wikipedia.org/wiki/Hardwood

http://en.wikipedia.org/wiki/Softwood

Παμ παρκατ

Πολυ καλά κατασκευασμένη,πολυ ενδιαφεροντα κλειδια.

Ακομα και σε απολυτο σκοτάδι ξες ποιο μαγνητη έχεις επιλεγμένο, καθως ο επιλογέας φωτίζεται ανάλογα(μπλε,μπλε-πρασινο,πράσινο).Ειναι όμως λίγο σκληρος...δε ξέρω αν αυτο αλλάξει με τη χρήση, πάντως σε κανα live που χρειαζεται γρηγορη αλλαγή μαγνητων ίσως δυσκολεψει λίγο το πραμα.

ΔΕΝ εχει tone control  :'( :'(

Oι μαγνητες (διπλοι soapbar) έχουν ωραια καθαρά, και βρώμικα επίσης.

Ο ήχος πάντος του κλιπ μπορω να πω πλησιαζει αρκετά τον ήχο κανονικά...(δοκιμαστηκε σε ένα μεγαλο line6,διαφορα preset)

Μπολικο sustain ,εν μερει λόγω της γέφυρας.Και ωραιο μανικάκι.

Πολυ ιδιαιτερη και μοντερνα κιθαρα, για κάποιον ''ανοιχτομυαλο'' παικτη σε αυτα τα λεφτά θα την πρότεινα ανεπιφυλακτα.

Υ.Γ.Νομιζω πως πουληθηκε αλλιως ξαναπηγαινα Νακα να τη δοκιμάσω, έτσι για την κ@..

γεια σασ, δεν είναι κακη κιθάρα, καθόλου κακή θα έλεγα αν και θα προτιμούσα κάτι καλύτερο ακόμα και

και μεταχειρισμένο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back