Μια ιδέα

Σπύρος Χατζηαντωνίου

Jazzjoker

Ενωμοτάρχης
Πόντοι
1,058
Παραθέτω μια μουσική ιδέα που έγραψα στα γρήγορα με δυο κιθάρες (θέμα-σόλο). Ζητούνται συμβουλές ως προς σε τι μπορεί να εξελιχτεί, κατά την άποψή σας και αν σας αρέσει.

Θενκ γιου ιν αντβάνς

melody.mp3

Attachments

Καλόοοοοοο!!!!!!!

Σε τι μπορεί να εξελιχθεί?

Σε ένα επόμενο Αlbatross, local hero, ή στο επόμενο single των Shadows. :D

Ντήαρ φρεντ μιουζίσιαν  ;D

το κομμάτι σου μου άρεσε διότι ήταν απρόβλεπτο και καθόλου συνηθισμένο ως προς την αρμονία του

αν όπως λές κάτι τέτοιο σου βγαίνει στα γρήγορα, τότε θα πρέπει να το κοιτάξεις πιο σοβαρά και να μην τα αφήνεις έτσι σε επίπεδο ιδέας

Πολλή αρμονία και φαντασία έχεις μες το κεφάλι σου...  ;D

όπου θες πάει η ''ιδέα'' σου. Είτε να την ντύσεις με στίχο,είτε να την αναπτύξεις ορχηστρικά.Εσύ ξέρεις τι έχεις μέσα σου.

Τι φρεσκαδούρα είναι αυτή βρε φίλε; Μουσική στ' αυτιά μας!

αν εξαιρέσουμε το "μπλουζ λίντ μέρος", μου αρέσει πάρα πολυ.

νομίζω ότι άνετα μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ακόμη υπέροχο τραγούδι σου!  ;)

Πολυ ωραιο και γλυκο.

Προσωπικα το σκεφτομαι σαν μια ομορφη και γλυκια εισαγωγη σε κατι πιο... ροκ!

Σκεψου την εισαγωγη του Doctor Doctor απο UFO που μετα τα χωνει κατιτις παραπανω  ;)

Αρχηγέ μου, άρχισε να σκέφτεσαι πιο σοβαρά την "παραγωγή" των μουσικών ιδεών σου... εννοώ να βάλεις ένα πρόγραμμα, να βρεις ενδεχομένως συμπαίκτες, κλπ, κλπ. Εύγε.

@marmelaki

Κατά πρώτον το αβατάρ σου με προβληματίζει... κατά δεύτερον μην λες τέτοια για ροκιές στον JazzJoker και κατά τρίτον μην την πουλήσεις. Ξέρεις εσύ.  ;)

Ευχαριστώ σας όλους. Βοηθάτε πολύ και το εκτιμώ.

Καμιά φορά, από την αρχή μιας σύνθεσης μέχρι να καταφέρουμε να ακούσουμε το κομμάτι ως ακροατές, χρειάζεται πολύς χρόνος. Προσωπικά είναι ένα σημείο που συχνά χάνομαι.

Θα επανέλθω.

Πολύ ωραίο, συγχαρητήρια. Εμένα μου θυμίζει ελαφρώς το κιθαριστικό φλερτ των Chett Atkins & Pat Bergenson στις τελευταίες δουλειές του CGP, αλλά και πιό γενικά το ύφος που διέπει μουσικούς ανακατεμένους στο New Nashville sounds.

Απο την άλλη, με λίγη φαντασία, θα μπορούσε να είναι εισαγωγή κομματιού του Andy Latimer των Camel  :D!!

Μπράβο Σπύρο .

>Οι  ανύποπτες  αρμονικές αλλαγές δίνουν ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον μα και προσωπικό ύφος στη μουσική σου .

Κοινός έχεις προσωπικότητα κάτι που οι περισσότεροι μουσικοί θα δίναν τα πάντα για να το αποκτήσουν    ;)

Δώσε λίγο περισσότερη έμφαση στα chord tones για να σε πάντα μέσα σε όλες τις αλλαγές,

Πχ στο τέλος το θέματος πριν το improv. σου έκατσε τρομερά η μελωδική μινόρε γιατι τελείωσε η νότα σου  στο chord tone του επόμενου ακόρντου  :)Αυτό μπορείς να το μελετήσεις σε όλες τις αλλαγές και μετά απο λίγο διάστημα ότι και να< παίζεις αν καταλήγεις πάντα στις σωστές νότες θα είναι άψογο ;)

Ηλία και Θοδωρή, πολλά ευχαριστώ. Τα σέβη μου.

Korgious είπε:
Δεν το ξαναγράφεις με ακουστική κιθάρα αυτή τη φορά? Με σολο ηλεκτρικής.
Να σου πω την αλήθεια και για φουλ ακουστικό το σκέφτομαι. Αλλά θα το επεξεργαστώ ακόμη. Ήδη έχω εμπλουτίσει την αρμονία λιγάκι. Θα δούμε πού θα πάει.

Να σου πω την αλήθεια και για φουλ ακουστικό το σκέφτομαι. Αλλά θα το επεξεργαστώ ακόμη. Ήδη έχω εμπλουτίσει την αρμονία λιγάκι. Θα δούμε πού θα πάει.
Το τελειωσές? ;D

panagiwtis είπε:
Το τελειωσές? ;D
Πού το θυμήθηκες βρε Παναγιώτη;  ;D

Όχι δεν το τελείωσα και έχει μείνει στο ράφι μαζί με πολλά άλλα που έμειναν στην αρχική ιδέα. Αλλά ποιος ξέρει.

Jazzjoker είπε:
Πού το θυμήθηκες βρε Παναγιώτη;  ;D
Kαλα εκανε ο ανθρωπος για να τ'ακουσουμε κι εμεις οι πιο νεοι του νοιζ που δεν το 'χουμε παρει χαμπαρι.

Ομορφο παιξιμο,με τη σφραγιδα σου συνθετικα και την ηχαρα σου!

Γεια σαν του παικτη! ;D

gvour είπε:
Kαλα εκανε ο ανθρωπος για να τ'ακουσουμε κι εμεις οι πιο νεοι του νοιζ που δεν το 'χουμε παρει χαμπαρι.

Ομορφο παιξιμο,με τη σφραγιδα σου συνθετικα και την ηχαρα σου!

Γεια σαν του παικτη! ;D
+1

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back